Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 653.841
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Kako mislis nekvalitetnm ciscenju? Svaki delete na kompu traje vrlo kratko. Moras znati sta se desava u pozadini da bi znala zasto delete uvijek kratko traje.

:)
14 godina
neaktivan
logic kaže...

Kako mislis nekvalitetnm ciscenju? Svaki delete na kompu traje vrlo kratko. Moras znati sta se desava u pozadini da bi znala zasto delete uvijek kratko traje.

Znam nprm,da se prilikom vracanja podataka sa formatiranih diskova,velika velicina podataka dosta uspjesno vraca ako je disk formatiran nekakvim "brzim" softwareom(partition magic......)ili quick format diska instalacijskim CD-on OS-a,dok sa slow formatom Instalacijskim CD-on,podaci jako tesko vracaju,sa time logicno je zakljuciti da su kvalitetnije izbrisani.

Cistim brisanjem podataka,svi se podaci uspjesno vracaju hrpom programa,znaci nekvaliteno brisanje!

....u biti tako razmisljam,mozda grijesim,ali to mi je logicno!

Ja jednostavno volim,sve trajno izbrisati,kada instaliram novi OS,da ne bi slucajno ostalo nesta zlocudno na hardu!

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
14 godina
MandaTDI kaže...
ihush kaže...

@ manda,

- izbor jezika, zatim install, i najvažnije custom. Tad s desne strane imaš 'advanced'... nalaze se sve opcije.

Ma sve je ok,znam ja to!Moram priznati da gore onaj odgovor od forumasa i nisam naj,naj razumila,kakve bi veze trebao imat stari os veze sa formatiranjem?

Naglasila sam da se to desava samo na mojoj kompi,iako se na drugima(koje sam instalirala prijateljima),nije dezavalo!

Znaci,nova instalacija,cisti format,ne mogu obaviti SAMO na mome kompjuteru,mogu samo DELETE!

I to delete se obavi za par sekundi,sto je jasan dokaz o nekvalitetnom ciscenju!

...kako nekuzis, lijepo ti je dao redosljed radnji pri instalaciji (stim da je izostavio ono cudo za prihvacanje licenci Smijeh)...
kada dodjes do izbora particije...

izbor particije izbor particije
ispod vidis refresh,delete, format, new.... tebi vjerovatno nece biti sve prikazano ali ces imat umjesto format, new... opciju "ADVANCED"

...stisni na advanced i to bi ti trebalo omogucit da vidis sve opcije (format, new, delete, extend)

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 19:39 (sisko93).
14 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

...kako nekuzis, lijepo ti je dao redosljed radnji pri instalaciji (stim da je izostavio ono cudo za prohvacanje licenci Smijeh)...
kada dodjes do izbora particije...

ispod vidis refresh,delete, format, new.... tebi vjerovatno nece biti sve prikazano ali ces imat umjesto format, new... opciju "ADVANCED"

...stisni na adwanced i to bi ti trebalo omogucit da vidis sve opcije (format, new, delete, extend)

he he he.....vidim da nisam bila jasna,odmah isprika zbog toga!

Gle:Sve ja to radim i dobijem slikicu koju si prikazao,no jednostavno nista se ne desava kada odaberem opciju FORMAT!

Ukupno sam instalirala 7-icu na 5 razlicitih racunala,UVJEK IDEM ISTIM REDOSLjEDOM,i na njihovim racunalima mogu formatirati,samo na mome NE!

eto Cool

15 godina

@ MandaXKR, delete (particije) je trenutan, nije nikakav pokazatelj problema... ali, opis koji daješ je (čudan?).

-Znači isti medij, koji normalno boota (''- iz DOSa''?) ponaša se drugačije na tvojem računalu nego na drugima? Jedini odgovor je

postavke BIOSa ili neki čudan chipset. ... ili je particija na tvom disku napravljena nekim alatom, nestandardno... (moguće i kao obićna greška).

zapravo? - Kad napraviš 'delete'... u čemu je dalje problem? Kreira particiju, nastavi s instalacijom? Pojasni malo, možda nešto rješimo (ili sve zbrljavimo).

btw, Bembo, kad je shvatio da si pripadnica suprotnog spola (što bi tek sa starima avatarom..) normalno da je malo zbunjen. Namigiva

btw2. XKR kao Jaguar, nije tipfeler.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

pa nebi se niti trebalo nista posebno dogodit osim sto bi ti na odabranoj particiji poslje pritiska na format trebalo pod free space pisat - onoliko_koliko__je_tvoja_particija_velikaMB

(pod total size i free space treba biti ista velecina)

..ako se pritiskom na format ne dogodi to sto sam rekao.. probaj pricekat par min...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 20:54 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ MandaXKR, delete (particije) je trenutan, nije nikakav pokazatelj problema... ali, opis koji daješ je (čudan?).

-Znači isti medij, koji normalno boota (''- iz DOSa''?) ponaša se drugačije na tvojem računalu nego na drugima? Jedini odgovor je

postavke BIOSa ili neki čudan chipset. ... ili je particija na tvom disku napravljena nekim alatom, nestandardno... (moguće i kao obićna greška).

zapravo? - Kad napraviš 'delete'... u čemu je dalje problem? Kreira particiju, nastavi s instalacijom? Pojasni malo, možda nešto rješimo (ili sve zbrljavimo).

btw, Bembo, kad je shvatio da si pripadnica suprotnog spola (što bi tek sa starima avatarom..) normalno da je malo zbunjen. Namigiva

btw2. XKR kao Jaguar, nije tipfeler.

E bas sam se sada nasmijala,lud si ko kantaSmijehSmijehSmijeh,dati cu ja tebi MandaXKRSmijehSmijehSmijeh

Ma uopce mi nije problem,sve mi radi savrseno,samo sam pitala,jer mi je cudno,samo to!

Ne koristim alate za formatiranje

Imam 2 harda,sa time i 2 particije,mrzim 3,4,5 particija,da mogu imala bih samo jednuCool

nista,on fino sve izbrise,nastavi instalaciju normalno.

Stari avatar vise nikada necu staviti,jer izaziva "napetost" na forumu(ako si mislio na moj stari avatar)Nevinašce

15 godina

@Manda(tdi), ako te zabrinjava 'kvaliteta' formata, nemoraš brinuti, sve osim tvorničkog LLF ili 'sigurnim (pre)brisanjem' kao DOD nema soro nikakve razlike. Jedina razlika je u pokušaju popravka bad sectora.

-zapitaj se zašto se neke stvari (pre)brišu u nekoliko prolaza, za razliku od formata, upisuju npr 0 ili x ... sektor po sektor, i to nekoliko prolaza, tek nakon takvog brisanja (to je zapravo višestruko snimanje) su podatci (skoro) sasvim uništeni tj nemože ih se vratiti (najveći problem je prepoznati strukturu-particiju). Sve ostalo je 'luk i voda' za spašavanje, uz predpostavku da je HDD ispravan.

-tako da to nebi trebalo zabrinjavati .... (seksistički komentar) .. tvoju malu glavicu. (NHF, još uvjek mislim na brembača i tvoj avatar, da 'napetost' je dobar opis..) Namigiva

Ako ti je cilj imati jednu particiju (teh.ispravno-volumen) i to se može. Kao s RAIDovima (glupi JBOD, RAID5..), možeš i u windowsima koristeći Dynamic disk, ali pazi, vraćanja na basic nema (osim format...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
Evo ovako...imam instalirane win 7 32bit i zelim formatirat te windowse i ponovo ih snimit. Napravim sve postavke u biosu kao u turtorialu i restartam komp sa dvd-om u kompu. Al na pocetku mi instalacija "zapne", odmah nakon crnog ekrana na kojem pise: "windows is copying files" . Nakon toga mi se pojavi plava pozadina i pokazivac misa al opcija za postavku jezika itd. se ne pojavljuje. U cemu grijesim?

0 0 hvala 0
14 godina

pricekaj malo.. imao sam i ja takvih slucajeva kada sam trebao cekat i 10-ak min da bu na kraju nastavilo sve po normalnom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
evo uspjelo je nakon 10 min cekanja...samo zasto mu toliko treba da pokrene setup? Jel to samo meni il?

0 0 hvala 0
14 godina

neznam zasto tako al znam da nisi jedini.. jednom sam prijatelju instalirao i isto sam imao taj problem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Pošto sam danas napisao tutorijal za instalaciju Windows XP operativnog sustava, bio bi red da i noviji dođe na svoje a to je Windows 7.

Više o samom operativnom sistemu možete pročitati na službenim Microsoft stranicama.

Minimalni sistemski zahtjevi su slijedeći:

-1 GHz ili brži 32-bit (x86) or 64-bit (x64) procesor

-1 GB radne memorije za 32-bitnu verziju ili 2 GB radnem memorije za 64-bitnu verziju

-16 GB slobodnog mjesta na tvrdom disku za 32-bitnu verziju ili 20 GB za 64-bitnu verziju

-DirectX 9 kompatibilna grafička kartica sa WDDM 1.0

Ostale zahtjeve možete pronaći ovdje.

Ako niste sigurni da li vaše računalo zadovoljava minimalne zahtjeve, skinite Windows 7 upgrade advisor i provjerite.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krenimo pomalo:

-Postavke BIOS-a za podizanje os-a su gotovo iste kao i za Windows XP uz malu razliku ako posjedujete tvrdi disk sa sata sučeljem

Naime u biosu je potrebno prebaciti SATA AHCI mode na AHCI 

Naravno možete instalirati i na disk sa PATA sučeljem ali onda nećete imati neke mogućnosti koje nudi AHCI mod kao što je hot swap.

Hot swap je koristan ako posjedujete eksterni tvrdi disk koji se na računalo spaja putem e-sata konektora. Prilikom njegovog uklanjanja dovoljno je kliknuti na Safely remove hardware i ukloniti ga.

e-sata (external sata) nudi puno brže prebacivanje podataka nego klasično putem dobrog starog usb-a.

ja imam par pitanja

sad kak sve to uradim kao tu ce mi se obrisat cijeli hdd ne samo system pa cu sam poslozit particije ne?

i sto sad trebam prebacit kod toga sata ahci... nesto imama ovakav hdd

15 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Pošto sam danas napisao tutorijal za instalaciju Windows XP operativnog sustava, bio bi red da i noviji dođe na svoje a to je Windows 7.

Više o samom operativnom sistemu možete pročitati na službenim Microsoft stranicama.

Minimalni sistemski zahtjevi su slijedeći:

-1 GHz ili brži 32-bit (x86) or 64-bit (x64) procesor

-1 GB radne memorije za 32-bitnu verziju ili 2 GB radnem memorije za 64-bitnu verziju

-16 GB slobodnog mjesta na tvrdom disku za 32-bitnu verziju ili 20 GB za 64-bitnu verziju

-DirectX 9 kompatibilna grafička kartica sa WDDM 1.0

Ostale zahtjeve možete pronaći ovdje.

Ako niste sigurni da li vaše računalo zadovoljava minimalne zahtjeve, skinite Windows 7 upgrade advisor i provjerite.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krenimo pomalo:

-Postavke BIOS-a za podizanje os-a su gotovo iste kao i za Windows XP uz malu razliku ako posjedujete tvrdi disk sa sata sučeljem

Naime u biosu je potrebno prebaciti SATA AHCI mode na AHCI 

Naravno možete instalirati i na disk sa PATA sučeljem ali onda nećete imati neke mogućnosti koje nudi AHCI mod kao što je hot swap.

Hot swap je koristan ako posjedujete eksterni tvrdi disk koji se na računalo spaja putem e-sata konektora. Prilikom njegovog uklanjanja dovoljno je kliknuti na Safely remove hardware i ukloniti ga.

e-sata (external sata) nudi puno brže prebacivanje podataka nego klasično putem dobrog starog usb-a.

ja kad stisnem f12 i biosu i dođe mi da odaberem onaj neki first bote device kliknem na cd-rom

i windows se normalno digne (dobro ne bas normalno pise mi da windosi imaju neki problem i da odaberem safe mode,start windows normaly...)

kako da pokrenem instalaciju

i sto je s ovim ahci sata ahci??

14 godina
neaktivan

super za pet

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam instalirati windowse 7, na racunalu imam 3 hard diska do sad su mi windowsi bili instalirani na Seagate 80 GB, programe sam instaliravao na WD 120GB, a igre i arhiva su mi na WD caviar black 640GB jer je najbrži od ta 3. Da li je taj raspored dobar i da li trebam kod nove instalacije nesto podesavati za hard diskove?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Windowse si stavio na najsporiji a arhivu na najbrzi disk? Potpuno pogresno. Upravo obratni si trebao napraviti.

14 godina
neaktivan

Sta da igre i windowse stavim na WD 640GB, da li trebam napravit dvije particije jednu za windowse (koliko GB) i jednu za igre.

0 0 hvala 0
14 godina

pa ako ti je taj hdd najbrziji stavi na njega windows, igre i programe...

...nemoras ti pravit dvije particije ako ti to nezelis.. ali je svakako preporucljivo i na jednu stavis win+programe (oko 40gb..bit ce ti dovoljno)  a na drugu igre (ostatak prostora)

14 godina
neaktivan

Kako da napravim na tom hard disku dvije particije ako je nesto na njemu da li se to moze ili moram formatirat disk.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze se ako ima dovoljno praznog prostora ali bolje bi bilo prebaciti sadrzaj na neki drugi disk i onda to raditi.

16 godina
neaktivan

šta kakve particije imaš 3 diska...ajd napravi harem  

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nemoras formatirat.. particiju mozes napravit i iz windowsa: desni klik na computer pa na manage:

Computer Management Computer Management
odaberes koji ces hdd (u mom primjeru Disk 0) te desni klik na particiju (na slici su 2 particije, (C:) i ARHIVA (D:) i daberes shrink.. malo pricekas i u novom prozoru odaberes velecinu nove particije i to je too...

...ako netrebas vise prostora od 640GB+120GB izvadi si ovaj hdd od 80GB

16 godina
neaktivan

Zasto da ga izvadi?

14 godina
logic kaže...

Zasto da ga izvadi?

to je njemu na volju...

16 godina
neaktivan

Nema niti jednog razloga da ga izvadi.

14 godina
logic kaže...

Nema niti jednog razloga da ga izvadi.

ako ne zeli imat prepuno particija a taj mu hdd netreba.. neka ga onda izvadi - nemora ako nece!

16 godina
neaktivan
krayzie kaže...
Evo ovako...imam instalirane win 7 32bit i zelim formatirat te windowse i ponovo ih snimit. Napravim sve postavke u biosu kao u turtorialu i restartam komp sa dvd-om u kompu. Al na pocetku mi instalacija "zapne", odmah nakon crnog ekrana na kojem pise: "windows is copying files" . Nakon toga mi se pojavi plava pozadina i pokazivac misa al opcija za postavku jezika itd. se ne pojavljuje. U cemu grijesim?

Taj sam problem i ja imao. I nikako i nikako da mi se pokrene normalno. Sljedece sto sam napravio je da sam iz starih Windowsa deinstalirao TuneUp utilities... I onda mi je sve krenulo normalnom brzinom. Da li ima to ikakve veze sa tim ne znam, ali to mi se u tom trenutku desilo. Pa ako netko ima problema i da na starim Windowsima ima TuneUp, neka ih proba deinstalirati pa da se vidi da li to stvarno moze pomoci...

14 godina
Kezo kaže...
krayzie kaže...

Taj sam problem i ja imao. I nikako i nikako da mi se pokrene normalno. Sljedece sto sam napravio je da sam iz starih Windowsa deinstalirao TuneUp utilities... I onda mi je sve krenulo normalnom brzinom. Da li ima to ikakve veze sa tim ne znam, ali to mi se u tom trenutku desilo. Pa ako netko ima problema i da na starim Windowsima ima TuneUp, neka ih proba deinstalirati pa da se vidi da li to stvarno moze pomoci...

lik kojemu sam ja instalirao win7 a imao je taj problem - nije imao tuneup instaliran...

16 godina
neaktivan

A onda je nesto drugo... Zbog ceg je meni normalno proradilo ne znam... I da, imao sam TuneUp 2010...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice