Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.039.166
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
14 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi
Marko :D kaže...
Gamer15 kaže...
Gamer15 kaže...

Pozdrav!

Zadnje vrijeme mi se događa da mi windowsi ili komp iskljucuju usb uredjaje (tipkovnicu i wifi vecinom), ali samo ako pc ostane neko vrijeme upaljen da se ne koristi. Postavljeno je vec na high performance tak da msm da do toga nije! Da bi ti uredjaji koji su "iskljuceni" ponovo ukljucio moram komp restartat skroz i onda dela normalno dok se komp koristi,savjet neki? Pomoc? 

Win + R -> devmgmt.msc -> Pronađi uređaj koji ti se gasi i dva puta klikni na njega -> Tab Power Management -> Makni kvačicu s Allow the computer to turn off this device to save power -> OK.

i dalje isto

najbolja fora je kaj sam windowse reinstalirat pred par tjedana,prije opce nisam imal tih problema

Probaj vratiti sustav unazad kada ti se to nije događalo. Jesi li instalirao možda nešto od programa i/ili neko ažuriranje u zadnje vrijeme?

Jedino kaj pratim da bude stalno azurirano su drajveri od graficke,cclener i windowsi ostalo nema kaj biti,primjetio sam to jos na proslim windowsima,ali onda je bilo samo dok sam igral dirt 4,onda je tipkovnicu sam petljalo

Battlelog: BumbleBee_HR"The difference between who you are and who you want to be is what you do!!"
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Evo, krenulo je...šesti dan

kakve su ovo odjednom crne kockice na ikonama.. 

restartao aj sve i kaj ?

Da, JA lično i osobno !

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel to sad nakon ovog današnjeg updatea? 

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

ma jok. zadnji sigurnosni update 9.9

evo, sad su kockicu popušile i doljnje ikone... kve ?

grrrrrrr

Ne da mi ni Bug skripta fotku ubaciti Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 21:50 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - problemi

Dobio sam dva stara laptopa, mislim da su stari oko 10 godina.. možda i više, gore su bili Win XP.

I išao sam probati snimiti Win 10. 

Snimim na prvi, sve proradi SAVRŠENO iz prve, instalirani svi driveri i radi brže nego na Win XP  Na Win XP sam tražio i instalirao drivere dvadesetak minuta 

Pokušam na drugi "64 bit programs cannot be..." bla bla

Instaliram 32 bit Win 10 na stick, pokrenem, prođe instalacija, podešavanje hardvera (instalacija drivera) i sve radi.

I zadnji restart, i ... beskonačno vrtenje točkica ispod Win 10 logoa :( Ostavio sam nekoliko sati.

Ima li mu nade, ili da vraćam na neke starije Windowse?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 23:03 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Anđeo bez falinge kaže...

restartao aj sve i kaj ?

evo, nakon dvije godine sam ponovo instalirao deseticu i puno je toga uređeno.

Podesio sam SSD, ugasio u registriju strelice s ikona, i još štošta. 

sve radi OK jedino me nervira što win 10 za razliku od sedmice mijenja izgled programa koje sam instalirao, pa svaki liči kao jaje jajetu, bez veze.

Ikone su isto bezlične.

nemam nikakvih problema ali ne kontam zašto bi korisnik vulgaris prelazio na deseticu, kad ništa ne dobije s tim prelaskom ?

ono, revolucija je bila s Xp-a na vistu..sedmicu, puno lipih stvari, ali ovdje, ništa specijalno... 

Majstor od zanata...

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
odjavljen

I jos se iscudjava ;)

7 godina
protjeran

restartao aj sve i kaj ?

Hoće to tako da ne radi update i još tisuću drugih stvari.  Kad se koristi piratizirani windows ?

Zašto jednostavno ne kupiš oem key na ebayu za cca 20kn i napraviš clean install i imaš sve ko po špagi funkcionalno ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 22:16 (honor8).
8 godina
neaktivan

Zašto ti misliš da je to zbog piratskog windowsa, ili još bolje pitanje što ti smatraš pod tim "piratizirani windows" ?

Mnogi ljudi skinu windows sa microsoftovih stranica i koriste ga bez upisanog ključa , jel to za tebe možda piratski windows !??,

Ili nakon skidanja službenog microsoftovog windowa, za aktivaciju koriste KMS auto net itd...   , meni se to sve skupa ne čini kao piratizirani windows i po meni ne bi trebao imati nikakve rupe, bugove itd...

I zadnja misao, zašto će netko uopće kupovati windows 10, po meni bi on trebao biti besplatan, jer microsoft zaradi na jednom windowsu preko reklama više nego što je cjena windowsa, gdje je tu logika, ti im platiš i oni dodatno zarađuju na tebi !??

Ni 20 kuna ne vrijedi potrošiti ako to nije prijeko potrebno 

Trust nobody, become the best !
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ček, nekog smeta ona mala strelica tj. ikona shortcuta? 😂

1 0 hvala 0
16 godina

- ''sredio'' je .. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

- ''sredio'' je .. :)

Koliko vidim iz priloženog ss-a, ne zna postaviti ikone This PC, User, Documents.... na desktopm, umjesto toga izvlaci shortcute. To sam najvise mrzio na tužim desktopima još od vremena viste/sedmice. Ljudi bi umjesto podesavanja da se navedeni folderi prikažu na desktopu postavljali prečice. Nije me smetala strelica nego nefunkcionalnost prečica (desni klik nije nudio izbornik koji bi mi najčešće trebao - pristup device manageru i sl nego samo properties od linka). Grrrrrrrrrr

Znači, deško zvani  "sam svoj majstor za  registry bazu", prije čačkanja registryja po uputama sumnivog izvora sa youtuba treba proušiti mogućnosti sistema date kroz "regularni" settings/control panel, pa naučiti postaviti vidljivost navedenih foldera na desktopu.

Da, moguće je!

Kako?

Pa malo truda ne bi bilo na odmet.

morrisoN
16 godina

Instalirati windowse pa ići prčkati po registry bazi...no comment! 

Sinoć sam lega jutros...
7 godina
protjeran
Mr.ddevil kaže...

Zašto ti misliš da je to zbog piratskog windowsa, ili još bolje pitanje što ti smatraš pod tim "piratizirani windows" ?

Mnogi ljudi skinu windows sa microsoftovih stranica i koriste ga bez upisanog ključa , jel to za tebe možda piratski windows !??,

Ili nakon skidanja službenog microsoftovog windowa, za aktivaciju koriste KMS auto net itd...   , meni se to sve skupa ne čini kao piratizirani windows i po meni ne bi trebao imati nikakve rupe, bugove itd...

I zadnja misao, zašto će netko uopće kupovati windows 10, po meni bi on trebao biti besplatan, jer microsoft zaradi na jednom windowsu preko reklama više nego što je cjena windowsa, gdje je tu logika, ti im platiš i oni dodatno zarađuju na tebi !??

Ni 20 kuna ne vrijedi potrošiti ako to nije prijeko potrebno 

Ne uopće, to ti je legit jedan kroz jedan 

Vidim kako se ne isplati na tvom primjeru. 

8 godina
neaktivan
honor8 kaže...

Ti još ne kužiš što se podrazumjeva pod pojmom windows ,a što pod aktivacija, pa ajd da ti pojasnim, windows je operativni sustav , isto kao što postoji linux i mac OS, ono što sam ja htio reći je da su bugovi povezani sa kernelom, sa svim samo ne sa načinom aktiviranja , aktiviranje KMS-om ili bilo kojim drugim programom ne ostavlja posljedice na sustavu, isto kao što neaktiviranje windowsa ne ostavlja neželjene posljedice, osoba koja ima bugove na windowsu u 90% slučajeva dolaze sa updejton ili upgrejdon , a zašto potrošiti 20kn na to, plati curi piće, kupi joj čokoladu...

Poanta je da je neaktiviranje windowsa isto što i aktiviranje KMS-om, sve se odvija na local-hostu (127.0.0.1) pa je po tebi neaktivirani windows piratizirani windows ??

16 godina
Mr.ddevil kaže...

Poanta je da je neaktiviranje windowsa isto što i aktiviranje KMS-om, sve se odvija na local-hostu (127.0.0.1) pa je po tebi neaktivirani windows piratizirani windows ??

Neaktivirani windows nije piratski. Piratski postaje onog trenutka kad ga aktiviraš ( zavaraš lokalnim KMS serverom). 

No da i zanemarimo taj dio:

Jel ti znaš što taj server točno radi?

Jel znaš dali tvoj KMS radi identično ko i od M$. Dali je natpis "Windows is ativated" u detljima sustava jedino što je bitno?

Što je sa ostalom komunikacijom sa M$ serverima koju KMS "sredi"?

Dali za takav OS možeš tražiti podršku od M$?

Itd.

Sad politika reklamam i ostlao na stranu. No ne možeš uspoređivati lokalni KMS sa kupljenom licencom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 9:21 (plavi08).
7 godina
protjeran
Mr.ddevil kaže...
honor8 kaže...

Ti još ne kužiš što se podrazumjeva pod pojmom windows ,a što pod aktivacija, pa ajd da ti pojasnim, windows je operativni sustav , isto kao što postoji linux i mac OS, ono što sam ja htio reći je da su bugovi povezani sa kernelom, sa svim samo ne sa načinom aktiviranja , aktiviranje KMS-om ili bilo kojim drugim programom ne ostavlja posljedice na sustavu, isto kao što neaktiviranje windowsa ne ostavlja neželjene posljedice, osoba koja ima bugove na windowsu u 90% slučajeva dolaze sa updejton ili upgrejdon , a zašto potrošiti 20kn na to, plati curi piće, kupi joj čokoladu...

Pa baš zato jer si ga aktivirao sa razno raznim aktivatorima i imaš problema sa upgrade ili update.

Jedan od problema na desetki je onaj proces koji nabija cpu usage jer prepoznaje taj usrani KMS aktivator, igraš igre on ti ruši fps jer opterećuje procesor, enkodiraš nešto ruši performanse, tisuću stvari se može nabrajat o problemima sa desetkom koja je aktivirana aktivatorima koji su sami po sebi maliciozni programi.

Koristio sam i sam taj način i razmišljao na taj način koji ti razmišljaš, hrpi ljudi stavljao windowse na taj način, sa microsoft tool skineš, napraviš update, aktiviraš i bok, ali svako malo neko se žali da nešto ne valja, osobno sam imao problem sa svakim updateom a o svakodnevnim sitnim bugovima da i ne pričamo.

Otkako su se pojavili ovi oem ključevi za par kuna imam na 2 računala i laptopu već par mjeseci windowse aktivirane tim načinom i nikad ni najmanjeg buga ili problema, jedini mogući problem tih oem ključeva je da mogu bit black listani bilo kad, no to da se i desi opet bi kupio ključ i vozi dalje.

Kod mene sve radi tip top a ti na uštrb jedne čokolade dobivaš sijede i iskaču ti čvimbe po licu od muke jer te windowsi jebu svakodnevno. 

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Meni Windows Update skida i instalira isti update već treći puta iako je prethodna dva isti uspješno instaliran. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 13:05 (Marko :D).

1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

A tko se to gore buni zbog "prčkanja" po registri bazi ?

To je na win 7 najnormalnija stvar i to se ne zove prčkanje već podešavanje nekih postavki windowsa kao npr za SSD i sl.

Osim toga, Windows je OEM, nije ilegalan.

Jučer su ikone 2 sata bile normalne, a danas ponovo crne kockice.

Znam gdje se izvlače ikone za Desktop ali sam ih prvo izvukao kao prečicu da se ne zaj**** prije no što uredim ostalo.

A ikone sam promijenio za Computer i dokumente.

Ako OVO uputstvo za brisanje strelica s ikona ne valja, nisam ja kriv..ee. 

Eto, od moga "prčkanja" sve radi OK samo mi nisu jasne te crne kockice 

Ajde, Djigibao, majstore, u čemu je keč s crnim kockicama ? 

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 13:23 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

Instalirati windowse pa ići prčkati po registry bazi...no comment! 

I tvoj post je za nekomentiranje, stvarno. 

U windowsu 7 rasturim 30% postavki u Registry bazi i sve šljaka UVIJEK. 

Da, JA lično i osobno !
8 godina
neaktivan
Nisam se toliko opterecivao niti proucavao kms, ispricavam se, otvorio sam sourc kod i u njega ubacio backdoor, i do io puni pristup PC-u , al eto

U sorce kodu se jasno vidi da KMS sređuje komunikaciju , vezano za aktivaciju, ne dira ništa kod komunikacije sa microstovim serverom za updejt i upgrejd tako da ne bi zbog toga trebalo bit navedenih problema oko upgrejda i updejta

Znaci ne bi trebalo bit nekih problema osim potencijalnog backdoora ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Meni Windows Update skida i instalira isti update već treći puta iako je prethodna dva isti uspješno instaliran. 

Ponavljanje je majka znanja. 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Ponavljanje je majka znanja. 

Naravno, zato PC moram restartati već sedmi put.

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Evo, pobrisao sam iz RegiStry novi key 29 KOJI SAM SAM STVORIO, i folder Shell Icons i sve se vratilo, black Cube nestale ali se vratile strelice.

Naći ću ja neki dobar tutać kako pobrisati strelice bez štete.

NE TREBA MI NITKO 

btw;

Ono uputstvo s Weba za koje sam dao link svima radi sranjca i crne kockice, dakle, ne valja.

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 14:09 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Naravno, zato PC moram restartati već sedmi put.

to se sve riješi u registryu 

Da, JA lično i osobno !
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 14:07 (Anđeo bez falinge).
16 godina
neaktivan
....

Prvi komentar iz tog tutorijala veli slijedeće:

This doesn’t work. Specifically, it worked once, and then at boots after that the icons were mostly covered with a big black box.

Gamers don t die, we respawn
8 godina
protjeran
Flekica kaže...

Prvi komentar iz tog tutorijala veli slijedeće:

This doesn’t work. Specifically, it worked once, and then at boots after that the icons were mostly covered with a big black box.

Da, upravo sad sam i ja vidio... 

Da, JA lično i osobno !
14 godina
neaktivan

Jedno pitanje; zašto te uopće smetaju te strelice? Meni je sasvim logično da su one tu i navikao sam na njih. Zapravo, uopće ih ni ne primjetim da su tu...

8 godina
protjeran

Jedno pitanje; zašto te uopće smetaju te strelice? Meni je sasvim logično da su one tu i navikao sam na njih. Zapravo, uopće ih ni ne primjetim da su tu...

Navikao sam ih u win 7 u registriju pobrisati i ljepše mi izgledaju ikone bez strelica, ništa posebno.

Vjerojatno stvar navike.

Da, JA lično i osobno !
9 godina
odjavljen

A tko se to gore buni zbog "prčkanja" po registri bazi ?

To je na win 7 najnormalnija stvar i to se ne zove prčkanje već podešavanje nekih postavki windowsa kao npr za SSD i sl.

Osim toga, Windows je OEM, nije ilegalan.

Jučer su ikone 2 sata bile normalne, a danas ponovo crne kockice.

Znam gdje se izvlače ikone za Desktop ali sam ih prvo izvukao kao prečicu da se ne zaj**** prije no što uredim ostalo.

A ikone sam promijenio za Computer i dokumente.

Sto pitas njega pa ti si strucnjak kojem sve radi. Osim strelica ;)A za to nisi kriv. Ne zna se ko je ali nisi ti ;)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice