Naravno, trajniji je jer je slabiji (malo snage za veliki obujam), ali ima očajne performanse. Imali smo auto s tim motorom. Ide gore od benzinaca iste snage, i pretežak je.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ja sam sa Matizom 0.8 3cyl kretao bez gasa, neznam stvarno u čemu je vaš problem
Ajd' da ste žene, pa bih shvatio, ali muški...
Koliko treba imati minimalno bodova za proći ispit iz teorije? 90% točnih odgovora?
108/120
Al raskrižja moraju bit sasvim točna.
prošao na vožnji iz prve :D
Jel istina da mi medicinski tehničari ne moramo uopce polagati prvu pomoc niti ista platiti za nju ?
EDIT:
PPP - PRUŽANJE PRVE POMOĆI
Ispiti se polaže individualno pred ovlaštenim ispitivačem Hrvatskog autokluba i to obvezno prije ispita iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom.
Ispit nisu dužni polagati doktori medicine, medicinske sestre ili medicinski tehničari i kandidati koji imaju važeću vozačku dozvolu za upravljanje vozilom određene kategorije.
Za koliko ste položili,mislim vremenski?
Neki dan bio na testu iz propisa (što je kretenizam jer već imam vozčaku za A1, ne kuzim zasto opet za B moram polagat propise) i rjesio 120/120 :) nazalost iz druge :)
Sutra krecem s voznjom :)
Ja sam upisao 1.8 vozački a imam ispit iz vožnje 4.11 :)
Sad u ponedjeljak imam i prvu pomoć,kako ste vi učili za to?Samo pročitali onu knjižicu ili?
Trebam mišljenje što većeg broja ljudi.....
Imam 17 godina i dijagnozu diparesis spastica koja se očituje u problemima s ravnotežom i oštećenju fine motorike zanima me dal' da se uopće nadam vozačkoj ili ne jer su moji doma oko toga podijeljeni, prijatelji iz razreda me (većinom) podržavaju, a brat (koji me usput polako i priprema za autoškolu) kaže da je vidio i gorih "vozača" koji su položili, a ja više ne znam što da mislim
Imam 17 godina i dijagnozu diparesis spastica koja se očituje u problemima s ravnotežom i oštećenju fine motorike zanima me dal' da se uopće nadam vozačkoj ili ne jer su moji doma oko toga podijeljeni, prijatelji iz razreda me (većinom) podržavaju, a brat (koji me usput polako i priprema za autoškolu) kaže da je vidio i gorih "vozača" koji su položili, a ja više ne znam što da mislim
Pa ako prođeš lječničko vozi, šta te briga :D
Provozaj se nekoliko puta po nekom praznom parkiralištu. Nek te odvedu tvoji ili neki frend. Vidi malo kako ti ide. Ako nemaš trzavice i možeš kontrolirati sve što treba - nabavi neki priručnik, sjedni i nauči.
Po mom iskustvu, dva savjeta - što manji motor (sa što manjom potrošnjom) i što veća karoserija (think...Golf with 1.4 Lit. ili čak 1.2 ako imaju, sasvim dosta za po gradu).
Sretno kako god završilo...
@Volvox
Bez uvrede, ali odgovor ti je glup da ne može biti gluplji.
Srećom, nijo 123 pokazuje sasvim odgovoran pristup i odgovorno postavlja pitanje. Vidio sam kako ljudi koji "varaju" na lječničkom doslovno razmazuju pješake po cesti, tako da....
Moj savjet je ne iako prođeš liječnički jer ukoliko se desi bilo kakvo sranje i osrednji tužilac će te sjebat samo tako. Izvuce tvoju medicinsku dokumentaciju i jednom jednostavnom rečenicom tipa " Osoba bi drugačije reagirala da nema dijagnuzu XY) i ti si gotov. Isto je sa osobama sa epilepsijom. Njihova bolest je sa ljekovima pod kontrolom i mogu upravljati vozilom ali kad se dogodi sranje onda tu ništa ne pomaže. Trust me I am Doctor.
Gle, svi mi ti možemo reći da ideš polagati, ali ako se nedaj Bože jednom nešto dogodi, ti si taj koji mora stati pred sudca, i nositi teret na savjesti.
Jedina osoba koja o ovome zaista može odlučiti si samo ti, nitko drugi.
Žao mi je što je takva situacija kod tebe, možda ovo sve malo surovo zvuči, ali su najbolje namjere.
Ja razumijem i poštujem mišljenje svakog od vas....
Svjestan sam toga da ću (čak i ako položim) morat strogo poštovat pravila, a što se trzavica (nisu tako strašno jake) tiče za to imam rješenje (vježbat dok se ne usavršim)
O svemu tome imam pozitivan stav zato jer sam zaključio da liječnici nisu baš uvjek u pravu, naime oni su krivi za moje stanje, a i rekli su da nikad neću vozit bicikl.I rest my case....
P.S.- Ne osjećam se sposobnim za velike brzine tako da auto s motorom jačim od 50Kw ne dolazi u obzir......
Pa kao prvo sumnjam da sa tom dijagnozom mozes proci lijecnicki uopce. Ja kad sam bio na lijecnickom decko ispred mene nije dobio jer ima srcanu manu. Dok ti imas poremecaj u motorici sta je jedno od vaznijih stvari u voznji auta. Kordinacija nogu + oko - ruke.
Ti ne mozes varati na lijecnickom zato jer kad trazis potvrdu o psihofizickim sposobnostima, doktorica mora navesti sve tvoje akutalne probleme inace i ona moze nahebati ako se ista dogodi. Najveci je problem sta ces za tu ''probu'' lijecnickog platiti oko 450kn...
I ako prodes, najvjerovatnije ces dobiti ogranicenje na par godina kada ces opet morati doci na lijecnicki.
E,sad još jedna važna stvar je koliko je ozbiljna tvoja dijagnoza, možda i nije toliko ozbiljno. Najbolje ti je otić na lječnički i tamo reči što se događa...
Tako će i bit, a do konačnih rezultata računam na najgore :-/
Polozio vozacki jucer od prve :))))

P.S.- Ne osjećam se sposobnim za velike brzine tako da auto s motorom jačim od 50Kw ne dolazi u obzir......
Hmm, škoda citigo s motorom od 44kW ide negdje do 170 km/h... hoću reći, možda ne bi to trebao uzimati snagu posebno bitan faktor - možda bi bilo praktičnije da gledaš koji model ima collision avoidance, lane departure assist i takve stvari...
https://drive.google.com/#folders/0B1yUfkBpV2iLSlFXekZ0MWVGNU0
ispitni testovi i raskrizja iz autoskole po kojima sam ucil pa kome treba nek skine :)
Ako i položim i dobijem neki bijesni auto (koji ionako ne želim) mislim strogo poštovat pravila, pa makar svaki tjedan išao na liječnički....
Znam da zvučim jadno i dosađujem onima koji imaju pravih ptanja o vozačkom ispitu ali molim za malo razumjevanja jer mi je vozačka životna želja, koja bi mi u slučaju da se ispuni pomogla da se osjećam normalno
Usput, sanjam o nekoj starijoj generaciji Golfa jer je to auto koji me prati kroz cijeli život (jednom prilikom mi ga je skoro i oduzeo), a ako ne prođem pregled kojekakve asistencije u vožnji su mi apsolutno beskorisne
Gle .. uopce ti nije toliko bitno 50kw ili 80kw što se tiče brzine ... obje snage prosječno mogu 150 km h ...ali to ovisi koliko stisneš papučicu gasa ....
i ja sam ljubitelj golfova ..savjetujem ti golf 4 dizelaš 16 .80 kw naravno sve ako budes imao pravo na polaganej i daljnju voznju
zelim ti svu srecu u tvom htjenju da polozis vozacki
EDIT:
i ne ..uopce ne zvucis jadno i dosadno ..jer te razumjem kako ti je .. i znam kako je to htjeti voziti ....mene osobno muce samo financijski problemi za polaganje ...
Ako i položim i dobijem neki bijesni auto (koji ionako ne želim) mislim strogo poštovat pravila, pa makar svaki tjedan išao na liječnički....
Znam da zvučim jadno i dosađujem onima koji imaju pravih ptanja o vozačkom ispitu ali molim za malo razumjevanja jer mi je vozačka životna želja, koja bi mi u slučaju da se ispuni pomogla da se osjećam normalno
Usput, sanjam o nekoj starijoj generaciji Golfa jer je to auto koji me prati kroz cijeli život (jednom prilikom mi ga je skoro i oduzeo), a ako ne prođem pregled kojekakve asistencije u vožnji su mi apsolutno beskorisne
Odi ti ljepo na lječnički i budeš vidio,mi možemo ti ovdje bilo što govorit ali kolika god je šansa da padneš, tolka je vjerojatno i da prođeš.
Gle .. uopce ti nije toliko bitno 50kw ili 80kw što se tiče brzine ... obje snage prosječno mogu 150 km h ...ali to ovisi koliko stisneš papučicu gasa ....
i ja sam ljubitelj golfova ..savjetujem ti golf 4 dizelaš 16 .80 kw naravno sve ako budes imao pravo na polaganej i daljnju voznju
zelim ti svu srecu u tvom htjenju da polozis vozacki
EDIT:
i ne ..uopce ne zvucis jadno i dosadno ..jer te razumjem kako ti je .. i znam kako je to htjeti voziti ....mene osobno muce samo financijski problemi za polaganje ...
Razlika je u ubrzanju. Pokušaj pretjecat s nečim što ima 50kW i nečim što ima 80kW..
Pozdrav,imam 15 godina rođen sam 14.8.1998. sljedece godine želim polagati za motor do 50 kubika,stric i tata mi kažu da moram napuniti 16 pa tek onda jeli to istina?
Naravno da je istina...
Mislim da je fora ista kao i sa B kategorijom, odnosno sa 15.5 možeš krenuti na predavanja i ispite, samo ispit vožnje možeš dobiti tek kada napuniš 16 godina.
Ako sam u krivu, ispravite me.
Pa ja sam sa Matizom 0.8 3cyl kretao bez gasa, neznam stvarno u čemu je vaš problem
Ajd' da ste žene, pa bih shvatio, ali muški...
ma ide to bez problema i u drugoj s mjesta bez gasa.. al naravno, nije baš dobro za auto..