koji vam se više sviđa? makar znam da su veoma slični :P
win 7 bez razmišljanja
TD za temu, procitaj pravila (ponovo), ali kada bih morao birati, onda bi to bila 7-ica
Win 7 naravno. Po mogućnosti ultimate.
ja imam Vistu Ultimate, i super mi je :D
ja imam Vistu Ultimate, i super mi je :D
slićni su to OS-ovi....vista mi je bila ljepša al je 7 uz par dodataka još ljepši i funkcionalniji.....što se hardverske zahtjevnosti tiće sedmica je malo manje zahtjevna no svako novo računalo danas može bez problema vrtit i vistu........moja preporuka je win 7....ako malo pogledaš po netu vidjet ćeš da gotovo sve aplikacije koje se rade , rade se na naćin da što bolje rade na sedmici uključujući i igre....
da znam, sedmica je super, al neda mi se sad stavljat jer imam previše podataka na visti, pa opet sve ponovo, a šta se tiče igrica, na visti mi sve vrti normalno
Ja sam prešao sa sedmice 64 bit na vistu 64 bit SP2 zbog crysisa. Kada ga pređem opet se vraćam na windows 7, no možda ipak i ne.
Fali mi par sitnica iz sedmice, a vista me zeza s par stvari stalno koje vjerovatno mogu rješit samo treba googlat.
A kada bi birao, ah čuj eci peci pec bi bio način biranja ovako nemogu odlučit, ima i vista nekih prednosti.
ima i vista nekih prednosti.
Koje?
win 7 definitivno
o tome se nesmije ni pitati....naravno win7
Win 95 all the way.
XP
(vista i win 7 usporavaju kompjuter, a win7 podržava samo 20% programa i igra)
Ali kad bi morao birat win7
XP
Win 7 podržava samo 20% programa?
Kod mene svi programi koji su radili na XP, rade i na Win 7, tako da ti ova izjava i ne drži vodu.
vipov vodafon softwer stvara masu problema na sedmici kada mi zatreba na laptopu dok sam na terenu konekcija... evo jučer mi trebalo,pa ni dobri subtitleworkshop za podesit titlove ne radi...jest da je gay sučelje ali za ircanje sam volio icechat, ni on ne radi i tako još nekoliko njih.
na desktopu vista, prisiljen jer gledam nekad tv na njoj a nemam drivere te kartice nego samo za xp i vistu.
nikada ni u kom momentu mi vista nije napravila problem.
XP
Win 7 podržava samo 20% programa?
Kod mene svi programi koji su radili na XP, rade i na Win 7, tako da ti ova izjava i ne drži vodu.
i ja san imo sva 3 i sva 3 sve podržavaju al opet xp je daleko najbolji za igre jer i vista i 7 gutaju hardver počevši od rama al opet vin 7 je duplo jednostavni pa ako ti je za vako gledat filmove i slično uzmi win 7 a ako ne, neg za igre bez velika ramišljanja win xp a vistu si zaboravi jer ni za kur** ona nevalja...
moja preporuka win 7
Na osnovu 4 programa ti izvali da samo 20% programa radi??????
Na osnovu 4 programa ti izvali da samo 20% programa radi????????
hajde editiraj i ispravi se.
ne spominjem ja 20%, nego čovjek poviše mene.
btw, samo sam navodio da vista može ispuniti svačija očekivanja,a sedmica ne...jer je tomu tako.
nema ih 4, nego masu, ne navodi mi se sve.
drugi put pripazi koga quotaš.
btw, samo sam navodio da vista može ispuniti svačija očekivanja,a sedmica ne...jer je tomu tako.
vista je sranje koje nije trealo ni izać da to odma rasčistimo...i sedmica more ispunit već je ispunila sva očekivanja i vista se nemore usopređivat ni sa linuxsom a o win xp i 7 neću ni govorit imo san vistu i vrlo brzo sam je se rješio....
vista je sranje koje nije trealo ni izać da to odma rasčistimo...i sedmica more ispunit već je ispunila sva očekivanja i vista se nemore usopređivat ni sa linuxsom a o win xp i 7 neću ni govorit imo san vistu i vrlo brzo sam je se rješio....
nemoš sam tak uspoređivat windowse i linux
Olabavi malo. Pogrijesio sam i ispravio se ne moras pjeniti odmah.
A to ako ti nesto kazes ne znaci da je to cinjenica. TO je samo tvoje msiljenje ali ne mora biti cinjenica sto u ovom slucaju i nije. Dapace.
XP
Dobra,dobra :)
Evo ja kako sam prešao sa XP-a na 7-icu,sve sama poboljšanja.
Nikakva usporavanja nisam primijetio,čak mi se ubrzalo otvaranje foldera itd.
Programa sam se već naprobavao svakakvih vrsta i svi su mi radili bez frke.Igre također.
Jedino možeš imati problema ako si vlasnik nekog starog printera ili sl. recimo i njegovi drivera ima samo za XP jer se možda proizvođaču ne isplati raditi drivere na 7-icu jer im se ne isplati.
Tj.malo njih posjeduje taj printer pa se njima ne isplati malom krugu ljudi raditi posebne drivere za 7-icu.
nema veze, opet u quotanju se ja spominjem sa ostalima.
dakle, jasno se vidi da se radi u mom postu o MOJIM dojmovima.
neznam što se tu ima još naglašavati.
dakle po treći put ponavljam SVOJ osvrt.
- xp, neprikosnoven i pouzdan, moj osobni minus, već nakon 2-3 mjeseca "intezivnijeg rada" na njemu, počinje pucati po kičmi registrija i usporava.
- vista, pišem sa vista stroja, instalacija ulazi u jedanaesti mjesec, komp se pali kao prvi dan i gasi se u nekih 25 sekundi
nikakva zamrzavanja i meni najvažnije, podrška za sve aplikacije ili igre je dostupna.
-sedmica, aver media tv stick kartica na laptopu, nemam driver, mogu se hebat, winfast tv kartica na desktopu (tam di je vista) nema drivera sedmice, mogu se hebat, vodafon stick od vipa luduje i diskonekta se, ždere resurse i zamrzava na sedmici, omiljeni icechat mi ne radi, subtitleworkshop mi ne radi... dakle nisu ovo igrice,pa ono...ne radi igrica nema veze... meni ne radi tv kartica i nemam tv zbog toga u sobi jer nema drivera.
moram ircat na spartanskom mircu jer mi ajs ne radi...idem podesit titlove, ne radi... to su sve elementarne stvari koje koristim i ne rade...
dakle moje osobno iskustvo sa sedmicom je za sada dovoljan 2.
vista vrlodobar + 4
xp vrlodobar 4
- "xp, neprikosnoven i pouzdan, moj osobni minus, već nakon 2-3 mjeseca "intezivnijeg rada" na njemu, počinje pucati po kičmi registrija i usporava" - sta reci.Pouzdan ali puca za 2 mjeseca
- Sve sto ne radi pod win 7 a toga je jako malo i ugalvnm prastari hardware radi pod xpmodom. Umjesto subtitleworkshopa mozes koristiti subtitleedit.
Preglupo je donositi sud o OS-u jer proizvodjaci hardwarea nisu nasli za shodno da daju podrsku za proizvode koje su prodali. Zar MS treba pisati drivere za avermediu?
eto toliko od mene u topicu.
iznio sam dojmove.
ne zelim da postane degutantno u polemiziranju,jer vec jest.
znam da ce me sada "nasamarati" svi sudionici u razgovoru, ali ja brijem da je ubuntu najbolji... guta ispod 200mb rama..procesor se ne koristi jako(koristenje je ispod 30 posto stalno osim kada nes radim sta zahtjeva grafiku-filmovi, igrice, net)
vipov usb za na net radi tako da ga ukopcas, stavis korisnicko carnetovo ime i pass, namjestis samo pap i kliknes spajanje, nema nikakvih drivera ni za sto.. wlan radi.. brz je.. ekipa vise visi oko tvog laptopa koji ima ubuntu nego oko audija r8...
ali da nije off topic.. ja preporucam win7.. jedino su driveri bed jer treba nanovo poskidati sve ali za win7 a ne za npr xp ili vistu...
ali ako igrica ili nes zaj^^^ava samo se stavi da radi kao win xp sp3 ili tako nes...
preporuka je win7..
da se vele ne svađamo xp će ostat zapamćen kao sigurno naj windows a vista kao promašaj....a 7 je tek došo i na win 7 sam ja bez problema koristio drivere od xp...
točno to..ja nerazumijem šta vama neradi....kad je sedmica izašla naravno da nije odmah bilo drivera za nju, no u majkrosoftu su rekli da će radit i stari driveri s xp-a i viste i naravno te sam i instalirao i neisam imao nikakvih problema a nemam ni danas
EDIT: ako i naiđe neki program ili igra da se baš ne želi pokrenut postavim da se pokreće u compatibiliti modu windowsa xp sp3 i naravno proradi
ne, ne proradi ništa kod mojih navedenih primjera u kompatibiliti modovima.
jako rijetko ti sp2 ili sp3 modovi nešto pokrenu kako spada.
još jedanput za površne sudionike: ja nisam ni u jednom trenutku nešto nazvao, da ne valja. samo sam naveo da za moje potrebe ne ispunja osnovno što mora ispuniti.
slični ispadi na korisnike koji navedu vlastita iskustva, događaju se na temi,koji je najbolji antivirus.
slažem se u svemu navedenom za ubunut.