Win 7 il Win Vista? zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 10.528
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Win 7 il Win Vista?

bez ikakvoga razmišljanja ću ti reći Windows 7 ;)

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Win 7 il Win Vista?
Lazarus Long kaže...
Hyperion kaže...

ima i vista nekih prednosti.

Koje?

Stabilnija je.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Vista stabilnija od cega? Win 7?

Imam win 7 X64 na dva kompa od kako su izasli i niti jedno rusenje. Moze li stabilnije od toga? Da samo dodam da se kompovi uglavnom gase po par sati s tim a se kucni gasi a lap ide u hibernaciju i restarta se mozda jednom sedmicno.

:)
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Lazarus Long kaže...
Hyperion kaže...

Koje?

Stabilnija je.

hahahahhahahaahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahhahahahahahahahahhahahahahhahahaahahhahahahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahahahhahahahahhahaha............

priznajte ljudi ovo je najjača do sada.........

mito
17 godina
logic kaže...

Vista stabilnija od cega? Win 7?

Imam win 7 X64 na dva kompa od kako su izasli i niti jedno rusenje. Moze li stabilnije od toga? Da samo dodam da se kompovi uglavnom gase po par sati s tim a se kucni gasi a lap ide u hibernaciju i restarta se mozda jednom sedmicno.

xxxmitoxxx kaže...
Psiho246 kaže...
Lazarus Long kaže...
Hyperion kaže...

Koje?

Stabilnija je.

hahahahhahahaahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahhahahahahahahahahhahahahahhahahaahahhahahahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahahahhahahahahhahaha............

priznajte ljudi ovo je najjača do sada.........

Stabilnija je. Smij se sebi.

@ Logic - nisam ja rekao da je Windows 7 nestabilan vec da je Vista stabilnija.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

ne, ne proradi ništa kod mojih navedenih primjera u kompatibiliti modovima.

jako rijetko ti sp2 ili sp3 modovi nešto pokrenu kako spada.

još jedanput za površne sudionike: ja nisam ni u jednom trenutku nešto nazvao, da ne valja. samo sam naveo da za moje potrebe ne ispunja osnovno što mora ispuniti.

slični ispadi na korisnike koji navedu vlastita iskustva, događaju se na temi,koji je najbolji antivirus.

slažem se u svemu navedenom za ubunut.

u tom slučaju imaš evo moju javnu ispriku.........svak ima svoje mišljenje

mito
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

kako nešto može biti stabilnije od 100% stabilnog ???

isto nikad problema nisam imao sa sedmicom

17 godina
Win 7 il Win Vista?

I danas kada je prosjek da račinala imaju 4GB i više radne memorije, grafičke kartice 1GB ljudi spominju tu "potrošnju"!!! Mislim, do kada tako. Zar je bitno ako mi troši 1GB, ako u kompjuteru imam 4GB.

Pa kada je XP izašo računala su imala oko 256-512 MB RAM-a!!!

I kada pokreneš igru neznam koja će dignut potrošnju memorije iznad 3.5 GB...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 12:44 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
patch123 kaže...
Psiho246 kaže...

kako nešto može biti stabilnije od 100% stabilnog ???

isto nikad problema nisam imao sa sedmicom

Nijedan sustav nije 100% stabilan, tako da ne znam sto pricas.

- Psiho246
15 godina
protjeran
xxxmitoxxx kaže...

da se vele ne svađamo xp će ostat zapamćen kao sigurno naj windows a vista kao promašaj....a 7 je tek došo i na win 7 sam ja bez problema koristio drivere od xp...

kako si mogao koristit drivere od xp na 7-icu ja imam win 7 64 bit-a i odlićan mi je......nema šanse da od xp staviš drajvere na win 7 jer sam ja pokušao za svoju tipkovnicu slim star 330 genius....on ima zasad samo za xp i vistu ali još nema za win 7....a ako si mogao koristit drivere od xp stavit na win 7 onda mi reci kako si to uspio da ja to sebi napravim za svoju tipkovnicu......

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

kod mene jest

nikad mi se sedmica nije crashala ili imala bilo kakav problem

tako da mi vista sigurno ne može biti stabilnija..

je li sad shvaćaš o čemu pričam ?

iskreno,mislim da je to o stabilnosti glupost

nisam imao vistu tako da ne mogu govoriti o njenim manama ali sam prilično siguran da je sedmica (gotovo) u svakom aspektu bolja

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 13:23 (patch123).
17 godina
patch123 kaže...
Psiho246 kaže...

kod mene jest

nikad mi se sedmica nije crashala ili imala bilo kakav problem

tako da mi vista sigurno ne može biti stabilnija..

je li sad shvaćaš o čemu pričam ?

iskreno,mislim da je to o stabilnosti glupost

nisam imao vistu tako da ne mogu govoriti o njenim manama ali sam prilično siguran da je sedmica u svakom aspektu bolja,posebno nakon svih ružnih stvari što ljudi govore o visti

Koristim 7 od kad je izasla i koristio sam Vistu jedno 2-2.5 godine.

Vista je u 2.5 godine crashala jednom, a 7 mi je do sad crashala jedno 2 ili 3 put.

Vista mi je dakle bila stabilnija. :P

Vista je takoder sigurnija. Manje korisnika=manje virusa.

Edit: I da slazem se da je 7 bolja. Nije bas neka razlika izmedu dva OS-a ali je generalno bolja.

Ja iskreno vise ne bi mogao bez ovih Aero minđi đinđi. :P

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 13:25 (Psiho246).
15 godina
neaktivan
Win 7 il Win Vista?

win 7, i vista sp2 gotovo jednaka stabilnost sa tim da je win 7 cini se mozda malo stabilniji...svaki noviji microsoftov os do sada je bolji u odnosu na onaj prethodni..

i ova tema nema buducnost,jer svaki put ispadnu prepirke oko ovih vs tema koje nemaju nikakvog smisla,zato preporuka modovima da je lockaju..

a i ima vec slicna tema,koja je lockana zbog prepirki,kao sto ce biti i vjerojatno biti i ova..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta je sa tobom psiho ;)

Kako moze vista biti stabilnija kad ti rekoh da mi se win 7 na dva kompa srusio 0 puta. Koliko stabilnije od toga moze biti? To je moje iskustvo a i tvoje o rusenju 2 ili 3 puta je zanemarivo. A nije bas da ja mazim komove. Ako se meni nije srusio niti jednom onda mogu slobodno reci da je izuzetno stabilan os ;)

17 godina
logic kaže...

Sta je sa tobom psiho ;)

Kako moze vista biti stabilnija kad ti rekoh da mi se win 7 na dva kompa srusio 0 puta. Koliko stabilnije od toga moze biti? To je moje iskustvo a i tvoje o rusenju 2 ili 3 puta je zanemarivo. A nije bas da ja mazim komove. Ako se meni nije srusio niti jednom onda mogu slobodno reci da je izuzetno stabilan os ;)

A eto vidis, ja cuvam svoj PC kao zjenicu svoga oka pa se srusilo koji put.

Pa naravno da je zanemarivo ako ti se OS srusi 1 put u 2 godine. Kao sto sam rekao, nisam ja rekao da su Vista i 7 nestabilni, vec da je meni Vista bila stabilnija.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Ajd nek ti bude. Meni je vista bila na kompu dva puta po dva dana i otisla u zaborav zauvijek. I to legalna ;)

16 godina
neaktivan
Win 7 il Win Vista?

neznam za vas al meni je Win7 definitivno vistu sam imao sa sp1 i malo malo BSOD pa sam po(piii)dio i tako stavio win7 sve je super sadNevinašce

Moja graficka je 100% pamuk!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jebasu123 kaže...

neznam za vas al meni je Win7 definitivno vistu sam imao sa sp1 i malo malo BSOD pa sam po(piii)dio i tako stavio win7 sve je super sadNevinašce

Ovo mi zvuci gotovo nemoguce.

Dugo nakon izdavanja Windowsa Viste i SP1 za nju, kruzila je okolo sala da je zapravo BSOD na Visti crvene ili zute boje, jer su BSODi bili gotovo nepostojeci i nitko nije mogao sa sigurnoscu reci drugacije. :P

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
logic kaže...

Sta je sa tobom psiho ;)

A eto vidis, ja cuvam svoj PC kao zjenicu svoga oka pa se srusilo koji put.

Pa naravno da je zanemarivo ako ti se OS srusi 1 put u 2 godine. Kao sto sam rekao, nisam ja rekao da su Vista i 7 nestabilni, vec da je meni Vista bila stabilnija.

Mozda si u pravu sto se tice stabilosti. Prijasna instalacija Windowsa Viste kod mene je radila 2 1/2 godine i niti jednom (1)   mi se nije srusio sustav (BSOD) niti je zakazao Windows Explorer (explorer.exe). I da tacno je, Vista je (bila) "pogana" i nepodnosi shrot hardware osobite RAM memoriju. Onamo gde je radila radila je bez pogovora, sporo ali radila je....prije nego sto sam instalirao sadasnji sustav sa Windows 7, Vista se podizala za nesto manje od 2 minute :)))

Za te 2 i kusur godine jadna Vista je pretrpjela sve,prezivjela je verzije Nortona od 2007 do 2010...isto tako izdrzala je Nvidia podvale sa driverima, da ne gnjavim...niti se sada ja mogu sjetiti koliko sam programa instalirao i deinstalirao na njoj. Treba li da spomenem da je isto tako izdrzala nalete SP1 i SP2 packova? I Windows Update?

Toliko, ima mana...spora je do bola. Networking je musicav, copy/paste je katastrofa (ispravili su malo sa SP1) sidebar je uspori do granica neprepoznatljivosti.

Moram da spomenem da sam je drzao u zivot pomocu Acronisa i sve greske koje bih pocinio ceprkajuci u Visti sam resavao pomocu vracanja imagea sistema i naravno isto tako moram da spomenem da nisam doziveo da mi Windows XP prezivi toliko vremena unatoc obilatog koristenja sto Acronisa sto Ghosta.

Mozda je XP bio "elasticniji" sto se tice hardwarea ali budimo realni Vista je uhvatila korisnike starijih PC-a nespremnih a ovi pak (korisnici) nisu imali volje mozda niti sretstva da se natezu za Vistom.

Svi oni koji su mazohisticki izdrzali Vistu prelazak na W7 nije im bio problem......

..... a svi likovi koji su tvrdili da Vista nevalja, da je [stavi_atribut], da im zdere RAM-e lagano su se vratili na XP i prespavali sve .Sada jaucu da im software ne radi, da im hardware isto tako ne radi posto nemaju drivere ili pak pokusavaju staviti Vistine drivere (pa jos se zale na nestabilnost sustava)

Jos nesto je simptomaticno u pogledu kvalitete Windowsa 7 a to je mali broj izdanih zakrpa (kriticki i ne kriticki) i sadasnja beta SP1 koja sadrzi (manje-vise) samo dosad izdate sakrpe.

Ipak o stabilnosti treba govoriti onaj koji mora ili zeli da mu PC radi 24/7 (kao mene). Priznali svi ili ne XP je proslost.

Uostalom ako vam neki program ne radi na W7 imate i XP mode koji moze raditi bez hardverske podrske. Eto ja u tom modeu iz gusta imam instalirano Office 97 :)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Ovo mi zvuci gotovo nemoguce.

Dugo nakon izdavanja Windowsa Viste i SP1 za nju, kruzila je okolo sala da je zapravo BSOD na Visti crvene ili zute boje, jer su BSODi bili gotovo nepostojeci i nitko nije mogao sa sigurnoscu reci drugacije. :P

BSOD u visti je plave boje, crveni je bio u Longhornu i bio je vezan isključivo za grafičke drivere Belji se

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

@lazarus long

Tvoj izjava o instalaciji od 2 i pol godine i ne znas ni sam koliko vracenih imagea podsjeti me na mucke i onog lika cistaca ulica koji je cijeli radni vijek koristio istu metlu samo je promijenio tri drzaca i 7 cetki ;)

Kako mozes pricati o instalaciji od 2 i pol godine ako si vracao image? Tako ti svaka instalacija moze trajati 100 godina ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 14:17 (logic).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Tako ti svaka instalacija moze trajati 100 godina ;)

NIje tacno, takva instalacija je "jedan koraka napred-jedan nazad".Ipak pricam o slucajevima vracanja kada zase*em sustav sa instalacijom drivera ili napad virusa. Nigde nisam pisao da se svaki dan vracam na pocetak. Drzali vi ili ne (sa imageom) u zivot, na kraju Windows ipak uspori.

Jeli ti omaklo onamo gde pisem da se u poslednjim danima Vista pokretala za nesto manje od 2 minute? :) + bonus trebalo joj je jos 3 minute da se superfetch smiri.

Servise nikad nisam gasio na nijednom Windowsu pa niti na W7

Uostalom (sto se mene tice) brze mi je da vratim sustav sa Acronisom nego da vrtim palce dok he*eni System Restore ne uradi svoje (obicno ne uradi)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan

Ma sve to stoji i ja isto to radim ali kako je onda instalacija stara 2 i pol godine ako si juce vratio image? To je kao da si juce instalirao.

17 godina
Win 7 il Win Vista?

@Lazarus Long

otvori pivu i popij na teraci ili balkonu.

zapali duvan ako dimis.

tako ti ja napravim nekad nakon sto nesto napisem na forumu.

glede pravopisa, nemajte zamjerke, ja sam stara škola, po Vuku, piši kako govoriš i kako stigneš :-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

@Lazarus Long

otvori pivu i popij na teraci ili balkonu.

zapali duvan ako dimis.

tako ti ja napravim nekad nakon sto nesto napisem na forumu.

Ti da pijes pivo i dimis kada je napolje 42o C i duva vreo vetar (Makedonija)   Cool

Ipak radim bas tako, nesto napisem pa ustanem sa PC-a (bole leda i vrat) pa se vratim...u meduvremenu se malo posvadam sa zenom posto je ljubomorna na moj PC i tako... :)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

ali kako je onda instalacija stara 2 i pol godine ako si juce vratio image? To je kao da si juce instalirao.

Hmmmm.....nisam o ovome razmisljao. Bas je retoricko ppitanje...BUG-ovci trebaju zaposliti kakovog filozofa koji ce odgatnuti ovakve dileme

Salu na stranu, na te slike ucinjene sa Acronisom trebas gledati kao na hiberniran PC. Zar postoji starost u digitalnom svijetu?

17 godina
Win 7 il Win Vista?

mozda ljudi ne kopcaju na hrvatskom, napisi im na makedonskom Izlanuo se

filozofa na sve strane.

kod mene je 32 C.  

takodjer imam zenu u blizini, ona je moj service pack 3 Smijeh

dosta sam stabilniji.

glede pravopisa, nemajte zamjerke, ja sam stara škola, po Vuku, piši kako govoriš i kako stigneš :-)
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...

mozda ljudi ne kopcaju na hrvatskom, napisi im na makedonskom Izlanuo se

filozofa na sve strane.

kod mene je 32 C.  

takodjer imam zenu u blizini, ona je moj service pack 3 Smijeh

dosta sam stabilniji.

Nema service pack-a do six/q pack-a. :P

- Psiho246
17 godina
Win 7 il Win Vista?

Meni još uvijek Vista x64 sa SP2 radi najsretnije kad zapregnem mašinu s kilotonom foto alata na dva monitora. No polako po kantama prelazim na sedmicu kako se dotjeruje zakrpama i kako izlaze nove verzije softwarea kojeg koristim.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win 7 il Win Vista?

Mene zanima koja je razlika od verzije na hrvatskom, i na engleskom? Ako kupim na hrvatskom, bit će mi sve na hrvatskom napisano ili?? Trenutno imam, xp service pack 2. Imam namjeru kupit sedmicu ultimate 64-bit, samo ne znam koja je razlika između hrvatske i engleske verzije? Jel ima netko hrvatsku, pa da mi objasni što je na njoj? Jel ista ko i engleska, samo što je prevedena na hrvatski ili su razlike u nečem drugom? Hvala.

Diablo 3, kad ćeš više?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice