Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.906.981
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
mrba kaže...
nicky.sl kaže...
mrba kaže...

Može neki tutorijal? :)

Na mobitelu sam pa ćeš morat sam potražit.

Imaš li instalacijski medij?

Znaci koliko sam skuzio samo skinem "tool" i pritisnem upgrade this pc u instalaciji i pratim proces i to je to?

da-i-ne.

normalan pc, teoretski da. Već imaš problem kod restorea.. dakle jednako moguće i kod install-upgradea štogod.. u praksi ćeš znati tek kad probaš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Evo jos jedno pitanje.....Jle bolje da pokusam upgade this pc ili da napravim na USB? (vec imam win 10)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 13:44 (mrba).
15 godina
mrba kaže...

Evo jos jedno pitanje.....Jle bolje da pokusam upgade this pc ili da napravim na USB? (vec imam win 10)

Napravi bootabilni usb i čistu instalaciju napravi, brže je.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
12 godina
mrba kaže...
nicky.sl kaže...
mrba kaže...

Može neki tutorijal? :)

Na mobitelu sam pa ćeš morat sam potražit.

Imaš li instalacijski medij?

Znaci koliko sam skuzio samo skinem "tool" i pritisnem upgrade this pc u instalaciji i pratim proces i to je to?

Za tebe je bolja čista instalacija, znači ideš na onu drugu opciju di kaže da praviš iso za drugu konfiguraciju, skini iso i programom Rufus napravi botabilni USB s kojim ćeš radit čistu instalaciju.

12 godina
Windows 10 - općenito

gdje se sada moze direktno skinuti win10 pro sa microsoft stranica?

vidim da direktni iso download vise ne nudi pro inačicu...

http://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench

0 0 hvala 0
17 godina
roby27 kaže...

gdje se sada moze direktno skinuti win10 pro sa microsoft stranica?

vidim da direktni iso download vise ne nudi pro inačicu...

http://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench

Mozes probat ovo s prosle stranice - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Imam neka pitanja :

1) Imam PC s Windows 8.1 (pirat, uvalili mi u trgovini) i zanima me ako uradim upgrade na 10 hoću li imati problema s OS (radom) ? Je li bolje kupiti USB i početi clean install ?

2) Koji je najbolji alat za snimanje bootable USB ako ne može upgrade ?

3) Imam Pro N  izdanje, ako uspijem nadograditi hoću li dobiti isto izdanje ? 

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Silwncer kaže...

Imam neka pitanja :

1) Imam PC s Windows 8.1 (pirat, uvalili mi u trgovini) i zanima me ako uradim upgrade na 10 hoću li imati problema s OS (radom) ? Je li bolje kupiti USB i početi clean install ?

2) Koji je najbolji alat za snimanje bootable USB ako ne može upgrade ?

3) Imam Pro N  izdanje, ako uspijem nadograditi hoću li dobiti isto izdanje ? 

1. Kako imaš pirata radije napravi clean instal

2. Ja koristim Unversal USB Installer. Odradi posao kako treba.

3. Ako nadogradiš na 10ku i ona će biti N. Ja ne preporučam tu verziju jer neke igre zahtjevaju Media Player kao npr. GTA V

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina
odjavljen

Ok hvala puno :D 

.......
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Jel moram imati sve updatee prije upgradanja na 10 ? 

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silwncer kaže...

Jel moram imati sve updatee prije upgradanja na 10 ? 

Triba bit 8.1 i triba bit aktiviran (nije bitno kako).

11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Još jedno pitanje: Hoće li Windows nastaviti download ako ugasim laptop ? 

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silwncer kaže...

E to ti je zbilja glupo pitanje ali bez obzira na to evo ti odgovor: Neće.

15 godina
Silwncer kaže...

Nastavit će se kada ga upališ, ništa se ti ne brini.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
11 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Krasno, zaglavilo se na Preparing for installation. Kaj sad ? 

.......
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ništa osobno, ali samo da te ispravim. Po kineskoj poslovici nema glupih pitanja. Ima samo glupih odgovora.

Dobro je, a bit će i gore!
12 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
nicky.sl kaže...

Ništa osobno, ali samo da te ispravim. Po kineskoj poslovici nema glupih pitanja. Ima samo glupih odgovora.

Za tvoju obavjest ja nisam Kinezić maleni ja sam Hrvat dika roda svoga pa neznam te dalekoistočne mudrolije, i za tvoju informaciju ja sam ono pisao šaljivim tonom al šta se na kraju i ne vidi najbolje ipak je moja nepismenost kriva.

15 godina
nicky.sl kaže...
nicky.sl kaže...

Za tvoju obavjest ja nisam Kinezić maleni ja sam Hrvat dika roda svoga pa neznam te dalekoistočne mudrolije, i za tvoju informaciju ja sam ono pisao šaljivim tonom al šta se na kraju i ne vidi najbolje ipak je moja nepismenost kriva.

Zanimljiva upotreba šovinizma, ksenofobije, rasizma i nacionalizma u jednoj rečenici. 

12 godina
AFARON kaže...
nicky.sl kaže...
nicky.sl kaže...

Zanimljiva upotreba šovinizma, ksenofobije, rasizma i nacionalizma u jednoj rečenici. 

Niti na kraj pameti mi te gluposti nisu bile

9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ekipa, pošto mi velikodušan član OriginalEXE poklanja SSD koji već dugo želim nabavit, imam koje pitanje.

Naime, planiram zadržat i hard od 1tb koji trenutačno imam, pa me zanima kako mapu users preselit na hard nakon instalacije windowsa 10 na ssd. Našao sam jedan link, al tutorial je za Windows 7, pa ako može netko stručan baciti pogled na link i reć hoće li postupak raditi i na windowsu 10? :)

Čisto da mi manje bitne stvari ne uzimaju dragocjen prostor na SSD-u kao svi downloadsi, slike, dokumenti, nebitni programi itd.

http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1934205/move-users-programfiles-x86-programdata-hdd-installing-windows-ssd-boot-drive.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pa sta ne mozes sam automatski kad nesto skines prebacit na drugi disk, isto tako i slike i ostale stvari.
Zasto bi iso mijenjat putanju Program Files/Program Data...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Pozdrav,

Imam problem s user acoountom naime prije mi je bio naziv po mailu no sad mi piše default account no sve je ostalo isto i datoteke i sve što da radim?

Hvala unaprijed

L.P

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Mogu, al kad sam to radio prije nekoliko godina na 7-ici mi nisu radile prečice u exploreru, ono "pictures", "music" itd. Pisalo je ili empty folder ili folder not found. Želim premjestit cijelu medijateku na drugi disk.

16 godina
daniel2809 kaže...

Ekipa, pošto mi velikodušan član OriginalEXE poklanja SSD koji već dugo želim nabavit, imam koje pitanje.

Naime, planiram zadržat i hard od 1tb koji trenutačno imam, pa me zanima kako mapu users preselit na hard nakon instalacije windowsa 10 na ssd. Našao sam jedan link, al tutorial je za Windows 7, pa ako može netko stručan baciti pogled na link i reć hoće li postupak raditi i na windowsu 10? :)

Čisto da mi manje bitne stvari ne uzimaju dragocjen prostor na SSD-u kao svi downloadsi, slike, dokumenti, nebitni programi itd.

http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1934205/move-users-programfiles-x86-programdata-hdd-installing-windows-ssd-boot-drive.html

- uh kompliciranosti... (uđeš u user-name folder i desni klik na željenom podfolderu npr downloads .. i properties-svojstva, lokacija .. treba objašnjavati?) (eng-hr // location=mjesto)

- preporuka, na željeni disk, ne muvnuti sam folder nego napraviti npr 'users\user-name\' i u njemu držati podfolfere (slično kao što radi sam OS ali na drugom disku), urednije je. Tad je dovoljno pretipkati slovo putanje, npr C: u (ovisno koji disk) X: .. gdje se nalazi users\(ime)\željeni folder... umjesto browsanja do njega. (kad folder postoji).

(nepotreban) kompliciraniji način, izmjena install skripte, konkretnih pathova za sve.. pa i users foldere. To ima smisla samo kad se želi autoamtizirati postupak za veći broj računala (ali i tad postoji drugi način, treći način itd..).

- Tako da ovisno što se izgugla, da se ne zbunite.. običan juzer nema potrebe za takvim vratolomijama, dovoljan je move... pa i mišem ili dodavanje dodatne lokacije u virtualne foldere kao što to defaultno nudi win npr pictures (include) može biti na više mijesta kao jedan library.. neovisno o x-mjesta (folderi-diskovi..) s kojih se kroisti.

-ako niste zadovoljni, postoji restore.. povratak na originalno mjesto. Naravno ovisno o količini postojećih podataka i raspoloživog mjesta, može potrajati ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 14:24 (ihush).
9 godina
neaktivan

Hvala, probat cu onda tako. Kad mi dode ssd i kad bude ugraden cu se pozanimat s tim, pa javit :)

11 godina
Windows 10 - općenito

Drugovi, po vašem iskustvu i spoznajama...u vezi prelaska na Win 10...

-što je bolje, clean ili ovaj upgrade?
-dal' mogu napraviti backup cijelog harda sa Win 8.1, pa da se šljaka na win 10, ako idem na Win 10 sa clean install?
-znači 29.srpanj je zadnji datum za džaba prelazak na win 10?
-možda neke aplikacije neće delati nakon miracije(upgrade) sa Win 8.1 na Win 10? Dal bu radile možda igre i Visual Studio?
-kad pređem na Win 10, znači taj OS moj je zauvijek?
-pomoću serial key koji imam na naljepnici na kanti od kompa, uvijek ću moći nemilice i uvijek nanovo instalirati Win 10, ako se
možda budem formatirao disk? Dal' bi sa tim mogao imati problema?

Naravno, Win 8.1 koje sad imam su original.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 0:56 (PzKpfw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Drugovi, po vašem iskustvu i spoznajama...u vezi prelaska na Win 10...

-što je bolje, clean ili ovaj upgrade?
-dal' mogu napraviti backup cijelog harda sa Win 8.1, pa da se šljaka na win 10, ako idem na Win 10 sa clean install?
-znači 29.srpanj je zadnji datum za džaba prelazak na win 10?
-možda neke aplikacije neće delati nakon miracije(upgrade) sa Win 8.1 na Win 10? Dal bu radile možda igre i Visual Studio?
-kad pređem na Win 10, znači taj OS moj je zauvijek?
-pomoću serial key koji imam na naljepnici na kanti od kompa, uvijek ću moći nemilice i uvijek nanovo instalirati Win 10, ako se
možda budem formatirao disk? Dal' bi sa tim mogao imati problema?

Naravno, Win 8.1 koje sad imam su original.

- Kao i uvijek, puno bolje je uraditi clean install da bi izbjegao eventualne probleme

- Da, mozes napraviti backup cijelog harda sa Windows 8.1, te po potrebi uraditi full restore. Ja sam koristio windows backup (Control Panel>SystemAndSecurity, BackupAndRestore(Windows7))
- Ne znam koji je datum
- Igre budu radile, kao i Visual Studio (provjereno za oboje od strane mene, tako da imas info iz prve ruke:)
- Da, tvoj je "zauvijek"

- Neces nikada imati problema, uvijek ces moci odraditi full format po zelji pa instalirati Windows 10 uz pomoc Serial Key-a sa naljepnice kompa

Sretno!

14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Primjetio sam da je max postotak CPU-a 92%. Koliko god dugo gledao, šta god radio, max. opterećenje će biti 92%

Dali je to neki znak da nešto nije okej?

0 0 hvala 0
11 godina
Windows 10 - općenito

Ak' sam dobro skužil, imam 2 mogućnosti migracije sa Win 8.1 na 10, ak' želim zadržati sadašnje stanje softversko stanje na kompu(da ne moram ništa nanovo instalirati od programa, nakon instalacije novog OS).

Klasični upgrade ili preslika cijelog hard diska recimo na laptop, pa onda nakon instalacije Win 10, vratim sve programe da rade kako na Desetki kao i na Osmici?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Totalno je nepotrebno raditi clean install. Znači backup podataka na ext. hard i upgrade. Sretno !
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice