Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.757
|
čitano: 1.887.682
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
10 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi
ihush kaže...
Fabe kaže...

.. jel ima kakav drajver za internet pise unitified network

-nema drivera za internet.. može biti samo za mrežnu karticu, mreža radi i nudi ti izbor (sigurnost), znači driver ne trebaš.

miki12345 kaže...

.., jednostavno svaki dan mi se sam ukljuci i vrsi radnju tj radi backup jedne particije u drugu, prije mi je prijavljivao da ima nekakav problem, i ja uradim backup, onda opet, i ja iskljucim da mi prijavljuje problem..

-win ti nije prijavi problem (možda), nego je to obično upozorenje.. jer backup može biti važna stvar, to je samo podsjetnik kojeg možeš isključiti.

.. ali, uključio si automatski-redoviti backup, iskluči ga (razlikuj obavijest-podsjetnik sistema i sam zadatak-backup postavke).

podesi, čitaj s razumijevanjem .. to vrijedi za oba posta.

ok, ali gdje da ga iskljucim??

miki12345
15 godina

google ne radi? Sve je u win.helpu, na bezbroj mjesta.. korisnik ipak mora znati pronaći, par ključnih riječi i odgovor je trenutno tu, točan-MSov, ne nešto s interneta-foruma što može biti točno-pogrešno i sl.

istina, kad se pojavi neka maintenance poruka, često se pogrešno/površno razumije (neovisno eng-hr jezik), korisnik nešto klikne i.. tad kako to pronaći. Nema odgovora unaprijed, nego se za sve moraš malo snaći, kao što bi u telefonskom imeniku pronašao broj, pravilo je isto primjeniš ga i dobiješ odgovor, ako nije zadovoljavajući probaš idući.

Kad dođeš do željene opcije bit će ti jasno, podešavanje npr defraga, backupa, updatea.. svega je jednako kao programiranje budilice/vešmašine/mikrovalne.. i nije teško, samo pronaći i RAZUMJETI, uključiti obavijesti-upozorenja ili sam backup, kao i timing npr redovito ili ručno po potrebi.

- Slično je onom mrežnom porukom, prevedeno, neindetificirana-nepoznata mreža, kućna ili work su (pretpostavka) poznate-sigurne, nepoznata znači da će win onemogućiti-zaključati sve mrežno, na poznatoj mreži se omogućuje dijeljenje fileova-printera i sl., sigurnost. Eng-Hr nisu takav problem, treba znati što to znači, tad je lakše tražiti, podesiti, .. ili odabrati pravu opciju, jer upravo takve poruke se pojavljuju korisniku i ukoliko odabere pogrešno ili ne odabere (automatski win postavi nepoznato-zaključa) nešto neće raditi (mrežno) ili će se desiti ovakav automatski backup, dok je za defrag obrnuto, defaultno je uključen (može ga se isključiti).

+ kad win kažemo da je neka mreža sigurna, ona je i dalje jednako nesigurna, tj korisnik ne zna kad će neki malware biti problem i jel već prisutan, ali OS će nešto zaključati ili dozvoliti, ako je zaključano-isključeno-onemogućeno, tad ne radi (obično se želi nešto npr multimedija ili printer... i eto problema, nije kvar, nije driver, nije problem nego samo legitimna postavka korisnika, koji ni ne zna za nju i takvi problemi mogu biti nerješivi na forumu jer nikome to ne pada na pamet..).

Poruke/pitanja OSa prije odgovora treba razumjeti, ako se ne razumiju, tad google ili forum.. kasnije može biti 'neobjašnivih' problema (nešto mrežno ne radi ili backup zauzme gigabajte i uspori normalan rad itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Kupio sam asus rog gl752vw i instalirao win10 na ssd. Problem mi stvara drugi hdd koji nakon restarta nestane i prilikom kad se windowsi ucitaju moram ici u dsk managment i uvijek mu moram dodjeliti slovo ... Te pitanje htio sam instalirat win7 ultimate ali driveri koji su dosli uz laptop dostupni su samo za win10 te mi prilikom instalacije win 7 nudi select cd/dvd for driver i stavim cd taj ali mi kaze da nema nista te nemogu ni nastaviti instalaciju sustava dalje ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prvi problem - koji disk, što se točno dogodi (piši malo razumljivije), ima što u event logu, provjeri SATA/naponske kablove...

Drugi problem - ne. O tome se pisalo 50 puta - Secure boot, MBR, UEFI, CSM, GPT, x86/x64... Ne nabadaj bezveze, prvo razmisli što bi radio a onda prouči kako se to radi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
sudy_freak kaže...

Koliko god želio priznati da je Windows 10 OK sustav - nije.
Ruku na srce, koristim ga i ne planiram prestati, ali brate, ovo je preloše.

Prvo sam imao probleme s black screenom nakon što komp probudim iz sleepa.
Sada kad sam to riješio, kad god komp isključim s Shut down, pri idućem bootu imam crni ekran.
Monitor ne prima nikakav faking input.

Je li se netko susreo s takvim problemom ili još bolje rješenjem?

Batllelog: sudy_freak
12 godina
neaktivan

znaci imam ssd kao sistemski disk (C:) i jos jedan hdd(F:)

win 10 je na ssd tj c: i win normlano bootaju ali hdd(f) ne pokaze se u mojem racunalu nego moram uvijek ici kad upalim laptop na disk managment i dodjelit mu path (putanju) i opet kad se gasi/restarta laptop on izgubi dodjeljenu putanju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.10.2016 17:23 (hellboy_9).
15 godina

nešto ti resetira postavke.. (yogurt/loader, malware, neki tools..) nevažno, ubaci install medij, pokreni kao admin CMD, sfc /scannow ...

Ako disk nije prikazan, tad vjerojatno postoji neki drugi disk na tom 'slovu', probaj ga postaviti npr kao R: .. X: svejedno koje slovo i restart, za test, pomakni ikonu na ekranu i vidiš dali je na istom mjestu ili se vratila nakon restarta. Tad znaš :)

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

imam problem sa pisanjem u search-u,dakle nekada mogu samo jedno slovo upisati

nekada mi neće uopće pisati.Vindovsi su W10 pro 64bit v.1607(14393.222).

Kada pokrenem troubleshooter dobivam ovu poruku kao na slici.

Kako da to popravim?

Hvala unaprijed. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

wss

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

Hvala na brzom odgovoru,problem riješen.

16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

imam problem sa mrežom na win10 anniversary update, u zadnjih par dana mi se često prekida i piše mi "otkrivena promjena mreže", 

ruter i svjetla na laptopu rade normalno, i nema problema, 

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

kako da resim problem backup-a sam vrsi backup sa c particije na d particiju, i to svaki dan, neznam kako da ga skroz iskljucim, control panelu sam namjestio najmanje da jednom na dan radi ali neznam kako da ga skroz iskljucim i da uopce neradi jer nema ta opcija za iskljuciti skroz, jel ima ko kakav savjet da neutralisem backup??

miki12345

0 0 hvala 0
15 godina
miller1985 kaže...

imam problem sa mrežom na win10 anniversary update, u zadnjih par dana mi se često prekida i piše mi "otkrivena promjena mreže", 

ruter i svjetla na laptopu rade normalno, i nema problema, 

prije svega, iskopčaj automatsku nadogradnju drivera:

desni klik na Win Logo - "Sustav" (system) - iz lijevog stupca, najdonja stavka - "Dodatne postavke sustava" (Additional system settings) - iskoči mali prozor, odeš na jahač Hardver - donji gumb "Postavke instalacije uređaja" (Device instalattion settings)

i prebaciš s "Da" na Ne" (donji izbor)

to ne znači da Windowsi neće moći pretraživati za nedostajućim driverima na Internetu, nego samo da Windowsi neće sami automatski skidati nove, "bolje" drivere...

naravno, skini si zadnje službene drivere s stranica proizvođača mrežne opreme/matične ploče/laptopa

također, možeš resetirati TCP/IP postavke i Winsock:

digneš admin komandnu liniju - desni klik na Win logo - izabereš "Naredbeni redak (administratorski)" ili Command prompt (admin)" i odereš naredbe:

netsh int ip reset

netsh winsock reset

nakon svake stisneš Enter,  i kad si gotov, restartaj komp (to će ti i pisati u promptu nakon izvođenja)...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
miki12345 kaže...

kako da resim problem backup-a sam vrsi backup sa c particije na d particiju, i to svaki dan, neznam kako da ga skroz iskljucim, control panelu sam namjestio najmanje da jednom na dan radi ali neznam kako da ga skroz iskljucim i da uopce neradi jer nema ta opcija za iskljuciti skroz, jel ima ko kakav savjet da neutralisem backup??

pa pokreni Task Scheduler i prošnjofaj Library - Microsoft - Windows, traži Backup zadatak i kad ga nađeš, najjednostavnije je desni klik i "Disable", ali možeš ga i editirati, pa staviti da samo jednom tjedno radi backup...

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Ja sam ostao na w7. Koristio sam sam 10 ali česta ažuriranja koja mogu biti teška i po 700mb jednostavno toliko isforsira sam os da mi postane sve sporiji i sporiji,sa sedmicom sam zabetonirao stvari.
+++ AMD Zen +++
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
3n3m1 kaže...
Ja sam ostao na w7. Koristio sam sam 10 ali česta ažuriranja koja mogu biti teška i po 700mb jednostavno toliko isforsira sam os da mi postane sve sporiji i sporiji,sa sedmicom sam zabetonirao stvari.

Svaka cast, ja se vec duze razmisljam o istom potezu, no ne da mi se sve ispocetka. Da mi netko moze klikom sve vratiti, dao bih mu 100 e drage volje, :-). Kad sam ja prije pisao da je 10 -ka smese, samo su lupali TD. Mene je vec toliko raspizdila da mi dode da trazim odstetu od microsofta. Haha

Gdje god sam instalirao nigdje cista posla, sve problem do problema.

E sad da ja trazim savjete, znam da sigurno vec netko pitao i da je mozda netko nesto i odgovorio, ali da ne vrtim sad sve i ne citam, nemojte zamjeriti ja cu pitati. Internet mi je postao za duplo sporiji odkad je desetka, app za fotografije, ili se ne pokrene ili sa zadrskom i to od par minuta, a i kad se pokrene, strelice za prelistavanje slika unutar nekog foldera, ma kakvi, ne reagiraju, ili reagiraju ali sa zadrskom kao sto rekoh od par minuta, cca 5 minuta. Dobro ste procitali, jebenih 5 minuta, windows 95 je brze reagirao. I da sad ne idem dalje, previse je tih bugova i problema da ih vise niti ne pamtim. Nije ni do hardvera, nije ni do korumpiranih fileova iliti slicnog. Pa do cega je onda ?? Ljudi hvala

Spija
14 godina
Windows 10 - problemi

Bolesti teška li si.

Jednostavno moram ovako započet jer sam u banana situaciji.

- windows 10 pro up-to-date

- driveri full up-to-date

- potpuno clean sistem bez malware-a i virusa

- potpuno novo računalo sa odličnom komponentama

- dugogodišnje iskustvo rada na računalu

A imam potpuno neupotrebljivo računalo.

Nakon zadnjeg win update-a, kompljuter nakon što se uključi koristi 99% posto rama. Od 16 giga on koristi 99% nakon uključivanja, čim se prikaže desktop - znači potpuna neupotrebljivost i7-6700K + 16giga rama

I, koje su moje opcije? Da vidimo. Unistalirat zadnji set win10 update-ova? Zar se neće opet preuzet i instalirat nakon resetiranja. Isključit auto update-ove? Čujem da se to ne može više.

Stvarno, što ja to sad mogu napravit? Napravit system restore svaki dan haha.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 19:10 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
16 godina
Moze slika Task Managera da se vidi sta to toliko koristi RAM?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
djigibao kaže...

Može. Sad kad ga resetiram sutra (mora skidat sve podatke sa servera za lokalni backup) će se instalirati win update pa ću onda slikat. Sad je ok jer sam restorirao na prije update-a ali su se već preuzeli i čekaju reset. Ali kad sam gledao koji program koristi ram nisam vidio nikakvo odskakanje od prosjeka. CPU/disk/mreža sve ok, sve low. Vidio sam na ovoj stranici da driver zna napumpat ram (u njihovom primjeru nije ram ni napumpan do vrha kao meni) ali isto i nakon što sam driver boosterom napravio update drivera. Grafu sam posebno preko geforce experience. Prošao ccleanerom, malwarebytesom i win defenderom - svi up-to-date, 0 hits. A za otvorit folder 2-5 min, ram napumpan 99% u startu, 16 giga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 20:17 (KIKI3ooo).
15 godina
KIKI3ooo kaže...
.. ali isto i nakon što sam driver boosterom napravio update drivera. ..Prošao ccleanerom, ..

- čemu čuđenje?

16 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...
djigibao kaže...

Može. Sad kad ga resetiram sutra (mora skidat sve podatke sa servera za lokalni backup) će se instalirati win update pa ću onda slikat. Sad je ok jer sam restorirao na prije update-a ali su se već preuzeli i čekaju reset. Ali kad sam gledao koji program koristi ram nisam vidio nikakvo odskakanje od prosjeka. CPU/disk/mreža sve ok, sve low. Vidio sam na ovoj stranici da driver zna napumpat ram (u njihovom primjeru nije ram ni napumpan do vrha kao meni) ali isto i nakon što sam driver boosterom napravio update drivera. Grafu sam posebno preko geforce experience. Prošao ccleanerom, malwarebytesom i win defenderom - svi up-to-date, 0 hits. A za otvorit folder 2-5 min, ram napumpan 99% u startu, 16 giga.

Mani se Driver boostera i sličnih programa . Ubuduće chipset drivere skidaj s Intelove stranice, grafičke sa nVidijine, zvuk, LAN i ostalo sa stranice proizvođača matične ploče. I daj tu sliku task managera. Ovo mi smrdi na bitcoin miner.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 7:29 (Prince-Artas).
14 godina
Windows 10 - problemi

Još nije završen download (98%) ali bez obzira na to što nije napravljen update windowsa i restart se koristi 89% rama. Driveri nisu up-to-date od kad sam kupio komp prije mjesec dana (prvi put sam išao koristit driver booster, ne volim automatiku a probao sam jer mi je ovaj jedan šta cijeli život servisira računala rekao da ga slobodno koristim). Znači nakon što sam napravio system restore mi je ram bio na 11-15% jučer, jutro vidim da je na 55% a sad u podne vidim 89%, znači da možda nije to win update-a ni do drivera.

Ako je šta upalo u komp, onda za to krivim windows defender tj. činjenicu da prvi put ne koristim AVG jer sa AVG-om na win7 nisam imao malware kamoli virus 7-8 godina i više!

Savjeti?

Trenutno radi samo FTP klijent. Slikao sam task manager kompletan processes tab, performance memoriju, users, i kompletan details (dole se poremetio malo raspored)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 12:14 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Na prvu pogasi ove gluposti AAM (Adobeov servis za update), Google crash, Java update, liveupdate.exe, nvidija streamer service. To radiš preko Task Managera i msconfig (upiši u start). Što je ovo StudioP?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Windows 10 - problemi

to je naziv kompa. sad je ram na 97%. kad završi preuzimanje ću instalirat win update, drivere neću taknit, pa vidit

edit: studiop je user

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 13:36 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...

to je naziv kompa. sad je ram na 97%. kad završi preuzimanje ću instalirat win update, drivere neću taknit, pa vidit

Aha, al svejedno ne kužim sliku, piše da je iskorišteno 105 MB RAMa a postotak od 89%?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 13:41 (Prince-Artas).
14 godina
Prince-Artas kaže...
KIKI3ooo kaže...

Aha, al svejedno ne kužim sliku, piše da je iskorišteno 105 MB RAMa a postotak od 89%?

Da, ništa ne koristi puno rama a ram napuhan max.

Evo win update napravljen (drivere nisam taka) i nakon restarta ram na 99%

Iću ga skenirat opet sa malwarebytes-om i win defenderom, više mi ništa ne pada na pamet...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 14:17 (KIKI3ooo).
11 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...

Neke sistemske radnje se moraju povremeno obaviti u pozadini, poput ove sa priložene slike, a ima još dosta toga. I svaki put ako to prekineš ( restartom, gašenjem i sl )

radnja kreće ispočetka. Pusti to jednom prek noći da automatika odradi ono kaj mora i onda ti nebu toliki usage...

16 godina
protjeran
KIKI3ooo kaže...
Prince-Artas kaže...
KIKI3ooo kaže...

Evo win update napravljen (drivere nisam taka) i nakon restarta ram na 99%

Iću ga skenirat opet sa malwarebytes-om i win defenderom, više mi ništa ne pada na pamet...

Ovo mi liči na bug u prikazu zazueća memorije. Jesi probao koju igru?

14 godina
Windows 10 - problemi

Za sad je sve ok nakon drugog restarta...

1 0 hvala 0
16 godina

Kad se stavlja prikaz necega iz task managera onda se klikne na to sto se zeli pogledat da se poslozi od najveceg-najmanjeg potrosaca (u ovom slucaju RAM)

Predlazem da skines Process Explorer, pokrenes ga, kliknes na "Working set" i stavi sliku da vidimo (primjer)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice