Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.906.587
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

-stvar tumačenja.. i druga tema.

-win za insidere je free, upgrade za kvalificirane je free.. milion prežvakanih izjava + naravno da su neke stvari promijenjive, pa čak i pogrešno obečane/prenešene itd.

-npr:

sentence: "It's important to note that only people running Genuine Windows 7 or Windows 8.1 can upgrade to Windows 10 as part of the free upgrade offer."

- je 'pogrešna' rečenica. Time i netočna (po PC standardima, true-false.. nema decimala).

jer preciznije npr samo win7sp1 (nije naveden win 8 iz istog razloga) i 8.1 i to za OEM ili Retail licence (ostale licence nemaju veze s MSovim free offerom.. kranji juzer.).

Tako da i ovaj text pati od nepreciznosti koja se pinponga po internetu tj poluinformacija postane dezinformacija. Zato je netočna.

Časopis/tema koja to želi rasčistiti tad mora upotrebljavati precizne formulacije inače se opet sve vrti u krug..

edit 2: .. .još 'gluplje' je dio gdje saciraju izjvau, insideri će primiti build.. -neće, tj ISO može svatko skinuti, insideri će dobiti key. (!!). Naravno u opuštenom razgovoru ako ne biramo precizno riječi, dolazi do takvih pa i blentavih reintepretacia.. (dali je nekome palo na pamet da će MS insiderima slati konačni build OSa? ili obečani key-licencu kao i potreba mailaccounta upravo za to)..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 13:22 (ihush).
14 godina

Ako sam dobro razumio zavprivatne korisnike će biti besplatni i funkcionalni (za one koji ga isprobavaju kroz insider previw).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...

Ako sam dobro razumio zavprivatne korisnike će biti besplatni i funkcionalni (za one koji ga isprobavaju kroz insider previw).

-i ta 'sitnica'.. (privatni/poslovni ... zapravo OSOBA). Insider je osoba, nije firma, može raditi u firmi, biti partner MSa itd. ali licencu dobije kao insider-osoba i takva licenca nije za poslovno korištenje tj firma nema račun.. i inspektor/BSA naplaćuje kaznu. (to je hipotetska mogućost, jer naravno da takva firma ima licence/VLK pa se ni ne provjerava pojedino računalo .. i admin koji je u pravilu insider jedanko to zna i ima odgovarajuću licencu)... takvu poklonjenu licencu će iskoristiti za po doma, ne za firmu jer tad ne vrijedi.. (račun) i to je zapravo samo razlika između MSa i inspektorata. Za MS je legalno-orogigi genuine jednako kao ako doma koristite npr enterprise..

-MS je relaksanjem insider kriterija izazvao kaos... MS tolerira kućno korištenje, MSu je to free reklama.. a ove stranice se zato ponavljaju x-puta jer uvjek upadne neki insider kojem ni termin licenca nije jasan.

17 godina
djigibao kaže...

Zasto mi non-stop daje ovu obavijest (slika)?

Klikom na tu obavijeset dobivam ovo (slika).

Da li treba tu nesto ukljucit/iskljucit?

Bump

Ima netko neku ideju vezano za ovo?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan

Ne, nije istina.

djigibao kaže...

Bump

Ima netko neku ideju vezano za ovo?

KLIK

''Divlji'' build, na kojem se, (dakle, ne samo tebi) događa svašta.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
15 godina
ihush kaže...

sentence: "It's important to note that only people running Genuine Windows 7 or Windows 8.1 can upgrade to Windows 10 as part of the free upgrade offer."

- je 'pogrešna' rečenica. Time i netočna (po PC standardima, true-false.. nema decimala).

jer preciznije npr samo win7sp1 (nije naveden win 8 iz istog razloga) i 8.1 i to za OEM ili Retail licence (ostale licence nemaju veze s MSovim free offerom.. kranji juzer.).

Microsoft Windowse 8 i 8.1 vodi kao odvojene operativne sustave. Istina, nadogradnja na 8.1 je besplatna ali nije to u Microsoftu ne smatraju Service Packom.

Zbog toga ne pišu WIN7sp1, jer je to još uvijek Windows 7, samo, eto s instaliranim updateovima (servisnim pakovima).

Swedish latin super funk.
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Došli su 353.30 WIn 10 driveri, (Batman: Arkham Knight)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
sirka666 kaže...
ihush kaže...

Microsoft Windowse 8 i 8.1 vodi kao odvojene operativne sustave. Istina, nadogradnja na 8.1 je besplatna ali nije to u Microsoftu ne smatraju Service Packom.

Zbog toga ne pišu WIN7sp1, jer je to još uvijek Windows 7, samo, eto s instaliranim updateovima (servisnim pakovima).

-nevažno.. (tumačenje novog OSa..) ne razumiješ ''bit''.

npr nema nadogradnje win8 na win10.. nego moraš prvo na 8.1 OK? Dakle bez obzira što (kemijanje) MS tunači 8.0-8.1 kao odvojeni OS, ponaša se kao SP.

samo 7sp1 i samo 8.1 možeš nadograditi na win10, ako je OEM-Retail, ako prolazi kvalificirani device, requirements. To se sve odnosi na free nadogradnju genuine OSa koji ostaje jednako genuine aktiviran kao onaj s kojeg se nadograđuje. (zato boldam nepreciznost iz njihovog texta, navedu npr w81 ali i samo w7 umjesto w7sp1.. a takvi testovi se tad opet vrte u ovakvim temamma..).

dakle, ne nije zapt jer je to win7, nego kao i kod XPa, imaš preresquite za određenu nadogradnju, npr prije sp3 si morao imati sp1-2 .. nisi mogao čisti xp na sp3, kao i user koji ima npr win81 ako mu je isključen autoupdate, tad ne može nadograditi.. ne da nema pravo, nego to je preduvijet, tj mora pokupiti neke (da ne nabrajamo) updateove koji su lančano povezani (neki od njih za validaciju genuinea i sl.). Moraju biti redom.. i tad se pojavi MSova ponuda. (jeer neće MS kao firma pojedinačno korisnicima provjeravati/odobravati free opciju, nego to radi automatika, nazovimo to sve zajedno requirements..). Odnosno, ako je firma/VLK ili bilo koja druga licenca MSDNAA itd.. nema tu opciju, mada je OS identičan, razlika je ''samo'' licenca (nevažno dal je w7-8).

edit: možda i ovakav dodatak, da sad instaliraš win7sp1 clean OEM/Retail, MSova free ponuda će se pojaviti tek nakon nekoliko updateova, tek kad lančano povuče i provjeri validnost aktivacije. Ako toga nema, ta instalacija neće dobiti poruku u sys trayu. Teoretski bi to rješio SP2.. ali i tad može ostati neki requirements-preduvijet za nadogradnu/provjeru online tj na njihovm serverima (tj bazom podataka, ID, key..).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 16:45 (ihush).
17 godina

sad mi više niš nije jasno, taj ms j..... lud zbunjenog...imam dva pitanja.

1. ovak sad sam išel provjravat kakvu licencu imam na w8.1, prek cmd-a utipkavanjem slmgr.vbs /dlv i dobil sam ovo (slika), dal če i meni ić besplatna aktivacija w10?

2. pošto sam imal sam dva bilda win 10 instalirana naravno preko ms-ovog maila prek kojeg mi je i w8.1 i član sam Windows 10 Insider, dal bum ja dobil key, bez obzira kaj nakon ta dva bilda nisam više instaliral w10?

Product Key Chanel: Volume MAK Product Key Chanel: Volume MAK
mrakky
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 17:09 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-MAK. pogodi.. samo OEM/Retail (jednokratne licence, za kranjeg korisnika..) uz validaciju genuinea mogu postati win10 genuine. (LOL ako moraš kroz slmgr otkrivati dali si genuine.. tj to znaš i .). Upravo zato su obavezni updateovi, kroz MS servere (i provjere ID.key...).

-insider key, ako dobiješ (i više njih), je noramalan, pravi key. Celan i peri.. (ako se ne varam, on bi trebao biti u klasi kao Retail/Student licenca.. ali tko zna, možda će biti vezan HW-IDom kao OEM).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 17:25 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

-MAK. pogodi.. samo OEM/Retail (jednokratne licence, za kranjeg korisnika..) uz validaciju genuinea mogu postati win10 genuine. (LOL ako moraš kroz slmgr otkrivati dali si genuine.. tj to znaš i .). Upravo zato su obavezni updateovi, kroz MS servere (i provjere ID.key...).

-insider key, ako dobiješ (i više njih), je noramalan, pravi key. Celan i peri.. (ako se ne varam, on bi trebao biti u klasi kao Retail/Student licenca.. ali tko zna, možda će biti vezan HW-IDom kao OEM).

tolko toga sam se več načital da više nisam nisam bil siguran kaj imam na kompu :D

ok, znači postoji šansa da dobim key za w10, zbog tog kaj sam u win insider programu (bar je nekaj jasnije).

imam osječaj da se to bu sve izmjenjalo do izlaska w10, viš da ni ms nezna točno kaj oče.

edit:

kaj got da ms napravi s tim licencama, opet se bude piratizirao, kaj im nebi bilo jednostavnije da stave za kučne korisnike free i da to bude windows neki home, a za poslovne i ko hoče kupit njemu windows pro i enterprise, tak sam ja mislil da bu bilo kad su najavili free win, al eto, malo ih pohlepa j...., tak mi se čini.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 17:40 (mrakky).
16 godina

za free win se treba strpiti još cca godinu+... a tad možda poželimo ovaj/stari model naplate. (već sam tipkao).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 17:43 (ihush).
16 godina
neaktivan
mrakky kaže...

kaj got da ms napravi s tim licencama, opet se bude piratizirao, kaj im nebi bilo jednostavnije da stave za kučne korisnike free i da to bude windows neki home, a za poslovne i ko hoče kupit njemu windows pro i enterprise, tak sam ja mislil da bu bilo kad su najavili free win, al eto, malo ih pohlepa j...., tak mi se čini.

Sve je potpuno jasno.

Učlani se u Insidere, instaliraj službeni build 10130 i dobil buš free Windowse. Na DreamSpark licencu (MAK) sigurno nebuš.

Kućni korisnici i jesu na free, ali samo oni koji imaju legalne Windowse.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 18:13 (kizo2703).
17 godina

ajd idem naprvit upgrade sa 8.1 na w10, učlmjen jesam, več od prije.

iskreno mislil sam ne radit upgrade dok ne izađe finalna, al eto malo me i zanima kaj su napravili od prijašnjih bildova.

edit:

ovo mi skroz zanimljivo, tak nije bilo u prvih par bildova, ak se ne varam pokrenul sam Windows10InsiderPreview.exe i ovaj upalil WU našo update kaj treba, tj našo w10 koji je velik 2,460mb, sad skida, prije je bilo nakon pokretanja tog exe fajla restart i ko da instaliraš windowse, sam se radil upgrade, valjda bu sve radilo kak treba, nebum odma mical winows.old folder dok sve ne iztestiram da valja i nadam se da je nvidia popravila bug sa adaptive v-sync.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 18:41 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni je upgrade sa 8.1 na 10 prošao bez problema (build prije ovog 10130). Nakon što se 10-ka nadogradila na posljednji build, nisam mogao ući u sistem - boot loop. Izbaci Windows logotip i restart... Ništa nije pomoglo do potpune reinstalacije sistema, i to sam morao vratiti 8.1 jer 10 build 10130 nije htio raditi ni s DVD-a (kako bih napravio clean install).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

stalno pišete o Dreamsparku, da se neće moć napravit upgrade

koji je to Dreamspark? 

Ja imam preko FESBa acc na Dreamsparku, instaliran win 8.1 na jednom kompu, win 8 na drugom (updatean na 8.1) i na oba sam dobio obavijest za rezervaciju....

usput sam i na treći komp instalirao Insider Preview, također preko FESBa....

WOT-- moomy94
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Bravo za tebe a ja sam na nekoliko pirata dobio obavjest, i šta mi to znači ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Bravo za tebe a ja sam na nekoliko pirata dobio obavjest, i šta mi to znači ?

ali meni su u supportu rekli da ću moć napravit upgrade  i da će bit genuine

WOT-- moomy94
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 19:41 (moomy).
13 godina
neaktivan

evo par screenshotova od supporta

1 1

2 2

3 3

4 4

5 5

6 6

7 7

8 8

9 9

WOT-- moomy94
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 20:48 (moomy).
Moj PC  
1 0 hvala 3
16 godina

@ moomy

-drugo pitanje te nije razumjela.. tj preview možeš nadograditi ali neće biti genuine jer nije bio instaliran na genuine.. (w7-8.. s keyom).

-dio oko msdnaa .. da MS je nešto promijenio i u samim nazivima, pa postoji 8.1pro student (jednako retail). Jedino što po izjavama i logici.. tad moraš imati svoj jednokratni key, ne neki od firme-faxa.. ne neki VLK key nego za kranjeg korisnika/jedan key-jedna licenca. Pošto je provjeren, vjerojatno je tako.

11 godina
odjavljen

Ima li ko download link od Windows 10 build 10134 ?

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Windows Insideri će dobiti besplatnu verziju Windowsa 10. Meni je došla obavjest.  Ne mora se imati licenca od 7 ili 8.1.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 21:48 (lovacmaki).

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ moomy

-drugo pitanje te nije razumjela.. tj preview možeš nadograditi ali neće biti genuine jer nije bio instaliran na genuine.. (w7-8.. s keyom).

-dio oko msdnaa .. da MS je nešto promijenio i u samim nazivima, pa postoji 8.1pro student (jednako retail). Jedino što po izjavama i logici.. tad moraš imati svoj jednokratni key, ne neki od firme-faxa.. ne neki VLK key nego za kranjeg korisnika/jedan key-jedna licenca. Pošto je provjeren, vjerojatno je tako.

- znam da nisam dobio key kad sam instalirao, ali ako je skinuto s njihove stranice, valjda je genuine... a i neki ljudi dobivaju obavijesti da će se dobit key :) ali totalno mi je svejedno, šta će mi 3 windowsa lol

- kad se skida s Dreamsparka preko faksa svatko dobije svoj key

WOT-- moomy94
13 godina
neaktivan

BTW malo su oni zeznuli sebe s tim Dreamsparkom....ali ne bunim se, treba iskorisit dok ne skuže hahah

1 1

znači, može se skinit preview na USA eng i GB eng hahaha, prakticki duplo 

s osmicom su malo bolje izveli, iako su i tu napravili grešku, ostavili su za skinuti win 8 kad je izašao 8.1, a pošto je besplatan upgrade na 8.1 ljudi su praktički dobili 2 originalna win 8.1 hahah

WOT-- moomy94
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moomy kaže...
ihush kaže...

@ moomy

-dio oko msdnaa .. da MS je nešto promijenio i u samim nazivima, pa postoji 8.1pro student (jednako retail). Jedino što po izjavama i logici.. tad morašimati svoj jednokratni key, ne neki od firme-faxa.. ne neki VLK key nego za kranjeg korisnika/jedan key-jedna licenca. Pošto je provjeren, vjerojatno je tako.

- znam da nisam dobio key kad sam instalirao, ali ako je skinuto s njihove stranice, valjda je genuine... a i neki ljudi dobivaju obavijesti da će se dobit key :) ali totalno mi je svejedno, šta će mi 3 windowsa lol

- kad se skida s Dreamsparka preko faksa svatko dobije svoj key

- dakle key za jedan PC/licencu. To je ok, očekivano.. tako da ćeš moći nadograditi s dreamsparka na w10.

- preview je s 'generičkim' keyom. Ne možeš njega aktivirati. To ne treba miješati s onima koji su instalirali preview na genuine w7-8, njihov key je pravi. Odvojeno od tog je dobijanje keya za sudelovanje u insideru. Za to ćeš dobiti key (ako se MS ne predomisli).

- skinuto s MSove stranice? Naravno da je origigi, ali bez keya-licence.. zapravo, ako nije modificiran/crackan, svaki izvor win je jednak, možeš iskopirati (mada ti to MS zabranjuje.. osim kao backup), ali to nije key, to je samo install medij/ISO/instalcija. Sad (već godinu) svi mogu s MSOvih str. skinuti ISO, time eliminiraju rizik. Naravno, taj install će tražiti aktivaciju (key). Istina, ISOi se razlikuju i po keyu kojeg prihvaćaju, jezicima i sl. nisu svi jednaki ali to su umjetna ograničenja.. ide se prema jednom installu koji će sve odraditi prema datom keyu. Do win11.. ili kojeg već, to će već biti davna prošlost.

edit: evo sad u gornjem postu.. za preview ispada da će biti 'vječni' preview... (koristiti taj generički key koji ima expire datum, koji će buldovi produljavati...). Nisam siguran u jezične vratolomije i/ili pokušaj popravka neke izjave. Tad postoji mogućnost da insideri ne dobiju konkretan key (retail licencu).

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 22:10 (ihush).
13 godina
neaktivan

napokon pravo detaljno objašnjenje 

@ihush sad shvaćam to u vezi insider programa....jednostavno ću na tom kompu ostavit Insider verziju, a druga dva kompa upgradeat 

WOT-- moomy94
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 22:06 (moomy).
15 godina
neaktivan

Znači ovako, insideri će dobiti priliku da:

*ostaju insideri u kom slučaju će dobiti ovaj build kao i svaki drugi build koji će imati rok trajanja, te će morati nadograđivati na druge beta buildove nakon njega

*nadograde na verziju windowsa 10 bez vremenskog ograničenja za koji im je potrebna orginalna verzija windowsa 7 ili 8.1

Pošteno.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 22:13 (Xanzzu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Xanzzu kaže...

Znači ovako, insideri će dobiti priliku da:

*ostaju insideri u kom slučaju će dobiti ovaj build kao i svaki drugi build koji će imati rok trajanja, te će morati nadograđivati na druge beta buildove nakon njega

*nadograde na verziju windowsa 10 bez vremenskog ograničenja za koji im je potrebna orginalna verzija windowsa 7 ili 8.1

Pošteno.

''As long as you are running an Insider Preview build and connected with the MSA you used to register, you will receive the Windows 10 final release build and remain activated. Once you have successfully installed this build and activated, you will also be able to clean install on that PC from final media if you want to start over fresh.''

16 godina
moomy kaže...

BTW malo su oni zeznuli sebe s tim Dreamsparkom....ali ne bunim se, treba iskorisit dok ne skuže hahah

znači, može se skinit preview na USA eng i GB eng hahaha, prakticki duplo 

s osmicom su malo bolje izveli, iako su i tu napravili grešku, ostavili su za skinuti win 8 kad je izašao 8.1, a pošto je besplatan upgrade na 8.1 ljudi su praktički dobili 2 originalna win 8.1 hahah

Još do XP-a je tako. Mogao si pokupiti key za 32/64 bit, eng/njem verziju. Uglavnom u prosjkeu sa jednim accom možeš dobiti do 4 licence za aktualni OS :)

Btw. i o računima ne brinu previše. Npr. ja sam završio faks prije 2 godine (sveučilište me maknulo iz sustava) ali dreamspark još radi.  

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice