Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.025.204
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
17 godina
Re: Windows 10 - problemi
razermario kaže...

Dali je itko imao problem sa ovim " žutilom " lol.... 

I naravno pokusao sam kopirati crack u jednu igru , i pise da nemam  dopustenja od administatora... lol

Inace juce navece, je bilo sve ok .... PC nisam gasio skidao sam neke stvari i ujutro kad sam se probudio samo zutilo to vidio ... 

Idi u postavke i odaberi koju boju zelis...ne kuzim u cemu je problem?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
djigibao kaže...
razermario kaže...

I naravno pokusao sam kopirati crack u jednu igru , i pise da nemam  dopustenja od administatora... lol

Inace juce navece, je bilo sve ok .... PC nisam gasio skidao sam neke stvari i ujutro kad sam se probudio samo zutilo to vidio ... 

Idi u postavke i odaberi koju boju zelis...ne kuzim u cemu je problem?

bravo ja ! .... ispricavam se na glupom pitanju ! i hvala 

Finger Up :)
12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Kada hocu da snimit win 10 i gdje trebam izabrat na koju cu particiju snimit izbaci mi "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more Information". Sistem sam pokuso snimit preko usb i nece

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
* * *
Envy kaže...

* * *

Prvi pravi ''SP1'' na ''redovnu'' verziju dolazi u listopadu. To se sada isprobava na ovim ovim ''TH'' upgradeima na Insider verziji. I bit će ih još, barem dva.

* * *

Slažem se za sve, ali nisam siguran da li će ga baš nazvati SP1, ja ne znam iskreno kako radi finalna 10-tka nitko dojmove da napiše onako barem kako sam ih ja pisao u početku. I imam dvije orginalne licence ali mi renutno radi sve kako želim a i volim biti u toku.. tako da ostajem u Insider krugu. 

11 godina
protjeran
Envy kaže...
..... ja ne znam iskreno kako radi finalna 10-tka nitko dojmove da napiše onako barem kako sam ih ja pisao u početku. .

Instalirao sam tu tzv finalnu desetku na 7 računala dosada, što stolnih što laptopa .   Svi su imali legalne win 7 ili 8 , tako da sam uvjek prvo napravio upgrade , i nakon uspješnog upgradea i aktivacije, sam odradio svugdje clean instal..  Ta računala su standardna, ranga srednjih i jeftinijih , i dosad nema niti jedan problem u ovih mjesec dana na tim računalima.. Doma su mi dva a pet je okolo...

Znači win 10 home 64 bit. Updatei su svuda na automatici , ms account je aktivni, kao zaštitu sam ostavio defaultnog defendera i kao ispomoć sam još instalirao malwarebytes anti exploit. Također je na tim računalima instaliran sandboxie pa browseri pristupaju netu sandboxani , a unutar google chromea su trafficlight+adblock+adguard. Osim samih winowsa 10, na računalima je office 2016 ( beta , 64 bit ). I google chrome je 64 bit. Iz win trgovine su instalirane aplikacije box,dropbox,onenote,hash expres, torex, adobe photoshop expres i par ms igrica tipa soliter-mine-fliper...

Usage resursa je uvjek pri dnu, osim nakon starta računala dok se odradi auto update i antimalware scan ( defender ) , i to traje kojih pet minuta i nakon toga računala rade tip top...

Sav harderaj prepoznat još u instalaciji windowsa ( a ima tu raznih i loco i mrežnih pisača , ... ext hdd,,, wifi miševa i tipkovnica ...  )

Neznam kaj bih još naveo jer na tim računalima sve radi onako kako i treba raditi pa se tu nema kaj naširoko opisivati...   I većina tih računala je u pogonu od 8 ujutro pa do minimum 7 naveče....

14 godina
Windows 10 - problemi

Ako se nekome kao i meni nekoliko puta dogodilo da mu Search neće raditi samo u Task manageru ugasite Search proces. Nakon toga tj. restarta radi normalno.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bunkermax kaže...
Envy kaže...
..... ja ne znam iskreno kako radi finalna 10-tka nitko dojmove da napiše onako barem kako sam ih ja pisao u početku. .

Neznam kaj bih još naveo jer na tim računalima sve radi onako kako i treba raditi pa se tu nema kaj naširoko opisivati...   I većina tih računala je u pogonu od 8 ujutro pa do minimum 7 naveče....

A šta ćeš! Pratim svakodnevno ovaj podforum i ne mogu vjerovati koliko je taj W10 loš. Boli glava. Oćito samo nekolicina ljudi na ovom forumu , uključujući i moju malenkost, nema problema sa novim Windowsom.

Svi koje osobno poznajem, a koriste W10 su zadovoljni i nemaju svih mogućih i nemogućih problema koji su ovdje navedeni. Možda bi probleme trebalo tražiti negdje drugdje a ne u "jadnim" Windowsima.................

Još samo želim reći da sam Insider od 4.10.2014. i uopće se ne osjećam kraljem kao neki i to mi u životu apsolutno ništa ne znači.

14 godina

Stvarno si u gadnom problemu kad ti se sve ovo "i tako dalje" događa. A šta ćeš, nismo svi iste sreće sa tim Windowsima.    

14 godina
razermario kaže...

Žutilo ti je od pozadine, ja bih reko!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 20:48 (frcko).
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

@frcko

Na dobrom si tragu ali nisi završio misao o onome zakaj mnogi imaju razne probleme. Budem ja iako se to mnogima nebu svidlo no neko to mora reci prije ili posle.   Bugova je uvjek bilo i uvjek ce ih biti no oni se krpaju i kolo srece se dalje okrece.   Planetarna je pojava da se za operativne sisteme svi osjecaju strucnjaci i onda ih instaliraju odrzavaju i popravljaju svi , od osnovnoskolaca do umirovljenika. ..   A kad su bolesni onda ljudi idu doktoru.  Kad slupaju auto idu mehanicaru i limaru.   E ali za windows su svi strucnjaci i svatko se osjeca sposoban da čačka. ..   Ok, ni zabranjeno , no onda nema cudjenja otkud tolko problema....   Naravno da to sve svima izgleda lako i jednostavno no gomila posljedica pokazuje da to bas i ni tako.   I ranu je lako zaštiti , ali kirurgu a ne studentu. .

:-)

4 0 hvala 0
14 godina
bunkermax kaže...

@frcko

Na dobrom si tragu ali nisi završio misao o onome zakaj mnogi imaju razne probleme. Budem ja iako se to mnogima nebu svidlo no neko to mora reci prije ili posle.   Bugova je uvjek bilo i uvjek ce ih biti no oni se krpaju i kolo srece se dalje okrece.   Planetarna je pojava da se za operativne sisteme svi osjecaju strucnjaci i onda ih instaliraju odrzavaju i popravljaju svi , od osnovnoskolaca do umirovljenika. ..   A kad su bolesni onda ljudi idu doktoru.  Kad slupaju auto idu mehanicaru i limaru.   E ali za windows su svi strucnjaci i svatko se osjeca sposoban da čačka. ..   Ok, ni zabranjeno , no onda nema cudjenja otkud tolko problema....   Naravno da to sve svima izgleda lako i jednostavno no gomila posljedica pokazuje da to bas i ni tako.   I ranu je lako zaštiti , ali kirurgu a ne studentu. .

:-)

Čitaš mi misli!

12 godina
Samo da javim rjesenje jednog problema - zena igra mmo teru i otkako smo presli na win10 ima probleme s drasticnim padovima fps-a, zbog ceka postaje neigriva

Najprije sam mislio da se nesto shebalo zbog upgrejda windowsa, pa smo reinstalirali igru
No, nakon kratkov vremena opet isti problem, a bas mi se ne da raditi clean install winsa kad sve drugo radi bez greske

Rjesenje je kompletni instalacijski folder igre staviti u defenderu pod excluded i voila - igra radi bez greske
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Da li je netko naletio na ovakav problem:

Nakon zadnjih apdajetova (među kojima je i patch KB3081452), više mi ne radi Start meni (a sve je uredno radilo do sinoć prije gašenja)

I uz to crko je windows store, Edge browser, Search (u alatnoj traci) niti mogu otvoriti notifikacijski ekran.

Probao sam ih deinstalirati (patcheve) međutim samo gornji se neda ukloniti, kaže (sustav) da mu je potreban, mada mi je malo čudno da je sve to zakuhao samo taj jedan patch.

Probao, sfc /scannow , kaže da ima nešto što nevalja i da se to da popraviti

Probao dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, i ne završava uspješno, žali se da nema source fajli za taj jedan package ( x86_nešto_\adcjavas.inc) - javlja hash error - i neda se popraviti

Probao "Safe mode fix", ništa ni od toga (iako se na redditu kunu da rješava start menu problem)

Probao reinstalirati default Apps sa "onom velikom naredbom" preko Powershella, dobio sam to da su mi nestali appsi za Store i Edge browser iz alatne trake

Prije nego krenem u kompletan restore backupa, da li se netko već susreo s time i ima li kakvu ideju kako oživiti ovo sve gore-navedeno?

Samo da napomenem, sustav bez toga radi ok, znači nikakvi BSOD-i i sl. mogu pozvati stari kontrol panel, policy editor, computer managment .. , alternativni browser radi, file explorer, sve desktop aplikacije. Čak mogu i u metro settingse (Win+I). Metro apps ne rade niti su izlistani u Programs and Apps (npr. kliknem mišem na Start meni i ništa, desni klik radi; kliknem mišem na search i opet ništa).

Eh da i najvažnije, što sam radio prije nego se sve smrdalo.. ništa .. upalio komp i gledao telku dok je windows 10 skidao i instalirao zadnje update-e nakon čega sam napravio prvo restart i odmah nakon toga shutdown.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav ekipa,

instalirao sam Win10 na laptop, HP Pavillion dv7-6195us, te imam jedan mali problem.

Naime, prilikom "buđenja" iz Sleep Mode-a, prođe previše vremena (nekih 20-25 sekundi) prije no što se pojavi Login ekran. Isti se problem primjetio sam događa i prilikom paljenja laptopa.

Instalirao sam sve dostupne drivere preko Windows Updatea, te instalirao HP Support Assistant da provjerim ima li još nekih drivera koje bi on pronašao, no nije ništa pokazao.

Ima li netko takav problem i zna li kako ga riješiti?

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zura kaže...

Nakon zadnjih apdajetova (među kojima je i patch KB3081452), više mi ne radi Start meni (a sve je uredno radilo do sinoć prije gašenja)

I uz to crko je windows store, Edge browser, Search (u alatnoj traci) niti mogu otvoriti notifikacijski ekran.

Eh da i najvažnije, što sam radio prije nego se sve smrdalo.. ništa .. upalio komp i gledao telku dok je windows 10 skidao i instalirao zadnje update-e nakon čega sam napravio prvo restart i odmah nakon toga shutdown.

Du, du, du nema ti pomoći! Ako imaš backup sustava onda si srećković, ako nemaš, zasuci rukave i instalacija nanovo. Pokušaj prvo osvježiti PC, ali ne vjerujem u uspjeh. Ti si samo jedan od mnogih u nizu...dragi naš MS nikako nije uspio implementirati dva različita shell-a u jedan OS, događaju se nerješivi bugovi. Bitno je da su se oni zaletiti izdati RTM poluproizvoda! . Bilo bi dobro da svi uplatimo misu da nam se ovo ne dogodi...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 0:44 (BlackMoon).
14 godina
BlackMoon kaže...

Du, du, du nema ti pomoći! Ako imaš backup sustava onda si srećković, ako nemaš, zasuci rukave i instalacija nanovo. Pokušaj prvo osvježiti PC, ali ne vjerujem u uspjeh. Ti si samo jedan od mnogih u nizu...dragi naš MS nikako nije uspio implementirati dva različita shell-a u jedan OS, događaju se nerješivi bugovi. Bitno je da su se oni zaletiti izdati RTM poluproizvoda! . Bilo bi dobro da svi uplatimo misu da nam se ovo ne dogodi...

Pa kaj si nam se već vratio?

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?jumpto=4769091&sort=asc&view=flat&page=190

15 godina
Ezio kaže...

Imam 3 particije na disku. Na prvoj su windowsi 10 instalirani od nule. Na druge dvije particije su mi ostali folderi i fajlovi od prije. Kod svakog kopiranja fajlova u postojeće foldere na tim particijama uvijek me win upozori da moram imati admin ovlasti i kopira tek nakon što stisnem continue. Nijedan instalirani program ne može sam pisati po tim folderima. Kako to promijeniti?

Promijenio sam u propertiesima tih foldera da svi useri imaju full control i nema kvačice na read only ali ne pomaže.

ispravak netocnog navoda: Nisu win10 instalirani od 0. Win 8.1 sam instalirao na cistu c particiju, a potom upgradeao na win 10. U win 8.1 nisam probao da li ima problema sa d i e particijom jer sam odmah napravio upgrade.

Probao sam i sa mjenjanjem postavke ownera na tim particijama. Ni to ne pomaze.

Jel mi ostaje jedino da formatiram te particije ili postoji neko rjesenje?

Potpis!
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...
Zura kaže...

....

Du, du, du nema ti pomoći! Ako imaš backup sustava onda si srećković...

Jep.. baš sam jučer odradio restore sa backupa kad više nisam ništa uspio napraviti da se sredi. Sad je opet sve ok i postavio sam da mi uspori (defer) update-ove.

Uglavnom, monitorirajte Event log i kada primjetite porast broja grešaka vezanih uz DCOM, priprema se s*anje.

Neznam još zašto bi se sustav raspao sam od sebe (ima nekih naznaka da je vezan uz ovlasti), ali preporučujem redoviti backup.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi
problem s win 10. prvo sam napravio upgrade a potom sam želio napraviti clean install.međutim...

lenovo g700.omogućio legacy boot.pokrenuo iso dvd za win10.kod odabira particije odabrao c ( na kojoj su bili win 8.1)...ne može odabrati tu particiju jer je ne znam gpe ili tako nekako.probao formatirati i sjebo se .jedva vratio na win 8.1 s lenovo recovery?
da se nadopunim...poruka prilikom odabira particije je:The Selected Disk is of the GPT Partition Style..i to za bilo koju particiju na hdd.neki predlazu da cijeli disk ...pretvorim u MBR???
kako ne s......at sve??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
espltd kaže...
problem s win 10. prvo sam napravio upgrade a potom sam želio napraviti clean install.međutim...

lenovo g700.omogućio legacy boot.pokrenuo iso dvd za win10.kod odabira particije odabrao c ( na kojoj su bili win 8.1)...ne može odabrati tu particiju jer je ne znam gpe ili tako nekako.probao formatirati i sjebo se .jedva vratio na win 8.1 s lenovo recovery?
da se nadopunim...poruka prilikom odabira particije je:The Selected Disk is of the GPT Partition Style..i to za bilo koju particiju na hdd.neki predlazu da cijeli disk ...pretvorim u MBR???
kako ne s......at sve??

Stavi uefi boot. Da bi bootao s GPT diska mora biti uključen uefi mod.

11 godina
neaktivan

uključio sam legacy boot???

16 godina
odjavljen

GPT diskovi rade samo sa UEFI bootom.

Zašto si palio legacy mod?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
neaktivan

zato što mi do tada nije prepoznao dvd  win 10.iso.u čemu griješim?moram još jedino provjeriti da li je uključen secure boot.također mi nije jasno zašto u biosu ne vidim opciju butanja s dvd,već samo s usb???

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 17:24 (espltd).
13 godina
neaktivan

Vjerojatno moraš dodati boot uređaj, kod nekih biosa ima opcija pod uefijem -> add boot option.

Ili napravi novi bootabilni usb stick, recimo preko Rufusa.

11 godina
neaktivan

ma zeza me i što prilikom pokretanja dvdnaknadno sam uspio pokrenuti dvd,ali je problem u poruci naknadno pri pokušaju instalacije:The selectded disk is of the GPT partition style. 

da ga pretvaram u MBR? ne znam što bi se dogodilo da delete npr. C disk pa format ili kako već???

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 18:23 (espltd).
16 godina
odjavljen

Formatiranjem diska brišeš particije i onda kad ih ponovno kreiraš, ako ti je postavljen legacy mod, setup će kreirati MBR particije.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
neaktivan

ne kužim...postavljen mi je uefi trenutno.što da radim.prilikom instalacije pojavi se navedena poruka.da probam prvo prebaciti disk u mbr ili je dovoljno obrisati i formatirati  c disk i hoće li ga tada prihvatiti. ne kužim ako je jedina opcija prebacivanje u MBr hoće li to štetiti disku,računalu itd

16 godina
odjavljen

Ostavi na UEFI, formatiraj disk, restart, prebaci u legacy, kreiraj MBR particije.

Zašto bi štetilo računalu? Point je u tome da sa GPT diskovima možeš kreirati particije veće od 2TB (sumnjam da ti to treba), koristiti diskove veće od 2TB (to bi ti možda moglo zatrebati, ali samo možda) i možeš napraviti više od 4 "primarne" (bootabilne) particije (što ti isto ne treba).

12 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ja sam imao taj problem sa BIOS-UEFI-GPT...  i ovako riješio.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice