Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.831
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
bradonja_85 kaže...

Pokušaj nešto s ovog linka:

http://support.microsoft.com/kb/976877

Pokušat ću pa javim jel uspjelo ;) ..hvala na odgovorima i trudu :)))

blacky
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Koja je razlika između "sleep" i "hibernate"? Ima li uopće neke razlike?

blacky

0 0 hvala 0
16 godina
blackchoco kaže...

-danas google ne radi?

-klasičan prijevod je spavati i hibernirati. Dvije slične ali ipak ne identične riječi-značenja.. Spava se neko (kraće) vrijeme, kao noć, dok se hibernira duže, kao zima. U toj usporedbi, sleep je 'plitko' gašenje, dok je hybernate malo dublje. .... mada ni jedno nije gašenje.

Obje metode služe da bi se preskočilo-ubrzalo paljenje, snimanjem trenutne memorije i učitavanje kod buđenja, s nastavkom rada kao da nije bilo prekida.

-ima i problema jer ovisiš o hardwareu (napajanje, stabilnost, podrška) i driverima koji to kvalitetno odrade. Nisu pretjerano pouzdane motede, tj klasično paljenje-gašenje su ipak pouzdaniji (osim na kvalitetnom PCu=hardware+software).

npr powercfg -h off je korisna naredba, istovremeno oslobađa nekoliko GB 'swapa'..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
blackchoco kaže...

-danas google ne radi?

-klasičan prijevod je spavati i hibernirati. Dvije slične ali ipak ne identične riječi-značenja.. Spava se neko (kraće) vrijeme, kao noć, dok se hibernira duže, kao zima. U toj usporedbi, sleep je 'plitko' gašenje, dok je hybernate malo dublje. .... mada ni jedno nije gašenje.

Obje metode služe da bi se preskočilo-ubrzalo paljenje, snimanjem trenutne memorije i učitavanje kod buđenja, s nastavkom rada kao da nije bilo prekida.

-ima i problema jer ovisiš o hardwareu (napajanje, stabilnost, podrška) i driverima koji to kvalitetno odrade. Nisu pretjerano pouzdane motede, tj klasično paljenje-gašenje su ipak pouzdaniji (osim na kvalitetnom PCu=hardware+software).

npr powercfg -h off je korisna naredba, istovremeno oslobađa nekoliko GB 'swapa'..

Hvala...i još jedno pitanje..mogu li ja kako nariktati da mi nakon određenog vremena komp ode u hibernate a ne u sleep?

blacky
12 godina
Valentin17 kaže...
Ryder007 kaže...

ovako molim malu pomoc :P neznam na koji disk bi instalirao windows 7 koji je bolji,(mislim) jedan je disk pata a drugi sata,na kojem disku ce mi bolje radit

Na SATA disk, brži je od starog PATA(IDE) sučelja.

{#}

istina!

uBlowMeBro?
12 godina

Power options> advanced settings> sleep> i tam ti hibernate(nastimaj si kak ti pase)

{#}

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Power options> advanced settings> sleep> i tam ti hibernate(nastimaj si kak ti pase)

{#}

Ima samo turn off display i put computer to sleep...i ništa više..:(...i sad sam stavio da mi ode u sleep,i ekran se ugasi a komp i dalje radi (tj svijele lapice na njemu)..jel to normalno ili? :) sorry šta gnjavim ali oću to riješit :D

blacky
12 godina

Jesi pricekao da se ugasi? il cim se ukran ugasio ostalo ne reko ovo je fail?

nisam pratio od pocetka temu, imas win 7, sve standard?

uBlowMeBro?
15 godina
blackchoco kaže...
ihush kaže...
blackchoco kaže...

Hvala...i još jedno pitanje..mogu li ja kako nariktati da mi nakon određenog vremena komp ode u hibernate a ne u sleep?

Klikni na Change advanced power settings i namjesti kako ti paše

14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Jesi pricekao da se ugasi? il cim se ukran ugasio ostalo ne reko ovo je fail?

nisam pratio od pocetka temu, imas win 7, sve standard?

Jesam jesam čekao sam jedno 5 minuta...i neće se ugasit..bemti komp..:D imam win 7 ,x32..:)

blacky
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
blackchoco kaže...
ihush kaže...
blackchoco kaže...

Klikni na Change advanced power settings i namjesti kako ti paše

Bio sam tu i namjestio sam hibernate na 1 min sam da vidim jel radi i neće uopće se ugasit....

blacky
12 godina

Mora ti bit ovak na 7-ici.

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Vidim bradonja je brz :)

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

i, jesi ga ubacio u hibernaciju?

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

i, jesi ga ubacio u hibernaciju?

Nisam..kažem da sam namjestio da mi nakon 1 minute uđe u hibernate ali neće...-.-

blacky
14 godina
neaktivan

Allow wake timers...jel to mora biti enable ili disable?

blacky

0 0 hvala 0
12 godina

Namjesti si sleep after(sam odredi) i sleep hibernation i wake timer on.

tak kod mene i radi.

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

tak kod mene i radi.

Namjestio sam hibernate na 1 minutu ali nećeee!!! bemti winodwse ....-.-.-.-.-.-

blacky
16 godina
blackchoco kaže...
u2Noobish4Me kaže...

tak kod mene i radi.

Namjestio sam hibernate na 1 minutu ali nećeee!!! bemti winodwse ....-.-.-.-.-.-

-a windowsi su krivi zbog? ŠBBKBB.. npr opcija playera da isključi hibernate ako je aktivan,.. . korisnik koji želi nešto podešavati prvo mora naučiti osnove i (donekle) razumjeti, nakon tog mora imati kompatibilan hardware i drivere da bi neka funkcija radila kako je zamišljeno. ... bemti windowse je beskorisno, problem je negdje s tvoje strane.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
blackchoco kaže...
u2Noobish4Me kaže...

tak kod mene i radi.

-a windowsi su krivi zbog? ŠBBKBB.. npr opcija playera da isključi hibernate ako je aktivan,.. . korisnik koji želi nešto podešavati prvo mora naučiti osnove i (donekle) razumjeti, nakon tog mora imati kompatibilan hardware i drivere da bi neka funkcija radila kako je zamišljeno. ... bemti windowse je beskorisno, problem je negdje s tvoje strane.

Pa napravio sam sve šta ste mi rekli i neće..neznam stvarno u čemu može bit problem..

blacky
12 godina

U puno tog moze bit problem, al kao sto kolega kaze, vjerojatno je do tvog pc-a.

Mora da si ga posteno sje.{#}

Sve receno do sad stoji, sve ti trebalo pomoc al tebi i dalje nece.

Savjet - ostavi sad kak je i sutra dodi bit cemo svi pametniji {#}

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

U puno tog moze bit problem, al kao sto kolega kaze, vjerojatno je do tvog pc-a.

Mora da si ga posteno sje.{#}

Sve receno do sad stoji, sve ti trebalo pomoc al tebi i dalje nece.

Savjet - ostavi sad kak je i sutra dodi bit cemo svi pametniji {#}

Slažem se..;)) hehe čujemo se sutra onda :D

blacky
15 godina
moderator

Po potrebi nastavite u drugoj temi, ovo je offtopic.

Just hating everyone for no reason.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 20:27 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo samo da javim da sve radi kao što je gore objašnjeno ;) ..hvala svima :D

EDIT: Nažalost jedanput je uspjelo no više neće...:/ neznam više šta radit...

blacky
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 21:40 (blackchoco).

0 0 hvala 0
12 godina
Imam jedan problem. Kad sam isao instalirati win7 u AHCI stane mi na 15% i baci mi error 0x80070570, pomoc?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lolking kaže...
Imam jedan problem. Kad sam isao instalirati win7 u AHCI stane mi na 15% i baci mi error 0x80070570, pomoc?

pogledaj ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/windows-7-installation-error-0x80070570/156829.aspx

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. 

Imam neobično pitanje iako neznam dali je moguće napraviti.

Ovako, zanima me kada sve updejtano od microsoft update i dali je moguće iskopirat sva update i staviti na posebnu mapu npr usb stick? Mislim da ako lik želi instalirat win 7 a nakon instalacije a da nemora na internet ažurati update a sva update nalazi na stick i instalirat sve. Dali je moguće. 

Razlog je osoba koji ima određen limit pa ne stigne pokupit sva updatea a onda kad pređe limit onda neam za sebe za surfanje.  

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Krivo sam te shvatio pa povlacim odgovor

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 15:28 (Sint1).

0 0 hvala 0
16 godina
Nello kaže...

Pozdrav svima. 

Imam neobično pitanje iako neznam dali je moguće napraviti.

Ovako, zanima me kada sve updejtano od microsoft update i dali je moguće iskopirat sva update i staviti na posebnu mapu npr usb stick? Mislim da ako lik želi instalirat win 7 a nakon instalacije a da nemora na internet ažurati update a sva update nalazi na stick i instalirat sve. Dali je moguće. 

Razlog je osoba koji ima određen limit pa ne stigne pokupit sva updatea a onda kad pređe limit onda neam za sebe za surfanje.  

Iskopirati iz sistema ,ne. Svaki sistem je drugačiji i downloada ''svoje'' updatee i drivere koji mu trebaju.

Skini WSUS offline ,priredi .iso ili usb i nakon instalacije OS-a instaliraj drivere.

Ako imaš limit ,to možeš napraviti na bilo kojem PC-u sa internet vezom. (hint - knjižnica ,public hotspot)

Sint1 kaže...

Krivo sam te shvatio pa povlacim odgovor

Dobro si shvatio ,jel drugi način ne postoji.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 16:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Iskopirati iz sistema ,ne. Svaki sistem je drugačiji i downloada ''svoje'' updatee i drivere koji mu trebaju.

Skini WSUS offline ,priredi .iso ili usb i nakon instalacije OS-a instaliraj drivere.

Ako imaš limit ,to možeš napraviti na bilo kojem PC-u sa internet vezom. (hint - knjižnica ,public hotspot)

Hvala lijepa na odgovoru. To sam i mislio. Na XP moguće jer sam jednom napravio a win 7 komplicirano. Pozdrav.

Nenad
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice