Run-msconfig-startup, kako obrisati

poruka: 18
|
čitano: 9.529
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz .. Preko Run - msconfig - Startup sam davnih dana ugasio neke programe da mi se ne pale odma sa Windowsima ...

Sad što me zanima kako obrisati one trake koje sam isključio i dali je to moguče uopće ??

Slika će bolje objasnit od mojih rijeći..NamigivaBelji se

http://www.imagesforme.com/show.php/368591_y.jpg

Hvala na odgovorima..:)

Cpu : Amd Athlon 4000+ Ram : 2 gb DDR2 ( 800mhz ) Kingmax HDD Seagate-Maxtor 160 gb Gainward Bliss 8800 gt 1 gb.. Napajanje : OCZ 600 W Mouse - Mx 518 Keyboard - G-15

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Deinstaliraj programe, pa ih neće bit. Belji se

Jer znanje treba da bude besplatno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Run-msconfig-startup, kako obrisati

TuneUp Utilities 2009. U tom programu imas modul TuneUp Startup gdje imas opciju za brisanje nepotrebnih startup programa.

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...Namigiva

Haha , dada...Smijeh

malina22 TuneUp trenutno nemam instliranog  , btw mislim da me nisi skužio, ja bi htio obrisat ove trake koje sam označio crvenom bojom kužiš ????

Ja sam te programe već isključio da ne želim da mi se podižu sa Winsima , al sad oču obirsat ove trake koje sam isključio jer mi bezveze mjesto zauzimaju..SmijehSmijeh
Cpu : Amd Athlon 4000+ Ram : 2 gb DDR2 ( 800mhz ) Kingmax HDD Seagate-Maxtor 160 gb Gainward Bliss 8800 gt 1 gb.. Napajanje : OCZ 600 W Mouse - Mx 518 Keyboard - G-15
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 10:00 (NoOne1).
16 godina
neaktivan

Pa to ti i govorim. Skini si trial verziju TuneUp Utilitiesa i sa njim ces moci to obrisati. I ja sam brisao nepotrebne programe u startup-u sa njim. Velik je nekih 30mb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Pa to ti i govorim. Skini si trial verziju TuneUp Utilitiesa i sa njim ces moci to obrisati. I ja sam brisao nepotrebne programe u startup-u sa njim. Velik je nekih 30mb.

Da , al on je meni tu sam prikazo samo ovih 13 gluposti koje se podižu sa Windowsima...

A di su ovi koje sam isključio ??Smijeh

SS

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 10:29 (NoOne1).
17 godina

http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

eto ti ovaj besplatni programcic.... kad se instalira pojavi ti se ikona u control panelu zove se startup.. i mozes iskljuciti ili obrisati sta god hoces...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U msconfig-u ne možeš obrisati stavke koje si označio da se ne podižu sa bootanjem windowsa, najednostavnije da si instaliraš besplatni programčić koji se zove ccleaner. Tamo pod opcijom TOOLS > STARTUP možeš obrisati ono što si želio u msconfigu a nisi mogao, možeš isto tako označiti da se ne bootaju sa windowsima ili ih jednostavno obrisati da ih nema uopće. Jawohl!

s.t.a.l.k.e.r. aka automaton
16 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

eto ti ovaj besplatni programcic.... kad se instalira pojavi ti se ikona u control panelu zove se startup.. i mozes iskljuciti ili obrisati sta god hoces...

Instiram ga i pokušam na Search pronač al program kao da nije instliran..Smijeh

Što se tiče CCleaner-a on također kao Tuneup prikaže samo programe koji su enable ...

Znači prikazuje samo programe koji su mi u RUN-u pod kvačicom , a ovih bez kvačice nema..Plač

Ove s crvenim NE prikazuju

http://www.imagesforme.com/show.php/368591_y.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 10:47 (NoOne1).
16 godina
neaktivan

Moraš znati koji se programi podižu pod windowsom i dio su njihovog okruženja a koji se ti instalirao. Razlika je da možda ti želiš da se ne pokreće neka windows komponenta koja je po defaultu određena da se pokreće sa startanjem računala. Preporuka: briši samo one fileove / programe koji su ti poznati odnosno za koje znaš čemu služe a ne trebaju ti i neki možda virusi iliti maliciozni programčići koji se isto tako pokreću sa windowsom a nebi trebali ukoliko se nalaze na računalu korisnika. Jawohl!

s.t.a.l.k.e.r. aka automaton aka yamijima
17 godina

a jesam li ti lijepo napisao da odes u control panel i imas ikonu startup.... a ti ga ides traziti po programima....

odi na control panel imas ikonu startup.. pokreni je i imas nekoliko tabova koji prikazuju sva mjesta gdje bi se neki startup entry mogao nalaziti...

hmmm...
16 godina
neaktivan

Ukratko, msconfig neka te ne zabrinjava, postavi si sve uključeno (onako kako je bilo i prije) i probleme rješavaj programima tipa ccleaner koji imaju mogućnost podešavanja start-up programa sa bootanjem windowsa. Jawohl!

s.t.a.l.k.e.r. aka automaton aka yamijima
16 godina

ne možeš to obrisati. a i zašto ti to smeta?

16 godina
neaktivan

ovajonaj

Problem je u tome što nema ništa u Control Panelu SmijehSmijeh

Evo kao što kažem inače i drugim Google is your friend ...

Samo treba nać pravu ključnu rijeć i sve se može napravit ...

http://cococokie.wordpress.com/2007/06/16/how-to-remove-startup-entries-from-msconfig/

Samo se ide na Run upiše se regedit - edit - find , upisuje se msconfig zatim on izbaci onu velku listu di se mora nać ovo

When done searching, it will bring you to this directory in the Registry Editor (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig)

Pod tim se nađu ovi folderi koji ti već direkt izbace programe koji nisu pod kvaćicom i njih samo DELETE...Smijeh

Delete those folders under startupfolder/startupreg, or services.

Pa to više nije ovako

http://www.imagesforme.com/show.php/368591_y.jpg nego

http://www.imagesforme.com/show.php/368729_.jpg

Eto ako nekog zanima ima sve objašnjeno s ovim postom i ovdje

http://cococokie.wordpress.com/2007/06/16/how-to-remove-startup-entries-from-msconfig/

Hvala svima na odgovorima..

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2009 11:12 (NoOne1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

skineš MSConfig CleanUp

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

malina22 kaže...

TuneUp Utilities 2009. U tom programu imas modul TuneUp Startup gdje imas opciju za brisanje nepotrebnih startup programa.

NoOne1 kaže...
Smooth Operator kaže...Namigiva

Haha , dada...Smijeh

malina22 TuneUp trenutno nemam instliranog  , btw mislim da me nisi skužio, ja bi htio obrisat ove trake koje sam označio crvenom bojom kužiš ????

Ja sam te programe već isključio da ne želim da mi se podižu sa Winsima , al sad oču obirsat ove trake koje sam isključio jer mi bezveze mjesto zauzimaju..SmijehSmijeh

malina22 kaže...

Dakle, ovo su gluposti. To se tako ne radi. Instaliranjem TuneUp Utilitiesa instalirao si više fajlova nego što ih imaju valjda cijela mapa windoza. Ta ti instalacija nije potrebna.
Drugo, imaš jedan program koji je zaražen ukoliko si koristio crack za njega a zove se HDDLife. Stanje svojih diskova bolje radi Everest Ultimate Edition. Ona prva slika koju si linkao je sastavni dio windoza i ne vidim niti jedan razlog zašto bi to isključio. Naprotiv, to je jedna jako korisna stvarčica. Evo kako funkcionira. Otvoriš svoj browser. Klikneš na neki link koji otvara novi prozor ali umanjeni. Onda zatvoriš prvi prozor. Onda desni klik na taskbar>tile windows horizontaly. Onda će ti se nakon toga uvijek otvarati novi prozori u browseru u punoj veličini. Mada se to ne odnosi na tu sliku, micanje te opcije smatram krajnje neumjesnim. Po drugoj slici, vidim da si haklao sve i svašta, pa sad HELP, pomagaj. Odgovor ti leži u instalaciji CCleanera kojeg si već dobio. Tamo isključi procese koje ne želiš da ti se pokreću. Mada ja to nikad tako ne bih radio, jer po tome što sam vidio, izgleda mi jako ''neuredno''.
Edit: tvoje slike u prilogu.
16 godina
neaktivan

Hmmm ali pomijesao si dvije teme..???

znači ova je rješena, a ovo se trenutno riješava..

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/kako-maknut/18909.aspx

pozz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NoOne1 kaže...

Hmmm ali pomijesao si dvije teme..???

znači ova je rješena, a ovo se trenutno riješava..

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/kako-maknut/18909.aspx

pozz

Zašto bi maknuo leteći meni iz taskbara, ne kontam u čemu je poanta?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice