Pa lijepo ti kaže, vidi prvo hoće li uopće raditi...
A za gledanje TVa - jedan i jedini ProgDVB. Sve ostalo je smeće.
Pa lijepo ti kaže, vidi prvo hoće li uopće raditi...
A za gledanje TVa - jedan i jedini ProgDVB. Sve ostalo je smeće.
Dali mogu instalirati(clean install) englesku inačicu Windowsa 10(nije N, samo Windows 10) x64(ne znam jel Pro ili nije, skidam ISO preko officalc programa) na trenutni komp gdje koristim Windows 10 Pro x64 hrvatsku inačicu?
Jel moguće ugasiti one obavijesit i zvuk (zvuk mi je prioritet jer je užasno iritantno kada mi odjednom dođe dok gledam neki film ili igram nešto) kada npr. mi se skine neki update za neki program ili za Windowse?
Ne mogu ga upalit, kužiš?
@Jel ima igdje za skinuti VIA HD Audio Deck? Treba mi samo on da mogu konfigurirati audio izlaze/jacko-ove.
Ne mogu ga upalit, kužiš?
@Jel ima igdje za skinuti VIA HD Audio Deck? Treba mi samo on da mogu konfigurirati audio izlaze/jacko-ove.
Kada sam ja imao matičnu s VIA-nom zvučnom skidao bih s njihove stranice drivere i kad bih ih instalirao dobio bih taj VIA HD Audio Deck.
Zašto se bojiš, ako ne radi pobrišeš ih u safe modu...
U teoriji da, jer sukladno starosti veća je mogućnost postojanja više sigurnosnih rupa u starijem OS-u, ali u praksi je takav razlog za prelazak čista glupost.
Kako mogu deinstalirati nativne aplikacije?
Pa ne ne znam kako uči u Safe Mode.
Kad sam dobio taj BSoD zbog drivera za zvuk, na sljedećem pokretanju opet bi izletio BSoD, i tako bi vjerojatno u krug išlo. Sad mi sve radi, jedino Groove nekad zna ujebat muziku.
CCleaner, s njim pobrišeš i ms store.
Ma jok to, ima neke komande za CMD ako se ne varam, samo ne znam kako idu.
Ako voliš komplicirati možeš i tako...
E to je to. Hvala ti :)
@Ne želi se prikvačiti live tile od NFS-a MW i Bf3. Malo čudno, prošli put je radilo sve.
Pozdrav, jučer sam stavio win10 clean instalaciju i sve je uredno prošlo. Jedini mi je problem kad pokušam "sign in" sa svojim hotmail-om jer me traži windows PIN!? PIN prilikom ulogiravanja na ražunalo nisam stavio već samo password, taj password ne prolazi, kao i password od mail. Pa me zanima koji je to PIN? Također piše ako nemam taj PIN da ostavim prazno i kad stisnem "next" opet me vrati na isto.
Mora biti PW od e-Maila. Pogledaj kakvu tipkovnicu imaš. QWERTZ ili QWERTY?
- korisnici w8-8.1 nemaju baš ni jedan razlog ne nadograditi... (pogotovo oni koji imaju origigi recovery na notebooku i sl.).
- OS je OS, isti.. sve je stvar MSa, supporta (i namjernog brenzanja za starije, svega, kao i smrt XPa, sad i Viste).
- jedino s w7 korisnik može stvarno birati, pogotovo ako postoji razlog neka aplikacija.. pa i sam izgled-raspored menija i sl.
- reklama će uvijek biti takva, naravno da je to glupost, ali .. i nije, sigurnost. Što je sigurnost? Malware ili sigurno kao sef u banci?
- kroz sve verzije se podiže 'sigurnost' tj postrožuje se što korisnik (aplikacija) može, npr UAC. Nije zbog UACa sigurniji, ali se pojavi pitanje... ako se isključi tad je na starom isključen, na novijima se ne može do kraja, nikad nisi pravi admin, update je obavezan.. kad se to poveže tad se može reći da je sigurniji... zapravo, korisnik (app) ima ograničena admin prava. Jednako je sa sigurnosti na cesti, ograničenje 100, 50.. niža brzina, ali ni po čemu auto nije sigurniji. :) samo dosadniji. ..
- te stvari ponekad smetaju, poneke app traže pristup.. ovisi što koristiš tako treba i birati OS, ne po broju verzije, nego dali-kako radi. +zbog interesa MSa naravno da će w10 imati prednost, pa kroz sve updateove i u sigurnosti. Teoretski outofbox je svaki noviji sigurniji od starijeg. Teoretski sa svim nadogradnjama imaš isti OS.. a praksa je jedini pravi kriterij i često nešto u budućnosti (kao dobiti na lotu), što ne možeš znati dok se ne desi.
- čisto 'statistički' .. par godina popularan crypter-ransom.. u većini slučajeva vidim stariji OS kao XP-7.. ali to je vrlo objašnjivo najobičnijom zastupljenosti na poslovnim PCjima. Kad pušeš na hladno tad i noviji OS (pa i MSove igre-interesi) mogu biti dobar razlog za nadogradnju.
Super si to sve objasnio. Imam desetku od samoga početka. Ne mogu reč da nije dobra al imam i problema sa driverima. Recimo instaliram drivere od ATI grafike na laptopu, nakon toga napravim sfc verifyonly, sfc kaže da je našao na probleme sa sistemskim fajlovima winsa. Ista stvar i na dekstopu sa nvidia driverima.
Drugo problemi sa driverima od wifi usb mrežne kartice, instaliram drivere sa asus stranice od te kartice usb nano n10 tako nešto mislim, nakon reseta windowsa kartica ne radi..
Onda šta mi se događalo dok nisam skužio, pa disejblao intel management engine interface u device manageru, laptop se nije htio gasiti kako spada. Ja kliknem na shutdown, sve se pogasi, ekran itd, lampice i ventilatori još rade pol minute i onda se tek ugasi. Na Windows 8.1 takvih problema nikad nisam imao. Mada je laptop relativno nov, oko godinu dana, moguće je da hp nije izdao na vrijeme dobre drivere za win10.
Isto tako pojavljivao mi se i black screen na win10, to sam bio pretpostavljao da su razlog neki driveri..
Uglavnom win 8.1 mi nekako bolje radi, iako ne mogu reč da ni win10 po pitanju brzine i stabilnosti je loš, nije uredno radi.
Samo sam se neki dan zapito kad sam vratio backup win8.1 preko acronisa, kad je iskočio taj plavi ekran sa reklamom o sigurnosti win10, da li ima logike koristiti stariji os ako je ovaj baš tolko sigurniji tak reč.
Nije MS kriv za to već onaj tko je radio drivere.
Nije trenutno poenta ko je kriv, poenta je da postoji sasvim legitiman razlog za nenadogradnju. Kod mene u kancelariji je samo jedan kolega nadogradio, i to uz dosta muke (i jedno ili dva privremena vraćanja na 8.1). Mi ostali smo rešili da ne popravljamo ono što radi pogotovo što ne vidimo ni jedan killer feature koji bismo dobili. Kod kuće je druga priča, dual boot W7 (koji jošuvek koristim kao primarni OS) i W10, na koji očekujem da ću u nekom momentu preći.