Kad ti se rebota komp ne smijes opet stisnut nesto kad piše press any key to boot from CD
Instalacija Windows XP operativnog sustava
- poruka: 469
- |
- čitano: 307.101
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
ma ne stisnem ništa samo mi opet dođe ono " inspecting you system for windows bla bla bla" i pokrene opet instalaciju i traži na koju particiju!
Imam pitanje, planiram s sedmice preći na xp, i imam dvije particije C i D, da li će mi ostati podaci na D disku, pošto ću samo C formatirat i na njega instalirat winse?
Kad sam prelazio s xp na sedmicu isto sam samo C formatiro i sve na D mi je ostalo.
Hoce.
Hoce.
- možda ... (šansa je 50:50 da formatira pogrešan disk, pa da vidimo...)
-problem je što nije uvijek C=C tj. svaka particija na koju je instalirana sedmica je C: i postoji skrivena-boot.
Treba znati koja je to particija, recimo po veličini.
Odgovor na njegovo pitanje je da ce ostato podaci na d particiji ako formatira c particiju. Da li ce on formatirati pravu particiju to je drugi par opanaka ;)
Stavio sam xp na C particiju a na D mi je sve ostalo.
Svaka čast , jako ljepo i stručno je to izvedeno
Vidium da imaš puno iskusvtva pa moje mišljenje je da bi mogo objaviti još koju stručnu temu
Puno njih će ti biti zahvalni
Mislim da je oko 1,5 GB cista instalacija, i onda jos + ostali programi koje snimas.
Koje je drugo pitanje?
Jel imas jedan disk ili dva?
win ne mozes instalirati bez formatiranja, koliko imas podataka? sprzi na dvd ili skini na usb.
Jel imas jedan disk ili dva?
win ne mozes instalirati bez formatiranja, koliko imas podataka? sprzi na dvd ili skini na usb.
Ko kaze da ne mozes bez formatiranja?
Jesi probao?
Ko kaze da ne mozes bez formatiranja?
Jesi probao?
Nisam nikada probao, ali kad me pita na koju particiju snimam izaberem particiju i onda me pita kako da formatra, ono brzo ili puni format.
my bad ako moze.
S tim da mislim na cistu instalaciju na disk di su samo podaci, a ne na reinstal starog win.
Imas i opciju da ostavis kako jest. Nisi gledao.
Imas i opciju da ostavis kako jest. Nisi gledao.
Jest, kako sam i dodao u gornji post.
Imas opciju da ostavis kako jest, ali samo ako vec imas win na njemu, sto kod kolege, koliko sam skuzio nije slucaj, on na D ima samo neke vazne podatke.
Ne moras imati win gore vec samo da je particija uredno formatirana. Mada se sa podacima nije igrati u svakom slucaju i svakako je najpametnije instalirati na cistu particiju.
E to bas i nisam siguran da mozes, mislim da moras formatirati da bi snimio xp.
Kako mislis preko? Da ti ostanu oba?
Onda lijepo iskopiraj na drugu particiju ako mas nesto na toj particiji sto ti je bitno i format prilikom instalacije i miran si. To je jedini ispravan put da uradis to sto hoces. Sve ostalo je krpaza i petljanija sa neizvjesnim ishodom.
Sta ti zapravo hoces? Ako ne zelis win 7 vec zelis xp onda uradi ovo sto ti gore rekoh. Ako zelis xp i win 7 onda moras petljati. De sad lijepo objasni sta zelis kao konacni rezultat ili jos bolje plati nekome da to napravi jer i ocigledno ne znas.
Sta ti zapravo hoces? Ako ne zelis win 7 vec zelis xp onda uradi ovo sto ti gore rekoh. Ako zelis xp i win 7 onda moras petljati. De sad lijepo objasni sta zelis kao konacni rezultat ili jos bolje plati nekome da to napravi jer i ocigledno ne znas.
Instalirao bi XP, a pobrisao 7, posto ima previse podataka koji ne mogu stati na drugu patriciju od 8 gb, on bi instalirao xp na particiju od 8 gb pobrisao win 7 i prebacio xp sa d na c, tako da mu ostanu svi podaci.
Nazalost, mislim da je to nemoguce odraditi.
Bolje ti je posudi disk od frenda nekog, prebaci podatke na njega, formatraj c i snimi win xp, i onda vrati podatke, to ti je najlakse i najjednostavnije.
jhel netko zna zasto me izbacuje iz medal of honora i bc2...imam xp professional sp3??
jhel netko zna zasto me izbacuje iz medal of honora i bc2...imam xp professional sp3??
Znamo svi i necemo ti odgovoriti, imas teme za takve stvari. Ovo je tema o instalaciji WIN XP.
P.S. mozda ti se proc pregrijava, ili grafa
ja imam hp 530 i na njemu windows 7 .. i ja tako radim.. i ono mi sere. uopće neotvori bios.. nego jednostvano upali windows.. xP