Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.891.999
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Zasad je jos uvijek IE u OS-u, hoce li to tako ostati ili ce se do finalne verzije ukloniti?

Meni se cini da je taj Spartan/Edge bivsa verzija Modern IE.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
djigibao kaže...

Zasad je jos uvijek IE u OS-u, hoce li to tako ostati ili ce se do finalne verzije ukloniti?

Meni se cini da je taj Spartan/Edge bivsa verzija Modern IE.

IE će ostat, do daljnjeg, i u RTM-u zbog kompatibilnosti (kao i još mnogo toga, poput WMP-a, kojem bi trebao barem jedan dobar facelift).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina

Evo ja sam si riješio problem koji mi se pojavio na laptopu, skinuo Win 10 Enterprise IP 10074 sa drugog izvora.

Stavio na USB sa Win USB maker beta 2 i radi bez problema.

Kolega "Najbrži", na PM se javi ako treba link za skidanje.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 20:24 (Valentin17).

3 0 hvala 2
17 godina
Valentin17 kaže...

Evo ja sam si riješio problem koji mi se pojavio na laptopu, skinuo Win 10 Enterprise IP 10074 sa drugog izvora.

Stavio na USB sa Win USB maker beta 2 i radi bez problema.

Kolega "Najbrži", na PM se javi ako treba link za skidanje.

Šalji, taman mi kroz par dana stiže WD 1TB disk od kolege s bug foruma tako da ako ne bude išao na ovaj od 320GB možda 'oće na disk od 1TB

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
16 godina

Da li se još kome ruše aplikacije Photos, Calendar i Mail?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jel' netko probao.. dodati linux boot u CMDu? bcdedit.. (ne s EasyBCDom jer bi ga preskočio). Google nema blage veze, a ni MS nije informativan.

enivej, posljednji linux u multibootu GRUBom pregazi MBR, to je OK, ali želim win meni u prvom levelu.. s easyjem je OK, ali nema razloga zašto to nebi išlo i štrikanjem swicheva u CMDu. Dodan linux boot normalno radi i može iz njega ponovo izbor OSeva koje je imao u listi prije tumbanja..

dakle, sve radi OK, nije 'problem' nego samo kako bez easycbda?

npr bcdboot c:\windows /p /d /addlast itd.. (nema drive leter, ext3/4 particije)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, ako vam nebi bilo tesko mi reci koji build 10074 ili 10102?

Hvala!

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
16 godina
plug-in kaže...

Pozdrav, ako vam nebi bilo tesko mi reci koji build 10074 ili 10102?

Hvala!

10074. zadnji službeni build, skinut s M$ stranice (potraži u temi link, nedavno je bio)

16 godina
ihush kaže...

jel' netko probao.. dodati linux boot u CMDu? bcdedit.. (ne s EasyBCDom jer bi ga preskočio). Google nema blage veze, a ni MS nije informativan.

enivej, posljednji linux u multibootu GRUBom pregazi MBR, to je OK, ali želim win meni u prvom levelu.. s easyjem je OK, ali nema razloga zašto to nebi išlo i štrikanjem swicheva u CMDu. Dodan linux boot normalno radi i može iz njega ponovo izbor OSeva koje je imao u listi prije tumbanja..

dakle, sve radi OK, nije 'problem' nego samo kako bez easycbda?

npr bcdboot c:\windows /p /d /addlast itd.. (nema drive leter, ext3/4 particije)

Još da i s tim gubim vrijeme?

Rađe probaj Visual BCD Editor.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
djigibao kaže...

Win 10 u VirtualBox-u se moze prosiriti slika preko cijelog ekrana.

Potrebno je u postavkama VirtualBox->Display omoguciti 2D i 3D i staviti 128MB video memorije

I instalirati Guest Additions, restart i nakon toga sve radi  

Ja nisam uspio instalirat guest addons. Kada bi ih instalirao, win mi ne bi mogao dignut UI. Zadnja verzija Virtualboxa i zadnji build windowsa? 2D/3D akceleracija ukljucena. VRAM na max.

Rvat katolik!
16 godina

Koristi li neko TuneIn radio? Meni se jako često ruši.

morrisoN

0 0 hvala 0
16 godina

Dali nam je bitna windows.old datoteka na C disku, il se to moze obrisat? .. Nisam siguran kad sam to dobio, al msm da je nakon zadnje promijene builda il nes slicno ako ne grijesim.?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MarioVk kaže...

Dali nam je bitna windows.old datoteka na C disku, il se to moze obrisat? .. Nisam siguran kad sam to dobio, al msm da je nakon zadnje promijene builda il nes slicno ako ne grijesim.?

Nije bitna..to su ti stari win...redovnim putem ti neče dati da obrišeš, pa rješi problem sa Disc cleanup-om

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 14:52 (galinjo24).
12 godina
neaktivan

Kako da riješim problem sa start-om? Ne radi ni on ni notifikacije niti onaj dio do starta (za pretragu)

Pokušao sam neka uputstva sa raznoraznih stranica ali ništa nije pomoglo.

Da li će se Microsoft to sjetiti ikad ispraviti ili ima neko rješenje?

0 0 hvala 0
17 godina

Windows 10 Eliminates the Need to Ever Reinstall Windows on New PCs

Geeks often immediately reinstall Windows on their new PCs to get a completely clean system. Thanks to a change in Windows 10, you can get a fresh copy of Windows on any PC without downloading an ISO file and reinstalling Windows.

Microsoft is changing the way Refresh and Reset works in Windows 10. Computer manufacturers won’t be able to pollute the recovery image with their own software and modifications. Manufacturer-provided software is stored separately.

http://www.howtogeek.com/216751/bloatware-banished-windows-10-eliminates-the-need-to-ever-reinstall-windows-on-new-pcs/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
6 0 hvala 9
16 godina

Pojavio mi se bug i zadnji par dana, sve default aplikacije od windows tipa settings, spartan itd itd.. Kad ih otovrim nemam ona tri gumba u desnom gornjem kutu za gasenje i minimiziranje. Tj oni rade ako kliknem napamet tamo al ih ne vidim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

za iscrtavanje sys.formi se koristi zajednički api/dll i driver vga, nešto od toga je neki update i sl. promijenio. Npr okušaj uključiti-isključiti AERO (basic.. što već nudi u opcijama prikaza desktopa), reinstal drivera i dxa.. ili runtime vs-a, net.. ili sfc /scannow.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

za iscrtavanje sys.formi se koristi zajednički api/dll i driver vga, nešto od toga je neki update i sl. promijenio. Npr okušaj uključiti-isključiti AERO (basic.. što već nudi u opcijama prikaza desktopa), reinstal drivera i dxa.. ili runtime vs-a, net.. ili sfc /scannow.

sfc scannow je popravio stvar, hvala puno

16 godina

Vidim da se jako malo piše u ovoj temi, pa evo malo dojmova...kako svaki informatičar pati od profesionalne deformacije, tako sam i ja odlučio patiti uz posljednji build ovog windowsa.  Jednostavno, napravio sam clean install, instalirao od programa sve što mi treba, odmah napravio djevičanski backup diska i zasukao rukave. Vidim da je većina na ovom Forumu zaokupljenja igranjem na računalu, pa jako malo podataka o novom OS-u ima, za razliku od raznih stranih Foruma i slično.

Na prvu ruku, ovo je windows koji obećava, mada ne vidim ništa spektakularno u njemu, možda što Osmica nije imala, osim što stvarno lijepo izgleda. Ispod haube, ovo je katastrofa, ako ćemo gledati datum izlaska RTM verzije. Ovaj bi build mogao usporediti s nekom vrlo ranom betom, a ne ono što nam je MS ponudio za dva mjeseca prije izlaska finalne verzije. Puno toga ne radi dobro, puno toga ne štima. Sve djeluje nekako nestabilno i kod korisnika stvara strah što bo moglo sljedeće otkazati.

Start Menu i novi sustav metro aplikacija je ultimatum nedovršenosti i hrpa bugova. za to nema pravila, raditi će ili neće raditi. Kad jednom stane, a stati će ničim izazvano, nema povratka bez intervencije i upisivanja komandi u powershell, restartanja itd... od metro aplikacija niti jedna ne radi kako treba, počevši od Storea pa dalje. Kalendar i mail su proradili zadnjom nadogradnjom, ali ne radi dojava email poruka. Photos se ruši pri učitavanju slika s clouda. Videozapis donekle radi i čita .mkv kontejnere, ali titlove ne prepoznaje. Aplikacija "glazba" ne podržava .flac format, video i music preview aplikacije uopće se ruše pri pokretanju, itd...savjet: koristite metro aplikacije što manje jer ćete napraviti neko zlo.

Pri svakom ponovnom paljenju računala, tresem se od straha kakva će me greška dočekati. Jednom, ne prepozna hard disk na koji sam preselio OneDrive folder, pa treba novi restart, drugi put neće automatski pri bootanju uključiti NumLock na tipkovnici, pa jedno tri puta upišeš krivu lozinku za logon dok ne skužiš da ti ne svijetli lampica. Novi OneDrive nema više jednu zgodnu opciju, da sve sinkronizirane fajlove možeš staviti u online status, tj da budu dostupni samo putem mreže i tako uštedjeti prostor na disku!

Proces "tiledatamodelsvc" je totoalno zbugan i povremeno zna znojiti procesor do 100%, što itekako osjetim na svome ne baš jakom hardveru. Neću duljiti, jer mogao bi do ujutro...samo mi je jako zanimljivo kako će MS ispeglati ovu hrpetinu bugova do kraja srpnja, a update-ovi dolaze "na kapaljku".

Eto, da ne ispadnem samo piskaralo, dati ću link kako osposobiti zblokani start menu powershell komandom. Klik

Dobra strana cijele ove MS zbrke je da nemam nikakvih problema s standardnim aplikacijama i driverima. Uglavnom sve radi bez konflikata, drivere sam dobio već pri instalaciji, programi se ne ruše, pa za one koji nisu cjepidlake, možese reći da OS ipak donekle funkcionira.

Čekam novi build kao sušna zemlja kišu, nadam se da će i strahovi biti manji

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 1:01 (BlackMoon).
Moj PC  
11 0 hvala 11
14 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

Vidim da se jako malo piše u ovoj temi, pa evo malo dojmova...kako svaki informatičar pati od profesionalne deformacije, tako sam i ja odlučio patiti uz posljednji build ovog windowsa.  Jednostavno, napravio sam clean install, instalirao od programa sve što mi treba, odmah napravio djevičanski backup diska i zasukao rukave. Vidim da je većina na ovom Forumu zaokupljenja igranjem na računalu, pa jako malo podataka o novom OS-u ima, za razliku od raznih stranih Foruma i slično.

Na prvu ruku, ovo je windows koji obećava, mada ne vidim ništa spektakularno u njemu, možda što Osmica nije imala, osim što stvarno lijepo izgleda. Ispod haube, ovo je katastrofa, ako ćemo gledati datum izlaska RTM verzije. Ovaj bi build mogao usporediti s nekom vrlo ranom betom, a ne ono što nam je MS ponudio za dva mjeseca prije izlaska finalne verzije. Puno toga ne radi dobro, puno toga ne štima. Sve djeluje nekako nestabilno i kod korisnika stvara strah što bo moglo sljedeće otkazati.

Start Menu i novi sustav metro aplikacija je ultimatum nedovršenosti i hrpa bugova. za to nema pravila, raditi će ili neće raditi. Kad jednom stane, a stati će ničim izazvano, nema povratka bez intervencije i upisivanja komandi u powershell, restartanja itd... od metro aplikacija niti jedna ne radi kako treba, počevši od Storea pa dalje. Kalendar i mail su proradili zadnjom nadogradnjom, ali ne radi dojava email poruka. Photos se ruši pri učitavanju slika s clouda. Videozapis donekle radi i čita .mkv kontejnere, ali titlove ne prepoznaje. Aplikacija "glazba" ne podržava .flac format, video i music preview aplikacije uopće se ruše pri pokretanju, itd...savjet: koristite metro aplikacije što manje jer ćete napraviti neko zlo.

Pri svakom ponovnom paljenju računala, tresem se od straha kakva će me greška dočekati. Jednom, ne prepozna hard disk na koji sam preselio OneDrive folder, pa treba novi restart, drugi put neće automatski pri bootanju uključiti NumLock na tipkovnici, pa jedno tri puta upišeš krivu lozinku za logon dok ne skužiš da ti ne svijetli lampica. Novi OneDrive nema više jednu zgodnu opciju, da sve sinkronizirane fajlove možeš staviti u online status, tj da budu dostupni samo putem mreže i tako uštedjeti prostor na disku!

Proces "tiledatamodelsvc" je totoalno zbugan i povremeno zna znojiti procesor do 100%, što itekako osjetim na svome ne baš jakom hardveru. Neću duljiti, jer mogao bi do ujutro...samo mi je jako zanimljivo kako će MS ispeglati ovu hrpetinu bugova do kraja srpnja, a update-ovi dolaze "na kapaljku".

Eto, da ne ispadnem samo piskaralo, dati ću link kako osposobiti zblokani start menu powershell komandom. Klik

Dobra strana cijele ove MS zbrke je da nemam nikakvih problema s standardnim aplikacijama i driverima. Uglavnom sve radi bez konflikata, drivere sam dobio već pri instalaciji, programi se ne ruše, pa za one koji nisu cjepidlake, možese reći da OS ipak donekle funkcionira.

Čekam novi build kao sušna zemlja kišu, nadam se da će i strahovi biti manji

Također iščekujem nove buildove te se nadam da će biti ponešto unčikovitiji u peglanju s obzirom da je datum izlaska finalne verzije iza ugla..

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 13:40 (lovacmaki).
14 godina
protjeran

Koristi li netko njihovu mail aplikaciju sa google računom npr.? Kakva iskustva imate, dolaze li notifikacije za mail i koliko brzo u odnosu na notifikacije na mobu? Nisam doma pa nisam još isprobao pa pitam..

0 0 hvala 0
15 godina
Napravio sam bootabilni vanjski harddisk. Pokrenuo instalaciju win10. Sve uredno završilo, sad kod pokretanja pokaže se onaj loading i zacrni ekran. Kao da se nešto dešava iza tog crnila a ja ne vidim. Neće se upalit već pet sati. Šta napravit?
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
14 godina
x18x05x kaže...
Neće se upalit već pet sati. Šta napravit?

Probat ispočetka.

16 godina
lovacmaki kaže...

Koristi li netko njihovu mail aplikaciju sa google računom npr.? Kakva iskustva imate, dolaze li notifikacije za mail i koliko brzo u odnosu na notifikacije na mobu? Nisam doma pa nisam još isprobao pa pitam..

Ja sam u mail aplikaciju ubacio četiri računa, dva mi je jedva prihvatio, ali jeste nakon desetak rušenja. Samo mi se čini da notifikacija ne radi. Doduše nisam još od petka niti dobio nikakav novi mail, pa ne mogu potvrditi. Sad ću reći ženi da mi pošalje s laptopa... Inače, sama aplikacija je po podešavanjima dosta siromašnija od one verzije iz win 8.1, šta me strašno iritira...

15 godina
Sjetio sam se tog. Jesam već, zapelo opet na istom.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
16 godina

Družio sam se s Windows 10 x64 čak 4 dana i odustao. Sve je to divno krasno  ali kad mi se u svakom pregledniku sruši Flash svaki,

ali baš svaki put i ne mogu pogledat epizodu serije ili film online onda je za mene to ipak sve skupa nefunkcionalno

i treba pričekat još prije nego se krene s korištenjem Previewa kao primarnog OS. 

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
fromcelltohell kaže...

Družio sam se s Windows 10 x64 čak 4 dana i odustao. Sve je to divno krasno  ali kad mi se u svakom pregledniku sruši Flash svaki,

ali baš svaki put i ne mogu pogledat epizodu serije ili film online onda je za mene to ipak sve skupa nefunkcionalno

i treba pričekat još prije nego se krene s korištenjem Previewa kao primarnog OS

Preview nije niti namjenjen da se koristi kao primarni OS.

ps. više mi se ne da pisati po stoti put isto, pa eto slika.

SLIKA SLIKA
16 godina

Pobogu, a šta drugačije sam ja napisao? Savršeno mi je jasno da je to testna inačica OS-a.

Imao sam ga u dual bootu sa 7-icom i samo sam htio navesti svoje iskustvo sa rušenjem flasha.

Neka, bitno da su pojedinci ovdje uber informatičari za razliku od neznalica poput moje malenkosti ;)

Tigar Krezumica
Moj PC  
2 1 hvala 3
14 godina

Nemamo svi ista iskustva. Ja ga koristim već neko vrijeme i to intenzivno (na prilično starom računalu) i zadnji build 10074 radi super. Nisam imao problema s flashom. U početku je Spartan/Edge radio probleme ali sada sve radi.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
fromcelltohell kaže...

Pobogu, a šta drugačije sam ja napisao?

Žalio si se na nešto što u ovoj fazi razvoja niti ne može raditi kako se spada, iako kako i kolega iznad kaže, meni osobno isti flash radi bez problema, vjerujem da tebe možda zaje... driver neki.

ps. nema se što čekati, JEDINO RTM se može koristi kao primarni OS, preview nikako i nikada, osim ako se želiš stalno boriti s nekim problemima, iako to nije isključeno niti kod RTM verzije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.5.2015 20:03 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice