Instalacija XP-a umjesto Viste

poruka: 7
|
čitano: 3.379
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Instalacija XP-a umjesto Viste
pitanje

Pozdrav,

Radi se o stroju Fujitsu Siemens AMILO Xi 1554. Kupljen je s predinstaliranom vistom - home koje bih se rado rijesio sto iz osobnih sto iz profesionalnih razloga. Problem je u tome sto pri pokusaju instalacije WinXP instalacija ne prepoznaje diskove sto je pretpostavljam posljedica neprepoznavanja sata diskova. Moguce je naravno da grijesim u pretpostavci...

Molim, ako netko zna kako da savladam ovaj problem da me prosvijetli.

Naravno da nemam floppy drive.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija XP-a umjesto Viste
prihvaćeno rješenje

Najjednostavnije rješenje je da sa neta skineš blackxp ili sličnu distribuciju koja već ima predinstalirane drivere za sata kontrolere i drivere..

Druga opcija je da u svoj instalacijski xp integriraš sata drivere koje trebaš..

Treća opcija probaj u biosu iskljuciti native sata support, nekima je pomoglo na hp530 i hp6720s

U gore navedenoj distribuciji imaš i generičke drivere od svih mogučih uređaja pa je moguće da će ti automatski i periferiju prepoznat..

Ak nece niti jedno evo link pa probaj na njemu naći odgovor..

http://www.laptoptestovi.com/Edukacija/uputstvo/Uputstvo-kako-instalirati-Windows-XP-na-SATA-hard-disk.html

Pozz..

17 godina
neaktivan
autorov komentar

hvala majstore

17 godina

Mislim da u biosu trebas naci dio gdje ćeš isključiti SATA i uključiti IDE. Nešto tako. Nisam više siguran  točno koje su to postavke, ali znam da mi se to desilo kod dvije instalacije XP na nekim laptopima.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

nah... u BIOSu mogu promijeniti vrijeme i bootdevice

17 godina
neaktivan

mozda budes morao flashat bios. ja imam toshibu  koja je došla sa vistom a kada sam stavlja xp prvo sam morao flashat bios sa starijom verzijom jer nova je napravljena samo za vistu

17 godina
neaktivan

sličan slučaj imam ija samo je lap toshiba novi bez os i nemogu instalirat xp u biosu nemrem mjenjat nista osim vremena i but sektora

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice