Sluzbeno je! Mantle je 45% brzi od DX11!

poruka: 295
|
čitano: 41.053
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Sluzbeno je! Mantle je 45% brzi od DX11!
Zapravo meni osobno najzanimljiviji dogadaj u zadnjih oho-ho godina...:-) valjda bude koja rijec o tome na BFS!lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
15 godina

Lijepo pitam kada će taj mantle a dobijem dva td.

Dobro jbte kakvi ste vi to ljudi? Ili odgovorite lijepo ili f... off, odrastite. :p

bug caruje, um klade valja

5 8 hvala 0
12 godina
odjavljen
Oldy kaže...

Dobro jbte kakvi ste vi to ljudi? Ili odgovorite lijepo ili f... off, odrastite. :p

ne citas :)

Decki prva igra "na mantle-u" thief4 izlazi za 2tjedna, pa s njim predpostavljam i svi odgovori o doticnom api-u i njegovim perfomansama i naravno sraz amd vs nvidia! Stvarno bit ce zanimljiva cijela ova prica!lp
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 9:56 (Arnold Layne).
15 godina

To je napisano kasnije kada sam već imao dva td. :)

bug caruje, um klade valja

6 7 hvala 0
15 godina
protjeran
Sada tebe to muci??
B-A-R-C-A
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Da odrastemo?

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
15 godina

"Službeno" će biti dok ja pokrenem BF4 i sam vidim tih 45%. {#}

Xfire: lxexo // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
Pitanjce jedno mantle podrzava HD 5770?
Samobor je lepa varoš
12 godina
protjeran
Ne! Samo od 7xxx serije
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Ali covjece, 45% veci FPS stavlja jednu R7 260X bok uz bok nekoj GTX 770 otprilike, Nvidia ce stvarno morat smislit nesto i to brzo!

koliko dugo misliš da će nvidiji trebati da osmisli malo promjenjenu verziju mantle-ovog koda koja zaobilazi amd-ov patent? ono što se sada dovodi u pitanje (mada sumnjam, zbog prevelikog tržišnog rizika) dali će biti komptabilni, jer ako nece, onda ce ili programeri morati pisati odvojene kodove, ili cemo se vratiti na ono kada su igrice koje si htio igrati znacile koju ces graficku kupiti, jer nisu sve podrzavale, znaci prije directx-a...

14 godina
1337Code_breaker kaže...
Laxarus kaže...

Ali covjece, 45% veci FPS stavlja jednu R7 260X bok uz bok nekoj GTX 770 otprilike, Nvidia ce stvarno morat smislit nesto i to brzo!

koliko dugo misliš da će nvidiji trebati da osmisli malo promjenjenu verziju mantle-ovog koda koja zaobilazi amd-ov patent? ono što se sada dovodi u pitanje (mada sumnjam, zbog prevelikog tržišnog rizika) dali će biti komptabilni, jer ako nece, onda ce ili programeri morati pisati odvojene kodove, ili cemo se vratiti na ono kada su igrice koje si htio igrati znacile koju ces graficku kupiti, jer nisu sve podrzavale, znaci prije directx-a...

Ako se ne varam negdje sam procital da Nvidia vec odavno radi svoji neki "nVapi" kao odgovoru Mantle-u ali di se svi lovite za tih 45% pise up to 45% nigde nije zagarantirano tocno brojka od 45% dobitak preformansi..

twice the pride double the fall
13 godina

Heheheheh, mene zanima dali cu osjetiti peformance s MANTLE-om jer imam HD7770 koju pogoni dualac pa je več bottleneck, zamisli taj bottleneck s MANTLE-om...Živi bili pa vidjeli :DD

Strm
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovo službeno u nazivu temi je smijeh.

još nije niti službeno izašao kak može onda službeno bit brži?

dok ne izađe van u širu masu i dok nevidim neke evidentne promjene nevjerujem im ništa.

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
9 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
dad0r kaže...
1337Code_breaker kaže...
Laxarus kaže...

Ako se ne varam negdje sam procital da Nvidia vec odavno radi svoji neki "nVapi" kao odgovoru Mantle-u ali di se svi lovite za tih 45% pise up to 45% nigde nije zagarantirano tocno brojka od 45% dobitak preformansi..

ne ganjam ja tih 45%, osobno stvarno nisam privržen nijednoj od tih kompanija, ja samo naglašavam da sada kada se miče od utvrđenog standarda i prelazi na nešto bolje, da opet dolazimo do problema nekompatibilnosti, jer sumnjam da ce amd biti spreman dijeliti, sigurno ima debele patente za to već mjesecima ako ne i godinama prije nego što je bilo što procurilo u javnost, i upravo sva ta galama oko 45% mozda znači da je ati spreman na taj riskantan potez da pridobije toliki dio tržišta u tom kratkom roku prije nvidijinog rješenja da prisili developere da pišu za njihov mantle, veliki rizik, ali ako uspiju astronomska dobit, po mojem mišljenju preriskantno, i ne demokratski jer tim potezom ne ruše, ali u najmanju ruku natežu tržišno pravo, jer svoju poziciju kao jedinog vlasnika tehnologije i kao jednu od dvije vodeće tvrtke po pitanju opskrbe grafičkim karticama u svijetu da preuzme kompletno tržište, jer osim ako, ponavljam, developeri napišu odvojene kodove, ili kao u slucaju sa linuxom i wineom, mi ćemo (u slucaju da ne posjedujemo ati karticu) morati koristiti "prevoditeljski program"

16 godina
Strm kaže...

Heheheheh, mene zanima dali cu osjetiti peformance s MANTLE-om jer imam HD7770 koju pogoni dualac pa je več bottleneck, zamisli taj bottleneck s MANTLE-om...Živi bili pa vidjeli :DD

Naprotiv, Mantle će smanjiti bottleneck jer rasterečuje procesor.

Twitter: @191x7
12 godina
protjeran
ZeNGe_CRO-mt kaže...

ovo službeno u nazivu temi je smijeh.

još nije niti službeno izašao kak može onda službeno bit brži?

dok ne izađe van u širu masu i dok nevidim neke evidentne promjene nevjerujem im ništa.

pa ako nisi gledao prezentaciju di se bf4 vrtio za 45% bolje s mantleom onda nemas sta nazivati smijesnim, nego reci ja to nisam vidio?! LP

13 godina
odjavljen

Nemožeš sve nade polagati u tu "prezentaciju".

Isto tako ja mogu napraviti Mantle HR XXX prezentaciju i odigrati jednu partiju BF4 sa HD 7750 i jednu sa 4X GTX 780 Ti overclockane do maximuma.

2 7 hvala 0
13 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
ne ganjam ja tih 45%, osobno stvarno nisam privržen nijednoj od tih kompanija, ja samo naglašavam da sada kada se miče od utvrđenog standarda i prelazi na nešto bolje, da opet dolazimo do problema nekompatibilnosti, jer sumnjam da ce amd biti spreman dijeliti, sigurno ima debele patente za to već mjesecima ako ne i godinama prije nego što je bilo što procurilo u javnost, i upravo sva ta galama oko 45% mozda znači da je ati spreman na taj riskantan potez da pridobije toliki dio tržišta u tom kratkom roku prije nvidijinog rješenja da prisili developere da pišu za njihov mantle, veliki rizik, ali ako uspiju astronomska dobit, po mojem mišljenju preriskantno, i ne demokratski jer tim potezom ne ruše, ali u najmanju ruku natežu tržišno pravo, jer svoju poziciju kao jedinog vlasnika tehnologije i kao jednu od dvije vodeće tvrtke po pitanju opskrbe grafičkim karticama u svijetu da preuzme kompletno tržište, jer osim ako, ponavljam, developeri napišu odvojene kodove, ili kao u slucaju sa linuxom i wineom, mi ćemo (u slucaju da ne posjedujemo ati karticu) morati koristiti "prevoditeljski program"

Dakle, da skratimo.

Ti si npr. jako genijalan izumitelj, izumiš npr. auto koji s 20 litara obične vode pređe 300km, i ne objaviš patent; jer nije "demokratski" prema ostalim proizvođačima automobila i jer rušiš tržišno pravo odn. zakon o tržišnom natjecanju !?

Je li tako ? {#}

Čovjeka možeš najlakše upoznati po njegovim manama. Vrline može svatko odglumiti
12 godina
protjeran
Deawood kaže...

Isto tako ja mogu napraviti Mantle HR XXX prezentaciju i odigrati jednu partiju BF4 sa HD 7750 i jednu sa 4X GTX 780 Ti overclockane do maximuma.

nekuzim tvoju poantu a niti prezentacije di ce covijek izlagati laži pred 200-tinjak ljudi...pa nije to jakuševec gdje cigo prodaje maglu...{#}

13 godina
191x7 kaže...
Strm kaže...

Naprotiv, Mantle će smanjiti bottleneck jer rasterečuje procesor.

Onda sa ja još to i dobro prošao{#}

Strm
13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Deawood kaže...

nekuzim tvoju poantu a niti prezentacije di ce covijek izlagati laži pred 200-tinjak ljudi...pa nije to jakuševec gdje cigo prodaje maglu...{#}

Moja poanta je da se nemože vjerovati nekoj prezentaciji (videu) na kojoj je sve moguće promjeniti dok kažeš'keks'.

11 godina
Stjepanj kaže...

Evo jedan primjer prodavanja magle 

;) ....  

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 17:44 (Sandro HR Zagorje).
13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Deawood kaže...

Evo ti primjer sabora i to svaki dan i kome se kaj desilo {#}

14 godina
neaktivan
Budokai kaže...
1337Code_breaker kaže...

Dakle, da skratimo.

Ti si npr. jako genijalan izumitelj, izumiš npr. auto koji s 20 litara obične vode pređe 300km, i ne objaviš patent; jer nije "demokratski" prema ostalim proizvođačima automobila i jer rušiš tržišno pravo odn. zakon o tržišnom natjecanju !?

Je li tako ? {#}

naravno da ne, potpuno je njihovo pravo imati svoje zasticene patentne tehnologije, ali samo ukazujem na kasniju mogucnost pojavljivanja monopola ukoliko nvidia brzo ne odgovori, jer postoci o kojima se ovdje govori nisu samo mala poboljsanja koja stalno viđamo, ovo je breakthrough u komunikaciji GPU-a i softvera, a pošto je današnja ekonomija funkcionira poput hranidbenog lanca, amd ce, ukoliko konkurencija ne smisli svoju identicno mocnu metodu, ili ne pronade neki nacin da zaobiđu patente, pojesti konkurenciju...

11 godina
neaktivan

Evooo gaaa :)

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Prema svemu sudeci zbog Mantlea cu prestati favorizirati AMD graficke. Naime, Mantle ce zasada imati samo R9 290, 290X, 270, 270X i R7 260X ako sam dobro procitao.
Moj PC  
1 7 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...
Prema svemu sudeci zbog Mantlea cu prestati favorizirati AMD graficke. Naime, Mantle ce zasada imati samo R9 290, 290X, 270, 270X i R7 260X ako sam dobro procitao.

Imat če i HD7770 ;D

Strm
16 godina
Jeste, jednog dana s nekim drugim driverom i to ogranicenu podrsku i upitno kakvu korist - citao sam maloprije o tome.
Uglavnom, marketing je kenjao a mi zagrizli.
Moj PC  
4 5 hvala 1
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Jeste, jednog dana s nekim drugim driverom i to ogranicenu podrsku i upitno kakvu korist - citao sam maloprije o tome.
Uglavnom, marketing je kenjao a mi zagrizli.

link?

12 godina
protjeran
Wtf? Di je 280x?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice