Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.025.214
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - problemi

i koju od tih solucija preporučuješ?a problem mi je što imam jedan disk s dvije particije i ako napravim po uputama sve ću se obrisati..znači prvo negdje backup

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 19:52 (espltd).
12 godina
neaktivan
espltd kaže...

i koju od tih solucija preporučuješ?a problem mi je što imam jedan disk s dvije particije i ako napravim po uputama sve ću se obrisati..znači prvo negdje backup

Obrisao efi folder sa instalacijskog medija, u mom slučaju usb stika i onda sve prošlo kako treba. To je solucija da ne formatiraš kompletan hdd nego samo particiju gdje će ti doći w10,standardna procedura.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
11 godina
neaktivan

ok.hvala.probat cu kad stignem

9 godina
neaktivan

i meni se to dogodilo prije par dana ali sam uspio popraviti..nasao sam na youtubu fix....sad sam na poslu pa kad dođem kuci pošaljem ti link za fix

11 godina
neaktivan

hvala unaprijed

16 godina
neaktivan
DmL kaže...

Pozdrav ekipa,

instalirao sam Win10 na laptop, HP Pavillion dv7-6195us, te imam jedan mali problem.

Naime, prilikom "buđenja" iz Sleep Mode-a, prođe previše vremena (nekih 20-25 sekundi) prije no što se pojavi Login ekran. Isti se problem primjetio sam događa i prilikom paljenja laptopa.

Instalirao sam sve dostupne drivere preko Windows Updatea, te instalirao HP Support Assistant da provjerim ima li još nekih drivera koje bi on pronašao, no nije ništa pokazao.

Ima li netko takav problem i zna li kako ga riješiti?

Stvarno nitko nije imao ovakav problem? Onda baš imam sreće s tim novim Windowsima...

Anyway, čitao sam po netu i čini mi se da veći broj korisnika ima ovakav bug, i da je greška u AMD-ovim driverima (?). 

Nakon što sam promijenio postavke u reg. editoru Windowsa te postavio EnableULPS na "0", povratak iz sleep mode-a je začudo izrazito brz!

No problem je što i dalje boot traje puno puno duže nego što bi trebao, i dalje zaglavi na dijelu gdje bi se trebao prikazati login screen. 

Neke ideje što mi je činiti?

ZOTAC: It's Time to Play.
16 godina
odjavljen

Windows 10 se ponekad iz sleepa ili cold boota uopće ne digne do kraja, tj. ne digne video driver ni s Nvidijom... tako da, nije samo AMD problem. Windows 8.1 NEMA taj problem, dakle, nešto ne štima u kombinaciji ili samim Win10.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 13:37 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Windows 10 se ponekad iz sleepa ili cold boota uopće ne digne do kraja, tj. ne digne video driver ni s Nvidijom... tako da, nije samo AMD problem. Windows 8.1 NEMA taj problem, dakle, nešto ne štima u kombinaciji ili samim Win10.

Kao što rekoh, isključivanje ULPS-a je riješilo problem prilikom 'buđenja' računala iz sleep mode-a.

Problem je ostao kod bootanja Windowsa, gdje se Login Screen pojavljuje jako kasno, dakle animacija i logo od Windowsa se ispravno prikazuju, samo prođe jako dugo vremena prije no što se pojavi Login.

ZOTAC: It's Time to Play.
11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

ja kada na hp laptopu stisne sleep on se potpuno ugasi i treba mu duže da se pokreno nego kada ga normalno ugasim 

zna neko rjesenje tog problema?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
9 godina
neaktivan
11 godina
neaktivan

onaj problem u vezi instaliranja windowsa još uvijek stoji

16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam win10 odkad je izasao, updatean preko orginal windowsa 7, u zadnja 2 dana imam problem sa cpu-om. Temperature idu preko 65stupnjeva u iddle-u i cpu konstantno radi na 100%

http://prntscr.com/8c8ofs

Ako netko ima slicnih iskustava molio bih pomoc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ner0 kaže...

Imam win10 odkad je izasao, updatean preko orginal windowsa 7, u zadnja 2 dana imam problem sa cpu-om. Temperature idu preko 65stupnjeva u iddle-u i cpu konstantno radi na 100%

Pogledaj ovo mozda pomogne - KLIK

Ako ne, onda GOOGLE

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.9.2015 23:25 (djigibao).
16 godina
neaktivan

Radi se o PC-u tako da zamjen punjaca nije opcije, napravio sam jos jedan post na sekciji cpu i mbo na forumu i malo sam zakomplicirao situaciju
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/2500k-idle-100/229825.aspx

15 godina
Ner0 kaže...

Meni je tak od pocetka,probaj vratit system restore prije zadnjih par nadogradnji i cekaj nove nadogradnje.

Pogledaj tu LINK (od kraja),mozda su nasli rijesenje. 

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 0:28 (lmutak).
15 godina
DmL kaže...
Tonči kaže...

Kao što rekoh, isključivanje ULPS-a je riješilo problem prilikom 'buđenja' računala iz sleep mode-a.

Problem je ostao kod bootanja Windowsa, gdje se Login Screen pojavljuje jako kasno, dakle animacija i logo od Windowsa se ispravno prikazuju, samo prođe jako dugo vremena prije no što se pojavi Login.

Nisi jedini, isti slučaj. Hvala za ovo s ULPS-om, riješilo bar sleep.

One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
neaktivan
lmutak kaže...
Ner0 kaže...

Meni je tak od pocetka,probaj vratit system restore prije zadnjih par nadogradnji i cekaj nove nadogradnje.

Pogledaj tu LINK (od kraja),mozda su nasli rijesenje. 

vec sam ja strgo sta se dalo strgat umjesto da rollam nazad na sedmicu ja sam iso flashat bios i sad imam hrpu bakra u kucistu ^^

13 godina
neaktivan
espltd kaže...

onaj problem u vezi instaliranja windowsa još uvijek stoji

Di je zapelo? Dečki su ti dali nekoliko rješenja koja provjereno rade. Jesi konvertirao disk u MBR?

Ako nisi da li si u mogućnosti napravit usb instalacijski stick? Možeš koristiti onaj link koji sam ti poslao i napravit uefi boot disk (pretpostavljam da imaš 64 bitne windowse).

Ili ono kaj je Sheldon napisao za UEFI: remove the bootmgr file on the root of the media. Oboje je nekoliko minuta posla.

Ako jesi, a imaš problema s DVD-om, preporuka je da opet napraviš novi instalacijski stick, samo u rufusu umjesto GPT formata izabareš MBR.

Možeš koristi i ono od Sheldona i obrišešefi folder. Prebaciš u legacy mod i mora radit.

11 godina
neaktivan

ok,kasniej...hvala

10 godina
Windows 10 - problemi

napravia sam system image backup prije upgrade-a na windows 10 i sada kada idem se vratiti preko toga na 7-cu , tu mi pronade backup ali onda mi se pojavi da trebam " create repair disc" gdje ubacim cd ali mi ga nezeli napravit i nemogu kliknuti next i zavrsit stime pomoc???

0 0 hvala 0
16 godina
MaciStyle kaže...

napravia sam system image backup prije upgrade-a na windows 10 i sada kada idem se vratiti preko toga na 7-cu , tu mi pronade backup ali onda mi se pojavi da trebam " create repair disc" gdje ubacim cd ali mi ga nezeli napravit i nemogu kliknuti next i zavrsit stime pomoc???

U Windows 10? Tu možeš napraviti samo usb. Treba ti usb od 8 gb, pošto sistem kopira cijelu instalaciju na taj stick.

Ali, ako se hoćeš vratiti na usb, restore možeš pokrenuti i sa instalacijskog diska Sedmice. Imaš li ga?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 11:11 (kizo2703).
10 godina
kizo2703 kaže...
MaciStyle kaže...

U Windows 10? Tu možeš napraviti samo usb. Treba ti usb od 8 gb, pošto sistem kopira cijelu instalaciju na taj stick.

Ali, ako se hoćeš vratiti na usb, restore možeš pokrenuti i sa instalacijskog diska Sedmice. Imaš li ga?

ne samo sam napravia system image backup(dok sam ima windows 7)  i to je to , nisan na disku ili usb-u

16 godina
MaciStyle kaže...

ne samo sam napravia system image backup(dok sam ima windows 7)  i to je to , nisan na disku ili usb-u

Trebaš instalacijski disk/usb Windowsa 7 ili Windows 7 repair disc. Napravi ga kod nekog tko ima Windows 7!

Bootaj PC s njim, idi na Repair, nađi tu system image recovery

- dalje je sve lako, uz uvjet da je image napravljen kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 13:28 (kizo2703).
10 godina
kizo2703 kaže...
MaciStyle kaže...

Trebaš instalacijski disk/usb Windowsa 7 ili Windows 7 repair disc. Napravi ga kod nekog tko ima Windows 7!

Bootaj PC s njim, idi na Repair, nađi tu system image recovery

Jeli moguce preko ovoga? Jeli moguce preko ovoga?
  - dalje je sve lako, uz uvjet da je image napravljen kako treba.

Aha hvala ,ma nemam nikakvih problema sa windows10-kom nego jedino kad npr prvi put ujutro palim komp stisnem da se upali cuje se beep i ugasi se onda opet stisnem da se upali i sve normalno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 15:33 (MaciStyle).
11 godina
neaktivan

napravio sam iso usb.probao mijenjati kombinaciju s boot ili bez istoga.prilikom pokušaja bootanja s usb-a uopće ga ne vidi.ostaje mi samo da napravim prelazak s gpt u mbr.ne znam hoće li mi to obrisati podatke.disk je ssd od 1TB.postoji više particija odnosno c s pod particijama i d.za d particiju lako,ali me brine što moram prvo smanjiti proj articija pod c da bih mogao napravtiti prelazak u mbr???

dođe ji da odustanem i da ostanem samo na upgrade win10.da li je to moguće i koje su poslljedice?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 9:24 (espltd).
16 godina
MaciStyle kaže...

Aha hvala ,ma nemam nikakvih problema sa windows10-kom nego jedino kad npr prvi put ujutro palim komp stisnem da se upali cuje se beep i ugasi se onda opet stisnem da se upali i sve normalno...

To je prije hardverski problem, nego Windowsa 10.

Jeli moguće? Je, uz neke preduvjete. Jeli moguće? Je, uz neke preduvjete.
Da, možeš, uz uvjet da nisi izbrisao Windows.old folder i Sedmicu u njemu.

A ako nisi dosad, probaj napraviti clean install. To bi trebalo rješiti tvoje probleme.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 10:36 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
espltd kaže...

... prelazak s gpt u mbr.ne znam hoće li mi to obrisati podatke...

Normalno da hoće. Mbr odnosno Gpt ide na cijeli disk, ne na particiju diska.

Zora puca, biće dana ...
11 godina
neaktivan

hvala svima na pomoći.riješio sam instalaciju.napravio sam preko mbr-a.sve ok.imam drugi problem .ne mogu ući u bios....nemam više na advanced settings opciju za ulazak u bios..ponuđeno mi je na adv. options..startup set....odabir funk. tipki.npr broj dva za boot loging.međutim ništa???

14 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
espltd kaže...

... prelazak s gpt u mbr.ne znam hoće li mi to obrisati podatke...

Normalno da hoće. Mbr odnosno Gpt ide na cijeli disk, ne na particiju diska.

Normalno da neće ako slijedi upute npr:

ili KLIK !

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice