Ako nisi ništa drugo dirao pokreće se automatski. Klik na windows update i to je to.
Hvala ti puno na odgovoru, sad radi update.
Ako nisi ništa drugo dirao pokreće se automatski. Klik na windows update i to je to.
Hvala ti puno na odgovoru, sad radi update.
* * *
Office 2016 je vjerojatno najbolji komad software-a koji je izašao iz redmonda.
Uvijek bio, i najveći priliv novaca Microsoftu..
.. ali idemo dalje:
Windows 10 Insider Preview Build 14342. Među najvažnijim vijestima je dolazak extenzija u Edge:
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/03/17/bringing-extensions-to-microsoft-edge/
Prijedlog za neku (UWP) aplikaciju koja će zamijeniti Groove. Bitno mi je da prepoznaje multimedijalne tipke i da ima tražilicu kao što je Winamp imao. Koristio sam Winamp ali je dosta spor, a na njemu sam se navikao na tražilicu(slovo J je po default ako se ne varam).
Evo čika MS je poslušao jadikovke svojih ptičica :)
Evo čika MS je poslušao jadikovke svojih ptičica :)
- i dalje kretenizam u razmišljanju ili forsiranju.. što nedostaje običnoj opciji auto-manual restart (kao što je postojalo do sad).. forsiranje klase metro-modern UIa na desktopu.
fix koji nije ni potreban, nije ni fix .. nego more likely? .. što ih briga 'kad ja radim'? Jel PC moj? Koje opravdanje netko može imati za ugasiti-restartati nešto moje. Provjera valjanosti keya, potrebni updateovi.. sve to ne može opravdati bahati kretenizam (forsiranje) koje traje, traje... i trajat će.
Dok EU kao za hrpu drugih sitnica ne drmne kaznu.. a za sad nitko ne razmišlja o tome.
edit: komentar nema veze s kvalitetom OSa, isključivo politika firme. Razlikovati to od kvalitete-kritike OSa-softwarea ili postojanja neke opcije, fix-buga i sl.
Štititi svoj (legitiman) interes ne može kršeći neke osnovne stvar kao pravo korisnika i izbor (jednako legitimno).
Zapravo, ni jedan zakon ne može podržavati npr sadašnje stanje da je update OSa obavezan-preduvijet. I to ako EU komisija zagrebe mora postati opcija (kao browser..). MS forsira, EU spava (mi smo beznačajni).
+ ne trudite se sad objasnit ''može se, GPO, tweak..'' znam, stvar je opcija-forsirano i usporedba s ie-wmp itd. (pa i usb punjač za mobitele kao usporedba)..
MS to ne može opravdati 'trudom za korist korisnika', jer mi ne može oduzeti moje pravo odlučivanja. Svojim interesom? ... za to imamo EU.
+ upravo je obrnuto, zakonski proizvođač bilo čega mora osigurati 'servis' u slučaju OSa support, to je za w7 2018-20.. kao primjer, dok je XP mrtav. To MS mora osigurati, ne može nametnuti jer to je moje pravo, ne moja obveza kao što ako želim mogu korstiti XP beskonačno dugo ... odlučuje korisnik, ne MS koji samo mora osigurati ono što svaki proizvođač mora. Karikirana usporedba, za auto.. da mi ga svaki tjedan mora popraviti ovlašteni servis .. ili što, gubim garanciju? Moje pravo, ne MSovo. Moj PC ne MSov, moja licenca..
edit: zapravo se i tamo spominje... :)
ovo je ipak logičnija tema, naslov. Opcije moraju biti opcije, korisnik bira npr temu, podešava.. i tamo se spominje group policy.. da, control panel mora biti mjesto, ne neki tweak i sl. Kao što je npr timezona, vrijeme.. može auto, može ručno.
edit3: npr dali je takvo razlikovanje opcija zakosnki dozvoljeno za Home-PRo verziju? Zašto Home, dakle po definiciji kućno računalo (moje osobno-privatno) MS uzme pravo odlučivanja?
jer su aktivni.. (obrisat će se jednog dana.. ali doći će idući, internet cookiji, copy-pastei.. sve temp)
ako te zanima što-gdje, možeš i ručno.. (admin, hidden-sys svojstva), %temp%, %windir%\temp, downloads, apps... razni tempovi)
file koji je aktivan nećeš moći obrisati.. npr unzipiranje, otvodren doc, malwarescan log itd.. dok ne zatvoriš app/process koja kreira (terminiraš, ugasiš link..)
+ ne treba ni čistiti do besvjesti, cache je 'koristan' (nasuprot vjerovanjima, jer vjera nije tema) ubrzava rad. Dok npr CC pobriše i to, tad se desi kontraefekt, OS mora rebuildati takve keširane sitnice kao OS-icons, indexe, turnballse itd. itd..
pošto je tu zauzeće 'ukupno' ne znaš što se kad briše.. tak da ta brojka može biti pd parsto MB do par GB.. 'normalna', ovisi o postavkama OSa i svih appsa + što trenutno koristiš..
Trebam informaciju za koju vjerujem da ovdje ima onih koji su koristili postupak....imam registrirani win10 na 80Gb ide-hdd i htio bi ga prebaciti na veći sata disk od 320Gb npr. nekim copy disk programom .
Hoće li se izgubiti registracija od win10 zbog promjenutog hardvera ( samo disk se mijenja a mbo i ostatak mi ostaje isti.).
...možda netko iz iskustva sa jednostavnijim provjerenim postupkom ?
ps: ...instalacijski dvd sa tim win10 nemogu pronaći
aktiviran w10 možeš bez problema instalirati i aktivirat će se nakon provjere IDa. Disk se može mijenjati, ne može MBO.
ali, brže sbog svih postavki i ako sve radi OK je migracija, kopiranje (imaging alatima), win ima svoj backup, bootaš i restoraš taj image.. ali pitanje kako ćeš podesiti boot, diskove.. tj to bi trebao napraviti preko vanjskog diska, lakše je 3rd party alatima. To sve osvisi i o računalu npr na notebooku u pravilu nemaš gdje priključiti dva diska..
Kopiranje je brže.
Ok thx ... ako stignem danas ću probati sa image disk , inače desktop sa 3 HDD ( winxp pata 80Gb, win10-pata 80Gb, mint+backup sata 320Gb) pa ih uključujem po potrebi
Evo popodne odmorio pa probao sa "Acronis Thrue Image" clone hdd , prebacio obje particije , spojim ga ali neće da boot-a već izbacuje grešku "code 0xc0000225" a na netu gomila objašnjenja, čak sam pokušao par načina za rješiti ali neide ....ili nemam dovoljno volje.
Probat ću smisliti nešto drugo za pokušati...odoh sad na piće
Nakon nekog vrimena ista greška na source disku ...srećom telefonski sin pomogao sa CMD naredbama , to riješio i nagovorio me da Acronis inst. i startam iz Win 10 .
Evo danas ulovio vrimena i riješio sa Clone HDD i sve radi.
...pomišljem da je problem sa code 0xc0000225 bio jer sam ja pokušavao sa starijim boot Hirens CD-om na kome je Acronis iz doba dok Win10 nije još izišao......
.. ne samo to, početnička greška je noramlna (ovisno o postavkama BIOSa+UEFI+GPT.. i podršci alata za HDD), nego i nepotrebna komercijala kad postoji free alternativa (time se eliminira zaštita, potreba crackanja i sl pa i time uzrokovani problemi).
-naravno, to sve je 'general poslije bitke'.. ali neke stvari se ne mogu znati dok ne isprobaš i natipkaš, pa tako nema ni odgovara-rješenja. U ovom slučaju, kompatibilan imageing-cloning..
btw, nije potreban dodatni soft, poželjno je koristiti live kao hirens (ali problem verzije-GPT..) ili install medij. Od free je npr popularan EaseUS (mada najpoznatiji kao i npr Acronis ili Paragon nude i free). Takav soft ima više smisla instalirati u nekom srvis-PCju koji tad služi i tome.. dok za jednokratnu upotrebu kao u ovom slučaju nema potrebe-smisla. WinBackup-VHD je dovoljan, restore s install-boota i radi.
edit: i jedan starinski trik, nakon cloniranja (ovisno o soft koj se koristi) može biti potreban chkdsk .. jer tad se SIDovi rečekiraju i nakon tog boota.
Oprostite ako je , no imam problem s JavaScriptom te Internetskim bankarstvom PBZ.
Naime kada idem na PBZ na Ulazak piše mi "Aplet nije učitan", prošao sam forume i načine, pokušao sam u Security odznačit one 1.0.1 te 1.0.2 stavke, probao sam stavit na listu za dopuštanje to web sjedište, no ništa nije pomoglo. Čak sam pokušao i sa Operom, odnosno Firefoxom no i dalje isto...
Zanoma me kakva su vaša iskustva kako to "popraviti"?
Moram navesti kako je do jučer sve radilo, onda se Windows 8.1 nadogradio na Windows 10, odnosno nadogradnja je bila zakazana sama od sebe..
Hvala na svakoj pomoći
UPDATE: FOTKA
-chrom? lol.
+btw, par tjedana nešto kemijaju sa serverima, nakon par pokušaja prođe (ne mijenjati postavke napamet jer su OK ako je do sad radilo).
koristiti ie, jedanaisticu na pojedinom siteu treba podesiti kompatibilnost.
edit: na drugoj temi kažeš edge.. korsiti ie, bit će ti jasno i zašto je do 'jučer' radilo.
-chrom? lol.
+btw, par tjedana nešto kemijaju sa serverima, nakon par pokušaja prođe (ne mijenjati postavke napamet jer su OK ako je do sad radilo).
koristiti ie, jedanaisticu na pojedinom siteu treba podesiti kompatibilnost.
edit: na drugoj temi kažeš edge.. korsiti ie, bit će ti jasno i zašto je do 'jučer' radilo.
I IE 11 isproban ali isto..........
Tek sam nedavno prešao na win 10 i jedna stvar me užasno iritira, a to je da ne radi OblyTile. Koja je najbolja alternativa?
Kad hocu da uradim Reset PC-a na kojem je Win 10, da li mi treba CD sa Windowsima za to?
Mislim na ovu opciju Reset your PC
Kad hocu da uradim Reset PC-a na kojem je Win 10, da li mi treba CD sa Windowsima za to?
Mislim na ovu opciju Reset your PC
Netriba
Dali bi mi netko mogao ovo pojasniti ?
Switches:
/DP
/EP
/I=
/R
---------------------------------------
Example:
Apply a new login image:
"%~dp0Windows 10 Login Changer.exe" /I="C:\Users\Liam\Pictures\mypic.png"
Restore default login image:
"%~dp0Windows 10 Login Changer.exe" /R
Disable login user picture:
"%~dp0Windows 10 Login Changer.exe" /DP
Restore login user picture:
"%~dp0Windows 10 Login Changer.exe" /EP
radi se o programu Windows 10 Login Changer
Danas sam se uvjerio da su Win 10 najbolje što je MS do sada napravio (kada se radi o OS-evima). Za ovaj, produljeni vikend smo uklakulirali redovnu zamjenu računala u uredu. Odradili sve pripreme, petak spojili (da se ima vremena za eventualna iznenađenja). Uspio sam srediti svih 7 računala (do pune funkcionalnosti sa svim aplikacijama, printerima, userima podešenim na svim računalima, sheranim direktorijima s permissionima,..) o 9 sati ujutro do 19 sati popodne (uračunati treba i cca 1 i pol sat odsutnosti, odlazak po djete u školu i gablec). Sa svim prthodnicima je to trajalo neuporedivo dulje i uvijek je bilo navlačenja s driverima i pojedinim komponentama koje sustav ne prepoznaje. Čista instalacija od 0 i sve je prošlo bez ikakvog problema (sva računala imaju potpuno jednake komponente). U nevjerici sam gledao po Device manageru tražeći komponentu s krivim driverima ili bez istih, neuspješno, sve je gore.
Sada imam neplanirani slobodni petak!
Jednostavno najbolji OS iz MS kuhinje do sada (približio se vrlo blizu ......).
Malo mi je nejasna jedna stvar. Kad kopiram neke fajlove preko drugih, on pokrene kopiranje i tek nakon 10-ako kopiranih fajlova on mene pita dali želim zamijeniti postojeće fajlove s fajlovima koje želim zalijepiti.
.. i sve je prošlo bez ikakvog problema (sva računala imaju potpuno jednake komponente)...
meni je neobično da je nekom neobično.. (uz to na identičnom HWu radi-ili-ne radi 100%, determinizam na djelu).
Malo mi je nejasna jedna stvar. Kad kopiram neke fajlove preko drugih, on pokrene kopiranje i tek nakon 10-ako kopiranih fajlova on mene pita dali želim zamijeniti postojeće fajlove s fajlovima koje želim zalijepiti.
pametniji file manager (od w8..) kopira u backu ostale fileove, poruka koju korisnik treba odobriti se uvijek javi pred kraj..
meni je neobično da je nekom neobično.. (uz to na identičnom HWu radi-ili-ne radi 100%, determinizam na djelu).
Pa čovjek bi pomislio da Desetka ne valja i da je ikspe najbolji, prema tu nekima po temi i forumu