Win 7 il Win Vista? zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 11.001
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: Win 7 il Win Vista?

Jedina razlika je u tome što je sučelje i help preveden na hrvatski.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
Win 7 il Win Vista?

nisam ti bas kompetentan za dati detalje o potpunom prijevodu na hr.

ali...kupis englesku i sa apdejtima skines hr jezicni pack.

u tom trenutku ti prevede skoro sve na hr.

osobno mi se ne svidja...eh da, u svakom trenutku mozes saltat,sad bi eng,sad bi hr.

sada neka se neko javi tko je kupio hr inacicu.

glede pravopisa, nemajte zamjerke, ja sam stara škola, po Vuku, piši kako govoriš i kako stigneš :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win 7 il Win Vista?
Kako kažu:
"Sedmica je Vista koja radi" :D

1 2 hvala 0
17 godina
Win 7 il Win Vista?

-nikad se neću složiti s postojanjem 'nestabilnog' OSa, bar ako govorimo o par polularnih.

Svi windowsi, možemo računati i DOS, su radili savršeno stabilno. Greške loših drivera, prljavog softwarea, virusa, kvarove ili preslab PC za određenu verziju OSa nikako nemogu biti krivica OSa ili dokaz o nestabilnosti.

'Dječica' (figurativno) misle da je samo njihov PC mjerilo. Mjerilo su milioni drugih PCa, radnih mazgi.

Npr. NT4 još uvjek veselo vrti KIS-strojeve, 24/7... (i to može jer nemora brinuti o updateu, virusima itd..)

Problem koji svaka generacija (prelazna) OSa ima je slab hardware predhodne generacije (i prateći soft., kao driver i AV..). Izlaskom Viste, prosjećan pc s 256MB do 512MB je postao 'slab', upravo zato je smišljen readyboost itd. Već godinu kasnije, je prosjećan (novi) PC postao normalan za Vistu.

Napredni korisnici, naravno, imaju PC iznad prosjeka, pa mogu prije ostalih preći na novi OS (konkretnije mislim na RAM i dual-core, za generacij Viste), dok neki 'uredski' ili stariji PC jednostavno puca, dodati tome neznanje korisnika, snalaženje oko drivera itd..

Treba toj 'formuli' za stabilnost dodati i piratice, koje naravno da imaju problema, ako ništa drugo tako je zamišljeno.

Slažem se s Lazarom, da je image identična stvar za usporedbu trajnosti, to nije image napravljen prvog dana (svježi) nego tekući-testni... jedina razlika u odnosu na Windowsov restore je što korinik ima apsolutnu kontrolu, dok restore ima faktor sreće (kao svaka automatika).

Nekako mi je XP ipak najdraži (subjektivno) jer se znaju sve tajne i sve je rješeno, sve radi. Sedmica je izvrsna, ali iritira MSov odnos koji cilja iWindows usera, umjesto IT usera. Pošto nevjerujem u foolpruf sisteme, jer nema tog što naš čivjek nemože $j#b@t ponekad iritiraju, ali radi.

btw, useri koji plaču oko potrošnje RAMa, nek' ga izvade iz PCa. Useri koji navijaju za *nixe, samo neka predlože neko rješenje za.. (neću nabrajati). A oni kojima je za sve kriv netko drugi (ili treći) trebaju razmisliti, dali je ipak ponekad krivica u njima? Pa i za rušenje OSa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 16:19 (ihush).

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja isto koristim Vistu Ultimate za mene je odličan i nikad pravio probleme. A i isto tako i za njega instaliran hrvatski sučelje i još je bolji.Osmijeh

Nenad
15 godina
neaktivan

ajde ga vrag odnio dije admin nek zaključa temu ja san već i zaboravio oko čega se svađamo

mito
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Nekako mi je XP ipak najdraži (subjektivno) jer se znaju sve tajne i sve je rješeno, sve radi.

Pa i kada sam (smo) prelaizli iz 98 (DOS-oida) na NT familiju   svi smo vec znali sve tajne 98-ice. Sledili su "sok i nevjerica" situacije kada se XP pojavio "Ma to je usminkan Windows 2000" vristali su nesretnici sa po 256 MB RAM-a, XP guta i trazi resurse....treba vam min. 512 RAM-a da bi ste radili kao covjek.

Slicno su "vristali" korisnici 98-ce kada su prelazili na Windows Me. To smece od OS-a (Win Me)   je dovjelo nativnu podrsku za USB i, pazi sad, tada proklinjani System Restore (koji je gutao HDD  Osmijeh ) je sada oberucke prihvacen. Izgleda da smo zaboravili da proslost ima gadnu naviku da se ponavlja.

Podsjeca li vas ova analogija na nesto: Windows Me prihvacenost = Windows Vista   Windows 98 prihvacenost = Windows XP

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
xxxmitoxxx kaže...

ajde ga vrag odnio dije admin nek zaključa temu ja san već i zaboravio oko čega se svađamo

Ja nisam nigdje primjetio da se netko svadao...

- Psiho246
17 godina
Win 7 il Win Vista?

Lazarus Long

prosjek forumasa je 16 godina.

tesko da ce oni shvatiti paralelu milenijuma i 98-ce.

glede pravopisa, nemajte zamjerke, ja sam stara škola, po Vuku, piši kako govoriš i kako stigneš :-)
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...
ihush kaže...

Nekako mi je XP ipak najdraži (subjektivno) jer se znaju sve tajne i sve je rješeno, sve radi.

Pa i kada sam (smo) prelaizli iz 98 (DOS-oida) na NT familiju   svi smo vec znali sve tajne 98-ice. Sledili su "sok i nevjerica" situacije kada se XP pojavio "Ma to je usminkan Windows 2000" vristali su nesretnici sa po 256 MB RAM-a, XP guta i trazi resurse....treba vam min. 512 RAM-a da bi ste radili kao covjek.

..

- slažem se. Namigiva

ali ipak, ovo je malo drugačiji prelazak.

U ovom slučaju MS (prokleti M$, naravno ima pravo gledati svoje interese..), npr neće izdati directX za XP, tehničkog razloga nema, osim prisljavanja na novi OS, već time me odbija.. (samo prisila na nešto, makar i dobro). Dodatno, proizvođači hardwarea usporeno izdju drivere, naravno interes je da kupiš npr novi printer, pa tako tek od proljeća Canon i HP imaju drivere.. - jedini razlog je prislino guranje na novo.

To se u slučaju 2000-XP nije dešavalo.

Nisu meni problem ''tajne OSa'' ili podešavanje (partner), ali nekad je 98 bio za usera, a 2000 za rad, sad je sve za iUsera, osim servera. U svijetu servera, mogu komotno koristiti *nixe, Apple mijenja core biz u neki iShop, MS postaje platforma za konzole?

To mi smeta... i realna nemogućnost izbora. A nove OSove moram pratiti profesionalno, privatno imam jedan stari PC-486 s ISA-SB16 zbog jedne stare igre Privateer i joy... uz ergelu ostalih računala, kojim neznam broja ili količinu OSova na njima.

btw. gledajući kućnog korisnika, moderan TV je već dovoljan kao zamijena PCa (surfanje, youtoube..) -samo mu treba net ili HDMI-v1.4.

uskoro će google ubaciti ostatak pa office i sl neće bit portebni (za kućnog usera).... -ali meni to nije 'to', nema više hobija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 16:39 (ihush).
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
logic kaže...

ali kako je onda instalacija stara 2 i pol godine ako si juce vratio image? To je kao da si juce instalirao.

Hmmmm.....nisam o ovome razmisljao. Bas je retoricko ppitanje...BUG-ovci trebaju zaposliti kakovog filozofa koji ce odgatnuti ovakve dileme

Salu na stranu, na te slike ucinjene sa Acronisom trebas gledati kao na hiberniran PC. Zar postoji starost u digitalnom svijetu?

Pricam o konkretnoj tvojoj izjavi a ona je glasila ukratko da imas instalaciju staru dvije i pol godine al si u medjuvremenu vracao image. To onda NIJEinstalacija stara dvije i pol godine vec je stara onoliko koliko je prolslo vremena od zadnjeg vracanja imagea.

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...
Lazarus Long kaže...

Pricam o konkretnoj tvojoj izjavi a ona je glasila ukratko da imas instalaciju staru dvije i pol godine al si u medjuvremenu vracao image. To onda NIJEinstalacija stara dvije i pol godine vec je stara onoliko koliko je prolslo vremena od zadnjeg vracanja imagea.

Ako tvoj PC rastavis pa opet sastavis to ce biti novi PC ili ce biti onoliko koliko je prolslo vremena od zadnjeg vracanja imagea ce biti onoliko koliko je proslo vremena od zadnjeg sastavljanja?

[ne valja mi analogija, a? Smijeh  )

Jesam li u pravu? Pa naravno   da sam u pravu. I ako mislis da nisam u pravu onda...nisi u pravu Belji se

command prompt upisi systeminfo i lupi Enter...eto tako ces saznati starost tvoje instalacije. Tacka! Instalacija "se broji" od dana od kada si instalirao sustav ma koliko ti vracao ili ne vracao sistem...vidis...ja svaki put kada vratim image nazad ne dobijem friski sustav vec stari "smrznuT sustav. Sa ovim mozes lagano povuci analogiju sa nastajanjem novih celija u telu, svaka celija nasledi osobine prethodne iako je ona nova....zato i starimo :)

Eto...sada smo razjasnili misteriju o starenju tela, imaging i Acronis i starost instalacije Windowsa.

Ljudi imajte milosti, vruce je..ne dise se niti se moze logicno razmisljati. Gasim ovaj prokleti PC i idem napolje ma koliko bilo to pogubno za moju finu (staru) kozu :)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan

Nemas pojma o cemu govoris. Brkas kruske i jabuke. Sisinfo ti ne pokaze koliko je taj sistem radio vec uporedi danasnji datum i datum instalacije.

"Za te 2 i kusur godine jadna Vista je pretrpjela sve,prezivjela je verzije Nortona od 2007 do 2010...isto tako izdrzala je Nvidia podvale sa driverima, da ne gnjavim...niti se sada ja mogu sjetiti koliko sam programa instalirao i deinstalirao na njoj. Treba li da spomenem da je isto tako izdrzala nalete SP1 i SP2 packova? I Windows Update?

Toliko, ima mana...spora je do bola. Networking je musicav, copy/paste je katastrofa (ispravili su malo sa SP1) sidebar je uspori do granica neprepoznatljivosti.

Moram da spomenem da sam je drzao u zivot pomocu Acronisa i sve greske koje bih pocinio ceprkajuci u Visti sam resavao pomocu vracanja imagea sistema i naravno isto tako moram da spomenem da nisam doziveo da mi Windows XP prezivi toliko vremena unatoc obilatog koristenja sto Acronisa sto Ghosta."

Hvalis vistu kako je stabilna i izdrzala sve. Cisto radi ostalih posto ti ne vidis razliku izmedju sistema koji vratis sa image i onog koje je to vrijeme aktivno bio u upotrebi. SVaki put kad vratis image dobijes cist sistem, cist registry. Pretspio je sve nortone ali ih nije pretrpio istovremeno.

Vracanje image je isto kao reinstalacija. Samo brze. Ako ti mislis drugacije pokazujes da pojma nemas mada to pokazujes i svojim analogijama o sastavljanju racunara. Tvoja tvrdnja je analogna da ja instalira sistem i napravim image. Poslije tri godine stavim na komp taj sistem i hvalim se kako mi je instalaicja izdrzala tri godine. Debilana.

:)
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 19:33 (logic).
15 godina
Win 7 il Win Vista?

uzmi win7 ultimate(malo je skuplji, ali se isplati, vjeruj mi). O visti nemoj ni razmisljat, ja sam imao vistu, i ona je pravi raj za oci, ali to je dodatno usporava tako da ako mislis igrat igre, imat ces slabije performanse. U win7 su to popravili, tako da te 'raj za oci' nece kostat performansa.

http://www.youtube.com/beleudovice

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kolko ja sam ja informiran, windows vista SP2=win 7,tj. to su praktički indentični os-evi. u početku je vista imala nekih bugova (mada ja sam je koristio i nisam imao problema s njom) i bila je na lošem glasu zbog toga, ali sve je to ispravljeno service packom2. ono što radi na visti sp2 radit će isto i na win7 i obrnuto. A sad o izgledu je nepotrbno govoriti, jel svatko ima drugačiji ukus, te je nekomu ljepša vista, a nekome 7. Kak se kaže, o ukusima se ne raspravlja 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice