Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.908.048
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Koji dvd tocno?

Od maticne?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - općenito

-može i od koncerta parnog valjka.. ali za driver, i uz predpostavku da koristiš navedenu MBO, s integriranom mrežnom.. da, tad od matične. (pa zar je to tako teško, može li biti logičnije..?)

obrnuto, sve ostale drivere možeš skinuti, ali ako nemaš mrežu, driver, .. internet, naravno, tad imaš drugi PC ili medij s driverom. Svrha je upravo ta, mada može služiti za podboltanje klimavog stola. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
ihush kaže...

-može i od koncerta parnog valjka.. ali za driver, i uz predpostavku da koristiš navedenu MBO, s integriranom mrežnom.. da, tad od matične. (pa zar je to tako teško, može li biti logičnije..?)

obrnuto, sve ostale drivere možeš skinuti, ali ako nemaš mrežu, driver, .. internet, naravno, tad imaš drugi PC ili medij s driverom. Svrha je upravo ta, mada može služiti za podboltanje klimavog stola. :))

Nije od Parnog Valjka već od Toplog Piva.

Ne mora imati integriranu, stavio sam u komp eksternu mrežnu(integrirana je krepala), spojio kabal, pokrenuo instalaciju Winsa, i svi driveri su bili instalirani nakon instalacije.

16 godina
Dex.pwn kaže...
..

Nije od Parnog Valjka već od Toplog Piva.

Ne mora imati integriranu, stavio sam u komp eksternu mrežnu(integrirana je krepala), spojio kabal, pokrenuo instalaciju Winsa, i svi driveri su bili instalirani nakon instalacije.

-kakve veze ima što su ti bili instalirani driveri ili što ti je krepala mrežna s juzerom gore?

installer (OS) ima ili nema driver, tad radi ili ne radi bilo koji uređaj.. nikako drugačije. Naravno, alternativa je da se vas dva zamijenite za PC :))

edit: pitao je.. dali DVD od MBO.. a odgovor, da ako koristi integriranu mrežnu (s MBO).. jednak odgovor i tebi/nekom trećem, odnsosno drugi medij koji si također dobio uz kupljenu mrežnu karticu pa i do tog da netko kupi drugu MBO.. tad je driver na mediju od te druge.. a možda je identičan na obje.

-eto, to bi pokrilo (sve?) više mogućih rješenja. :)

edit2: i naravno, ako je integrirana, provjeriti dali je enable-disablirana.. u BIOSu. ili dali je mrežni kabel priključen ili .. pa i kad ima više mrežnih u koji port je priključeno itd.

edit 3: ... u komp nisi stavio (ugradio) externu, nego internu .. vjerojatno. Za PC je interno sve što je unutar gabarita kućišta, externo ono što je izvan. Može se i npr izvuči interni hdd izvan (kablovi) .. ali to nije to.

(ah, nekako sam u šaljivom modu.. pa sorry ako je nekome uvredljivo i sl..).

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 17:26 (ihush).
13 godina
neaktivan
Kakve drame,zaboravio pass za windows..idem sad sve ponovo..
Nemam tu kod sebe optiku i ne mogu nista instalirat...Laptop mi na popravku i ne mogu skinit to sto si mi poslao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Jučer sam se s linuxa ubuntu prebacio na windows 10 i moram reći da nisam potpuno zadovoljan sa njime.Jeste da imam slabu hardversku specifikaciju,ali mi previše uzima procesora i memorije tokom rada(dok gledam video ili film ili za vrijeme update).Jedina mana mi je da treba aktivacijski ključ,proklet dan i onome ko je napisao da bez ključa se može imati windows 10.

Sve u svemu,nisam toliki profic oko win10,ali mogu reći da je puno bolje,barem meni,baratati sa win10 nego sa win8(bez obzira na verziju) jer nema toliko poteškoća koliko ima win8

Veliki plus za win10 sto ima shop gdje mozes kupiti potrebne package koji ti treba

Ko voli nek si instalira win10

Carry on

0 0 hvala 0
16 godina

nisam poslao, nego stavio link ..(štajaznam, došlo mi..) inače ne bi..

- da, ako nemaš ništa, tad je teže... ali gle, sad si naučio pravilo kvaka-22. Nešto moraš imati.

nastavak na nešto prije.. da imaš neku stariju MBO-mrežnu.. (chip) tad bi bila veća šansa da outofbox mreža radi (jer bi OS imao driver, ima za bezbroj mrežnih izašlih unazad 20 godina..). Može se ugraditi neka druga mrežna.. neka rtl i sl. (s nekim chipom koji je podržan), cijene mrežne su 29kn naviše.. (pa i posuditi od nekog kompjuteraša, ili optika .. valjd player.. ne snajper).. ili kod frenda skinut na usb stikić (i raspakirati ako je zipirano i sl..) .. uz to što danas i mobiteli imaju net..

više načina kako možeš rješavati mrežni problem.. (zaobilaženjem..). Sve ostalo je lakše (pribaviti drivere), jer tad imaš mrežu (i to je relativno važna sitnica za znati prije instalacije bilo kojeg OSa, čisto da ostali koji naiđu znaju na vrijeme..).

+ napomena, provjeri možda je nešto drugo, npr što kaže device manager?

+ kako si mogao zaboraviti pass? pa tek si instalirao OS.. ali OK, install je gotovo za pola sata, pa nastaviš tu .. jer kako je krenulo, bit će još problema.. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 17:43 (ihush).
13 godina
neaktivan
Pet minuta,na ssdu sam..cekam hdd..sad sam skonto da imam usb otg pa cu tak probat..
13 godina
neaktivan
Evo skidam sad drivere sa stranice ,nadam se da cu moci na stick stavit preko mobitela.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Decki uspio sam..sjetio sam se da sam dobio u kutiji od telefona otg i spojio to,skinio,otpakirao,stavio na usb i instalirao
Hvala vam
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Prvi put imam win 10 i instalirano je na njemacki. Moze li se kako promjeniti jezik windowsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
16 godina

ovisi što se želi.. za 'punu funkcionalnost':

skini željenu verziju, instaliraj (aktiviraj).. za svaki slučaj prije snimi licencu. Jednom aktiviran w10, na konkretnom PCju, ID je memoriran na serveru.

-ne možeš npr s home na pro.. ali jezik i 32-64 bita može.

@Marko, upute-rješenja za TP ili ENT verzije ne vrijede za 'normalne' juzerske verzije.. u takvim verzijama je skoro sve od strane MSa dozvoljeno.. npr liveOS-USB do verzije blue, kasnije i to restrictano.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 21:36 (ihush).
12 godina
12 godina
Ako je netko kupio win10 kljuc preko ebaya, moze preporuka pouzdanog prodavaca?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Zanima me kako da mi se više ne pinaju gluposti u traci za brzi pristup koje vidite na fotki. Ne pinam ih ja, same se pinaju, i ima pun vrag tih prečaca, kako da ograničim broj na recimo pet-deset?

0 0 hvala 0
11 godina
Dex.pwn kaže...

Zanima me kako da mi se više ne pinaju gluposti u traci za brzi pristup koje vidite na fotki. Ne pinam ih ja, same se pinaju, i ima pun vrag tih prečaca, kako da ograničim broj na recimo pet-deset?

A di je slika?

Pomalo, šegavo i vajka!
14 godina
odjavljen
Truljo kaže...
Dex.pwn kaže...

A di je slika?

E jebaji ga, zaboravio sam stavit. U međuvremenu sam nešto prčkao po postavkama, valjda mi neće više pinati svaki folder kojeg otvorim u traku za brzi pristup.

16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jesi imao original ključ od win7 ili 8?

Ako da, nemaš se šta bojati, imat ćeš sve besplatno kao i do sada.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
14 godina
Windows 10 - općenito

LJudi oprostite na oftopicu ali zašto nemogu instaliratu Win XP SP3 na svom kompu ploča ima uefi i SSD.Problem nastaje kada napravim instalacijski usb. Na početku sve krene u redu i kada treba stisniti enter za daljnju instalaciju mi pokaže ovo: http://static.commentcamarche.net/ccm.net/pictures/yFvRNykdl1x34u6RgcavRKkDEDZd9vxHwfmfNUrXpJfgMTHWbvaMEdKwgrSRqbQr-r-ga-20141121-00488.png i dalje ne ide instalacija?,nažalost i DVD snimač mi ne prži cd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-postavke BIOSa (riječi kao kompatibilnost, requirements se odnose na sav soft pa i na OS)

-svaki medij može biti boot-install, uvijet, da je podržan od uređaja .. npr driver, jer ništa ne radi po duhu svetom, pa ni USB, emulacije itd. dok razni alati mogu napraviti razne kombinacije... pa i običan copypaste s CDa na USB.. ali to ne radi samo tako.

-u tome je razlika npr stari HW+OS su defaultno podržavali FDD, CD.. USB je novi fičer, koji u vrijeme izlaska XPa nije ni postojao ..

-uz predpostavku da je sve ispravno (ni install-ISO ne mora biti 'dobar' npr svi modificirani-slipstrimani su problematični.. trebaš čisti-origigi ISO/CD..) i da ga napraviš na odgovarajući način, kompatibilan sa zahtijevima OSa kojeg želiš instalirati, tad bi moglo raditi ... ali pitanje je i novijeg HWa, opcija BIOSa, pa na kraju kad instaliraš i svih drivera (koji možda ne postoje za XP).

- zato je dobro imati CD (player-optiku, može i ext.usb .. može i FDD), jer bi eliminirao jedan problem (USB).

mijenjaj način izrade medija, postavke... i pokušaj razumjeti poruke s ekrana.

-ili koristi PC kako je predviđeno, XP je mrtav.

14 godina
ihush kaže...

-postavke BIOSa (riječi kao kompatibilnost, requirements se odnose na sav soft pa i na OS)

-svaki medij može biti boot-install, uvijet, da je podržan od uređaja .. npr driver, jer ništa ne radi po duhu svetom, pa ni USB, emulacije itd. dok razni alati mogu napraviti razne kombinacije... pa i običan copypaste s CDa na USB.. ali to ne radi samo tako.

-u tome je razlika npr stari HW+OS su defaultno podržavali FDD, CD.. USB je novi fičer, koji u vrijeme izlaska XPa nije ni postojao ..

-uz predpostavku da je sve ispravno (ni install-ISO ne mora biti 'dobar' npr svi modificirani-slipstrimani su problematični.. trebaš čisti-origigi ISO/CD..) i da ga napraviš na odgovarajući način, kompatibilan sa zahtijevima OSa kojeg želiš instalirati, tad bi moglo raditi ... ali pitanje je i novijeg HWa, opcija BIOSa, pa na kraju kad instaliraš i svih drivera (koji možda ne postoje za XP).

- zato je dobro imati CD (player-optiku, može i ext.usb .. može i FDD), jer bi eliminirao jedan problem (USB).

Napravio bih dual boot i da druga part je postavljena i prazna.Trenutno sam na w7 dok bi xp služio iz zabave.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 12:15 (3n3m1).
11 godina
3n3m1 kaže...
ihush kaže...

Napravio bih dual boot i da druga part je postavljena i prazna.Trenutno sam na w7 dok bi xp služio iz zabave.

Pa imaš XP mod na windows 7, tako da ti ne treba dual boot ili stavi virtualku pa u njoj instaliraš i pokrečeš XP.

I zbog čega ljudi ne ispričaju cijelu priču nego samo jedan segment a hoče cjelovito rješenje?

Pomalo, šegavo i vajka!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 12:41 (Truljo).
16 godina
Da kljuc je bil od windows 8.1 pro pa napravil upgrade na desetku
Samobor je lepa varoš
16 godina

-kao za sve ostalo, preduvijet je i znanje.. 'kako'.

-pravila za starije OSeve, instalirati ih redom po starosti, DOS-w98-xp-w7.. (zbog bootloadera, u suprotnom da si uspio, sad ne bi mogao ući u win7, odnosno ne bi znao kako to fixati dok bi tim redosljedom to bilo automatski... i naravno ako su sve ostale stvari podešene tako da odgovaraju svim OSevima-requirementsima-kompatibilnost.)

pa tako npr UEFI-legacy BIOS, GPT-MBR, .. i primarna boot particija su preduvijeti, ako je w7 instaliran npr na AHCI tad to ne možeš više promijeniti u IDE.. i imaš problem. Najniži zajdnički nazivnik OSeva..

redosljed, podesiti BIOS, imati odgovarajuće installmedije (koji rade), nešto znanja.. ili sreće (sreća je konvertibilna valuta u ovom slučaju..). :)

potrebna je jedna 'univerzalna' boot particija, primarna, aktivna, npr FAT32 na MBR disku, svaki OS ide na svoju particiju (ne uračunavamo starije od XPa), ta particija može biti npr primarna ali tad si ograničen na ukupno 4 particije,..  zato postoji extended, u kojoj se kreiraju po želji neograničeno.. tad napraviš npr jednu primarnu-aktivnu za boot cca 500MB, ostalo extended.. u kojoj će svaki OS kreirati po želji dio.. ne dozvoliti mu sav prostor jer računaš na ostale.. npr za XP je dovoljno desetak, dok za 7 stotinjak GB.. a sve ovisi o tvojoj ideji-želji i količini OSeva + ostatku za storage ili aplikacije koje ćeš instalirati u pojedinom OSu.

u priču možeš dodati i linux-distre i win 10..

Ovaj redosljed da sad dodaš XP je možda nemoguć.. ili problem.

od win 8-10 boot manager podržava svašta, do tad je linuxov grub bio izbor za multiboot osim automatike po starosti win-OSa.

svaki boot možeš popraviti installom tog OSa ali jednako možeš pregaziti sve ostale. Bootmanager mora biti svjestan ostalih OSeva, dodati ih u izbornik.

zapravo, kad imaš w7 (pro?) tad imaš i XPmod.. koji je virtualac, koji služi (dovoljno dobro) uz par prednosti u odnosu na dualboot, jer si unutar OSa i dostupni su zajednički resursi-fileovi.. Odavno su VMomvi eliminirali potrebu za multiboot (ali neke stvari ne mogu u VM ili se mora pomučiti, probati nekoliko VMova kao VPC-VMWare-VirtualBox.. pa i DOSbox koji je primarno za igre/DOS..

edit: malo o sreći.. može se reći da te spasila od installa, jer je vrlo vjerojatno da ne bi mogao u win7boot.. i ako nemaš win7 meidj (a nemaš optiku...) bio bi u problemu.

Sreći je potrebno eliminirati ili je imati jako puno. Zato prije nego pokušaš, pripremi sve potrebne boot-install medije (bez njih nećeš moći ništa ako do problema dođe).

+ druga sitnica, podaci? .. backup? ili nema ništa binog na disku.. jer možeš izgubiti sve.

VM je u toj usporedbi manji rizik..

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 12:44 (ihush).
11 godina
protjeran
Zabava na xp-u... ???

Kompa, ljeto je...piči van, parkovi i birtije su puni zabavljačica koje ti mogu pružiti puno više zabave od xp-a...

8 0 hvala 0
9 godina
Zamjena za WMC na Win.10

Imam na laptopu DELL XPS 15 L502X  sa original Windows 7 Ultimate 64 i ugrađen AVerMedia 7231 DVBT Tuner , ako nadogradim na Win.10 Pro koji su bez WMC  koji mi free TV software preporučate za gledanje TV kao zamjenu za WMC.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zamjena za WMC na Win.10

-prvo probaj .. tek tad ako nisi zadovoljan traži (sve radi, sve postoji.. a što želiš-afiniteti.. i kombinacija HWa su specifične stvari koje se ne mogu ovako odgovoriti).

9 godina
Re: Zamjena za WMC na Win.10
E sad si mi pomogao nema što, pitam za one koji su prešli na 10 i imaju TV Tuner na čemu gledaju sada i kako radi.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice