Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.903.270
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
10 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

kad instalirate win 10 brišu se svi podaci ili ostaje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
polori kaže...

Od danas mi ne radi Start menu-zna li netko učemu je problem?

to je bug i na 8.1, samo restart pomaze.

16 godina
neaktivan

Stavio sam update-ove na Getting build faster danas, i primijetim neki novi update. Stavim skidat, napravim restart i čekam, čekam...

Trajalo je najmanje 4 sata da se sve izvrši i vrati me nazad u Windowse.

Ne znam jel' to samo meni tako ili je to normalno?

Inače, radio sam na laptopu HP Pavillion dv7 (Core i7, 8gb RAM).

I da, Getting build faster će uvijek tako sporo raditi, jer koliko sam shvatio on ne dobiva nadogradnju opo nadogradnju, nego mora preuzeti cijeli sustav pa nanovo sve instalirati?

ZOTAC: It's Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel netko imao problem sa DVD przilicom, tj raspoznavanjem istoimenog na windows 10 tehnical prewiew?Imam Windows 7 i uradio sam nadogradnju, imam dvije przilice koje na windows 7 rade kako spada.Nakon nadogradnje na 10 prijavljuje samo jedan DVD citac.Također da napomenem jedna przilica je povezana sa ATA, druga SAT-a , mislio sam da nije nesto hardwerski, pa sam ''vratio'' na 7, na 7 mici sve uredno radi.

Druga stvar, jel proradio app store?Meni nije radio, doduse ja sam malo ranije nadogradio na 10, pa vjerovatno nije bila u opticaju.

Sto se tice stabilnosti, u par dana koliko sam ga koristio, nije bilo plavog ekrana, osim ubrzanja paljenja/gašenja, i fino usklađenog metroa, gotovo je jednak sa 8 micom.

Iskreno ne bi da pljujem po MS-u, ali nije mi jasna bit izdavanja novog sofwera koji je gotovo istovjetan onom starom i to nazivati novim softwerom?Xp i Vista su razliciti softweri, Vista i 7 se dosta razlikuju, 8 mica i 10 tka minimalno...bilo bi bezobrazno ako cijena 10 tke bude jednaka cijeni novog softwera  

pqweasdyxc ako vrsis nadogradnju ne brisu, ako radis clean instal brisu :)

Al za svaki slucaj sto god radio, dal nadograđivao ili isao clean instal napravi kopije podataka, uvijek se moze nesto potrgat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 13:33 (blue_tander).

0 0 hvala 0
17 godina
Igor666 kaže...
polori kaže...

Od danas mi ne radi Start menu-zna li netko učemu je problem?

to je bug i na 8.1, samo restart pomaze.

Doživio sam to na 8-ici nedavno.

Umjesto restarta compa, lakši način je restartati windows explorer (desni klik na windows explorer u task manageru, restart) i problem riješen bar što se tiče 8.1, ne znam da li funkcionira i za 10-ku.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 3:26 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Za sve koji se hoće ''igrati'' sa Spartanom, a nisu (poput mene) ''dobili'' svoje favorite:

Otvorite folder C:\Users\<TVOJE_IME>\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.Spartan_cw5n1h2txyewy\AC\Spartan\User\Default\Favorites i kopirajte svoje IE favorite u njega.

Naravno, ako se ne služite IE-om, nađite neki drugi način za export favorita iz FF-a, Chromea ili čega već u .url-ove, koje onda možete upotrijebiti u Spartanu, a da to ne bude jedan po jedan.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

Inače, 10. travnja je leakana verzija 10056, dosad najstabilniji i najkompletniji build. Mnogo toga se promjenilo, i polako se nazire da će ovo ipak biti ''nešto''.

Taskbar je sada proziran, ali to morate uključiti u Settings - Personalization Taskbar je sada proziran, ali to morate uključiti u Settings - Personalization
notifikacije notifikacije
Task view Task view
&#39;&#39;Sivi&#39;&#39; Beta Store je sada potpuno funkcionalan ''Sivi'' Beta Store je sada potpuno funkcionalan
 Tu se počinju nazirati i nove ikone - počeli su s Recycle Binom.
novi recycle bin novi recycle bin
Jedini problem je, što je to raspakirani iso i nije bootabilan, pa treba naći druge načine instalacije.

Najlakši je uz pomoć Dism-a: napravite novu particiju ili vhd (ili preformatirajte disk ako ga imate), otvorite Command Prompt i ukucajte:

dism /apply-image /imagefile:<putanja>*1\install.wim /index:1 /applydir:*2:\

*1 - kada i ako skinete build, kopirajte file install.wim iz sources foldera na, recimo, D particiju

*2 - slovo nove particije, recimo T

I onda bi to izgledalo ovako: dism /apply-image /imagefile:d:\install.wim /index:1 /applydir:t:\

Nakon 10 do 15 minuta, imate instalirani sistem koji još jedino treba učiniti bootabilnim: i opet Command Prompt i komanda:

bcdboot t:\windows /s t: /f ALL

Boot fileovi su sada instalirani - možete restartati PC i ući u OOBE, kreirati account i ''malo pogledati'' kako to sada izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 23:55 (kizo2703).
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina

Primjetio sam 2 buga a to je da zvuk iz Croma dok slušam recimo soundcloud zna nekad pucketat i Kodi(xbmc) se zna zaledit i srušit pri reprodukciji.. 

Pentium g3220

Realtek alc892

win 10 build 10051

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 22:45 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tweak kako pretvoriti bijelu temu u crnu.

Windows 10 build 10056 dark system theme

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Inače, 10. travnja je leakana verzija 10056, dosad najstabilniji i najkompletniji build. Jedini problem je, što je to raspakirani iso i nije bootabilan, pa treba naći druge načine instalacije.

Ima 10056.0.150405-1348.FBL_IMPRESSIVE_CLIENTPRO-CORE_OEMRET_X64FRE_EN-US.iso s kojim možete napraviti bootabilni USB pomoću dobro nam poznatog alata: Windows 7 USB/DVD Download Tool

Ekipa može kakav feedback za verziju 10056?

www.osbetaarchive.net/index.php?/topic/103-windows-10-10056-discussion/

Important notes:
Unmodified ISO in a single download - better for collectors than the unpacked multi-part download Wzor has posted since we made this release.
You must be connected to the internet when doing a clean install of this build

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 10:11 (Najbrži).
17 godina

Stavio si na laptop pošto ionako nemam ništa na njemu. Bio sam imao verziju 9926 međutim nije mi se svidjelo - nije daily use - stoga sam stavio 8.1 i evo odlučih se opet desetku. Znači bez dual boot. Odmah sam se iznenadio jer je povukao s dropbox-a wallpaper što sam imao na prijašnjoj windows desetki. I da, koristi project spartan da vidim što nudi naspram ostalih uigranih konkurenata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

You must be connected to the internet when doing a clean install of this build...

Sve je to divno i krasno, ali ja dosad ni na jednom buildu nisam imao interneta dok je instalacija bila u tijeku. Uvijek nakon istalacije moram ručno stavit LAN/WLAN driver tako da ovo izgleda otpada za mene.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
14 godina
Najbrži kaže...

Jel zna netko što je razlog ovome? Da li je netko probao napraviti install, a da nije imao internet?

Inače za ovakve stvari imam WLAN USB adapter i uvijek imam internet za vrijeme instalacije, ali zanima me informativno jer ovo je nešto novo.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 19:02 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...
Jel zna netko što je razlog ovome? Da li je netko probao napraviti install, a da nije imao internet?

Inače za ovakve stvari imam WLAN USB adapter i uvijek imam internet za vrijeme instalacije, ali zanima me informativno jer ovo je nešto novo.

Uvjetovali su. Ja se nisam mogao spojiti na kućni WLAN jer mi je soba na rubu kuće i slab je signal. Nije mi se htio bootati do kraja jer se nisam prijavio. Odnio u dnevni, spojio se na wi-fi te izvršio provjeru i ulogirao se na svoj MS račun.

16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Najbrži kaže...

Ako hoćeš odmah u MS account, moraš biti spojen na internet.

A ako napraviš lokalni account, ne trebaš internet tijekom instalacije. Ali onda ne dobivaš odmah updatee i drivere tijekom same instalacije - zapravo, tijekom OOBE-a,

nakon instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 19:40 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...

Ako hoćeš odmah u MS account, moraš biti spojen na internet.

A ako napraviš lokalni account, ne trebaš internet tijekom instalacije. Ali onda ne dobivaš odmah updatee i drivere tijekom same instalacije - zapravo, tijekom OOBE- nakon instalacije.

A to, to znam, ja sam mislio da je neka glupost, izmišljotina nova.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

A to, to znam, ja sam mislio da je neka glupost, izmišljotina nova.

Ništa novoga kaj već nismo vidjeli, još od Viste - kak sam opisal u postu, ti možeš sistem instalirati da uopće ne bootaš PC sa instalacijskog medija.

Bitno je ovo prvo pokretanje (OOBE) - ako nemaš internet, prebaciš se na local acc. Kad ga dobiješ, lako se prebaciti i ulogirati u MS account.

17 godina
neaktivan

Aha, pa što onda ne napišu tako. Sve je znači ostalo isto kao i dosad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dark_wizz kaže...

-nije sve isto (tad novi OS nebi bio novi... istina, najveća razlika je u oznaci ver.builda, skok sa 6 na 10, da nema spartana to bi bilo to), npr recycle.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
dark_wizz kaže...

-nije sve isto (tad novi OS nebi bio novi... istina, najveća razlika je u oznaci ver.builda, skok sa 6 na 10, da nema spartana to bi bilo to), npr recycle.

Mislio sam na instalaciju. Nije se ništa osobito promijenilo još od Win8. Nema interneta=samo local acc

16 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Mislio sam na instalaciju. Nije se ništa osobito promijenilo još od Win8. Nema interneta=samo local acc

Niš se nije promjenilo još od Viste, osim malo drugačijeg dizajna i Microsoft accounta.

13 godina
neaktivan

oce dobit nadogradnju recimo laptop koji sam kupio i dobio na osmici, za win 10? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
anonymous_Zg kaže...

oce dobit nadogradnju recimo laptop koji sam kupio i dobio na osmici, za win 10? :D

da i kažu da će biti free za jednokratne licence. Dakle, bez obzira na naziv OSa, možemo ga gledati i kao SP, npr win7-SP2//win8-SP1. Ali, tko-živ, tko-mrtav.. treba sačekati s ražnjem dok zec skakuće u šumici.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
odjavljen

Je li ovaj build 10056 samo 64-bit ili ima 32-bit verzija također ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Silwncer kaže...

Je li ovaj build 10056 samo 64-bit ili ima 32-bit verzija također ?

windows 10 10056 x86

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 12:52 (valisaurea).
10 godina

Sad imam win 8.1 i htio bih win 10. Ima li mogučnost tak da prilikom paljenja pc-a odaberem win 8.1 ili 10.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Malo prije na tabletu sa 8.1 mi je iskočio windows pop-up sa obavijesti "Windows 10 is ready, get it now!". WTF, nije valjda vrag da sam neki adware pokupio?

EDIT: Čini se da je to došlo sa zadnjim update-ovima na 8.1, stalno će obavještavat o Windows 10.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 22:51 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Nisam jos probao win10 a evo imam namjeru pa me zanimaju neke informacije kakav je sto se tice igrica na odnos win 8.1 i sto se tice graficke zbog drivera jel to radi sve ok 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo napravio sam clean instal ovog 1056 builda...savršeno rade...brzo..fluidno..u igrama cak dobijem koji fps više...bar na gta 5 i battlefiled  hardline..drivere instalirajte od win 8.1 i sve radi uredno..po meni su ovo gotovi win ali oni još rade i još ce biti napretka

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 10:14 (galinjo24).
17 godina

AMD reveals Windows 10 will launch in late July

Microsoft’s launch of Windows 10 will likely take place in late July, according to AMD. During AMD’s latest earnings call last week, president and CEO Lisa Su revealed the launch timing for Microsoft’s Windows 10 operating system. Answering a question on inventory plans, Su said, "With the Windows 10 launch at the end of July, we are watching sort of the impact of that on the back-to-school season, and expect that it might have a bit of a delay to the normal back-to-school season inventory build-up."

Microsoft previously revealed that it’s planning to launch Windows 10 "this summer" in 190 countries and 111 languages, but the company didn’t provide a firm date for the debut. While AMD’s revelation could be inaccurate, the company is well informed of Microsoft’s plans and will be readying hardware for the launch phase. Windows 10 is currently in the late stages of technical preview, and Microsoft is expected to further detail its launch plans at Build later this month. Microsoft will also likely name its Project Spartan browser at Build, the successor to Internet Explorer.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice