Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.908.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito

- nemaš odgovarajuću licencu (samo oem-retail w7sp1+ i w8.1+, ne enterprise.. dakle imaš neku beta/dev/.. verziju).

- ent. ni ne nudi upgrade na w10, mada ga možeš (kao i svako ver) nadograditi... razlika je u aktivaciji.

- to nema veze s povratkom na staru ver.. (jednako će ti isteći vrijeme osim ako imaš KMS).

sve verzije se mogu nadograditi, ali neće sve biti aktivirane trajno (kao free..) :) jednako da sad instaliraš w10-ent ili bilo koji win .. (npr w7 je imao 30 dana trial..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
sibica kaže...

Danas sam naletio na iznenađenje kad sam uključio laptop. Na laptopu mi se pojavila poruka kako moja verzija win 10 uskoro ističe, točnije 15.7. Win 10 sam stavio na win 8.1 enterprise i do sada je sve radilo bez poteškoća. Kad idem u postavke windowsa vidim kako su mi windowsi aktivirani. Ispod imam mogućnosti izabrati Get windows i klikom na to odvodi me u windows trgovinu gdje mi nudi win 10 pro za nekih 200 $. Što mi je sad pametno napraviti? Vratiti se natrag na win 8.1? Pretpostavljam kako nova instalacija win 10 neće proći jer mi je sadašnji win 10 već aktiviran.

Slobodno stavi Win 10 Pro/Home umjesto Win 10 Enterprise. I da kako je aktivirano? Ako je legit aktivacija (trial od 90 dana jer Win 8.1 Ent nema besplatan upgrade) onda zbog toga izbacuje poruku, otherwise  ne valja nešto.

Jednom zabilježen Win 10 ostaje sve dok se ne promjeni System ID tj matična.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
14 godina
Ako je itko imao iskustva s ovim molim pomoc. Napravio sam clean install, provjerio disk na errore sve uredu. Laptop je asus k52je. Ovo se desava cak kad ne radim nista na njemu. Disk active time bude 100 % i freeza se sve
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

-postavke? (defrag, update itd..) bezbroj stvari može raditi, ponekad samo treba ostaviti dok završi, ponekad imaš problem. Poruka-pitanje je btw beskorisna jer ništa nisi naveo osim da si provjerio disk. (taskmanager, vidi što radi + postavke OSa i svih aplikacija, npr sinkronizacija u oblaku).

16 godina
Windows 10 - općenito

krvo postano

Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2016 22:17 (geek_boy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Znam da trollam no koja je razlika između tih verzija Windowsa,Naprimjer pro ili enteprise ili home premium ??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...
Znam da trollam no koja je razlika između tih verzija Windowsa,Naprimjer pro ili enteprise ili home premium ??

Home verzija je najslabija, Pro među jačima. Enterprise je najjače izdanje Windowsa 10.

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions#Comparison_chart

16 godina
Marko :D kaže...
#wot#vk.0h kaže...

Home verzija je najslabija, Pro među jačima. Enterprise je najjače izdanje Windowsa 10.

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions#Comparison_chart

- ne kaže se najjače.. nego što je uključeno-isključeno kao i način licenciranja.. npr enterprise se ne može kupiti, isključivo direktno za firme-partnere..

home je normalna (osnovna verzija), pro ima mrežne dodatke (zapravo homeje diseblirano) za AD.. bitno samo većim firmama koji koriste takav login-servere..

umjesto s wikija, primjerenije je pogledati na MSovoj str.. (expandati, tablica s kvačicama..) pravilo, ako korisnik nešto ne zna, tad mu ne treba.. :)

- ne miješati s OEM-Retail.

- uz to, i cijenom se razlikuju..

nikakve razlike u radu nema.. čak obrnuto, home može biti brži ukoliko ne vrti neki (korisniku) nepotreban servis.. windowsi su isti, kernel je isti.. sve je isto.

+ kao u vrijeme sedmice, ultimatedišn.. je npr imao opciju za sve jezike, dok normalna home-pro podržava samo jedan jezik, enterprise je kao ultimate.. osmica-10 ukidaju par naziva, npr win 7 starter je bila okrljaštena (namjerno osakaćena) verzija.. namjenjena tabletima. To je jedina 'slabija' verzija ali sad smo u win10.. i razlike nema.

.. pa čak ni npr with bing i sl. (koje su ovisno o devicesu 'besplatni' .. zapravo nema free win, nego cijena koju refundaju OEMu ovinso o veličini ekrana i sl..).

to su klijentski OSevi, kao i serverski... jednako je pogrešno reči da je server jači, osobno vozilo vs kamion.. druga namjena, + ograničenja koja postoje da bi MS naplaćivao različito istu stvar, pa tako i npr koliko RAMa može podržavati koji OS ovisi o licenci. Smiješno? .. mislili ste da je to samo do MBO-CPUa?.. sve se plaća. Još jedna smiješna stvar, MS licencom brani korištenje client OSa kao server OSa... naravno, jer je server nekoliko puta skuplja licenca. Inače sve isto, pa se nekad davno od servera radila i workstation verzija, može i danas (theme, aero, directx.. audio.. kad se to doda, može služiti kao desktop-workstation OS).

11 godina
neaktivan

Probaj
11 godina
Jimmy Lenard kaže...

Probaj

Tko da proba? I što?

Pomalo, šegavo i vajka!
11 godina
Windows 10 - općenito

Dal mogu piratski Win 8.1 legalno updateat na Win 10 ili da idem na clean install? 

Koju verziju da kupim i gdje najjeftinije?

Isplati li se isključivo zbog igrica (DX12)? Ne bavim se nikakvim ozbiljnim stvarima na kompu.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 2 hvala 0
14 godina
#wot#vk.0h kaže...

Windows 10 Pro za nas "kućne" korisnike koliko oš

14 godina
Npr
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Npr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
godzilla kaže...
Npr

.. baš lijepa sličica.

Postoji jedna ISKova tema, 'nisam scrollo'. Kad već gledaš u taskmanageru, vidiš scroll.. ima toga još, možeš i sortirati po svakom od kriterija-koloni itd.

-2GB i slabije računalo je dovoljan razlog da satima radi nešto (kao već spomenuti defrag, koji možda nikad neće završiti) pa i neka greška na HDDu koju sys pokušava popraviti (i relocirati sektore..) + kad jednom vidiš što sys radi ili neki utils-dodatni program ili malware ili kvar.. ili nešto deseto, tek tad možeš nešto dalje.

17 godina

inače hrvatska tipkovnica je nestala sa Windows 10 1511 Build 10586 tzv. November Update.. 

imam isključene update pa mi još nije nestala 

btw. slovenska, srpska nisu nestale

17 godina
Windows 10 - općenito

upravo se instaliral novi Windows 10 Insider Build 14383 nekak ima dojam da to onaj dugo najvljivani update, bar početna verzija sad samo slijede updejti i peglanje, al ko zna možda i još koji build, a to pretpostavljam po tome kaj u desnom dole čošku nema water mark windows buld bla, bla, a i kad ukucam u cmd winver izbaci build, al ne izbaci kad ističe, kaj je bilo pod normalno na svim prethodnim buildovima, za sad sve ok, ko i obično, još nisam po settinzima detaljno gledo ima kakvih promjena, control panel je tu, iskreno se nadam da budu sa tim velikim updejtom makuli control panel jer je idiotski imat settingse i CP i da budu riješili update sa jednog mjesta znači u setinzima update programa iz windows storea i isto tako update za office 2016, eto slika nekih verzije i bez water marka.

ps. edge mi se čini da još brže učitava stranice, a i vdim da su nekaj delali po njemu, windows store sa extentijama za edge je nekaj drugačiji, sve u svemu ok, bumo vidli kak se bu kroz par dana pokazalo, al vjrujem bez problema, jer sa prijašnjih 4-5 nisam ni ja siguran kolko je bilo upgrejda nikad problem sa ničim nijedan bsod, sve 5.

edit:

kolko primjetih nema nikakvih promjena,sve isto ko i na prošlom buildu, sve na istom mijestu, cijeli os je nekako odazivniji, brži, pogotovo edge, za finalnu verziju anniversary update-a da maknu konpletno conrol panel, jer iskreno sad sam smeta kad se navikneš na settings i da dodaju dark them za cijele windowse, kak ima za groove music, settings itd... , uprincipu samo treba ubacit tamnu temu na file explorer i na padajuče izbornike da to bude onak kak treba ne pola pola, ko oče dark temu sve mu bude tamni, ko oče svijetlu sve mu bude svijetlo od padajučih izbornika do file explorera, settingsa itd.

sad je version 1607 (OS Build 14383.0) tak da vjerojatno sad sljede samo updejti koji budu bili u znaku nekog broja builda 14383.xxx ko i na sadašnjim windowsima ni neznam koji je aktulni build van insidera (slika 2)

1 1
Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2016 14:13 (mrakky).
Moj PC  
6 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

ja imam win 10 education

zanima me jel netko zna zasto stalno vrti onaj system and compressed memory?

i zanima me na koliko vam je posto zauzece rama.meni je stalno oko 40% najmanje, 4gb rama

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Da li Uwp igre podržavaju gamepad?  Hvala!

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Kako isključiti update za office na windows 10, krenulo se skidati preko 5GB, a ne želim da se skine, kako prekinuti i isključiti?

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Settings _ Update security- advanced_skini kvačicu_give me updates for other MS products.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Dali ćemo i mi 2. kolovoza dobiti 14383 build, ili neki stariji?

17 godina
Dex.pwn kaže...

Dali ćemo i mi 2. kolovoza dobiti 14383 build, ili neki stariji?

jesi u kojem insider ringu? (pretpostavljam da nisi)

znači kad če izači taj update dobit čete ispoliran build, zato i postoje insideri da isprobavaju i šalju kaj valja i kaj ne valja da se to ispravi, a sad dal bu bil 18383, neznam

edit:

sad sam malo proučavo izgleda da nas u fast ringu čeka novi build, taj bi trebo bit kao finalan, al nikad se nezna

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 23:37 (mrakky).
17 godina
OBLAKprasine kaže...

ja imam win 10 education

zanima me jel netko zna zasto stalno vrti onaj system and compressed memory?

i zanima me na koliko vam je posto zauzece rama.meni je stalno oko 40% najmanje, 4gb rama

meni je 4gb prazno zjapi od 8gb s tim da mi stalno upaljeno 12 programa u pozadini.

imaš 4gb rama il kolko nakraju?

edit:

daj popuni moj pc, da kad postaviš neko pitanje da se može pogledat o kojoj konfi se radi

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2016 23:01 (mrakky).
11 godina
protjeran

nije pc, laptop je

dell inspirion 15r

i3-3217u 1.80ghz

4gb rama

amd 7670m hd

mozda je zbog laptopa, al recimo prije tocno tj dana sam napravija reinstall win 10 edu i doslovno osim offica, chroma i mozzile nemam nista drugo za sad instalirano a zauzece rama je na 40%, nekad padne na 36%. 

17 godina
OBLAKprasine kaže...

nije pc, laptop je

dell inspirion 15r

i3-3217u 1.80ghz

4gb rama

amd 7670m hd

mozda je zbog laptopa, al recimo prije tocno tj dana sam napravija reinstall win 10 edu i doslovno osim offica, chroma i mozzile nemam nista drugo za sad instalirano a zauzece rama je na 40%, nekad padne na 36%. 

ma nebi trebalo bit do lapa, neg win očito nekaj vrti u pozadini, tak je meni bilo davno na visti, al na pentumu 4, al nikad nisam otkil u čemu je kvaka, ko neki glič na pointeru, prije bi reko, ovak probaj sfc /scannow u cmd koji je pokrenut ko admin, ako nekaj nađe, resetiraj, pa ponovo da se uvjeriš da je ispravljena greška, a ako nema ništa, odi u control panel-mouse-pointer i zamjeni da ti taj sa kružičem bude obična strelica - slika 1

edit:

vidim da te brine zauzeče rama, rami su tu da budu iskorišteni, ako ti pc radi kak spada osim tog gliča sa mišem, al ak sve otvara brzo ne trza, nek te ne brine i da su svih 4gb puni jer windosvsi su divoljno "pametni" da znaju kak treba baratat sa memorijom

e sad vezano za inidere sinoč izašo novi build 14385 u fast ringu koji vjerojatno ispravlja neke od grešaka na prijašnjem bildu, koji mi je savršeno radio ko i ovaj - slika 2

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 11:20 (mrakky).
15 godina
Windows 10 - općenito

Ekipa, trebam pomoć, imam sljedeći problem, imam Win10 Pro i Office 2010 sve studentske licence.

I jućer instaliram sve na novo jer je bilo potrebno kočili se windoze. I danas mi se preko windows update želi skinuti office update jedostavno sam zaboravio tamo u postavkama isključiti da mi ne skida update za office... i danas cijeli dan se taj update vrti i nikako da se skine samo da napomenem da imam brzinu jedva 3Mbps i jako mi guši to skidanje internet ne mogu gotovo ništa drugo na netu raditi... sad mene zanimam kako da prekinem to skidanje? I da podesim da mi ne skida update za Office... molim Vas dosta mi je hitan odgovor.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

sinoč opet novi insider build 14388.0 u fast ringu ugl, pri normalnom korištenju ne osjedim neki pomak, al lista "Known issues for PC" je sve manja

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Instalirao win 10 pro i nemam neta..sta sad brate mili?
Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jednako kao da imaš home, ili xp/linux ili .. sjedni i plači. :)

-instaliraj, podesi... ništa ne radi po duhu svetom, samo što ponekad automatika + integrirani driveri obave sve za korisnika.

edit.. da tome služi onaj dvd.. ako je zagubljen možda klik..

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 16:45 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice