Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.901.535
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
six_paths_of_pain kaže...

Pokusao sam drajvere sa dellove stranice u komatibility modu i bez njega, ne ide nikako

Prvo probaj kroz Windows Updates - koja je točno grafika (koji procesor je u pitanju).

Ako ne znaš, provjeri sa Speccy-em. Evo ti portable verzija - samo raspakiraj i pokreni.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:11 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

procesor je i5-3230 a grafika je hd 4000, vidjecu sta mogu kroz win update

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

procesor je i5-3230 a grafika je hd 4000, vidjecu sta mogu kroz win update

Što znači da itekak može primiti Windows 10!

Ako ti ne paše novi ''Metro'' update, enableaj ''old style'' WU sa ovim:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX]
"IsConvergedUpdateStackEnabled"=dword:00000000

C/P u Notepad, Save as -> All Files -> Enable Old Windows Update UI in Windows 10.reg

Double click i nađi Windows Updates u ''starom'' Control Panelu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:32 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

Instalira mi se sad neki update fbl_impresive 10041 profesional, vidjecu za graficku poslije toga, a taj novi metro dok vidim prvo haha.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Instalira mi se sad neki update fbl_impresive 10041 profesional, vidjecu za graficku poslije toga, a taj novi metro dok vidim prvo haha.

To ti se skida najnoviji build Win 10-ke (10041) preko WU-a. Inace trebao bi sam WU povuci update za graficku (barem je meni tako bilo nekidan kad sam stavljao zadnji build na frendov HTPC sa Intel HD2500 grafickom na i5-3550)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
12 godina
neaktivan

Sacekacu da vidim, pa cu javit sta bude malo kasnije dok se obo zavrsi.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

moracu stimat ovaj stari update nije mi se instalira sa ovim 10041

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sacekacu da vidim, pa cu javit sta bude malo kasnije dok se obo zavrsi.

Koju verziju si ti uopće instaliral? 9926? Ako jesi, prekini ovaj fbl_impresive 10041 profesional update - to je upgrade cijelog sistema!

Skini cijelu instalaciju, konvertiraj po uputama u alatu, napravi instalacijski usb i napravi clean install.

Tako ćeš izbjeći mnoge probleme koji smo mi imali nakon upgradea, a i trajat će kraće, vjeruj mi!

12 godina
neaktivan

pa uradio sam clean install, prije par dana skinou iso s microsoftove stranice, sad instalirao i uradio update, boot sa cda

hajde probam s usba to ujurtu ne dam ise opet to instalirat ponovo

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 23:37 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa uradio sam clean install, prije par dana skinou iso s microsoftove stranice, sad instalirao i uradio update, boot sa cda

Na Microsoftovim stranicama još uvijek stoji *9926.iso - stara verzija.

Na forumu imaš linkove na iste servere, ali na verziju 10041!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 15:30 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

Koji alat korstite za bootabilni usb, probao sam preko win sub tool ali ne radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 13:31 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
16 godina

Koji alat korstite za bootabilni usb, probao sam preko win sub tool ali ne radi.

-i to je već tisući puta ponovljeno, MSov dvd to usb tools.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Sto se tice bootanja sa usba rufus je napravio stvar. Ne znam sta da rijesim sto se tice ovog updejta. Problem je u tome sto sto sam na win 7 imao rezoliciju 1440x900. Na win 10 imam 1368x720 tak nes. Kad sam tek instalirao win nasao je updejt za drajver za hd 4000 grafiku a onda i jos neke intelove sitnice i odna je napravio error kad je krenuo install.

Inace na netu vidim da ovaj laptop ima rezu 1600x900 i ovu 1368x720 ( zavisno do modela ) koja mi je trenutno.

S druge strane kad udjem u stari control panel i pod devices tamo kad kliken updejt softwera za grafiku pise da je up to date.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 16:48 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
14 godina

Novi build 10041  na starom P4 single core sa 2ige rama i nvidiom 8500. Imam dva problema, u opcijama za promjenu slike na desktopu neda mi scrollat vrijeme refreshanja wallpapera, stalno prebacuje scroll na gornji okvir za biranje foldera gdje se nalaze slike, a drugi veči problem je to da se par minuta nakon ubacivanja bilo kojeg usb sticka(samo sticka ne i gamepada ili wirelles adaptera) komp uspori, zarcni se ekran (ko da se driveri od grafičke sruše) i nakon toga mogu ga samo restartat preko gumba ili ugasit( kad stisnem gumb za gašenje na kućištu sam se ugasi iako je freezan komp). Na starom buildu je sve ok radilo osim zvuka,nije mogo nać drivere za ovaj stari hardver, ovdje je pak zvuk ok.

http://d-u-d.deviantart.com http://500px.com/Dado_D

0 0 hvala 0
16 godina

* * * Problem je u tome sto sto sam na win 7 imao rezoliciju 1440x900. Na win 10 imam 1368x720 tak nes. Kad sam tek instalirao win nasao je updejt za drajver za hd 4000 grafiku a onda i jos neke intelove sitnice i odna je napravio error kad je krenuo install.

Inace na netu vidim da ovaj laptop ima rezu 1600x900 i ovu 1368x720 ( zavisno do modela ) koja mi je trenutno.

* * *

Rekao sam vam već, "strpljen spašen", nešto ti je zagušilo Windows Update. Tako je i kod mene (slično bilo), trebalo mu pola dana da preozna drugi monitor i ime prvom monitoru NEC. Uglavnom Update (bilo koji mislim iz bilo kojeg moda) nije baš tako bajan kao W8.1 ali radi i dalje, samo nekako napredniji način. 

Dud kaže...

Novi build 10041  na starom P4 single core sa 2ige rama i nvidiom 8500. * * *

Build na P4?! Ideššš... 

Because anything Korea does, Japan does it better.
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...

..

Što to više ne ubace u Windowse. Grrrr 

- zbog kontrole... * * *

A razumijem te ihush ali ne zanima me zbog čega, činjenica je da gro igara zašteka radi DX-a, i onda se kasnije sjetiš da postoji dxwebsetup.exe i da zapravo nemaš DirectX.

Hyperion kaže...
ihush kaže...

* * *

(1) Taj sam DirectX skinuo prije 4-5 godina, svaki put kad instaliram windowse instaliram i taj directX. Onaj alat što sam skida DirectX datoteke praktički nema više šta skinuti nakon tog.

Netframework 4.0 i 4.5 dolaze sada predinstalirani, no mislim da se 2.0 i 3.5 moraju instalirat posebno, no nisam siguran, ali i za to sam spreman.

Realtekova soba Realtekova soba

(2) Stavio sam jučer windows 10, updateao na 10041 build i ne znam, i dalje mi se 8.1 više sviđa.

(3) Imam i problem sa zvukom, imam 5.1 zvučnike i recimo želim podesit standardni configuration 2 prednja, centralni + subwoofer i 2 zadnja zvučnika, međutim windows sounds niti realtek mi to ne dopuštaju.

Imam samo opciju za 2 prednja, sub + centralni i 2 bočna zvučnika, a tad zvučnici (niti jedan) ne radi. Jedino rješenje je 7.1 i da disable-am side zvučnike.

(4) Uglavnom odustao sam od Windows 10 i prešao na 8.1, a na Windows 7 se više ne vraćam.

(1) Meni je iskreno bolje rješenje web nstalacija preko dxwebsetup.exe datoteke, ako imaš 5 pa više Mbps vezu. Poslije toga što ti instalirašima još nešto od 5 MB.

(2) Ma skoro isto, samo dosta bolji je TP, (mislim ipak konačno Modern UI možeš otvoriti u prozorima, eiii pa to su i dalje Windowsi :D ) Trebaju malo omogućiti da se može podešavati širina Start menua. Uglavnom biće ovo dobar sistem. 

(3) Ehh ovo je glavni razlog što te citiram. High Definition Audio Device (dakle realtekov ksmad silicija na ploči) i Realtek High Definition Audio su ista stvar. Samo valjda je sada Windows Update išao korak dalje pa osim što je instalirao 'prave' drivere od Realteka instalirao je i istu onu aplikaciju da si uzeo zasebnu ploču sa istim čipsetom. Već sam prije Kizi slikao cijeli zvučni inventar, izgelda da taj (ne)problem pogađa sve Realtekovce. Sada mi je Windows naravno instalirao tu realtekove drivere (High Definition Audio Device sam diseblao) i naravno kompeltnu aplikaciju. Evo i slike:

Realtekova soba Realtekova soba
Uglavnom kao što vidiš i ja sâm sam morao napraviti 7.1 sistem čak i iz Realtekove aplikacije. Za sada radi sve dobro, preostaje mi još samo nekakav demo (ne Realtekov demo) kroz nekakav film da vidim je li to zaista 5.1 ili ne, jer Realtekova ova aplikacija jako je zbunjujuća, isključivanje tih sa strane zvučnica mi se dešava da predjni postanu i predjni i ovi sa strane pa sam morao pustiti da ostane 7.1. Nadam se samo da ostale aplikacije neće početi šta da miksaju u 5.1 ili ne-da-bože 2.0.

Uglavnom vidim tone ljudi koji će se susresti sa ovim problemom.

Mene je prvog "preznojilo", istaliram Banished (kada sam prvi put rekao da radi ko doksa nisam uključivao zvučnike) pa onda nema zvuka. Pogled na zvučnoj: dvije zvučne, istaliraj jednu, deinstaliraj drugu, cik-cak jedno 20-tak puta isto toliko i samu video igru (srećom da je 100 MB teška ukupno) kada ono problem sa motherfa**er DirectX-om.

(4) Hehhehe.. sada dolaze ovi koji se na 7 ne vraćaju. (ja sam već u beti prve 8-ce rekao: na 7 - nikad više) Gdje su sada oni koji zagovaraju dobar-loš-dobar-loš Windows. 

Uređivano: Sorry, šugavi forum mi je sliku zalijepio na tvoj citat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 12:49 (Envy).
16 godina

Kako ukloniti neke Modern aplkacije. Konkretno ne znam nikako kako da uklonim Skype (treba mi regularni Skype for Desktop) a ne ovaj p pola sata kasnije mi šalje poruke. Tko zna neka javi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

Kako ukloniti neke Modern aplkacije. Konkretno ne znam nikako kako da uklonim Skype (treba mi regularni Skype for Desktop) a ne ovaj p pola sata kasnije mi šalje poruke. Tko zna neka javi.

Desni klik na aplikaciju u Startu i Uninstall, iako ne trebaš, otiđi na Skypeovu stranicu, skini Skype for desktop, instaliraj ga i koristiš ga normalno, bez obzira na Skype for Metro.

16 godina
WackyZG kaže...
Envy kaže...

Desni klik na aplikaciju u Startu i Uninstall, iako ne trebaš, otiđi na Skypeovu stranicu, skini Skype for desktop, instaliraj ga i koristiš ga normalno, bez obzira na Skype for Metro.

Ne može, kao da nisam probao. I instalirao sam normlano Skype for Desktop, linkovao sa FB-om i sve OK. Ali sada će mi dva Skype prikazivati poruke u isto vrijeme i notifikacije.

Koga zanima nešto više http://www.windowscentral.com/skype-business-launches-technical-preview-will-replace-microsoft-lync 

Skype ovaj integrirani mijanje prijašnji Lync, i to vidljivo iz same ikone bijelo-plavi (ne plavo bijeli kao dosadašnji Skype) tek akda se uđe u Task Manager pa na App History.

Sada sam ga jednostavno ugasio (ovaj ModernUI Skype) ali još ga želim izbrisati skroz. Isto sam primjetio da neke aplikacije se mogu deinstalirati (desni klik na uninstall) i to čudne, da ne kažem banalne kao kalkulator ili alarm ail neke koje ne bi se moglo, ili bolje rečeno trebalo, mogu se izbrisati.

Ok, tko zna kako izbrisati Skype (onaj nativni, tj ModernUI) neka i dalje javi.

16 godina
Envy kaže...
..

Ok, tko zna kako izbrisati Skype (onaj nativni, tj ModernUI) neka i dalje javi.

-možda: prvo ga ugasi (altF4 ili držiš za flipover), nakon toga kao ostale app-desni klik na tiles bi trebao nuditi uninstall.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Mozda da probas stavit Skype Portable

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Direktni download linkovi:

Windows 10 Technical Preview 10041 x86

Windows 10 Technical Preview 10041 x64

Windows 10 Enteprise Technical Preview 10041 x86

Windows 10 Enteprise Technical Preview 10041 x64

Svi su EN-US, u .esd formatu, koji morate konvertirati u .iso sa esd decrypterom. Uputstva su u folderu, pod Read Me.

''Pravi'' .iso-i će na MS-ovim stranicama biti dostupni tek za par dana, kad dođe u ''slow'' varijantu updatea.

Znači, skinem od tud jednu od ovih verzija (x64) i aktiviram s ovim ključem

kizo2703 kaže...

Ako si i prije imal Enterprise, imal si ključ, koji sada samo treba ponovno ukucat.

Enivej: PBHCJ-Q2NYD-2PX34-T2TD6-233PK

i to je to? Taj ključ je za sve 4 verzije? Da li je to kao trial preview i da budu prestali raditi nakon nekog vremena (3mj) ili su strajni? Koja je razlika između ove dvije x64 verzije, non-Enteprise i Enteprise? Jel ova prva verzija zapravo Pro?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 22:25 (Osa).
17 godina

ima kakvih naznaka kad bude novi build postavljen na ms stranici za ddownload, prko wu sam digo na zadnji build i sve radi kak treba, a htel bi baš njihov iso sa sajta skinu

hvala

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima od prije nekoliko sati.

1 0 hvala 1
14 godina

download sa MS build 10041

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso-update-1503

evo i nekoliko slika,nakon instalacije kod mene puno bolje sve radi

nego onaj update od 1.77 gb koji smo install. i kod mene je pravio dosta problema

ni u ovom buildu ne radi kalendar,pošta ...

-zna li tko kako da Onedrive ne pokrenem sa win,jer ne mogu u setting. ništa podesiti

zna li tko gdje ga mogu isključiti

i dalje ne radi... i dalje ne radi...
novi win.update novi win.update
onedrive -kako podesiti ili isključiti onedrive -kako podesiti ili isključiti
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 17:37 (valisaurea).
Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina

ne mogu aktivirati sa ključem koji je na stranici

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Osa kaže...

''Pravi'' .iso-i će na MS-ovim stranicama biti dostupni tek za par dana, kad dođe u ''slow'' varijantu updatea.

PBHCJ-Q2NYD-2PX34-T2TD6-233PK

i to je to? Taj ključ je za sve 4 verzije?

To jesu ''pravi'' Windowsi sa ''pravih'' MS-ovih servera. Samo nisu u iso formatu, treba ih konvertirat.

Pogledaj: http://b1.download.windowsupdate.com/c/updt/2015/03/10041.0.150313-1821.fbl_impressive_clientpro_ret_x86fre_en-us_dd2b8c7cde09e426e94f64dea1862e80ffe55bd5.esd

To je ključ za Enterprise verziju.

Ključ za ''obični'' Pro je: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

mrakky kaže...

ima kakvih naznaka kad bude novi build postavljen na ms stranici za ddownload, prko wu sam digo na zadnji build i sve radi kak treba, a htel bi baš njihov iso sa sajta skinu

hvala

Pogledaj link: http://b1.download.windowsupdate.com/c/updt/2015/03/10041.0.150313-1821.fbl_impressive_clientpro_ret_x86fre_en-us_dd2b8c7cde09e426e94f64dea1862e80ffe55bd5.esd

To je MS site.

valisaurea kaže...

ne mogu aktivirati sa ključem koji je na stranici

Koja verzija? I koliko dosad znam, nikoga dosad nije uopće tražilo ključ za aktivaciju - Windowsi su već aktivirani tijekom same instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 22:25 (kizo2703).
14 godina

Isprobavam instalaciju Win 10 na Asus EeePC s Atom procesorom i 1 GB RAM-a. Za sada sve ide OK. Živo me zanima hoću li uspjeti s instalacijom do kraja.

EDIT: Instalacija uspjela. Nadam se da neće, namjerno, u finalnoj verziji, onemogućiti instalaciju na slabije strojeve.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2015 23:47 (mario.L_hr).

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

EDIT: Instalacija uspjela. Nadam se da neće, namjerno, u finalnoj verziji, onemogućiti instalaciju na slabije strojeve.

Pa, nebi me čudilo.

Isto se dogodilo i sa Osmicom. Customer Preview je išao na P4 SL66Q, ali kad je izašao RTM, više se nije dao instalirati jer nije u potpunosti podržavao PAE, NX, i SSE2.

13 godina
neaktivan

Prekjucer sam instalirao tada aktualnu verziju desetke, trajalo je mozda nekih sat-dva maksimalno. Danas dolazim kuci i saznajem da je netko 'slucajno' odabrao Rollback funkciju.

Skinuo sam najnoviji build, i stavio da se instalira. Nakon dugih 7 sati doslo je do nekih 72% i pojavio se nesretni BSOD sa sljedecom porukom: System Thread Exception not Handled.

Eto moje srece. =|

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice