Zakoni o vožnji (mladi vozači) izdvojena tema

poruka: 481
|
čitano: 247.438
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Zakoni o vožnji (mladi vozači)
Old Iggy kaže...
4L4N kaže...

jucer sam sa frendom isao u Sloveniju i na grani nam riba kaze da stanemo sa strane,i dode do nas trazit prometnu i provijerit malo vozilo. Gleda ona prometnu a ono 85kw ima auto i kaze mu "gospodine, u Sloveniji mozete vozit ovaj auto ali kod nas ne" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Ma sta nije za poludit?!?!?!?   Na kraju nas je pustila bez kazne,al da je bila/o neka/i izkompleksiran/a trebali bi auto na grani pustit i cekat nekog da dode po nas!!!! -.-

A što je tu krivo?

ma nista nije krivo slazem se u potpunosti. Zakon je takav kakav je i nema tu price. Al u takvim situacijama ti doe da...!!!!!

17 godina

Oce se ovaj zaon sta mjenjat? Nesto je frend spomenuo da od sljedece godine nema ovog ogranicenja od 80kW?

You got to lose to know how to win
13 godina
odjavljen
Koliko je meni poznato zakon je isti sto se mladog vozaca tice nisam cuo za nikakve promjene..jedine promjene u ZSPC su placanje prekrsajnih kazni na licu mjesta (kazna ce biti umanjena za 50 posto ukoliko vozac u prekrsaju plati na licu mjesta)
14 godina
Zakoni o vožnji (mladi vozači)

Bit će rok 3 dana plaćanja kazne 50% manje, a ne samo na licu mjesta.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dali sam ja dobro cuo, da mladi vozaci nesmiju se voziti poslje 11h? 

L0L
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima tu neke logike, možda da možda ne. Ali bilo bi bolje da poslije 23h vozi u pratnji starijeg vozača. Možda nam prodaju bajke, ali prijedlog nije za odbacit jer mladim divljacima i treba kontrola.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
2 14 hvala 0
17 godina
razermario kaže...

Dali sam ja dobro cuo, da mladi vozaci nesmiju se voziti poslje 11h? 

Smiju taj zakon ne vrijedi vec par godina.

13 godina
DiRT kaže...

Ima tu neke logike, možda da možda ne. Ali bilo bi bolje da poslije 23h vozi u pratnji starijeg vozača. Možda nam prodaju bajke, ali prijedlog nije za odbacit jer mladim divljacima i treba kontrola.

Hmmm.. netko ako ce divljati divljati ce i po danu ... a ne poslje 11h... btw i ja sam mladi vozac.. pa kad mi dode stisnem nekada gas neovisno DAN / NOC

L0L
16 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Oce se ovaj zaon sta mjenjat? Nesto je frend spomenuo da od sljedece godine nema ovog ogranicenja od 80kW?

Debilan zakon,kao i cijela država.Trebalo bi biti da se ne smije vozit auto jači od 80  kw nekoliko godina nakon polaganja,ovako ispada da netko tko vozi od 18-te godine ima manje iskustva od nekoga tko položi sa 24 pa smije voziti sto hoce.Ograničenja trebaju bit,slažem se,ali ne na ovaj način.-

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
13 godina
odjavljen
big_guy kaže...
R4zOR229 kaže...

Debilan zakon,kao i cijela država.Trebalo bi biti da se ne smije vozit auto jači od 80  kw nekoliko godina nakon polaganja,ovako ispada da netko tko vozi od 18-te godine ima manje iskustva od nekoga tko položi sa 24 pa smije voziti sto hoce.Ograničenja trebaju bit,slažem se,ali ne na ovaj način.-

Totalno krivo tumacis taj zakon

Nije uopce pitanje iskustva, ne postoji u zakonu neiskusan ili iskusan vozac.. vec mladi vozac a dobro se zna da je mladi vozac do 24 god.. a sto bi se u nas reklo "mladost- ludost" zato to ogranicenje

za primjer: osoba 32 godine pocne pusiti i uredno kupi kutiju cigareta, dok maloljetna osoba pusi vec 4 godine a nemoze kupiti kutiju cigareta...---znaci po tvom bi  i ovdje trebalo gledati iskustvo ;)

Al sve u svemu slazem se sto si napisao :D

16 godina

Koliko god vi pričali da treba ostat ovaj zakon, to nije istina.

Ako je tako dobar, zašto ga svi ne uvedu?

Postoje li neke konkretne statistike o broju nesreća od uvođenja tog zakona?

Jedino relativno normalno ograničenje mladim vozačima ima Australija, u kojoj je ograničeno na N/A motore s ne više od 6 cilindara.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Robilad kaže...
big_guy kaže...
R4zOR229 kaže...

Totalno krivo tumacis taj zakon

Nije uopce pitanje iskustva, ne postoji u zakonu neiskusan ili iskusan vozac.. vec mladi vozac a dobro se zna da je mladi vozac do 24 god.. a sto bi se u nas reklo "mladost- ludost" zato to ogranicenje

za primjer: osoba 32 godine pocne pusiti i uredno kupi kutiju cigareta, dok maloljetna osoba pusi vec 4 godine a nemoze kupiti kutiju cigareta...---znaci po tvom bi  i ovdje trebalo gledati iskustvo ;)

Al sve u svemu slazem se sto si napisao :D

Zakon je idiotski jer ga zapravo oni na koje se odnosi ni ne postuju. Primjer frend ima dosta jaci auto i bas ga briga, jer kad ga zaustave uvijek uvali pare murji i ko da nikom nije nista. I da stalno divlja zato sta moze i bas ga briga, a neko ciji starci imaju malo jaci auto nema sta vozit zbog ovog zakona. Makar nebi divljo po cesti jel zna da ce na*ebat ako napravi nesto autu. I sta da rade ljudi mladi od 24god koji na poslu dobe auto/kombi koji je jaci od ogranicenja? Pa nista mogu se samo molit da ih neko ne zaustavi ili dat otkaz, il u krajnjem slucaju platit 1000kn i s*ebat neku dostavu koju su trebali napravit...

13 godina
neaktivan

taj zakon zapravo sluzi da bi se klincima zabranilo davanje u ruke automobile koji imaju (pre)veliko ubrzanje, jer je to prava opasnost posto se sa slabijim autom tesko negdje (u gradu) postenije zaletit a da te pandurija ne uhvati (a i o tom po tom)...

inace, mladi vozaci mogu polagati i C kategoriju, a kamioni imaju i vise od 80kW, tako da taj zakon nije bas najjasniji, jer onda bez problema mladi vozac moze sjest u kamion, a bome danas kamioni idu bolje nego auti, pa ko voli...

u americi postoji zakon, cini mi se, vezan za omjer snage auta i mase auta, jer nije isto ako imas 200 konja u golfu 2  i u neakvom vecem kombiju, kakav auto takva masina...

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da ne čitam cijelu temu, sigurno je bilo riječi o tome i netko je rekao to, ali my 2 cents.

Imamo glupih zakona, bez daljnjeg, ali ovo je jedan od suludijih.

Pravilo da ne smiješ voziti 6 godina "jači" auto ako položiš s 18 je logično kao što je logično da ministri, predsjednici 6 mjeseci nakon "umirovljenja" ili odlaska s funkcije još primaju punu plaću.

No to je za neke druge rasprave.

Koja je logika da ja (položio s 18 i vozim sad već 3,5 godine) i ne smijem voziti "jači auto" te netko tko položi s 24, sjedne u 150+ HP auto i vozi ga?
A ja do tada sam već 3,5 godine ispred njega.
Kao, ograničavaju se "klinci" da ne divljaju. Ok, slažem se, ali jednako se gine i u autu od 200 HP i u onom od 50.
Samo što se u ovom od 200 puno prije stigne do smrti.

Logic there is none!

Ja s 6 godina vozačkog iskustva (u 25. godini) i netko tko položi s 24 godine i 0 godina vozačkog iskustva smo tek tada ravnopravni na cesti.

Oh, fuck Croatia! 

Smatram da treba uvesti zakon za "mlade" vozače da do 2-3 godine vozačkog iskustva ih obavezuje ovaj zakon, a nakon toga vrijedi zakon kao i za "iskusne" vozače.

Jedino je problem, do koje godine ograničiti "mlade" vozače?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 8:57 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Polozio sam voacki prije 1 i pol godine.

I evo moji prijatelji, cura, polozili prije 6mj.

Moj frend, je stvarno lose vozio prvih mjesec dva, ali eto, nakon 3mj sad stvarno vozi da je meni fino zavalit se u suvozacko sjedalo i bas me briga.

Ostalo je stvar navike. Kad pocnes maxat 75KS, maxas 125KS, maxas 200KS i tako dalje, samo stvar navike nista drugo.

A sa 75KS i 300KS isti vrag, 13s do 100kmh ili 5h do 100kmh, ako si dovoljno glup, ni 8s ti nije dovoljno da ne napravis sranje. A nema ceste gdje se ne mozes zaletit preko 100kmh, sa bas bilo kojim autom dostupnim.

Jedino je iskustvo iskustvo iskustvo. Vec nakon 6-12mj ljudi stvarno lijepo voze, ne kazem rally voze ili ne znam kako brzo, nego normalna voznja, grad, otvorena, sve to ide glatko i kako spada.

Najbolje, 2 godine od polozenog vozackog, omjer KS/KG taj i taj i to je to. Ovo 6 godina pa naucim vozit space shuttle od 10 milijuna konja ili koliko vec....

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja sam sa 16 polozio za 125 (a1) kategoriju i tada je bio zakon da cim navrsis 18 a1 se pretvara u A. E sad, frend mi je dao zahtijev za vozacku i rekao mi je da postoji mogucnost da nam se upise A posto je tada bio takav zakon... I da mu je nesto spominjala tamo na salteru al nije tocno siguran. Plus toga ako sam sa 16 god poceo sakupljat iskustvo u voznji a sada imam 22, znaci da imam 6 god iskustva u prometu te bi bilo logicno da mogu vozit bilo koju konjazu... 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Logika i Hrvatska ne idu zajedno. Sorry guys.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina

Naravno da ne bi bilo logično.

Zato jer nigdje u zakonu ne stoji da je mladi vozač 6 godina od polaganja, već da je mladi vozač dok ne navrši 24 godine.

15 godina

Zakon je retardiran..

Meni bi recimo savršeno odgovaralo da pomaknu granicu do 85 kw [zbog JTD motora].

A što se tiče ostalog, šta nije bolje staviti da oni koji su stariji od 24 i oni koji imaju preko 2-3 godine vozačkog iskustva, da mogu voziti aute preko 80 kw.

Možda i staviti ks/kg. Recimo 100 ks po toni. To bi bilo puno bolje. Ovako je isto voziti neko lagano čudo tipa Swift, CRX sa 800-900 kg i 110ks i neku limuzinu od 1.5 tone i 110 ks.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
dv14 kaže...

Zakon je retardiran..

Meni bi recimo savršeno odgovaralo da pomaknu granicu do 85 kw [zbog JTD motora].

A što se tiče ostalog, šta nije bolje staviti da oni koji su stariji od 24 i oni koji imaju preko 2-3 godine vozačkog iskustva, da mogu voziti aute preko 80 kw.

Možda i staviti ks/kg. Recimo 100 ks po toni. To bi bilo puno bolje. Ovako je isto voziti neko lagano čudo tipa Swift, CRX sa 800-900 kg i 110ks i neku limuzinu od 1.5 tone i 110 ks.

130KS po toni bi bilo ok ako već mora biti zakon, čemu ograničavati bilo kakvu zabavu mladim vozačima?

Sa autom od 800kg će jednako umrijet sa 100 ili 130KS, a teško je naći nekakav BMW ili neku drugu srednju klasu slabiju od 150-160KS kad bi išli po 130KS za 1.3 tone...

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 15:44 (8ax).
15 godina
neaktivan

"Ukinuti članak odnosi samo na mlade vozače kojima je upravljanje vozilom zanimanje (radi jednakog prava na rad), te na vozače kojima su do 17. lipnja 2008. prestale dvogodišnje zabrane i ograničenja propisani člankom 221. Zakona. "

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
17 godina
neaktivan
BMK kaže...

Jedino je iskustvo iskustvo iskustvo. Vec nakon 6-12mj ljudi stvarno lijepo voze, ne kazem rally voze ili ne znam kako brzo, nego normalna voznja, grad, otvorena, sve to ide glatko i kako spada.

Najbolje, 2 godine od polozenog vozackog, omjer KS/KG taj i taj i to je to. Ovo 6 godina pa naucim vozit space shuttle od 10 milijuna konja ili koliko vec....

Da, zdrav razum i iskustvo. Naš zakon je napisan tako da ne gledaju iskustvo, već računaju da se mlađi od 24 god neće vodit zdravim razumom, u čemu su djelomično i u pravu. Ja bi ostavio granicu od 24 god, ali umjesto ograničenja od 80kW uveo KS/kg.

A za ovo boldano, zašto samo 2 god od položenog? Jer, što s onima koji ne sjednu u auto 5x mjesečno?

16 godina

Uveo bih ograničenje na 70 ks za vozače do 30 godine, elektronski ograničio brzinu na 80 a max brzina 110 na autoputu. Danas ljudi jednostavno nisu normalni. Jure kao bolesni, prolaze kroz crveno, nepoštuju u prometu nikoga niti pravila, prometna kultura nula bodova. Ograničenje 80, ja vozim 90-100 a on mi trubi i blica....užas ljudi užas. Boli me briga što će on budala poginuti ali nedaj Bože da udari dr auto u kojem poginu roditelji , djeca, bake, djedovi....Probajte voziti u Splitu pa će vam svaka kazna biti premala kada to vidite.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 13:22 (stručnjak).
Moj PC  
2 19 hvala 0
15 godina
neaktivan

a zašto stavljati takva ograničenja?
Treba izvesti policiju van, pa neka lupaju kazne.

Edit : najlakše lupit kaznu, pa ograničiti i one koji ne voze kao majmuni. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 13:25 (turbojc).
13 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

Uveo bih ograničenje na 70 ks za vozače do 30 godine, elektronski ograničio brzinu na 80 a max brzina 110 na autoputu. Danas ljudi jednostavno nisu normalni. Jure kao bolesni, prolaze kroz crveno, nepoštuju u prometu nikoga niti pravila, prometna kultura nula bodova. Ograničenje 80, ja vozim 90-100 a on mi trubi i blica....užas ljudi užas. Boli me briga što će on budala poginuti ali nedaj Bože da udari dr auto u kojem poginu roditelji , djeca, bake, djedovi....Probajte voziti u Splitu pa će vam svaka kazna biti premala kada to vidite.

navrsio 30 ili? 

13 godina

Aj ljudi budite realni i nemojte pričat gluposti molim vas . Ako je netko glup nece on bit manje glup ni sa 24. godine , a ni sa 50 godina vjerujte mi . Ja da odlučujem ja bi uveo odnos snage po kilaži . Nije isto 100 ks u npr. Passatu ili u Suzuki Swiftu koji ima 900 kg , a Passat 1500 kg.

A ovo sto je netko predložio ograničenje brzine  . To bi tek bilo opasno . Zamisli ides zaobici šleper koji ide 75km/h ,a imas ograničenje na 80 km/h , obilazio bi 5 minuta i sigurno uletio u neke škarice . 

Moj PC  
10 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Kako se ni jedan lobi iz autoindustrije ne sjeti lobirati za ukidanje tog zakona,za svakakve gluposti lobiraju pa nek onda i ovu.

The world is just illusion

4 0 hvala 0
17 godina

Ma to isto nema veze s vezom bas mi je stari nesto govorio da su u njemackoj smanjivali kubike autima. Znaci isti autu s istim motorom kod nas pise jedna kubikaza tamo se vodi po drugoj...

13 godina
neaktivan

2 godine iskustva bi trebalo uvest za sve, ne samo za najmlađe.

Slažem se da ima tu nešto u ograničavanju, ali bi trebalo ograničiti kw/kg, a ne ovako. Brabusov Smart ima 74kW, a leti ko zvjer..

A kolegu gore koji je izrevoltiran bržim vozačima, opasniji su loši-spori vozači, i tu bi strože nešto uveo za te autoškole. Ruše na glupostima, a razne budale puštaju.

Ima budala koji brzo voze, ali ako netko vozi blago brže od propisa, veća je vjerojatnost da je bolji vozač od onog koji vozi blago sporije od propisa. I u više slučajeva nesreću izazovu loši vozači nepromišljenim potezima u prometu.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

5 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice