EOD i za tebe što se tiče navedene rasprave.
-rasprave? Zalutao si... :)
EOD i za tebe što se tiče navedene rasprave.
-rasprave? Zalutao si... :)
-sve potrebno se nalazi na samoj stranici/slici koju postaš.. tj linkovi/upute.
-vjerojatno imaš pogrešne postavke ili (vjerojatnije) licencu... npr enterprise 'za po doma'.. tad je odgovor, ''kontakritaj admina'' :) ili u prevodu, moraš biti na serveru koji odobrava licencu, u firmi ili online.
Evo vec par dana mi javlja Windows da trebam napraviti update no ja to konstantno izbjegavam, narafski, kaj ce mi to...huh? Update se je skinuo na komp no kada god bi ga restartao ili palio-gasio nije se nista dogadjalo. Do danas! Pa tako ja iso restartati PC i kad ono javlja on meni da ce izvrsiti update windowsa. vidjevsi poruku odmah uzviknem ne i pozurim dok je jos na 0% na silu ugasiti komp. Dakle, ovdje je prva misao bila, nece se nista desiti, kad ono friska figa. Pokrecem za koju minutu PC i kaze vracamo windows na stariju vertiju...pokrenut ce se par puta. Vec sam bio sretan, sve je dobro proslo, friska figa c2. Prodje 10,15 minuta i nista, onda se non stop resetirata i javlja vracamo stariju verziju windowsa...I palim ga ja i gasim, dajem mu malo zraka, reko bude on, jos je zelen. Pa nista se i dalje ne desava, pokrenut se ne moze, na kompu radit ne mogu, a pomoc ko svakako treba. Jerbo, mislim si da se to brzo rjesit, ako netko voljan je podijelit samnom svoje znanje. Friska figa x3... Pomagaj netko!
p.s. u zurbi non stop pis komp, pc, a radi se o laptopu hihi 😂
Pametno je na silu gasiti računalo dok radi... čak i piše da to ne radiš jer može biti problema.
Probaj preko repaira ili format.
Evo vec par dana mi javlja Windows da trebam napraviti update no ja to konstantno izbjegavam, narafski, kaj ce mi to...huh? Update se je skinuo na komp no kada god bi ga restartao ili palio-gasio nije se nista dogadjalo. Do danas! Pa tako ja iso restartati PC i kad ono javlja on meni da ce izvrsiti update windowsa. vidjevsi poruku odmah uzviknem ne i pozurim dok je jos na 0% na silu ugasiti komp. Dakle, ovdje je prva misao bila, nece se nista desiti, kad ono friska figa. Pokrecem za koju minutu PC i kaze vracamo windows na stariju vertiju...pokrenut ce se par puta. Vec sam bio sretan, sve je dobro proslo, friska figa c2. Prodje 10,15 minuta i nista, onda se non stop resetirata i javlja vracamo stariju verziju windowsa...I palim ga ja i gasim, dajem mu malo zraka, reko bude on, jos je zelen. Pa nista se i dalje ne desava, pokrenut se ne moze, na kompu radit ne mogu, a pomoc ko svakako treba. Jerbo, mislim si da se to brzo rjesit, ako netko voljan je podijelit samnom svoje znanje. Friska figa x3... Pomagaj netko!
p.s. u zurbi non stop pis komp, pc, a radi se o laptopu hihi 😂
Imo sam nekidan isti problem, na racunalu jednog klijenta, napravili prisilan restart prilokom prvog reboota, uso u petlju.
Podigo sa USB-a recovery, uspio uci u predhodnu verziju Windowsa, opcija se zove "Use another operating sistem" te sa popisa izaberes jednu od opceija (ja sam imo 3 "verzije" Windowsa, ali samo je jednu htio bootat), ali nakon sljedeceg reboota opet loop (ocito je boot loader blago receno "pokidan")...
Opet digo recovery, uso u Windowse, spasio podatke i napravio clean install.
Poanta price nemoj reboot dok se radi upgrade.
Pusti upgrade da odradi svoje ili ga onemoguci (sto naravno ne preporucam), no... "narafski, kaj ce mi to...huh"
Oke, idemo probati malo opširnije objasniti situaciju...
Dakle, prekinuo sam Win10 update sa "force power off"...Sada je zapeo u reboot loopu, Ako koristim "LEGACY" win10 cijelo vrijeme prikazuje "vraćanje na stariju verziju", no to je zapravo taj loop koji se dešava. Ako koristim "UEFI" u safe modu nailazim na ove probleme:
- VRAĆANJE SUSTAVA - error: Ponovno pokrenite računalo, odaberite operacijski sustav pa odaberite "vraćanje sustava". Kada to napravim, pop-up window kaže "Pokrenuli ste nadogradnju i pokrenuli ste sustav s medija za instalaciju. Za nastavak, uklonij medij + DA, za čistu instalaciju + NE". Ako uklonim bootable eksterni HDD javlja i "NO bootable device". Kada idem na NE vraća me u safe mode
- OPORAVAK POMOĆU SLIKE SUSTAVA - tu sada ispada da nemam image backup, pa ta opcija skroz otpada, no ako idem na "ADVANCED" nudi mi da potražim na netu ili da instaliram driver, ovo sa driverom nisam niti probao zapravo.
- POPRAVAK PRI POKRETANJU - ne može popraviti PC
- VRAĆANJE NA PRETHODNU VERZIJU - ne može ni ovo...Pokušajte ponovno postaviti PC
dvije opcije koju su mi još preostale su command prompt i postavke UEFi firmvera.. Nisam ih isprobao, ne znam ni sam što bih tu napravio. Pa trebam pomoć
I sam znaš da se većina ljudi neće ni oglasiti iako imaju neki problem. Ako se ne oglase ili taj problem ne prijave, ne znači da oni nisu pogođeni tim problemom. Bilo kakvo brojanje prijavljenih problema nema smisla budući da ne možeš izbrojati sve te probleme što zbog neindeksiranih stranica, što zbog stranica na drugim jezicima.
Brojke koje govore koliko je ljudi zahvaćeno nekim problemom nećemo nikada saznati jer sve te informacije Microsoft taji. Ono po čemu možemo zaključiti da je problem rašireniji jest po Microsoftovom javnom obraćanju i raznim člancima iz provjerenih medija koji dobivaju informacije iz Microsofta.
Zašto je Windows 10 prestigao Windows 7, zna se, pa o tome nije potrebno govoriti.
Točan, ali baš i približan broj nećeš znati dok ga Microsoft ne izbaci javno. Ali da problem itekako postoji ćeš moći saznati, već sam naveo kako.
I sam znaš da se većina ljudi neće ni oglasiti iako imaju neki problem. Ako se ne oglase ili taj problem ne prijave, ne znači da oni nisu pogođeni tim problemom. Bilo kakvo brojanje prijavljenih problema nema smisla budući da ne možeš izbrojati sve te probleme što zbog neindeksiranih stranica, što zbog stranica na drugim jezicima.
Brojke koje govore koliko je ljudi zahvaćeno nekim problemom nećemo nikada saznati jer sve te informacije Microsoft taji. Ono po čemu možemo zaključiti da je problem rašireniji jest po Microsoftovom javnom obraćanju i raznim člancima iz provjerenih medija koji dobivaju informacije iz Microsofta.
Zašto je Windows 10 prestigao Windows 7, zna se, pa o tome nije potrebno govoriti.
Pročitaj moja oba posta ponovno.
Nisam rekao kako se iz Microsoftovih priopćenja i raznih medija može utvrditi broj zahvaćenih računala (osim ako to Microsoft napiše u priopćenju, a to ne piše) već da se može vidjeti raširenost problema. Microsoft brojke taji i ne objavljuje ih javno, samo pozitivne brojke izlaze u priopćenjima i one su sumnjive (kao npr. one za Egde što u objavili).
Kako da ti pronađem i linkam ta priopćenja kada ona više ne postoje? Microsoftova stranica se mijenja i ne mogu ti linkati ono što je obrisano. U nekoliko navrata sam linkove na Microsoftove stranice postavio na forumu, ali ti linkovi više ne funkcioniraju. Bez obzira na to što te stranice ne postoji, ne znači da problem nije postojao (znaš i sam za probleme s dot matrix printerima, te web kamerama).
Jedino što ti mogu linkati jest changelog od WU, ali to je beskorisno, no i tu se postavlja pitanje - zašto bi Microsoft ispravljao bug koji on nije uzrokovao?
I svi bi te bugove, samo zato što je Microsoft to uklonio sa svojih stranica, trebali zaboraviti? Smiješno. Možda više nema linkova na Microsoftovim stranicama, ali ima članaka u medijima tako da nije baš da govorim bez izvora, te da izmišljam. Ako nekog zanima, ima Google i sve se lijepo može pronači.
Pa vidiš, da stranica na Microsoftovoj stranici još postoji, linkao bi je, ali pošto više ne postoji, ne mogu je linkati. Ono što mogu linkati su članci iz medija, ali to nema smisla kad ćeš počet govorit kako je sve to fake news i da to nije ništa službeno.
Evo ti par članaka:
https://arstechnica.com/information-technology/2016/12/microsoft-windows-10-dhcp-broken-update/
... Ako nekog zanima, ima Google i sve se lijepo može pronači.
-na tebe se to ne odnosi? .. neobičan kriterij :)
-uzalud.. (ali to te ne treba spriječavati u daljnjoj 'borbi' protiv mračne inkvizicije i takvog načina razmišljanja).
@marko .. nešto tvrdiš, konstantno njurgaš o bugovima MS-win, pa daj nešto relevantno, brojke / crno na bijelo. Ili, alternativno, prestani njurgati odnosno, ovo je tema 'probelemi', imaš problem ili imaš rješenje? Otvori temu win-bugovi/statistika/broj korisnika.. možda ćeš ti biti taj izvor informacija koje MS uspješno zataškava, dok mi jadni globalno ne vidimo.. garant 580mil. naivaca ima bug, samo ne znaju za to.. zar ne? :))) (sarkazam, ako se netko pita).
Da te podsjetim, Microsoft je obrisao te stranice, pa više ne piše koliko je raširen problem.
Zašto je Windows 10 najbrže rastući OS bi se dalo raspravljati. Za početak, poslali su onaj iritantan programčić GWX svim korisnicima Windows 7/8.1 koji bi korisnike konstantno iznova podsjećao da je Windows 10 dostupan.[1] Kad su ljudi skužili kako ukloniti taj programčić (koristeći 3rd party programe ili ručno obrisali update), iz Microsofta su opet poslali korisnicima taj program, ali s drugim update-om.[2] Nakon toga su odlučili postaviti Windows 10 kao recommended update, pa se korisnicima automatski instalirao bez njihovog znanja.[3] Uskoro su počele padati i tužbe, zbog automatske instalacije Windowsa 10 i zbog toga što su nekima zeznuli Windowse i izazvali gubitak podataka.[4][5] Nakon pritužbi korisnika, iz Microsofta su rekli kako se Windows 10 ne instalira automatski i da su to sve laži [6], ali onda su se ipak predomislili i rekli da su instalirali Windows 10 bez dopuštenja kao i to da se radilo o "bugu" o kojem nisu htjeli više govoriti (pitam se zašto)...[7]. Priznali kako su koristili malware-like načine samo kako bi sve privukli na Windows 10.[8] Na samom kraju su odlučili ukinuti podršku za starije verzije Windowsa na najnovijim procesorima iako isti na novijim procesorima rade bez ikakvih problema.[9]
Bilo je još i više Microsoftovih kikseva, kao kad su gasili 3rd party antivirusne programe kako bi promovirali svoj Defender i rekli kako ni jedan antivirusni program nije kompatibilan iako su višestruko testirani[10], zeznuli DHCP[11], web kamere[12] i dot matrix printere[13].
Nije ni čudo da je Windows 10 najkorišteniji OS, nakon toliko guranja i maltretiranja korisnika.
.......Da te podsjetim, Microsoft je obrisao te stranice, pa više ne piše koliko je raširen problem........
..........Bilo je još i više Microsoftovih kikseva, kao kad su gasili 3rd party antivirusne programe kako bi promovirali svoj Defender i rekli kako ni jedan antivirusni program nije kompatibilan iako su višestruko testirani[10], zeznuli DHCP[11], web kamere[12] i dot matrix printere[13]...........
Pa nemoraš ti mene podsjećati , jer je moje pitanje glasilo zašto iznosiš tvrdnje koje nemožeš argumentirati ? Tvojom logikom ja mogu bilo kaj izjaviti i reći da su podaci o tome uklonjeni.
Isto nisi odgovorio o broju korisnika zahvaćenih problemima navedenim u ona 4 članka koje si linkao.
Za bugove koje si iznio ( 13 kom ) ti ja mogu još iznijeti ih par stotina , no rekoh ti da bugovi i nadogradnje kojima se krpaju nisu dokaz nekih masovnih problema nego je to redovan trajan proces koji je neminovan zbog stalnog izlaska novih aplikacija, novih verzija starih aplikacija i stalnog izlaska novog hardvera sa pripadajućim firmwerom i upravljačkim programima. Jedini način koji nebi zahtjevao nadogradnje je taj da se u potpunosti zaustavi razvoj hardvera i softvera, da se tako zatečeno stanje maksimalno popegla i nakon toga više nebi bilo potrebe za nadogradnjama....
Mogu argumentirati jer članci o tome kako su izazvali bugove još postoje (neke sam ti čak i linkao), doduše, ne na Microsoftovim stranicama, ali na stranicama raznih medija.
Ti si rekao da je Windows 10 od početka funkcionalan, ali ja se baš s tim ne bih složio. Koristio sam Windows 7 čim je izašao i nisam naišao na tolike probleme kao što sam nailazio na Windows 10. Osim toga, ne sjećam se da je Windows 7 bio toliko u medijima sa svojim bugovima kao i Windows 10 što ti već i samo govori da je problem rašireniji. Istina, ne mora značiti da svi imaju taj problem, ali ako je nastala tolika buka u medijima i problem je bio opisan gotovo svugdje, onda ga valjda ima dosta ljudi. Da i ti imaš tvrtku koja u svojim proizvodima ima bug, siguran sam da ni ti ne bi htio otkriti točan ili približan broj računala zahvaćenih tim bugom.
Spominjao si i da je Windows 10 najbrže rastući OS, s time se slažem, ali isto tako sam ti i opisao zašto je najbrže rastući. Da svih tih scena koje je Microsoft pripremio nije bilo, ne bi Windows 10 bio tako brzo na vrhu.
..10. Osim toga, ne sjećam se da je Windows 7 bio toliko u medijima sa svojim bugovima kao i Windows 10 što ti već i samo govori da je problem rašireniji...
-ne sjećaš se.. :)
(odgovor je percepcija).
pa gle, nekad je bio npr ww-1 (rat). Možeš li pretpostaviti koliko je bio manje u medijima nego npr w10, samo na face ili twetu kao i blogovi-forumi.. a možeš li pogoditi zašto? Kao što su potresi ratovi postojali stoljećima, no nisu postojali mediji koji bi nas o tome obavlještavali kroz par sekundi i nije postojao google.
Upravo postojanjem ove teme-foruma, svatko tko naleti na problem i dođe tu, dobije percepciju da ''svi'' imaju problem... dođi u bolnicu, ''svi su bolesni'', dođi do automehaničara, svi su neisprvni itd.. jer ako nemaš kvar/bolest/problem ne ideš na ta mjesta i tad te puka statistika lako zavara. Naravno, ignoriraš činjenicu o ukupnom broju korisnika npr w10 i udjela korisnka koji imaju problem. Dodatno, pri tome koristiš ''neke'' alate, podešavaš nešto van tvornički-definiranih paprametara (to bi bilo kao pandan OCu) i povremeno se javiš s problemom npr updatea (mada si ga sam čačkao-isključio odgovarajućim alatom).. ali tad ne pomisliš da si ti problem nego je to krivica MSa-bug? Slatko, ali porešno, neznanstveno.. krivo, kojim god riječnikom želiš. :))
tisuće korisnika imaju probleme.. no koliko je problema zbog samog MSa-OSa, koliko zbog OEM proizvođača HWa (i drivera), koliko zbog alata/3rdparty i samih appsa pa na to dodaj malware, internet probleme operatera itd.. ili banalni nestanak struje (prekid).. a korisnik kojem se računalo ugasi-smrzne po tvom kriteriju treba optužiti MS.. loš kriterij. Demantira ga ostatak populacije koji nema identičan problem, tj. da je to stvar windowsa, tad bi svi imali isti problem, pa i ja, ne samo ti (ja-ti, je sad figurativno, konstrukcija rečenice, ne konkretan problem kojeg ja nemam a ti imaš, kao disclaimer) :))
od drverta ne vidiš šumu? koju još popularnu doskočicu/floskulu mogu nabaciti, pri tome sam svjestan da te to neće uvjeriti.. no ne pišem to više zbog tebe, nego ostalih korisnika. Tak da, ne moraš argumentirati-odgovarati, retoričko ili namjenjeno ostatku globusa. Pa da se opet vratimo na normalne probleme i ako je moguće fixove istih. :))
edit: ... ili ako geldamo poslejdnjih nekoliko strnica... što možemo zaključiti? Pa prije da su problemi nepostojeći-sporadični i da pumpamo temu ovim raspravama, ne konkretnim problemima w10. To indirektno (ili direktno) potvrđuje upravo suprotno od tvoje tvrdnje..
Onaj jedan problem s WU nije bio vezan s ShutUp10. Nakon što sam vratio sustav na zadnju točku (na kojoj je ShutUp10 aktiviran), update je uspješno bio instaliran. Moguće je da neki program koji sam u međuvremenu instalirao izazvao problem, a isti nije bio prisutan na zadnjoj točki. Uostalom, na drugom računalu koje isto koristi ShutUp10, update je prošao iz prve i bez ikakvih problema.
Uvijek se pitam zašto neki ljudi imaju potrebu biti u temama koje ih "ne zanimaju/ne vole/ne koriste/sl tome" :)
A gdje su tebi brojke koje govore da toliko i toliko ljudi nema taj problem? Nema ih! Tako da ni ti ne možeš tvrditi da većina ljudi nema taj problem!
Ovu temu treba preimenovati u: "Marko & Bunker saga - Svađozorje"