Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.798
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
dajac59 kaže...

kad kliknem desnom tipkol na local c ja nemam tu opciju,ja imam windows 7 a ti imaš windows 8,nemam to da mi pokaže disck cleanup

Slika je bila primjer. Evo ti sa moje sedmice:

Znači desni klik na local disk C, odaberi properties i odaberi Disk cleanup.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 10:34 (F1-IVO).
13 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
skini si program Ccleaner i očisti s njim jer je ovaj windowsov alat slab..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivanm75 kaže...
skini si program Ccleaner i očisti s njim jer je ovaj windowsov alat slab..

Za ovo što on traži je idealan. Koristio sam ga nebrojeno puta i nikad problema (mislim na defaultni Windows disk cleanup tool).

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 16:06 (F1-IVO).
12 godina
neaktivan

Imam jedan problem.Instalirao sam na novi laptop (HP 650) Windowse 7 Ultimate x86.Windowsi nisu original.I sve se instaliralo kako treba,i kad se prvi put sam od sebe trebao dici sustav,laptop se umjesto da se upalio normalno poceo restartati sam od sebe.Kad sam stisnuo escape, pojavio se se crveni ekran od GRUB4DOS-a,i preko njega jedino mogu bootati Windowse.Kad ponovo palim komp,opet se pocne sve to dogadati,zna li netko u cemu je problem?

0 0 hvala 0
16 godina

-u loaderu ili Yogurtu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Poštovani, ugradio sam SSD u komp ali mi je na HDD-u ostala druga instanca Win 7.

Ja sam formatirao tu particiju sa HDD-a no pri bootanu mi računalo i dalje nudi opciju da odaberem koji od 2 win 7 želim pokrenuti iako ga fzički više nema.

Na internetu sam pronašao uputstva (how to remove a second...) no ona ne vrijede za win 7, tj nema više tog Boot.ini file-a

Zna li netko rješenje?

EUW: The Itchy gun
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Start - msconfig

Nađi višak i obriši ga.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 17:19 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

ovako molim malu pomoc :P neznam na koji disk bi instalirao windows 7 koji je bolji,(mislim) jedan je disk pata a drugi sata,na kojem disku ce mi bolje radit

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 15:16 (Ryder007).
16 godina
dajac59 kaže...

kad kliknem desnom tipkol na local c ja nemam tu opciju,ja imam windows 7 a ti imaš windows 8,nemam to da mi pokaže disck cleanup

XP ,Vista ,7 ,8 ..... svi imaju Disk Cleanup ,osim ako je neka moddana verzija.

ivanm75 kaže...
najbolje je u setupu ići na napredne opcije upravljanja diskovima preformatirati particiju onda nakon instalacije nema te windows old datoteke.
al ak je već tu probaj ju brisat parcijalno, mapu po mapu, ak ne ide, downloadaj si program unlocker, s njim ćeš uspjet obrisat sve..

Windows.old se na SIGURAN način može obrisati samo Disk Cleanup-om ,pogotovo u Osmici ,koja ima dodatne zaštitne mehanizme na C particiji.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
Ryder007 kaže...

ovako molim malu pomoc :P neznam na koji disk bi instalirao windows 7 koji je bolji,(mislim) jedan je disk pata a drugi sata,na kojem disku ce mi bolje radit

Na SATA disk, brži je od starog PATA(IDE) sučelja.

Valentin
16 godina
Valentin17 kaže...
..

Na SATA disk, brži je od starog PATA(IDE) sučelja.

? hrabra tvrdnja.

- Ako su ista generacija rezultati mogu biti svakakvi. Prve serije su imale pata-sata (konverter) kontroler i slabije rezultate upravo zbog toga. Gledajući pouzdanost, veća šansa da je PATA ispravan, jer su SATA ipak bili u početcima (malo kvarljivija roba, prvi mačići..), nakon desetak godina vidim preživjele...

-fizička brzina unutar serije je također ista/slična, jedinu prednost ima po propustnosti standarda ali to je za jedan disk nedostižno-nebitno (nije usko grlo). Bez pogleda ispod haube, nitko ne može primjetiti razliku po brzini (opet, za seriju-generaciju, jer su novi ipak brži, npr 64MB cachea, SATA3, AHCI, NCQ...)

-ipak, (naravno) SATA bi trebao biti u prednosti, to je bolji izbor (ako ignoriramo potrebne detalje). Još važnije je koji je 100% ispravan i dali PC ima odgovarajući priključak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 17:58 (ihush).
14 godina
neaktivan

Bok ekipa :)

Evo neznam gdje da postavim pitanje pa ću ga tu.Kako da nariktam na kompu da mi komp ode u stanje "sleep" ili "hibernate" nakon 30 minuta neaktivnosti?Gdje se to podešava?

Hvala :)) 

blacky

0 0 hvala 0
16 godina

-u power opcijama

15 godina

Control Panel>Hardware and sound>Power options>Change plan settings

14 godina
neaktivan

Ne radi..Namjestim da mi se za 25 min ugasi kada nema nikoga na kompu no to se nije dogodilo..može pomoć?

blacky

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sory na offtopic. Jedno pitanje u vezi Windows 7 key. Da li key koji je sam dreamsparka vrijedi neograničeno te da li vrijedi na ovim verzijama koje su skinute sa digitalrivera.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Sory na offtopic. Jedno pitanje u vezi Windows 7 key. Da li key koji je sam dreamsparka vrijedi neograničeno te da li vrijedi na ovim verzijama koje su skinute sa digitalrivera.

Pravilo vrijedi 1 key= 1 računalo i točka! Ako key ukucaš na drugo računalo key neće proč već će pisati "Key se već koristi". 

Nenad
16 godina
zeroname kaže...

Nello kaže...

Pravilo vrijedi 1 key= 1 računalo i točka! Ako key ukucaš na drugo računalo key neće proč već će pisati "Key se već koristi". 

Od prošle godine (ne znam točno od kada) ,jedan ključ vrijedi za dva računala ,barem za Windows 7 i 8.

''Installation and Use Rights.

You may install and use on your devices no more than two copies of each of the software offerings made available to you through the Student Subscription

, but only (a) to support your education; (b) in non-commercial research; or (c) to design, develop, test, and demonstrate software programs for the above purposes.

The Student Subscription and software are personal to you. You may not permit others to access the software using your Student Subscription. You may not transfer your Student Subscription.''

DreamSpark EULA

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 18:02 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
zeroname kaže...

Nello kaže...

Od prošle godine (ne znam točno od kada) ,jedan ključ vrijedi za dva računala ,barem za Windows 7 i 8.

''Installation and Use Rights.

You may install and use on your devices no more than two copies of each of the software offerings made available to you through the Student Subscription

, but only (a) to support your education; (b) in non-commercial research; or (c) to design, develop, test, and demonstrate software programs for the above purposes.

The Student Subscription and software are personal to you. You may not permit others to access the software using your Student Subscription. You may not transfer your Student Subscription.''

DreamSpark EULA

To je za studente koji imaju ugovor o školovanju dakle koji uče za programere i sl, dakle oni smiju imat a ostale obični ne. Ak imaš još jedan računalo pa isprobaj pa češ vidjet da če pisat poruka "key već koristi". 

Nenad
16 godina
Nello kaže...

To je za studente koji imaju ugovor o školovanju dakle koji uče za programere i sl, dakle oni smiju imat a ostale obični ne. Ak imaš još jedan računalo pa isprobaj pa češ vidjet da če pisat poruka "key već koristi". 

To je za bilo koga tko ima account na DreamSpark Premiumu. Bio on student ,profesor ,vanjski predavač ili imao poznanstvo s administratorom na fakultetu koji ima ugovor s MS-om. {#}{#}

Licenca za te Windowse - znači key ,ne ističe niti kada završiš fakultet ili prestaneš predavati i/ili izgubiš account na DreamSparku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 16:25 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Ne radi..Namjestim da mi se za 25 min ugasi kada nema nikoga na kompu no to se nije dogodilo..može pomoć?

Bump!

blacky
15 godina
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Bump!

Možeš li iz start menu-a poslat PC u sleep?

15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Bump!

Ili je ako nije naštiman pod postavke Mogučnost upravljanja energijom. 

postavke napajanje postavke napajanje
Nenad
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Bump!

Mogu..imam sve opcije :))

blacky
14 godina
neaktivan
Nello kaže...
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Bump!

Ovako nije kod mene..evo sad ću stavit sliku da vidiš kako je...

Edit: evo slike 

blacky
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 17:42 (blackchoco).
14 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
Nello kaže...
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Bump!

Stisni desno što piše: Change plan settings

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
blackchoco kaže...
Nello kaže...
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Bump!

Stisni desno što piše: Change plan settings

Stisuno sam i sad imam 2 opcije..Turn off display i put the computer to sleep....Ispod još imam i : Change advanced power settings i restore default settings for this plan :)

blacky
15 godina
blackchoco kaže...

Stisuno sam i sad imam 2 opcije..Turn off display i put the computer to sleep....Ispod još imam i : Change advanced power settings i restore default settings for this plan :)

Pa jesi namjestio da ide u sleep nakon određen broj minuta?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 20:20 (bradonja_85).
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...

Pa jesi namjestio da ide u sleep nakon određen broj minuta?

Stavio sam da ali to se ne događa....općenito kad stisnem sleep komp i dalje radi..kad stisnem na hibernate onda se komp ugasi...

blacky
15 godina

Pokušaj nešto s ovog linka:

http://support.microsoft.com/kb/976877

1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice