Ma ne supori se zbog torrenta nego zbog virusa i svakakvih sranja koja se nakupe, naravno nije to sad da se komp drasticno uspori ali eto meni smeta I da ne formatiram disk samo napravim reinstall.
Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.889.690
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stiže 10036 build, koji će WZor vjerojatno leakati.
Build je: 10.0.10036.0.fbl_impressive.150306-2322
Kad će leak? Well, pratite twittove!
Samo jedan hint: ako izađe leak i ako ga instalirate, to nije Microsoftova službena verzija i nema veze sa Insider programom, pa shodno tome NE TRAŽITE POMOĆ OD NJIH AKO NEŠTO NEGDJE ZAPNE!
Jel može kratka uputa gdje i koji ISO skinut.Putem insider-a,direktno ili možda ovdje ?U čemu je razlika?
Ne treba ti Enterprise. Skini na Insideru.
Well, razlika je u samo u mogućnosti izrade Windows2Go usb-a na Enterprise verziji.
imam neka pitanja u vezi desetke. imam kupljenu licencu za w8 koju sam free nadogradio na 8.1 i htio bi to u budućnosti nadogradit na 10. zanima me jel postoji koja opcija da direktno stavim w10 a ne da moram w8 pa 8.1 pa 10 pošto su rekli da je prijelaz sa 8 na 10 free ako je licenca kupljena.
Još nema 100% pouzdanih informacija kako će to točno ići i za koga je upgrade...
u pravilu ne jer je kriterij hardkodiran u installeru i trazi postojeci OS jos vaznije key. Ali sve se mijenja kao sadasnji tool za izradu recoverya... Kad bi on pokupio aktivan key to bi radilo. Uvjek se moze kemijati po .sif i sl..
Kao i bitna sitnica key uefi za oem s takvom aktivacijom nema posebnog razloga da ne radi naravno ako MS dozvoli.

Sviđa mi se napredak ali ove nove ikone me bodu za oči
ne radi mi autoplay na Windows 10 TP, jeli vama radi?
ne radi mi autoplay na Windows 10 TP, jeli vama radi?
Sve normalno.
evo probao s local accountom i radi, i sada vratio opet na microsoft account, i proradilo, nemam pojma kako...
meni nije radilo na MS accountu, prebacio na local i tu je, i onda vratio na MS i sada radi napokon.
Koje, ovo? Radi bez obzira jel MS ili Local account.
Samo, prvo treba kliknuti na notifikaciju desno dolje.
Dobro ime, nemoj se previše igrati s tim.
Koje, ovo? Radi bez obzira jel MS ili Local account.
Samo, prvo treba kliknuti na notifikaciju desno dolje.
- jel' zato što ga gura svugdje i pokupi boleštine? To je tad najprimjereniji naziv, a igrati se treba što više.. naravno i dijeliti s drugima zadovoljstvo, pogotovo sa 'ženakama suprotnog spola'.. ili istog, jer vremena su takva. Kladim se da ima 'share permision' na kiti... za sve+guest.
Ja radim samo zaozbiljno.
- jel' zato što ga gura svugdje i pokupi boleštine? To je tad najprimjereniji naziv, a igrati se treba što više.. naravno i dijeliti s drugima zadovoljstvo, pogotovo sa 'ženakama suprotnog spola'.. ili istog, jer vremena su takva. Kladim se da ima 'share permision' na kiti... za sve+guest.
Za boleštine je idealan. Za zadovoljavanje bilo koga/čega je premali. Samo 5cm. Zato nema ni share permisiona ni za koga.

Cini se da su ozbiljni po pitanju - odbacivanja lozinki
Microsoft announces Windows Hello, designed to make your computing experience more personal and more secure. Windows Hello introduces biometric authentication - using your face, fingerprint or iris to unlock your device.
http://www.neowin.net/news/windows-hello-microsoft-is-making-the-password-obsolete-in-windows-10
Cini se da su ozbiljni po pitanju - odbacivanja lozinki
Microsoft announces Windows Hello, designed to make your computing experience more personal and more secure. Windows Hello introduces biometric authentication - using your face, fingerprint or iris to unlock your device.
http://www.neowin.net/news/windows-hello-microsoft-is-making-the-password-obsolete-in-windows-10
Baš sam i ja sinoć naletio na Youtube - u na video o tome. Čini mi se zanimljivo, ne bi me čudilo da se udruže i s Yahoo - om sada, koji je isto rekao da će odbaciti lozinke. Jedino se nadam da će uspjeti softverski emulirati biometriju za sadašnje osnovne kamere, koje nemaju IR ugrađen u sebi. A opet... možda će s time sada pasti i cijene fingerprint scannera, IR kamere postanu standard i u uređajima niže cijene od high i premium tier - a.
Druga stvar je, koliko će to sve na kraju biti sigurno. Kažu, ako se i kompromitira server, dobiti će samo hrpu public key - eva koji će biti bezvrijedni za kompromitiranje sigurnosti.
U drugim vijestima, izašli su minimal requirements za Windows 10 i Windows 10 za telefone.
Windows 10 desktop:
32 bit
- 1 GB RAM
- 16 GB prostora na disku
64bit
- 2 GB
- 20 GB prostora na disku
Windows 10 telefoni:
- 512 MB RAM
- ekrani od 3 - x+7,99 incha
- rezolucije od 800x480 do 2560x2048
- 512MB RAM za rezolucije WVGA (800 x 480) i FWVGA (854 x 480)
- 1GB RAM za rezolucije qHD (960 x 540), WXGA (1366 x 768), 720p (1280x720) i WSVGA (1024 x 600)
- 2 GB RAM za rezoluciju 1080p (1920x1080)
- 3 GB RAM za rezolucije WXQGA (2560x1600) i QWXGA (2048x1152)
- 4 GB RAM za razoluciju QSXGA (2560x2048)
- 4GB prostora u memoriji za instalaciju (uređaji s 4GB moraju obavezno imati SD karticu, radi budućih update - a i instalacije aplikacija)
I kao treća vijest, više vezana za telefone, Microsoft će s Xiaomijem uskoro izdati ROM s kojim će se na Xiaomi Mi 4 moći flashati Windows 10 za telefone (nek samo izađe, XDA će se odmah primiti posla i omogućiti i druge uređaje sigurno).
Edit:
Zaboravio sam staviti i vijest da WIndows 10 izlazi ovo ljeto. Ne zna se još točno kada, ali tijekom ljeta je vani (time se potvrđuju glasine da žele gotov proizvod vani prije nego što Ameri krenu kupovati laptope i tablete za školu na jesen).
32 bit
- 1 GB RAM
64bit
- 2 GB
Ovo je invite za isti kaos koji je i Vista napravila... Oni su j3beni idioti!
Novinari su još veći idioti (da ne kažem nešto ružnije) koji bez imalo razmišljanja prenose ove marketinške gluposti. Plaćam pivu i ćevape onom tko uspije na stroju sa 1GB normalno browsati, imati upaljen Word, slušati muziku i naravno, imati AV u pozadini. No frickin way! Pa sami browseri žderu po 300-800 MB memorije, AV 50-100...
Katastrofa. I onda neki Pero Perić nagura Win10 na PC koji jedva XP vrti kako spada (ni on nije baš zadovoljan sa 1GB), vidi da radi jednako loše ili još gore i onda kreću priče i pljuvanje po internetsima da Windows blabla nevalja. A ekipa nasjeda na to...
32 bit
- 1 GB RAM
64bit
- 2 GB
Ovo je invite za isti kaos koji je i Vista napravila... Oni su j3beni idioti! Novinari su još veći idioti (da ne kažem nešto ružnije) koji bez imalo razmišljanja prenose ove marketinške gluposti. Plaćam pivu i ćevape onom tko uspije na stroju sa 1GB normalno browsati, imati upaljen Word, slušati muziku i naravno, imati AV u pozadini. No frickin way! Pa sami browseri žderu po 300-800 MB memorije, AV 50-100...
Katastrofa. I onda neki Pero Perić nagura Win10 na PC koji jedva XP vrti kako spada (ni on nije baš zadovoljan sa 1GB), vidi da radi jednako loše ili još gore i onda kreću priče i pljuvanje po internetsima da Windows blabla nevalja. A ekipa nasjeda na to...
U potpunosti se slažem s tobom. Ne znam tko će moći išta pokrenuti na 1GB RAM-a danas na 32 ili s 2 GB RAM-a na 64bita. Ja sam morao za ovaj svoj laptop uzeti još RAM-a 8tvornički došao s 2GB) da uopće mogu koristiti browser normalno (i opet imam problema zbog "bottlenecka" od HDDa na 5400 RPMa). Bitno da su oni rekli da će se moći pokrenuti na toliko, a to što nećeš moći pod milim Bogom ništa s time, to njih nije briga.
P.S.
Ma ni Paint neće normalno raditi, a kamoli što drugo. Moći ćeš pokrenuti, skinuti nove updates i onda samo sjediti i plakati.
Valjda će se moći nabaviti jeftino finger print scanner, i kameru sa IR, tako da i svi oni koji nemaju taj uređaj na svojim računalima, mogu uživati u ovim sigurnosnim novotarijama.
imam neka pitanja u vezi desetke. imam kupljenu licencu za w8 koju sam free nadogradio na 8.1 i htio bi to u budućnosti nadogradit na 10. zanima me jel postoji koja opcija da direktno stavim w10 a ne da moram w8 pa 8.1 pa 10 pošto su rekli da je prijelaz sa 8 na 10 free ako je licenca kupljena.
Sve su opcije zasad neizvjesne. Nekad ključ za win 8 nije vrijedio za win 8.1 nego si morao sa tim ključem striktno instalirati 8 pa free nadograditi na 8.1.
Unazad par mjeseci, oem ključ za windowse 8 uredno prihvaća čistu iinstalaciju windowsa 8.1 znači malo time preskačemo instalaciju osmice i nadogradnju na 8.1.
A da li će isto tako sa ključem od osmice biti direktno moguće instalirati čistu desetku, mislim da to još nitko pouzdano nezna.
Več sam se ponadao a kad ono, samo u Kini.. Uglavnom, free upgrade za čak i pirate! http://www.reuters.com/article/2015/03/18/us-microsoft-china-idUSKBN0ME06A20150318
-da to je uobičajeni termin.. ali sve se mijenja/globalizira (vrijeme koje su uobičajeno rezervira za RTM distribuciju OEMima i sl. je skraćeno inače bi po staroj računici na datum izlaska RTMa dodali cca 3mj., još smo na TPu, još ništa konkretnog.. polovica 8mj bi bila konzistentna s istekom TPa u 4-5mj ali je i to produljeno ili 10.10. zbog simbolike kao zadnji rok, sve između je moguće)
- req. se već duže ne mijenja (realna doljnja granica je 512MB za installer i koliko-toliko normalan rad, može i manje..). To što je za PC realno 1-2GB upotrebljivi minimum ne treba miješati s mobačima/tabletima i ne zaboraviti objedinjavanje w10 platformi + obečanje o mogućnosti nadogradnje takvih uređaja (512MB-1GB), čak polivica CPUa/Atom ima ograničenje na 1GB dostupnog RAMa (intelove 'gluparije', to je još gluplje nego nekadašnji Starter s ograničenjem, jer tamo je interes MSa ipak bio logičan, u ovom slučaju jedino Wintel veza ako neki deal ispod stola, objašnjava intelovu odluku ili plan da kupci ponovo kupe novi uređaj, bace stari..).
- može se (normalno? kako to definirati) browsati i s manje... pitanje je samo što je primarna namjena uređaja, npr usporediti s safemodom. Uvjek razmišljati o ipak različitim platformama, PC-desktop i ostalo, tad se ne browsa s otvorenim wordom i AVom.. a specifikacije kao određivanja requrementsa ili min-opt-max.. postaju besmislene kad pokrivaju takav raspon (najniži zajednički nazivnik koji je tad zapavo beskorisan podatak i pogrešno tumačen..).
Unazad par mjeseci, oem ključ za windowse 8 uredno prihvaća čistu iinstalaciju windowsa 8.1 znači malo time preskačemo instalaciju osmice i nadogradnju na 8.1.
A da li će isto tako sa ključem od osmice biti direktno moguće instalirati čistu desetku, mislim da to još nitko pouzdano nezna.
da, + ovo s kinom-pirat.. MS može odlučiti bilo što. Izgleda da i oni plutaju između marketinga i PRa. Ne zaboraviti da im je recimo roadmap/trenutni kranji cilj, free-soft/OS s naplatom usluga. Tad i ova 'pirat' upgrade ideja ima smisla. Npr usporediti s WoTom, nema piraterije jer je igra free + premium. Što je sve MS pokupovao ili posjeduje licence? Platforma (OS+MSO+Dev-dxAPI, licence), skype, minecraft, tražilica, cloud itd. To radi i npr google.. usluge i mikropayment. Jedino što dat free-soft postane (pre)skup za upotrebu po sadašnjim cjenicima (10$/mj 99$ godina i sl.).
Da želi, MS bi se riješio piraterije, odavno.
32 bit
- 1 GB RAM
64bit
- 2 GB
Ovo je invite za isti kaos koji je i Vista napravila... Oni su j3beni idioti! Novinari su još veći idioti (da ne kažem nešto ružnije) koji bez imalo razmišljanja prenose ove marketinške gluposti. Plaćam pivu i ćevape onom tko uspije na stroju sa 1GB normalno browsati, imati upaljen Word, slušati muziku i naravno, imati AV u pozadini. No frickin way! Pa sami browseri žderu po 300-800 MB memorije, AV 50-100...
Ja na sedmici ne koristim nikakav antivirus, osim Microsoftovog MSE-a. Što se tiče browsera treba vidjeti koliko će Spartan trošiti. Chrome i ostali njegovi klonovi, koji pokreću više procesa za svaki tab troše bruku. Ali Spartan bi trebao biti bolji, jer će biti više integriran, i dolazi od Microsofta.
Ja sam na staroj kanti sa gigom RAM-a i starim AMD-ovim Sempron jednojezgrenim procesorom, na 1.5 GHz, prilično normalno koristio sedmicu sa Aerom. Osmica je već puno bolja u tom pogledu, pogotovo u oslobađanju RAM-a. Siguran sam da će desetka raditi puno bolje.
Ja na sedmici ne koristim nikakav antivirus, osim Microsoftovog MSE-a.
Znači, ipak koristiš AV.