Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.914
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
nicky.sl kaže...

Na dicijem kompu je nestala i nije se više (još) pojavila.

Boji se pa se skriva.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

Imam instaliran Windows 10 build 10130, grafu HD6450.

Nakon šta mi kroz WU instalira display  driver, svako malo mi javlja  "display driver encountered error, successfully recovered", Probao sam reinstalirati, očistio s driver sweeperom, ponovno instalirao s ati amd stranice ali opet isto???

0 0 hvala 0
14 godina
osvit kaže...

Probaj staviti drivere za Win 8.1, zadnje stabilne.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan

Ma amdovi driveri su katastrofa na Win 10...i meni malo malo javi driver stop responding...dzaba reinstalacija i sve.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja imam AMD grafičku i sve radi normalno. Zadnji beta driveri.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Isto kao i tebi ikona se opet pojavila
Samobor je lepa varoš
14 godina
zjaka kaže...

Da meni je bila nestala, i sad je opet u taskbaru

evo i meni se danas ponovo pojavila

14 godina
odjavljen

Namjestio sam u devices and printers, device instalation settinge, opciju  "never install driver software from windows update"...i opet mi kroz WU skida drivere za grafiku i instalira, kako to ugasit, onesposobit???

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 11:48 (osvit).

0 0 hvala 0
14 godina
osvit kaže...

Nakon šta mi kroz WU instalira display  driver, svako malo mi javlja  "display driver encountered error, successfully recovered", Probao sam reinstalirati, očistio s driver sweeperom, ponovno instalirao s ati amd stranice ali opet isto???

ja sam zbog toga maknuo win10 ali ista stvar je i u 8.1, poznati bug u AMD driverima vec 3 mjeseca..ali nikako rjesiv

14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Ja imam AMD grafičku i sve radi normalno. Zadnji beta driveri.

osim toga ne mogu na ati amd driver download stranici u opciji manually select your driver, odaberem desktop graphics, radeon hd series, radeon hd 6xxxx, windwos 8.1 64 bit i display results...ništa se ne dešava, nema rezultata. Jeli to problem na njihovoj stranici ili?

14 godina
neaktivan

Sa ovim free Windows 10 koji smo rezervirali, dal vazi i za clean instalaciju?

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A jel teško pogledati po temi?

osvit kaže...

osim toga ne mogu na ati amd driver download stranici u opciji manually select your driver, odaberem desktop graphics, radeon hd series, radeon hd 6xxxx, windwos 8.1 64 bit i display results...ništa se ne dešava, nema rezultata. Jeli to problem na njihovoj stranici ili?

Zanimljivo.

Ali evo ti link. Ili ako hoćeš, zadnji beta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 12:12 (Sum_of_all_fears).
17 godina
sk0ls kaže...

Sa ovim free Windows 10 koji smo rezervirali, dal vazi i za clean instalaciju?

Da, nakon nadogradnje će se moći napraviti instalacija od nule.

PSN - Muskarcina77
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

A jel teško pogledati po temi?

osvit kaže...

Zanimljivo. Ali evo ti link. Ili ako hoćeš, zadnji beta.

ne rade mi ti linkovi, piše mi na oba download not complete

...našao sam na ovoj stranici s desne strane linkove za 8.1 64 bit

http://support.amd.com/en-us/download

i skinuo odavde beta:

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+8.1+-+64

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 12:16 (osvit).
16 godina
odjavljen

A, nema referal. Morat ćeš ručno.

14 godina
odjavljen
osvit kaže...

Namjestio sam u devices and printers, device instalation settinge, opciju  "never install driver software from windows update"...i opet mi kroz WU skida drivere za grafiku i instalira, kako to ugasit, onesposobit???

zna li netko kako spriječit da WU skida drivere osim ove gore metode???

15 godina
neaktivan

Molim vas, nisam često na forumu, nekoliko pitanja o win10  svemu.

Nakon skoro dvije godine korištenja, 'mislim' da ipak imam ˝jogurt˝ verziju win8.1entep., na kojoj svih ovih godina uredno sve radi(ažuriranja, mail, metro apps...osim glupog AMD display driv.stop respon.). Imam instal.win10 na VMware free player virtuali gdje u kutu piše: Win10 Insider Preview Evaluation Copy build 10130. U postavkama piše da su winsi aktivirani, što sam i učinio jer dobiješ ključ kod instalacije(skroz tamo u 2.mjesecu- technical preview).

E sad me zanima: - to Evaluation Copy, jel to moram ponovo aktivirati, ili to stoji dok ne izađu službeni winsi?

- nisam registriran kao Insider. Kako to napravit?

- u win8.1 ent. nisam, jel tako, dobio nikakve ikone o "free win10 update"; bi li bilo bolje obrisati ih i instalirati ove insider i registrirati se, te tako ostvariti pravo nadogradnje na službene legalne(29.srpnja)

- brine me privatnost(iako sam je izgubio s win8.1 i ruskih hak:) i ono logiranje sa mailom. Tada je vaš savjet vjerojatno "idi natrag na Vistu ili Xp. Zapravo to, MS će znati, gdje si, kada si, koje stranice posjećuješ, mail, kontakte, sve. Mislim, nemam svojih golih slika ali...

- ako se reg. na Insider, može me MS uhvatiti za win8.1 preko mail-a? Jel trebam mail mijenjati?

- dobivaju li directx12 i Win8.1 ili je taj API samo za win10?

- kakva je razlika u performansama dx11 igrica na win7/8 u odnosu na win10?

Sorry za duljinu, al još neš off topic: vmware ili microsoftova virtualka, prednosti i mane?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ovi mi miriši na nadogradnju kojom bum dobil win 10....   

Jel ko skužil kako tada do čistog službenog iso imagea...?

Za osmicu imamo onaj media creation tools pa bu možda tada on bacil iso desetke na hdd.....

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Žohar kaže...

Molim vas, nisam često na forumu, nekoliko pitanja o win10  svemu.

Nakon skoro dvije godine korištenja, 'mislim' da ipak imam ˝jogurt˝ verziju win8.1entep., na kojoj svih ovih godina uredno sve radi(ažuriranja, mail, metro apps...osim glupog AMD display driv.stop respon.). Imam instal.win10 na VMware free player virtuali gdje u kutu piše: Win10 Insider Preview Evaluation Copy build 10130. U postavkama piše da su winsi aktivirani, što sam i učinio jer dobiješ ključ kod instalacije(skroz tamo u 2.mjesecu- technical preview).

E sad me zanima: - to Evaluation Copy, jel to moram ponovo aktivirati, ili to stoji dok ne izađu službeni winsi?

Enterpise verzije nemaju free upgrade na Win10.

Žohar kaže...
- nisam registriran kao Insider. Kako to napravit?

http://bfy.tw/Vrh

Žohar kaže...
- u win8.1 ent. nisam, jel tako, dobio nikakve ikone o "free win10 update"; bi li bilo bolje obrisati ih i instalirati ove insider i registrirati se, te tako ostvariti pravo nadogradnje na službene legalne(29.srpnja)

Ni nećeš dobiti, vidi gore. Službene legalne možeš dobiti samo ako imaš Win8.1/Pro ili Win7 Home/Pro/Ultimate. Ne Enterpise, nijedan!

Žohar kaže...
- brine me privatnost(iako sam je izgubio s win8.1 i ruskih hak:) i ono logiranje sa mailom. Tada je vaš savjet vjerojatno "idi natrag na Vistu ili Xp. Zapravo to, MS će znati, gdje si, kada si, koje stranice posjećuješ, mail, kontakte, sve. Mislim, nemam svojih golih slika ali...

Ne. Možda. Logiraj se sa lokalnim accom ili napravi novi mail samo za to. Ebala vas privatnost...

Žohar kaže...
- ako se reg. na Insider, može me MS uhvatiti za win8.1 preko mail-a? Jel trebam mail mijenjati?

Možda. A možda su u šumi.

Žohar kaže...
- dobivaju li directx12 i Win8.1 ili je taj API samo za win10?

Zašto bi ga davali za 8.1 kad imaju lijepe nove, shiny and chrome Windowse?

Žohar kaže...
- kakva je razlika u performansama dx11 igrica na win7/8 u odnosu na win10?

Nikakva. Sve radi kako bi trebalo.

Žohar kaže...
Sorry za duljinu, al još neš off topic: vmware ili microsoftova virtualka, prednosti i mane?

Ovisi što ti treba.

bunkermax kaže...

Ovi mi miriši na nadogradnju kojom bum dobil win 10....   

Jel ko skužil kako tada do čistog službenog iso imagea...?

Za osmicu imamo onaj media creation tools pa bu možda tada on bacil iso desetke na hdd.....

ISO će vjerojatno biti dostupan kao download preko MSovog sajta. Još se ne zna kako će to točno ići ali 100% ćemo imati mogućnost clean installa (za koji baš i nema potrebe ali ok).

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 14:40 (Sum_of_all_fears).
11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

ISO će vjerojatno biti dostupan kao download preko MSovog sajta. Još se ne zna kako će to točno ići ali 100% ćemo imati mogućnost clean installa (za koji baš i nema potrebe ali ok).

A nekako mi je draže clean instal...  

Znaš onaj alat  o kojem govorim   ( http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media ) ?

To bi bilo idealno da nakon 29.7. taj tools vuče desetku na hdd.....

16 godina
odjavljen

To se i sad može na Win10, "refreshati" instalaciju...

11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

To se i sad može na Win10, "refreshati" instalaciju...

Ma ne govorimo o istom alatu. Ovaj alat o kojem pričam ti downloada čisti izvorni iso file od windowsa na tvoj hard, nakon čega taj iso snimiš u bootabilnom obliku na usb li dvd i imaš orđiđi winse spremne za instalaciju na bilo koje računalo. Ako je oem računalo, tada takva instalacija nepita za nikakvi ključ i winsi su automatizmom aktivirani....

16 godina
odjavljen

Aha. Takvog alata trenutno nema ali vrlo vjerojatno ćemo dobiti...

14 godina
odjavljen

sa Beta driverom mi radi komp ok , dok WU ne skine i instailra driver, onda opet izbacuje error.

Namjestio sam u devices and printers , device instalation settings, never download drivers from WU,  ali ipak ih WU skida i instalira??? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 16:56 (osvit).

0 0 hvala 0
16 godina

Oce bit problema s upgrade-om na 10ku ako sam na preaktiviranom W8.1Pro unio orginal key?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nema veze

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 18:15 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kako instalirati update KB 3070677,a koji bi trebalo da riješi problem sa Windows update-om?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 18:42 (polori).

0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
nicky.sl kaže...

Muko matere skupilo se medalja u insider hubu

Misliš da si jedini?!

Tigar Krezumica
14 godina
neaktivan

se isplati stavit zadnji build win 10 iako nije final verzija izasla kao glavni operativni sustav na pc.

ja mislim da ne,al opet pitam vas za misljenje,kak stoje stvari sa drajverima itd...

~^iGoR~
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Meni osobno radi isto kao i Windows 8.1 normalno igram igre, renderiram, modeliram u Cinema 4D i ostale stvari.

Jedini problemi na koje sam dosada naišao su:

- nešto duži boot time nego na Win 8.1

- kada gasim računalo uvijek dobijem neki pop-up window s nekim error-om no samo kliknem ok i normalno se zagasi

Dakle ništa posebno, moglo bi se fixati već i u sljedećem buildu kojeg jedva čekam !

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice