Windows 7 koji odabrati?

poruka: 18
|
čitano: 8.038
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Windows 7 koji odabrati?

poz! ovo je konfiguracija na poslu i htio bih staviti 7icu jer mislim da sam pokupio nesto, a i ovaj xp je svoje dao :)

dakle,

MBO- Gigabyte M61PME-S2

AMD Sempron LE-1200 2.11Ghz

3 gb rama 800

Nvidia GeForce 6150SE

E sad koju 7icu da stavim gore(ne trebam one neka fency transparencije i to). Sarter, professional i ne znam više koja ima, dakle treba mi za Adobe suit (Ill, PS, InDes), Corel, word, i net i tak sitnice.

Hvala!

Primam samo ozbiljne ponude, hehe Namigiva

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 15:16 (eterna luchar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 koji odabrati?

Stavi si Ultimate 32 bitnu verziju.

Bez problema ti ide na toj konfi, moj frend ima još slabije i radi na Win 7 Ultimate 32 bit bez problema.

Uostalom evo ti link za minimalne zahtjeve http://windows.microsoft.com/systemrequirements

i link za Windows 7 upgrade advisor http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1b544e90-7659-4bd9-9e51-2497c146af15&displaylang=en

koji će ti automatski reći šta još trebaš dodati na komp da bi radilo kak treba.

Ak bude bilo ikakvih problema javi mi privatnom porukom.

Um caruje, snaga dobro dođe :P
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 koji odabrati?
thanx, imam kod kuce x64 7icu ultimate i prezadovoljan sam, al tamo volim da mi izgleda lijepo, mene zanima kolika bitna je razlika između nekog startera i ultimate-a?
15 godina
neaktivan

Kod Starter-a nemaš ništ; ni Aero 3D, ni Aero Peak, ni Windows Media Center, ni App Locker, ni Bit Locker a kamoli XP mode; u biti nema ništ,

a Ultimate Imaš sve gore nabrojano jedini on može promijeniti jezične postavke, tj. promijeti jezik kojim sve piše (hrvatski,engleski,njemački,grčki, pa čak i svahili i arapski). Ali bolja je, bar po meni 32-bitna verzija jer ima više programa za 32-bitne verzije Windowsa bilo XP-a, Viste ili 7-mice.

Um caruje, snaga dobro dođe :P
17 godina
Windows 7 koji odabrati?

Ja posjedujem win7 pro i jako zadovoljan.

Moja konf pod my pc

www.skripte.co.cc stranica za skripte, www.crotrailers.co.cc, trilieri i sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Krešo91 kaže...

...Ali bolja je, bar po meni 32-bitna verzija jer ima više programa za 32-bitne verzije Windowsa bilo XP-a, Viste ili 7-mice.

32bitni programi rade bez imalo problema pod x64 windowsima i hardveru. Jedino driveri i programi koji idu "duboko" u OS (antivirus) moraju biti obavezno x64.

Inače, preporučio bi x64 Pro. Ima sve što ti može zatrebati a nema neke nepotrebne ultimate gluposti. Aero se lako isključi zajedno sa nekim nepotrebnim servisima.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
znam da ima u nekoj temi al ajd link ili objasnjenje razlika izmedu verzija
16 godina
protjeran
Windows 7 koji odabrati?

Ja preporučam Ultimate 64-bit jer ga imam. Radi mi na laptopu koji je malo slabiji tako da će i tebi bez problema raditi (također radi na starom kompu). Ima sve što trebaš a i ono šrto netrebaš. Nisam imao Pro pa neznam što gubiš ali mislim daništa tebi važno...

Evo usporedba LINK

http://zekidagames.webs.com/index.htm
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 15:48 (APazinjan).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 7 koji odabrati?

Evo - Compare

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Windows 7 koji odabrati?
Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx

U odnosu na Pro, ultimate ima još bit locker (nepotrebno) i podršku za 35 jezika (isto tako vjerojatno nepotrebno).

I jedno pitanjce, pošto meni nije jasno - šta se LIP ne može instalirati na Pro verziju (neznam jer nikad nisam skidao LIP - meni je sve na eng)?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Može. Skine se LP sa KezNews ili MyDigitalLife (linkovi su na MS server ,znači original). Jednostavno double click na file ,restart i jezik je promjenjen.

Pisali smo o tome u Windows 7 - dojmovi prije mjesec dana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 10:52 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx

U odnosu na Pro, ultimate ima još bit locker (nepotrebno) i podršku za 35 jezika (isto tako vjerojatno nepotrebno).

I jedno pitanjce, pošto meni nije jasno - šta se LIP ne može instalirati na Pro verziju (neznam jer nikad nisam skidao LIP - meni je sve na eng)?

Zbog čega misliš da se ne može instalirati na Pro verziju?

Na Ultimate verziji radi bez problema.

Plin je za kuhanje, dizel je za traktore, a benzin je za aute!
16 godina
neaktivan
Joka kaže...

Na Pro verziji se ne može mijenjati LP u Windows Updates. To je rezervirano samo za Ultimate verziju.

16 godina
Windows 7 koji odabrati?

Koristim Win7 64bit ultimate i super sam zadovoljan. Radi i Corel, Office i svi drugi programi. Ukoliko je program za 32 bita radit će bez problema (instalira se u Program Files x86 za 32 bita). Jedino neke komponente PC-a poput modema 56k ili stare TV kartice koje sam imao ranije nisu bile prepoznate u 64bitnoj verziji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Joka kaže...

Na ovo stranici sa usporedbom kaže da Ultimate podržava 35 jezika (Work in the language of your choice and switch between any of 35 languages..) Nekome tko nikad nije niti tražio niti instalirao LIP to izgleda kao da se na ostale verzije ne može instalirati LIP, jer zašto bi inače pisalo samo za Ultimate "work in language of your choice..."?

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Na ovo stranici sa usporedbom kaže da Ultimate podržava 35 jezika (Work in the language of your choice and switch between any of 35 languages..) Nekome tko nikad nije niti tražio niti instalirao LIP to izgleda kao da se na ostale verzije ne može instalirati LIP, jer zašto bi inače pisalo samo za Ultimate "work in language of your choice..."?

Da ,po defaultu ,na Pro i Home verziji ne možeš mijenjati jezik (to je službeno). Zato se može skinuti i instalirati LP ,ali onda imaš samo taj jezik koji si instaliral (recimo ,hrvatski). Ne možeš mijenjat jezik u Windowsima ko u Ultimate verziji.

Da bi vratil original jezik ,MORAŠ deinstalirati taj LP.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.4.2010 10:49 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
e ljudi hvala na savjetima, stavio ultimate i isključio aero i sljaka sve ko ura, zasada (znamo kak to ide s winsima:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice