Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.902.803
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Pozdrav, na laptopu imam original Windows 7, ali problem je sto nema DVD ni cd key, jer mi ga je takvog sestra otkupila od firme gdje je radila.
Jeli moguce nekako doci do izvornog cd-keya u reg fileovima i aktivirati win 10, htio bih ga staviti na PC, jer sam gledao svi koji imaju win 7 i 8 omogucena je besplatna nadogradnja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Luka123 kaže...

Pozdrav, na laptopu imam original Windows 7, ali problem je sto nema DVD ni cd key, jer mi ga je takvog sestra otkupila od firme gdje je radila.
Jeli moguce nekako doci do izvornog cd-keya u reg fileovima i aktivirati win 10, htio bih ga staviti na PC, jer sam gledao svi koji imaju win 7 i 8 omogucena je besplatna nadogradnja?

Instaliraj program Aida64 i odi u opcijama programa pod operating system i tamo ce ti pisat cdkey s kojim je win aktiviran

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 17:29 (galinjo24).
17 godina
Luka123 kaže...

https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

Portabilna verzija - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 17:40 (djigibao).
16 godina
Luka123 kaže...

.. original Windows 7, ali problem je sto nema DVD ni cd key, jer mi ga je takvog sestra otkupila od firme gdje je radila.
Jeli moguce nekako doci do izvornog cd-keya u reg fileovima i aktivirati win 10..

-ovisi o licenci koju firma ima, ako je VLK nebi smio.. (ali), dok ako je OEM tad je aktivran za to računalo, vezan IDom i ne vriejdi za drugi PC. Ako je običan-retail (to bi bilo neobično) tad možeš.

-progooglaj win keyfinder/jellybean ili potraži key na naljepnici OEM-COA, ako nije s doljnje strane, tad kod baterije..

-uz to ti treba i odgovarajući win7 install medij (ne bilo koji nego ovisno o licenci jer inače neće prihvatiti key). Kad to prođeš, po najavama ćeš moći aktivirati-nadograditi w10.

- Po sadašnjim izjavama, neće ići s VLK i sl. keyevima tj tad firma ima drugi ugovor/key i kroz njega može upgrade. Može samo 'običan' jednoktratni key kao Retail/OEM.. ali po najnovijoj najavi, w10 install neće provjeravati samu aktivaciju (to znači key pa ni licencu) i mogao bi dozvoliti upgrade. Tad bi bez obzira na VLK key aktivacija ostala važeća.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ovisi o licenci koju firma ima, ako je VLK nebi smio.. (ali), dok ako je OEM tad je aktivran za to računalo, vezan IDom i ne vriejdi za drugi PC. Ako je običan-retail (to bi bilo neobično) tad možeš.

-progooglaj win keyfinder/jellybean ili potraži key na naljepnici OEM-COA, ako nije s doljnje strane, tad kod baterije..

-uz to ti treba i odgovarajući win7 install medij (ne bilo koji nego ovisno o licenci jer inače neće prihvatiti key). Kad to prođeš, po najavama ćeš moći aktivirati-nadograditi w10.

- Po sadašnjim izjavama, neće ići s VLK i sl. keyevima tj tad firma ima drugi ugovor/key i kroz njega može upgrade. Može samo 'običan' jednoktratni key kao Retail/OEM.. ali po najnovijoj najavi, w10 install neće provjeravati samu aktivaciju (to znači key pa ni licencu) i mogao bi dozvoliti upgrade. Tad bi bez obzira na VLK key aktivacija ostala važeća.

VLK se danas tak i tak aktivira putem KMS-a, pa mislim da automatski otpada.

Gotovo je sa VLK-om iz vremena XP-a, kad je ključ bio integriran u samom sistemu i nakon instalacije i pokretanja mogao si s njim raditi kaj hoćeš. Pa čak ga i odnesti doma i raditi dalje na njemu.

Još uvijek se ne zna što se će provjeravati, pa nemojmo brzati sa zaključcima.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina

-ne onaj VLK (XPovski) nego razne partner/volume licence (i tema oko toga), ali mi se ne da izmišljati novi naziv za VLK.. npr MAPS. Recimo pojednostavljeno da MS za sad dozvoljava upgrade jednokratnih-jednoključnih-običnih licenci uobičajene za kranjeg korsnika, ne za firme-partnere (ostalo je kroz partner proram). Zbog konkretnog pitanja tj ovisno koju licencu korisnik ima na aktualnom računalu... i plana za upgrade i čupanje keya.

15 godina

Ovaj novi build radi predobro i brzoospartan mi je odličan...

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Recimo pojednostavljeno da MS za sad dozvoljava upgrade jednokratnih-jednoključnih-običnih licenci uobičajene za kranjeg korsnika, ne za firme-partnere (ostalo je kroz partner proram). Zbog konkretnog pitanja tj ovisno koju licencu korisnik ima na aktualnom računalu... i plana za upgrade i čupanje keya.

Već je puno puta rečeno - sve licence s važećim pojedinačnim ključevima su in.

---------------------------------

Jedan kratki tutorijal za sve koji hoće original MS download za napraviti clean install, a neda im se čekat još tjedan dana:

Prebacite se na Fast u Preview Builds, downloadajte build i kad vidite da vam piše ''Install now'',

otvorite folder C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\0f5f91def7110078b4c9c91d0e94ca76
i C/P nekud, skinite ESD decrypter i konvertirajte taj esd file u iso. Gotovo. Napravite usb ili dvd i instalirajte, provjereno radi.
Naravno, ovo možete napraviti samo u Desetki i možete skinuti samo onu verziju Windowsa koju već imate instaliranu.

Ali barem znate da nije dirana!

16 godina

Meni se ne da ali zahvaljuejm Kizo, koji bi bog još ponovo išao instalirati Adobe Master, Microsoft Office, Autodesk AutoCAD i silu drgih programa radi Spartana koji kako vidim neće podržavati Googleove Addonse (ne znam gdje sam ovo i čuo da bi se moglo desiti).

Sve u svemu ne znam što još čekamo? DirectX 12? Cortana stigla, testiraju je 'tamo negdje', Spartan Stigao, ništa bolji od sadađnjeg IE (ako već mjenjaju IE trebaju mijenjati i ikonu koja će još godinama biti na zlom glasu).

Nisu se mogli pobrinuti ni da Ljude/Poštu/Kalendar poprave. A o razvlačenju samog Start menija da i ne govorim.

Uglavnom nikada ne efikasnije skrolanje po All Programs (All apps se sada zove) nisam vidio. Osim što morate kliknuti na tu malu ikonu u Star Meniju, skrolanje između gro Modern UI aplikacija i mikro fodlera koji mi kriju Word, Excel, Photoshop, InDesign prava je koma.

Ali sve u svemu, ovaj TP 10041 mi je trenutno jedini i nativni OS (napravio sam shorcut u favoritima na stari računar a tamo mi je samo u Desktopu i Downloadsu oko 200GB (u ta dva foldera mi je sve).

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Envy: "Nisu se mogli pobrinuti ni da Ljude/Poštu/Kalendar poprave. A o razvlačenju samog Start menija da i ne govorim."

Ljude nitko ne može popravit, zahebani su do srži :P

Šalu na stranu, čudi me da im toliko dugo treba da to poprave, posebice kad znamo da su iste aplikacije prije 10041 normalno funkcionirale...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Meni se ne da ali zahvaljuejm Kizo, koji bi bog još ponovo išao instalirati Adobe Master, Microsoft Office, Autodesk AutoCAD i silu drgih programa radi Spartana koji kako vidim neće podržavati Googleove Addonse (ne znam gdje sam ovo i čuo da bi se moglo desiti).

Sve u svemu ne znam što još čekamo? DirectX 12? Cortana stigla, testiraju je 'tamo negdje', Spartan Stigao, ništa bolji od sadađnjeg IE (ako već mjenjaju IE trebaju mijenjati i ikonu koja će još godinama biti na zlom glasu).

Nisu se mogli pobrinuti ni da Ljude/Poštu/Kalendar poprave. A o razvlačenju samog Start menija da i ne govorim.

Uglavnom nikada ne efikasnije skrolanje po All Programs (All apps se sada zove) nisam vidio. Osim što morate kliknuti na tu malu ikonu u Star Meniju, skrolanje između gro Modern UI aplikacija i mikro fodlera koji mi kriju Word, Excel, Photoshop, InDesign prava je koma.

Ali sve u svemu, ovaj TP 10041 mi je trenutno jedini i nativni OS (napravio sam shorcut u favoritima na stari računar a tamo mi je samo u Desktopu i Downloadsu oko 200GB (u ta dva foldera mi je sve).

A za koji bi kuac išel instalirati Adobe Master, Autodesk AutoCAD ... na polugotovi OS?

Ovo služi za igranje, testiranje, gubljenje vremena - na to stavljam samo lagane ili portable programe koje samo C/P-am sa starog vhd-a na novi!

Ako mi se ne sviđa, samo bootam natrag u Sedmicu ili Osmicu i izbrišem vhd i vratim se na stariji build!

Za bilo kakav ozbiljan posao imam Sedmicu ili Osmicu!

Kad dođe u ''Consumer'' fazu valjda će bit upotrebljiv i ličit na nešto! Ove ikone su ko lego igračke!

Apropo Spartana, meni ne radi - podigne se u Bing i crasha nakon par sekundi!

Apropo Mail, Calendar, and People, problem nije u njima, nego u onom yebenom Beta Storeu koji ne radi i nekim pravima vezanim uz njega!

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 1:07 (kizo2703).
16 godina
Envy kaže...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
13 godina
ihush kaže...
Luka123 kaže...

.. original Windows 7, ali problem je sto nema DVD ni cd key, jer mi ga je takvog sestra otkupila od firme gdje je radila.
Jeli moguce nekako doci do izvornog cd-keya u reg fileovima i aktivirati win 10..

Evo jelly bean sam upalio pise:

Installed from 'OEM' media.

I imam product ID i CD KEY napisan

Ali nemam dvd, to je instalirano u servisu njihove tvrtke, jeli moguce nekako online unijeti key ili aktivirati win 10 bez install medija?

14 godina
odjavljen

nakon redovnog installa ovog zadnjeg builda kroz WU, PC boota 4 min???

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
/cut

Ali nemam dvd, to je instalirano u servisu njihove tvrtke, jeli moguce nekako online unijeti key ili aktivirati win 10 bez install medija?

Za WIN7 - unesi key i skini iso image windowsa.

http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

10 godina
neaktivan
osvit kaže...

nakon redovnog installa ovog zadnjeg builda kroz WU, PC boota 4 min???

meni je tako bilo i sa 10041,al nakon par boota se sredilo, tako će i ovaj...

16 godina
skyhawk10 kaže...

Envy: "Nisu se mogli pobrinuti ni da Ljude/Poštu/Kalendar poprave. A o razvlačenju samog Start menija da i ne govorim."

Ljude nitko ne može popravit, zahebani su do srži :P

Šalu na stranu, čudi me da im toliko dugo treba da to poprave, posebice kad znamo da su iste aplikacije prije 10041 normalno funkcionirale...

Ma preveo sam bukvalno da izgleda smješnije, ali eto a ljude (znam po meni) ortopedi začas poprave :D :D 

Da i meni ne ide u glavu da su svjesni tog problema, vrlo lako riješili rušenje one photo aplikacije (ali su se zato pojavili novi problemi) a ove tri ne mogu, a ljudi već na netu daju rješenja. Čudno!

kizo2703 kaže...
Envy kaže...

* * *

A za koji bi kuac išel instalirati Adobe Master, Autodesk AutoCAD ... na polugotovi OS?

* * *

Zato što to mogu i zato što aplikacije rade i sam OS ne pravi probleme. Već sam rekao da nisam nikada imao gotovu 7-cu. Beta sedmicu sam imao još sve do pojave Developer Preview 8-ce. Malo sam se vozio na Server 2012 R2 Datacentar, pa ond na 8.1 Embedded Industry Pro i sada na TP-u 10041.

Ja se barem lično ne smatram testerom i ne gubim vrijeme na TP-u (moglo bi se reći da na Bug Onlinu najviše izgubim vremena) nego radim na njemu. Uostalom od kada sam instalirao svježe 10041 PC mi se nije nikada gasio (osim juče jedan restart radi Updatea) i to je to.

BlackMoon kaže...
Envy kaže...

Da, daaa ;)

Najmanji mi je problem postaviti u Biosu da mi se OS diže preko WD-ovog od 500 GB, ovkao TP na SSD, jednostavno mi se ne vraća na 8.1.

14 godina

Jel neko već napravio iso od ovog novog builda, jučer se apdejtalo nekih 5 sati i nakraju skršilo i ne diže ni prijašnji build, pa kad več idem instalirat da stavim najnoviji build.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D

0 0 hvala 0
15 godina

Neznam zasto nekima update na novi build neradi...meni bude malo sporije ali uvijek uredno digne novi build

14 godina
odjavljen

Meni je updateao redovnim putem na novi build, ponekad ne radi uopće search u taskbaru, nisu radili pošta,osobe,kalendar, cortana bez zvuka itd.,i dalje mi u WU stoji ovo • fbl_impressive 10049 Professional - Error 0x80240017 .

Budući mi se neda svaki put tražit po netu rješenja za te bugove, neću se više zamarat s tim dok ne izađe finalna verzija. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 10:53 (osvit).

0 0 hvala 0
14 godina

meni je isto 5h trajala instalacija + jos kojih 2-3 sata je skidao..izgubio sam sve zivce..ali srecom sve radi bez problema za sad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni je samo skidao 2h...ali je instalirao za nekih 1h

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Zato što to mogu i zato što aplikacije rade i sam OS ne pravi probleme. Već sam rekao da nisam nikada imao gotovu 7-cu. Beta sedmicu sam imao još sve do pojave Developer Preview 8-ce.

Ja se barem lično ne smatram testerom i ne gubim vrijeme na TP-u (moglo bi se reći da na Bug Onlinu najviše izgubim vremena) nego radim na njemu. Uostalom od kada sam instalirao svježe 10041 PC mi se nije nikada gasio (osim juče jedan restart radi Updatea) i to je to.

Za razliku od Bete Sedmice ovo je još uvijek polugotovo smeće puno bugova. Kao što je bila i DP Osmice - ajde da si rekao Consumer Preview - to je već bio gotov OS.

Ja JESAM tester, i službeno, i ovo smatram samo još jednom testnom igricom. (ali, zato ću ja dobiti još jedan ključ na kraju, službeno ).

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 13:36 (kizo2703).
14 godina

Pozdrav zanima me ako sad skinem win 10 hoce mi se svi fajlovi obrisat s kompa ili samo c disk ili ce sve ostati kako je bilo?

EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic

0 0 hvala 0
17 godina
Ako samo skines neće se nista desiti, ako ćeš instalirati onda je pitanje da li ideš na upgrade ili na cistu instalaciju.
U svakom slučaju ako imaš dvije particije onda ce ti se druga particija sačuvati.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

.. temu lockati ili renjemati, jer ovo više nema veze s Tech.pr.

@ mario, TP for dummies.. lession one, push the power button. lession two, rightclick anywhere (or on desktop) and watch result and wonderful colors with background picts in new windows... u chapteru 8. kreće install tertrisa s floppya tj copypaste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 23:14 (ihush).

6 0 hvala 1
14 godina
ihush kaže...

.. temu lockati ili renjemati, jer ovo više nema veze s Tech.pr.

Sad smo prešli na low tech preview.

Stručnjak za odmaganje...
10 godina
neaktivan

Od danas mi ne radi Start menu-zna li netko učemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina
polori kaže...

Kompletan Start ili samo dio?

Stručnjak za odmaganje...
10 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
polori kaže...

Kompletan Start ili samo dio?

Kompletan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2015 14:14 (polori).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice