imam mali problem pri instalaciji xp sistema kad ucita xp pri podizanju sistema i kad dodje do mjesta gdje treba izabrati gdje zelimo da instaliram xp ne prepoznaje mi hdd nikako samo pise da unknown a kad instaliram windows 7 vidi hdd i prodje instalacija normalno samo sto nebih sedmicu jer racunar mi nije bas nesto ekstra jak da sedmica radi perfektno zelio bi xp da instaliram pa ako neko zna rjesen je bio bi jako zahvalan
Problem instalacije xp
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.252
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam mali problem pri instalaciji xp sistema kad ucita xp pri podizanju sistema i kad dodje do mjesta gdje treba izabrati gdje zelimo da instaliram xp ne prepoznaje mi hdd nikako samo pise da unknown a kad instaliram windows 7 vidi hdd i prodje instalacija normalno samo sto nebih sedmicu jer racunar mi nije bas nesto ekstra jak da sedmica radi perfektno zelio bi xp da instaliram pa ako neko zna rjesen je bio bi jako zahvalan
Ako je u BIOS-u uključen AHCI (iliti, nije uključen samo ATA moda rada) trebaš drivere za kontroler.
Ploče (tj. kontrolera na istoj), HDD nema driver.
Kod početka instalacije F6 pa disketu s driverima...
Ne ,nego za SATA kontroler. Bolja opcija je isključivanje AHCI modea u BIOS-u.
U svakom slučaju ,ako trebaš pomoć ,navedi koja konfiguracija je u pitanju - MBO ,procesor ,grafika ,disk. Popuni ''Moj PC''.
pozzzz.. imam jedno pitanje ako netko zna rješenje.., komp mi je malo prolupo..
digo sam novi xp i kad ga palim dođe mi do admin lozinke i nemogu dalje.,nisam stavljao lozink
a nemogu ni ući u win.,neće ni ime admna ni ništa..
I sad kad pokušam ponovno dići win
neće ni to.... Šta da napravim., plzzz help :(
jel nema nikog da mi pomogne?? :(
jel nema nikog da mi pomogne?? :(
Probaj ako pomogne da sve obrišeš i instaliraj novu XP i nakraju samo staviš tvoje ime i to je to.
e ma zeza me stalno neka administrator lozinka.. neznam ju i nemog ući.. šta da r?????????
Znači da imaš modificiranu (nLiteanu) verziju koju je netko radio za svoj PC.
Pitaj za lozinku onoga koji ti je to dao. Ako si ju ''kupio'' na torrent siteu ,traži drugu - po mogućnosti Untouched ,SP3.
SP3 samo zato jel jedino ta verzija još uvijek dobiva podršku od Microsofta ,do 8. travnja 2014.
Untouched znači netaknuta ,tvornički original.