Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.907.598
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
12 godina
Re: Windows 10 - općenito
Gogo222 kaže...
Totalno je nepotrebno raditi clean install. Znači backup podataka na ext. hard i upgrade. Sretno !

Netočno!!!

Općeboznato je a i sam sam se susreo s popriličnim problemima nakon nadogradnje, a te probleme je u pravilu rješavala čista instalacija desetke oliti po ingliški "clean instal".

Nemora bit problema al u dosta slučajeva je bilo stoga preporučam clean instal poslije nadogradnje jer zna sam imat problema s OEM ključevima i to baš od 8.1 stoga kad vidiš da je desetka aktivirana ideš na clean instal.

Je duži postupak al zna se isplatit.

15 godina

Imaš mjesec dana fore da nakon nadogradnje s W8.1 na W10 se odlučiš na downgrade.Nakon toga nema povratka na staro.MS politika da se izguraju svi windowsi ,a progura W10.

Akrap
12 godina
Windows 10 - općenito

Pitanjce.

Naime frend mi kaže da se i piratluk može bez problema nadograditi. Jeli to točno? Odnosno da li mogu dobiti WIN 10 free ak imam pirata win 7? Koliko vidim cijena WIN 10 je nekih 800 kuna što je daleko prihvaltljivije nego prije. Ukoliko ne mogu napraviti upgrade na piratu, ako kupim WIN 10 jel mi oni ostaju zauvjek ili će bit neki vid pretplate?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Azmo kaže...

Pitanjce.

Naime frend mi kaže da se i piratluk može bez problema nadograditi. Jeli to točno? Odnosno da li mogu dobiti WIN 10 free ak imam pirata win 7? Koliko vidim cijena WIN 10 je nekih 800 kuna što je daleko prihvaltljivije nego prije. Ukoliko ne mogu napraviti upgrade na piratu, ako kupim WIN 10 jel mi oni ostaju zauvjek ili će bit neki vid pretplate?

U osnovi možeš.

Bitno je da je windows 7 sp1 ili Win 8.1 aktiviran, znači da u propertisu kompa piše da je aktiviran i tad možeš napravit nadogradnju na desetku i kad se spojiš na net desetka će se aktivirat.

Poslije možeš napravit i čistu instalaciju samo tribaš preskakat unos keya i tokom nadogradnje i tikom kasnije čiste instalacije.

16 godina
Azmo kaže...

Pitanjce.

Naime frend mi kaže da se i piratluk ..

- nepotrebno je u pitanju koristiti frenda i/ili piratluk :)  (naučite se redu u komunikaciji na forumu, sve se može napisati i bez tog).

- win koji ima u systraju offer za upgrade na w10 može, to je znak da je prošao validaciju (i sve preduvijete). Tad je dovoljno gatherosstate.exe povuči licencu i nakon installa iskopirati u odgovarajući folder. Ne postoji originalniji win od originala dok je aktivacija stvar keya koji prolazi ili ne prolazi. (MS ne može banirati-backlistati sve keyeve mada je svjestan da su među njima i oni drugi, MS to tolerira, manje važno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Windows 10 - općenito

pozz imam windows 10 i izgleda da sam se registrirao preko outlooka ili tako nes i sad me uvijek trazi sifru kada ga palim i kad budim racunalo iz sleepa pa sad me zanima da li je to moguće maknuti? ako da kako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

nisam več dugo ništa pisao, ugl. pišem sa insider builda 14367 kako to biva kod mene, malo izađem pa se vratim nazad u insidere.

dojmovi: zadnja dva bulda su upgrejdi nikakva čista instalacija (upgrejd na staru instalaciju), sve radi savršeno, nema rušenja, bsod-a, problema ni sa jednim drajverima, kolko mi se čini edge je dobio na brzini, extenzije su dugo tu u insideru.

Anniversary Update bude donio puno pobolšanja u samim windowsima, smatram da budu onda ispeglani gotovo do savršenstva, al naravno tu ima još za radit, još neke metro app se ruše pri pokretanju, al ti apovi mi niti ne trebaju.

na edgeu mi se izrazito sviđa extenzija office online na koju kad kliknete dobote sav sadžaj dokumenta u oneDrive-u i možete ih uređivat iz edge-a, to radi malo sporije i nadam se da budu to ispeglali, jer ko ne koristi svaki dan office paket ovo je i više nego dovoljno, tako da u skoroj budučnosti kad izađe Anniversary Update ide clean install (to budem još vidio, ako bude sve normalno radilo, možda i nebudem), nebudem više instaliro office (čemu da mi zauzima cca 2gb na disku, nije nekakoličina, al čemu), jer zbilja nema potreba ima defoltnu mail app i ovo iz edge-a, taman.

lp

edit:

još jednu stvar kaj bi volio vidjet oko personalizacije samog izgleda windowsa je da ubace tamnu iliti dark temu i za file explorer i za sve ono kaj je sad bijelo i nema mogučnosti za prebacivat u tamno, jer točno pika za oči, sve mi dark, od edgea, settings-a, movie app i groove musica... sam file explorer bijel, znam da se može pečirat i promjenit boja, al njima bi to bil čas posla (razlog zbog kojeg neželim pečirat je taj kaj polije sfc komande, koju koristim nakon upgrejda na novi build da vidim dal ima kakvih greški, ta komanda tu pečanu temu vrati nazad u bijelo, bar je tak bilo davno, ak s kaj promjenilo nek mi neko javi, hvala)

edit:

vezano za današnji insider build 14371 otkrio sam čeprkajuči po control panelu da pro verzija dolazi sa mogučnošču stavljanja windowsa na usb iliti windows to go, u prijašnja dva builda nisam ni išo u control panel, a bogami se ni ne sječam da su to naveli za Anniversary Update, baš budem probao jedan dan napravit usb da vidim kak se to ponaša, ovi buldovi padaju ko kruške sa grana, ovaj mi se čini još stabiliji, na slici je windows to go.

jedino kaj mi smeta kod windows 10 je način updejta, office 2016 ima svoj gumb za updejt (makar sam označio u wu da pobire za sve win produkte apdejte, al ne radi to) store svoj, sam os svoj u settings, nek stave sve u settings i nek maknu više taj control panel (ak su tak odučili, glupo je imat jednu stvar na dva mijesta, nadam se da budu to riješili do Anniversary Update), jer ovak ideš nekaj tražit pa moraš tražit i u control panelu i u settings.

lp

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 23:14 (mrakky).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

upgradeo sam sinoć win 7 home (org key) na desetku i sad mi svako malo instalira neke lijeve programe tipa 3d builder i candy crush. obrišem ih iz start menija, ugasim komp, jutros ga upalim i te aplikacije su opet instalirane 

dal mogu kako onemogućit da se to događa?

mkay?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
To to je iz win trgovine pa ih tamo deinstaliraj...

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav, krenuo sam instalirat Win 10 pro  na laptop (čista instalacija) preko usb-a, sve je išlo normalno, lap se restartao, izvadio sam usb, onda je došao onaj dio gdje sam mogao neke opcije staviti na on/off.  Kad sam kliknuo Next, na ekranu mi se pojavilo "just a moment" i tako piše već pola sata.

Da li je to normalno, radi se neki update ili je nešto otišlo po krivu?

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

A da ostaviš usb do kraja instalacije!

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

I da onda instalacija ponovno krene? Hahahah. Rješio problem gašenjem/paljenjem laptopa.

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
NoOne1 kaže...

I da onda instalacija ponovno krene? Hahahah. Rješio problem gašenjem/paljenjem laptopa.

Neće ako pri bootu ne budeš stiskao tipke na tipkovnici. 

16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Automatski mi boota instalaciju s USB-a, stiskao ja išta ili ništa. 

0 0 hvala 0
15 godina
Valjda ti je podešeno da boota sa usb-a.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NoOne1 kaže...

Do tvojih BIOS postavka je ili do tipkovnice. Mene kaže "Press any key to boot from CD or DVD..." i ako ne stisnem ništa, podiže se ono što je na HDD-u. Dao si mi TD jer sam u pravu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 10:52 (Marko :D).
12 godina
Marko :D kaže...
NoOne1 kaže...

Do tvojih BIOS postavka je ili do tipkovnice. Mene kaže "Press any key to boot from CD or DVD..." i ako ne stisnem ništa, podiže se ono što je na HDD-u. Dao si mi TD jer sam u pravu. 

Ima sam slučajeva kao kolega gdje ništa ne pita već boota s USB-a bez obzira stiskao išta ili ne. Sad do čega je? Pajma nemam. Instalaciju sam privodio kraju tako što bi za vrijeme prvog restarta izvadio USB s instalaciom, naime on poslije prvog restarta nije ni potreban.

9 godina
Windows 10 - općenito

Imam na laptopu DEL XPS 502 orginal Windows 7 Ulitimate 64 , sada bih rađe skinuo iso.file i napravio čistu instalaciju na novu drugu particiju na disku , koliku particiju napraviti za Win 10 Pro.

Na ovaj način bih imao dual boot dali netko od vas ima ovakvu kombinaciju i kako vam radi imate li problema u ovoj kombinaciji .

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

80GB je minimum za normalni rad bez konstantnog škicanja na zauzeti prostor. Doduše, sad će netko doć i reći da je njemu na 60GB...

Ne moraš postavljati pitanje na 10 topica, btw.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
Dobro OK nemoj odmah biti nervozan , hvala na odgovoru za Sedmicu imam particiju od 70 Gb onda ću staviti bar 100 Gb za Desetku ,nego kako funkcionira dual boot u ovoj kombinaciji jel ima kakvih problema.
16 godina
Windows 10 - općenito

kod mene, na ssdu od 240gb.

Xiaomi Redmi 3 (EU ROM, 7.1.3.0)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MUĆAK kaže...
Dobro OK nemoj odmah biti nervozan , hvala na odgovoru za Sedmicu imam particiju od 70 Gb onda ću staviti bar 100 Gb za Desetku ,nego kako funkcionira dual boot u ovoj kombinaciji jel ima kakvih problema.

Samo polako.

Što se tiče instalacije windowsa za dual boot, najbolje je prvo instalirati windows 7 pa windows 10. Neće ti biti nikakvi problema.

Evo link, sa upustvima.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 21:51 (x18x05x).
16 godina

nema univerzalnog odgovora.. ovisi o ostalom softwareu (manje o OSu) + swap+hyber.. koji su direktno povezani s količinom RAMa, win može bit ina 8GB, može na 16.. (tablet-mob) ali za PC je nešto od 50-100 minimum (normalan PC ima 4GB, to znači još 8 za swap+hyb + tempovi + updateovi.. ispadne da je 10GB samo za disanje OSa, u slučaju 8-16GB RAMa toliko puta više a nema veze s zauzećem fileova). Aplikacije su relativno male (za današnje pojmove) ali igre mogu biti 10-50GB .. naravno sve to može na bilo koju drugu particiju ali prostor za to je potreban.

-ovisno o veličini diska (pogotvo kad se usporedi HDD-SSD) jedna boot particija (recimo 500MB) ostalo ovisno o korisniku .. na kraju multiboot istog OSa ispadne nepotrebna gnjavaža... ako već želiš iskoristiti licencu (aktivirati oavj mjesec) možeš to iskoristiti za procjenu koji OS ti više odogovara i eliminirati drugi (jer svaki možeš ponovo instalirati npr w7 ili w10 kad jednom pokupi ID).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

U zadnje vrijeme komp se pali kao da imam SSD. Zadnji build van Insider builda :P

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

U zadnje vrijeme komp se pali kao da imam SSD. Zadnji build van Insider builda :P

Takodjer kod brata se isto pali a nema SSD. :-D

17 godina
Kod mene se upali sa SSD-om...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
Dex.pwn kaže...

Meni uvijek isto, nisam skužio razliku.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
Valentin17 kaže...
Dex.pwn kaže...

Meni uvijek isto, nisam skužio razliku.

Evo moj upalija i malo prije kad sam pritisnija onaj botun (gumb) i čini mi se da je to više do struje negoli do HDD-a il SSD-a.

Ajme ljudi puka san ka kokica
14 godina
nicky.sl kaže...

Evo moj upalija i malo prije kad sam pritisnija onaj botun (gumb) i čini mi se da je to više do struje negoli do HDD-a il SSD-a.

Ma tvoj čim ti pomisliš da ideš nešto raditi na njemu, on se odmah pali, telepatski komunicirate.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
protjeran
Windows 10 - općenito
Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice