ja sam tražio mišljenje nekoga ko koristi win 10 od nedavnog izlaska novog builda, kako služi, a ne šta znači TP ili šta kaže MS o tome
al dobro kad me podsjeti da ističe za mjesec dana
Ne ističe za mjesec dana (ističu prvi Buildovi) ovaj zadnji ističe tek u 10-tom mjesecu, a kad ti se preko Updteda nadogradi novi Build Preview, taj se datum još pomakne. Pa čak i zadajni RTM build imat će rok validnosti dosta daleko iza datuma kada se i službeno Windowsi 10 nađu u trgovinama. iHussh ti je rakao ono što se i sam (kao i svaka kompanija) Microsoft ograđuje, ništa manje ništa više, ali iskustva korisinka su sasvim druga stvar.
Dakle čitaj redom pisao sam u svakom Buildu. Stabilan je, uklonjen je preko upadatea bug da ti se pojavi BSoD nakon paljenja računara (ili restarta), troši malo više memorije (na mom računaru 8.1 troši 0.9GB a Win10 1,2 GB, mada na jednom Haswell pentiumu Windows 8.1 troši 0.6 GB memorije, to je vjerujem stvar do arhitekture računala), zatim sve što sam instalirao može i ide bez problema. Dakle od megalomanskih paketa kao što je cijela Adobe Master kolekcija, pa do svih sitnih, važnih i ne važnih aplikacija. Dodana je nativna podrška za drivere za gro harwdera (recimo 8.1 mi je kroz Update ili kada je skontao da mu trebaju driveri za LPT PCI karticu instalirao iste) dok u Windows 10 je već kroz samu instalaciju (da li je tu opet kroz update neki povukao ili ne - ne znam) imao podršku za LPT (treba mi za 15 godišnji workhorse laserski printer).
Igre: za sada probao samo moju omiljenu razbibgrigu, inače ponajbolju strategiju u zadnje 2 godine: Banished, te Fuel i Race Drive GRID jednako dobro rade kao i na 7/8/8.1 sa običnim WDDMA driverima bez onih megalomanskih CCC paketa (za koji naravno AMD i ne daje podršku za HD4xxx seriju).
To je to - trebaš probati i vidjeti kako će se ponašati na tvom harwderu. Iskrena preporuka da nađeš neki sariji HDD (pa i neki prastari od 80 GB, ako uopće imaš PATA portove) i uradiš čistu instalaciju sa butabilnog DVD-a (stkovi su rizučni osim ako baš nisi siguran u svoj, mene je 2 puta moj 32GB izdao)
Note: Molim vas za sve čitajte ako ne od početka (rani Buildovi su bili jako lošo) onda od prije 5-10 stranica ovog podforuma.