Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.038.198
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
Viator kaže...

Malware,našao ga je spy bot,anitivir nije ni reagirao....radi sada sve.

Imaš bolje programe od toga SpyBot-a, on je ili zastario ili je abandonware, Skini Hitman ili Zemanu pa probaj preskanirati, jer prijeti opasnost da zaraziš sistemsku particiju...

Sinoć sam lega jutros...
11 godina
Windows 10 - problemi

Napravio mi se update na win 10 i sad su mi slova u meniu i u folderima premala i blijeda.Prije sam to namješto u settingsima a sad to nemogu pronać -može pomoć

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako si napravio upgrade na Windows 10, napravi sada clean install Windowsa 10 (ne treba ti ključ jer ostaje zapamćen po hardveru). To će ti riješiti većinu problema koji se sada pojavljuju.

11 godina

win 10 su original ali se napravio update i sad nemogu nać gdje se namješta velićina  slova u meniu i folderima

16 godina
karmela kaže...

win 10 su original ali se napravio update i sad nemogu nać gdje se namješta velićina  slova u meniu i folderima

morrisoN
11 godina

To sam vidio ali preko toga mi mjenja cijeli ekran tako da mi nekoristi prije sam mogo sve pjedinaćno namještat velićinu i bold teksta svakog menija,foldera 

16 godina

To mijenja veličinu teksta. Veličinu foldera naknadno podesi scrollanjem točkica miša uz istovremeno držanje ctrl na tastaturi.

morrisoN
11 godina

Hvala na trudu ali nije to kao prije update-a.Prije je bila opcija u settingu nešto kao advance gdje sam mogao sve pojedinaćno namještat  ( text menia-foldera i svega ostalog )i moglo se boldat da budu deblja slova

10 godina
karmela kaže...

Hvala na trudu ali nije to kao prije update-a.Prije je bila opcija u settingu nešto kao advance gdje sam mogao sve pojedinaćno namještat  ( text menia-foldera i svega ostalog )i moglo se boldat da budu deblja slova

Nemam instaliran w10 creator ali probaj to namjestit pomoću system font changer programčića sa ovog linka pa reci jel to to.

http://www.makeuseof.com/tag/windows-10-fonts-text-sizes/

11 godina

TO  je to svaka ćast-Hvala

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav!

Zadnje vrijeme mi se događa da mi windowsi ili komp iskljucuju usb uredjaje (tipkovnicu i wifi vecinom), ali samo ako pc ostane neko vrijeme upaljen da se ne koristi. Postavljeno je vec na high performance tak da msm da do toga nije! Da bi ti uredjaji koji su "iskljuceni" ponovo ukljucio moram komp restartat skroz i onda dela normalno dok se komp koristi,savjet neki? Pomoc? 

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...

Pozdrav!

Zadnje vrijeme mi se događa da mi windowsi ili komp iskljucuju usb uredjaje (tipkovnicu i wifi vecinom), ali samo ako pc ostane neko vrijeme upaljen da se ne koristi. Postavljeno je vec na high performance tak da msm da do toga nije! Da bi ti uredjaji koji su "iskljuceni" ponovo ukljucio moram komp restartat skroz i onda dela normalno dok se komp koristi,savjet neki? Pomoc? 

Win + R -> devmgmt.msc -> Pronađi uređaj koji ti se gasi i dva puta klikni na njega -> Tab Power Management -> Makni kvačicu s Allow the computer to turn off this device to save power -> OK.

12 godina
Windows 10 - problemi

Molim pomoć.. Napravio sam update s windows 7 na windows 10. I sve je u redu, samo me kontrast ubija na 10-ki.. Sve je mračno, oči me zabole nakon par minuta..A nemam nigdje opciju za povećanje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

https://support.microsoft.com/en-us/help/4026946/windows-change-screen-brightness

Ako to ne pomogne, reinstaliraj drivere od grafičke, ali ja biti ipak preporučio da napraviš clean install Windowsa 10 (ključ ostaje zapamćen).

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 20:47 (Marko :D).
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav.

Imam problem sa win 10. Naime ne mogu instalirati update (Cumulative Update for Windows 10 Version 1703 for x64-based Systems (KB4034674). Već mjesec dana ,svaki dan pokušava da instalira ali ne ide..na dnevnoj bazi se restaritira sam. Probao sam i ručno instalirati ali ne ide.. ovo je stvarno postalo iritantno.

Ako netko zna rješenje ovog problema bio bih mu zhvalan da ga podijeli .

0 0 hvala 0
15 godina

Napravi si .BAT file:

net stop wuauserv

del/f/s/q C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore\*.*

del/f/s/q C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\*.*

net start wuauserv

wuauclt /detectnow/reportnow

To će ugasiti Update servis, pobrisati sve skinute update (fileove, ne deinstalirati update !), startati sevis i pokrenuti update proces...

Ju je je? Je ju je!
16 godina
neaktivan

Hvala na trudu..napravio sam to, sad ćemo vidjeti radi li.

16 godina
markomi kaže...

Pozdrav.

Imam problem sa win 10. Naime ne mogu instalirati update (Cumulative Update for Windows 10 Version 1703 for x64-based Systems (KB4034674). Već mjesec dana ,svaki dan pokušava da instalira ali ne ide..na dnevnoj bazi se restaritira sam. Probao sam i ručno instalirati ali ne ide.. ovo je stvarno postalo iritantno.

Ako netko zna rješenje ovog problema bio bih mu zhvalan da ga podijeli .

Riješio takav slučaj skidanjem Windows Update Assistant-a sa Microsoft stranica i instalacijom/nadogradnjom Windowsa bez gubitka podataka.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Windows 10 - problemi

Inače, dobra alternativa je i Windows Update MiniTool

http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=5&topic=48142#2

ako vam treba hrvatski prijevod, javite da ga puknem na Google Drive

a što se tiče onog brisanja

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download

to si možete i postaviti i u CClaner, da briše ako su staiji od 24h

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Stric_Jura kaže...

Napravi si .BAT file:

net stop wuauserv

del/f/s/q C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore\*.*

del/f/s/q C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\*.*

net start wuauserv

wuauclt /detectnow/reportnow

To će ugasiti Update servis, pobrisati sve skinute update (fileove, ne deinstalirati update !), startati sevis i pokrenuti update proces...

ne mogu virovat da si zaboravio @echo off

pocetak svakog dobrog rpga starta sa ubijanjem stakora...tako i svaki dobar batch fajl mora startat s ovim...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 12:12 (Gorstak79).
15 godina
Windows 10 - problemi

mea culpa...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Da ne budem off topic, imam problemcic, ali nije vezan samo za desetku, ista stvar mi je i na sedmici...naime prvi instal drajvera za graficku, sve 5...restart poslije toga i ekran mi postaje mutan...jedino sto sam instalirao je steam...ekran je mutan ko da je netko spustio rezu i zatim razvukao ekran da se ne skuzi razlika...nijednu postavku nisan minja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 13:15 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa stavi nativnu rezu monitora i scaling podesi kako ti pase...

14 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
Gamer15 kaže...

Pozdrav!

Win + R -> devmgmt.msc -> Pronađi uređaj koji ti se gasi i dva puta klikni na njega -> Tab Power Management -> Makni kvačicu s Allow the computer to turn off this device to save power -> OK.

i dalje isto

najbolja fora je kaj sam windowse reinstalirat pred par tjedana,prije opce nisam imal tih problema

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

evo, nakon dvije godine sam ponovo instalirao deseticu i puno je toga uređeno.

Podesio sam SSD, ugasio u registriju strelice s ikona, i još štošta. 

sve radi OK jedino me nervira što win 10 za razliku od sedmice mijenja izgled programa koje sam instalirao, pa svaki liči kao jaje jajetu, bez veze.

Ikone su isto bezlične.

nemam nikakvih problema ali ne kontam zašto bi korisnik vulgaris prelazio na deseticu, kad ništa ne dobije s tim prelaskom ?

ono, revolucija je bila s Xp-a na vistu..sedmicu, puno lipih stvari, ali ovdje, ništa specijalno... 

Da, JA lično i osobno !

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Torent kaže...

ne citas...nis nisam prckao, aposlutno niti jednu opciju, a po defoltu je nativna reza monitora i scaling na 100%...velim ti da nakon prvog restarta nakon clean installa slika postane mutna...kao da je netko upotrijebio RAT i hijaackao ekran...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 15:24 (Gorstak79).
9 godina
odjavljen

A zasto ne bi presao kad mu je besplatno?

9 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...
Torent kaže...

ne citas...nis nisam prckao, aposlutno niti jednu opciju, a po defoltu je nativna reza monitora i scaling na 100%...velim ti da nakon prvog restarta nakon clean installa slika postane mutna...

Citam. Ti ne citas. Novi driver ti je redetovao postavke reze .... Probaj....

8 godina
protjeran
Torent kaže...
Gorstak79 kaže...
Torent kaže...

ne citas...nis nisam prckao, aposlutno niti jednu opciju, a po defoltu je nativna reza monitora i scaling na 100%...velim ti da nakon prvog restarta nakon clean installa slika postane mutna...

Citam. Ti ne citas. Novi driver ti je redetovao postavke reze .... Probaj....

reza je nakon clean installa valjda 800*600...kad se instalira drajver, onda je nativna, 1680*1050...nakon crnog ekrana potrebnog da bi se instalirao drajver nastane nativna reza i slika je perfektna...restart i reza je i dalje nepromijenjena, kao i sve ostale postavke ali je slika mutna...jel sad jasnije? Nakon odradjenog windows updatea, instalirao sam samo steam i restartao, ali mislim da se to dogodi i bez instalacije steama...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 15:32 (Gorstak79).
14 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...
Marko :D kaže...
Gamer15 kaže...

Pozdrav!

i dalje isto

najbolja fora je kaj sam windowse reinstalirat pred par tjedana,prije opce nisam imal tih problema

Probaj vratiti sustav unazad kada ti se to nije događalo. Jesi li instalirao možda nešto od programa i/ili neko ažuriranje u zadnje vrijeme?

Anđeo bez falinge kaže...

evo, nakon dvije godine sam ponovo instalirao deseticu i puno je toga uređeno.

Podesio sam SSD, ugasio u registriju strelice s ikona, i još štošta. 

sve radi OK jedino me nervira što win 10 za razliku od sedmice mijenja izgled programa koje sam instalirao, pa svaki liči kao jaje jajetu, bez veze.

Ikone su isto bezlične.

nemam nikakvih problema ali ne kontam zašto bi korisnik vulgaris prelazio na deseticu, kad ništa ne dobije s tim prelaskom ?

ono, revolucija je bila s Xp-a na vistu..sedmicu, puno lipih stvari, ali ovdje, ništa specijalno... 

Neki prelaze zbog DX12 koji je dostupan samo na Windows 10, neki zbog sigurnosti, a neki su jednostavno prisiljeni jer je gospoda iz Microsofta blokirala ažuriranja na novijim i nekim starijim procesorima za Windows 7 i 8.1 iako su još uvijek službeno podržani... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 16:38 (Marko :D).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice