Pokretanje Windowsa10 na SSD disku traje do 15 min

poruka: 12
|
čitano: 2.193
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina

Pozdrav svima na ovom forumu, moj problem je sa dizanjem ili bootanjem windowsa 10, taj frustrirajući proces traje svaki put 10-15min. nisam štopao vrijeme ali 14minuta sigurno. Probao sam sve i svašta da popravim to, ali i dalje imam taj nevjerovatno dug proces pokretanja Windowsa. Prije sam imao windows na starom Hard disku koji nije bio SSD zatim sam ugradio SSD klonirao particiju C: sa windowsima na njega i napravio sve da mi se windows 10 boota sa ssd-a, a windows sa starog HDD-a obrisao i particiju formatirao.  Neznam što bi još naveo osim da sam i koristio chatGPT za pomoć oko ovoga ali uz sve metode koje sam napravio i dalje isto. 

Znaći uključim PC pojavi s elogo windowsa i ispod njega točkice bijele se vrte 15 min. kao da imam neki brojač koji diže windowse nakon nekog vremena....

Dali je imao netko ili ima sličan problem kao ja i kako da ga riješim?

0 0 hvala 0
14 godina

Najbolje da si napravio frisku instalaciju windowsa.

Napisi o kakvom se racnualu radi procesor, koji ssd, koliko rama imas ?

Mozes i Crystal disk mark odvrtit pa da vidimo kakve su brzine.

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Re: Pokretanje Windowsa10 na SSD disku traje do 15

malo starije desktop računalo AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core Processor  3.40 GHz

8 GB RAM

matična: ASRock FM2A88M-HD+

SSD je neki noname sa Aliexpressa,mislio sam da je Samsung ali izgleda da nije, ipak mislim da to nebi trebao biti problem kod bootanja

16 godina
Vernam21 kaže...

..

SSD je neki noname sa Aliexpressa..

-to se ne kupuje na aliju.. fejk-škart roba.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina

da, znam, ali ... ja sam kupio. 

16 godina

-nema pomoći.. tj ovisi iz koje grupe fejkova, škartova.. i sreći.

-i ja povremeno kupim nešto takvo, dovoljno jeftino 'za probu, možda radi..' .. pogotovo kad je prejeftino da bi bilo istinito, ali to mi tad nije bitno za rad računala nego baš višak-test..

-prvi test koji se mora napraviti je copy dovoljne količine da zauzme barem 50% .. i tad se zna jel kapacitet stvaran + vidi se brzina, ugubo kao razlike brzina usb-1.1-2.0-3.x koje možeš imati na računalu s nekim usb-flash stikićem ili SD karticom i adapterima na usb ili sata-2,5.. pa su brzine od 1-2mbps, 20-40mbps, 100-700mbsp.. i to vrijedi i za normalnu robu po trgovinama pa neki jeftini stikić može biti ok za recimo autoradio glazbu ali ne za rad osa ili veće količine podataka ..

-u tvom slučaju izglada da radi ali sporo..

-dispjutanje i povrat, obično nakon cjenkanja-natezanja 50% bez shipinga.. pa se za takve slučajeve ne isplati natezati, a čak postoji mogućnost da nije problem disk nego tvoje računalo ili nešto treće.. :)

6 godina
ihush kaže...

-u tvom slučaju izglada da radi ali sporo..

-dispjutanje i povrat, obično nakon cjenkanja-natezanja 50% bez shipinga.. pa se za takve slučajeve ne isplati natezati, a čak postoji mogućnost da nije problem disk nego tvoje računalo ili nešto treće.. :)

I ja isto mislim da nije problem u tom fake SSD disku nego negdje u računalu ili nešto treće, uklonio sam i windows boot loader koji sam imao viška i formatirao sve sa stare particije, ali i dalje tih prokletih 15min. čekanja i u tih 15 min. čekanja da barem vidim lampicu od hard diska da se pali onda bi znao da nešto radi, ovak kao da imam neki conter da odbroji to vrijeme i pali windowse. OK hvala na pomoći, valjda ću jednog lijepog dana i sam otkriti što nevalja. Trebao sam možda napravit novu instalaciju Windowsa, umijesto toga sam sa Macrium Reflect programom samo napravio clone C:

Ok, hvala :)

17 godina

Resetiraj bios na mbo i napravi sviježi instal win, nema tu previše pametovanja, posebice ovako na daljinu

3 godine
ihush kaže...
 -to se ne kupuje na aliju.. fejk-škart roba.

Vernam21 kaže...

da, znam, ali ... ja sam kupio. 

合気道家 - Yondan
16 godina

Nema tu pomoći. I s fresh instalacijom, vjerojatno ista stvar. Spor disk, škart roba, bačena šaka eura...šta Ihush kaže, to se ne kupuje po tim kanalizacijama!

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Ne mora biti, košta ga 15min da proba....

16 godina

-da, .. treba obrsati (diskpart-clean) disk.. jer problem može biti u kloniranju.. tj načinu kako su sektori kopirani, odnosno realokacijska tablica rezervnih-ispravnih i neispravnih clustera kao trim..

.. pa je moguće da je sve ispravno a da je kloniranje uzrok jer je pregazilo rezervne clustere.

-naravno, usput, provjeriti i banalno-ostalo, kao kabel-kontakt, rastaviti-sastaviti..

-brisanje diska par sec, install win desetak.. tj ako je računalo + disk ispravno, tad će biti ok u tom vremenu, ako je problem i dalje tu.. tad će biti ipak neki hw problem, primarno disk kao glavni osumnjičeni :).

-ne vidim razlog 'opiranju' tj juzer koji je kupio novi disk, ne gubi time ništa, tj podatci su i dalje na starom disku s kojeg je kloniranje rađeno.. tj ne navodi da s tim diskom ima problema pa podatci nisu razlog, jedina želja za kloniranjem npr kako bi preskočio install sveg potrebnog i podešavanja.. kao kraći put.. no ako je to problem, tad nema prečica.. + tko zna kako je prvi stari disk podešen, particioniran, pohaban, koji win i licence-aktivacije, pa enkripcije-zaštite.. povijest bolesti, sve to što u kloniranju može stvarati veći-novi problem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice