Instalacija Windows XP operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 469
|
čitano: 307.107
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
16 godina
Re: Instalacija Windows XP operativnog sustava
MaXt0r kaže...

..ali na njima su vazni podaci i programi.

..

- neobično da 'admin' ne zna pass, kao i to da ne može do važnih podataka i programa. Jesi li siguran da su to tvoja računala? {#} -šala...

(bez šale, podaci koje nemaš backupirane, nisu važni. Postoji još par izreka.. naučit češ ih).

ako si 103% siguran u pass:

- mogući uzroci, tipkovnica (neka tipka) ili raspored. Prodrmaj, zamijeni ili vidi dali je Eng-HR-Fra.. keylayout (pa neko slovo pogrešno, npr y-z).

- ili to nije pass (ili user, jer admin i administrator nisu iste stvari). Tad možeš bootati npr Hirens (dalje samo hackeri mogu nastaviti...).

- postoji i treća mogućnost, oštećen sys. Probaj kreirati novog usera, prekopiraš kompletnog starog, bootaš, gotovo. (naravno ovo je short verzija inače duge priče koja ne mora dovesti do heppyenda).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 21:06 (ihush).
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows XP operativnog sustava

Problem i jeste sto to nisu moji kompjuteri. To su kompovi koji se koriste u jednoj firmi,  na kojima su svakvi podaci i poslovni program. Ljudi ne vode racuna o bitnim podacima dok se ne desi neki problem, a onda se poslje za glavu hvataju... Rjesen je problem pokretanjem recovery-a preko kojeg smo nekako postavili blank password i jednostavno usli. Uglavnom problem je rijesen, u svakom slucaju hvala i LP. 

The future is Fusion - AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
MaXt0r kaže...

Pozz, mrsko mi bilo otvarati novu temu, nadam se da nije puno off topic...

Naime, imam problem oko passworda od accounta za Administratora. Ukucam password koji je 100% tacan, al nece da prodje. Ista situacija na 2 kompa. Lako bi ja to rijesio, reinstall windows-a i cao, ali na njima su vazni podaci i programi.

Ima li itko kakvu ideju?

Ophcrack - alat za desifriranje windows lozinki

Moguce je da ti prebaci tipkovnicu za hrvatskog na engleski pa ti je slovo z zapravo na mjestu gdje je y...

14 godina
neaktivan

imam problem  kod  windosa  kad sam instalito  i idem iskljuciti  racunalo  pokrene se sam od sebe i nesznam zasto jel iko moze pomoci 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na jednom starom kompu sam pokusao instalirati win xp i poslije press any key to boot from cd pojavi mi se ovo ( slika )

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hm, izgleda da više nije moguća aktivacija win xp, kao ni dostupnost starih nadogradnji, niti automatsko namještanje internetskog vremena...

0 0 hvala 0
16 godina
Staromodan kaže...

Hm, izgleda da više nije moguća aktivacija win xp, kao ni dostupnost starih nadogradnji, niti automatsko namještanje internetskog vremena...

Naravno da nije - serveri su odavno pogašeni ,kao što je bilo najavljeno. (ali ,uvijek postoji način)

Internetsko vrijeme radi ,bez ikakvih problema.

Provjeri mrežu.

Updatee možeš dobiti ,promjenom jednog ključa u registru.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 22:14 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Krajem osmog mjeseca sam još uvijek mogao aktivirati, skinuti nadogradnju (onu do kraja podrške) i namjestiti sat.
Nakon što sam napisao poruku, nadogradnja je proradila sama od sebe, a malo kasnije i automatsko namještanje sata.
Maloprije je nadogradnja opet nedostupna, pa se par minuta kasnije opet pojavi, a namještanje sata stalno radi.

Internet cijelo vrijeme radi.

Možda je problem u računalu.

Hvala na savjetu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači, tijekom instalacije XP-a mi je bacilo BSOD, kasnije sam instalirao 7 ,ali nisam formatirao particije jer imam gore važne podatke. E sad u boot manageru mi je ostalo "microsoft windows xp setup" uz windows 7. Pokušao sam maknuti sa easyBCD-om ali nema mi tamo tog entry-a,a kada pokušam sa easyBCD-om uredit boot.ini javi da se boot.ini nalazi na skrivenoj particiji i da ga ne mogu urediti.

Kako da maknem taj "microsoft windows xp setup" entry?

Složio sam, bootao sam ubuntu live cd i sa geditom uredio boot.ini koji je bio na jednoj posebnoj particiji od 100mb.

edit:prije napisah gparted umjesto gedit, totalno sam izbacio s uma xD.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 2:42 (zerocool12).

0 0 hvala 0
16 godina
zerocool12 kaže...

Složio sam, bootao sam ubuntu live cd i sa gpartedom uredio boot.ini koji je bio na jednoj posebnoj particiji od 100mb.

To se jednostavno rješava u Windowsima: dodjeliš slovo boot particiji i onda uređuješ kaj hoćeš.

Samo kaj uređene fileove onda ne možeš spremati na tu particiju zbog permission-a. Pa onda spremiš file na D:\ i C/P na nju.

Samo, ako nemaš više XPa, možeš obrisati Boot.ini, da ne smeta i da ''ne buni'' bootloader.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 23:28 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
zerocool12 kaže...

Složio sam, bootao sam ubuntu live cd i sa gpartedom uredio boot.ini koji je bio na jednoj posebnoj particiji od 100mb.

To se jednostavno rješava u Windowsima: dodjeliš slovo boot particiji i onda uređuješ kaj hoćeš.

Samo kaj uređene fileove onda ne možeš spremati na tu particiju zbog permission-a. Pa onda spremiš file na D:\ i C/P na nju.

Samo, ako nemaš više XPa, možeš obrisati Boot.ini, da ne smeta i da ''ne buni'' bootloader.

Eh, ne znam kak u winzima dodjelit slovo particiji koja mi se ne prikazuje,ali svejedno hvala.

Napravio sam backup boot.ini i ispraznio ga, ima tamo još nešto datoteka povezanih sa XP-om ali nisam ih htio dirati.

--------------------------------------------------------------------------------------------
16 godina
zerocool12 kaže...

Eh, ne znam kak u winzima dodjelit slovo particiji koja mi se ne prikazuje,ali svejedno hvala.

Ha? {#} A ben:

Upiši diskmgmt.msc u Run (ili, nađi Disk Management u ''Manage'', na desnom kliku Computera) ...

desni klik i ''Change Drive Letter and Paths'' ...
Klik na ''Add'' u sljedećem prozoru ...
I eto ga ...
Naravno, uvjet je da se u Folder Options isključi ''Hide Protected operating system files'' da bi vidio sve fileove ...
Kad završiš, OBAVEZNO makni slovo sa te particije!
Postupak je isti za sve NT verzije Windowsa, od NT 4.0 nadalje. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 14:27 (kizo2703).
15 godina

pozdrav, na lenovu S9e sam imao instaliran xp i pošto je bio več spor i to odlučio sam ih reinstalirat i sad idem instalirat ponovo i kopira sve filove i sve i nakon toga mi uđe u windowse i moram čekat onih 39min završne instalacije i svaki put kad dođe do nekih 20min pojavi mi se "blue screen of death"...ima li bilo kakve nade za instalirati xp?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 3:35 (dec54).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dec54 kaže...

..ima li bilo kakve nade za instalirati xp?

- ima ako otkloniš problem.

- ako je laptop, često je popravak neisplativ, ako je desktop i problem s MBO možda jednako neisplativo u odnosu na novo ili oglasnik.. ili konkrtan polovni dio.

- svaki trošak za starije računalo iznad cca 500kn je problem/isplativost, npr cijena novog tablet u trgovini.

Svejedno koji OS, hardware mora biti ispravan, install medij također, tad se može instalirati.

OS biraš prema requirementsima i potrebama/željama.. ako podržava (bar minimum) bolje je ići na noviji OS, zbog supporta/interneta (sve što je povezano internetom). Ako internet nije bitan, tad je i stariji OS OK. Uz Windows, možeš baciti pogled na linux, npr ubuntu/mint...

-to je prijedlog, ako možeš, skini neki linux, snimiš medij, bootaš .. i vidiš dali radi (ili otkriješ kvar). Može i Hirens s miniPE (win).

Za npr Ubuntu na starijem hardwareu, probaj neki stariji npr ver.9.10 32bit desktop. Noviji ima requirementse kao svaki novi OS (win-lin) i izbačen je support za stariji HW.

16 godina
ihush kaže...

Svejedno koji OS, hardware mora biti ispravan, install medij također, tad se može instalirati.

OS biraš prema requirementsima i potrebama/željama.. ako podržava (bar minimum) bolje je ići na noviji OS, zbog supporta/interneta (sve što je povezano internetom). Ako internet nije bitan, tad je i stariji OS OK. Uz Windows, možeš baciti pogled na linux, npr ubuntu/mint...

-to je prijedlog, ako možeš, skini neki linux, snimiš medij, bootaš .. i vidiš dali radi (ili otkriješ kvar). Može i Hirens s miniPE (win).

Za npr Ubuntu na starijem hardwareu, probaj neki stariji npr ver.9.10 32bit desktop. Noviji ima requirementse kao svaki novi OS (win-lin) i izbačen je support za stariji HW.

Ubuntu 10.04 LTS će raditi sasvim pristojno na tom netbooku.

15 godina

Ma radio je i xp samo je postao spor nakon nekog vremena...ima 512mb ram i neki intel atom procesor kaj mislim da je sasvim solidno da se xp koristi na njemu...koristi se najviše za internet i nešto sitno programa i sad neznam kak da stavim xp na njega i kako da uklonim problem...negdje sam gledao da bi bilo dobro očistiti registry ali kak da to napravim kad nemam os-a?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dec54 kaže...

...negdje sam gledao da bi bilo dobro očistiti registry ali kak da to napravim kad nemam os-a?

Pogledaj u Disk Managementu imaš li kakvu ''recovery'' particiju. Na njoj bi onda trebao biti i OS.

A i ''Windows XP SP3 untouched iso'' daje jako puno rješenja u Googleu. {#}

I onda, sve kaj trebaš je izvaditi ključ i napraviti backup svega bitnoga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 1:23 (kizo2703).
16 godina
dec54 kaže...

..negdje sam gledao da bi bilo dobro očistiti registry ali kak da to napravim kad nemam os-a?

-ostavi i zovi nekog... ili kreni po temi/temama učiti osnove.

15 godina
kizo2703 kaže...
dec54 kaže...

...negdje sam gledao da bi bilo dobro očistiti registry ali kak da to napravim kad nemam os-a?

Pogledaj u Disk Managementu imaš li kakvu ''recovery'' particiju. Na njoj bi onda trebao biti i OS.

A i ''Windows XP SP3 untouched iso'' daje jako puno rješenja u Googleu. {#}

I onda, sve kaj trebaš je izvaditi ključ i napraviti backup svega bitnoga.

nemam nažalost formatirao sam sve jer nisam znao da se neće htjet instalirat ponovo

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 16:19 (dec54).
16 godina
dec54 kaže...

nemam nažalost formatirao sam sve jer nisam znao da se neće htjet instalirat ponovo

Ključ možda imaš na ovakvom stickeru s donje strane.

Potraži.

I da, potraži pomoć stručnjaka u svojoj okolini, jer se ovo očito ne može rješiti na forumu.

12 godina
neaktivan

IMAM INSTALIRANU 7,A ŽELIM SE VRATITI NA XP. NA LAPTOPU MI JAVLJA GREŠKU,A NA SOBNOM KOMJUTORU BEZ PROBLEMA POKRAĆE INSTALACIJU SA BOOTABILNOG CD-a.PROMJENIO SAM BOOTABILNI CD-e WINDOWS XP-a PA OPET JAVLJLA ISTU GREŠKU .ŠTA DA RADIM.UVJEREN SAM DA SU OBA BOOTABILNA WINDOWS XP-a UREDU.HVALA

0 0 hvala 0
15 godina
tikiviki kaže...

IMAM INSTALIRANU 7,A ŽELIM SE VRATITI NA XP. NA LAPTOPU MI JAVLJA GREŠKU,A NA SOBNOM KOMJUTORU BEZ PROBLEMA POKRAĆE INSTALACIJU SA BOOTABILNOG CD-a.PROMJENIO SAM BOOTABILNI CD-e WINDOWS XP-a PA OPET JAVLJLA ISTU GREŠKU .ŠTA DA RADIM.UVJEREN SAM DA SU OBA BOOTABILNA WINDOWS XP-a UREDU.HVALA

Velika slova... a greška je? inače google.ba i malo pootražiš o grešci koju ti izbacuje... najverojatnije i odma nađeš odgovor...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 14:23 (anarky1988).
16 godina
tikiviki kaže...

..JAVLJA GREŠKU..

- pročitaš i ..? Smisao te poruke je da ti pomogne.

- podesi BIOS/UEFI, legacy, boot..

- CD-DVD medij mora biti 100% ispravan (čitljiv) kao i player koji ga čita, boot (install medij) je jako osjetljiv zato ga se snima na nižim brzinama i sl. jer je inače beskoristan. To što radi negdje drugdje ti ne pomaže puno... može samo biti da je player na laptopu lošiji-optika ili smeće, počisti možda prođe. Možda samo pokušati više puta dok pročita. (može i s USBa ali nije jednostavan postupak, ne radi na svim kombinacijama).

- install može biti problematičan ako je modificiran, npr driveri SATA.. najsigurnije je originalan-nemodificiran.

- XP bi trebao zaboraviti, samo s dobrim razlogom može, ali prije provjeri drivere-support.. može biti uzaludno ako je noviji PC.

14 godina

Dobio neki prastari PC ali sa Win XP Pro na njemačkom jeziku , pa ako mogu ovdje pitati , da li se može prebaciti na engleski i kako {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
titko kaže...

Dobio neki prastari PC ali sa Win XP Pro na njemačkom jeziku , pa ako mogu ovdje pitati , da li se može prebaciti na engleski i kako {#}

Može, ali ne u potpunosti. Instaliraj MUI paket (naravno, prvo moraš imati SP3) i imat ćeš veći dio  sistema na engleskom.

Druga opcija je nova instalacija kompletnog sistema na engleskom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 13:47 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Može pomoć? 

Ne mogu da pokrenem instalaciju XP-a, naime šta god da stavim u BIOS-u kao uređaj sa kojeg treba botovati sistem on pokušava čitati sa diskete :/

Evo slike, kada upalim PC, čuje se kratki beep ide slika od matične i javlja se ovo:

U BIOS-u mogu samo ovo da izaberem za botovanje:

Šta raditi? Nije valjda da moram sa diskete botovati sistem, inače pokušavam sa usb-a.

Unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina

Možeš li sa f5 i f6 mijenjati redoslijed ta 4 pod brojevima 1. 2. 3. 4.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne mogu , jedino sto sam primjetio kada promjenim primary master izbacuje mi drugi prozor na kojem pise primary master failed press f1 to continue ili del da udjem u BIOS ukoliko kliknem f1 opet me dovede na ovaj prozor koji sam vam poslao 

0 0 hvala 0
12 godina

S +- podesi da prvi bude cd/dvd.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uspio sam hvala vam puno, problem je bio jer je računar star ne može se botovati sa usb-a, a ne poznaje dvd pa sam kupio obični cd i sve je prošlo kako treba. Instalirao sam drajvere i sve ostalo, problem mi je sada što mi je instalacija uspijela tek iz četvrtog puta xD sada kada upalim komp ponudi mi 4 operativni sistema svi imaju isti naziv Windows XP Proffesional i da biram jedan od tih, samo ovaj prvi je do kraja instaliran, pa jel se mogu kako ta tri ostala ukloniti?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice