Trebam dv kameru za lov

poruka: 13
|
čitano: 15.607
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Trebam dv kameru za lov

na početku bih zamolio modere da obrišu temu "trebam kameru koja ima..."

Trebam dv kameru za lov

znači hoću da se na snimci vidi vepar ili jelen kak treba a ne neki obris

trebam kameru koja omogućuje slijedeće:

- 30x+ optički zum

- vrhunski snima u uvjetima slabe vidljivosti (predvečerje i rano jutro; sumrak i pred svitanje)

nemora biti hd, obična digitalna kamera

ako neznate model

recite što da gledam u opisu

(ovo za zoom optički mi je jasno, ali kod masu kamera piše noćno snimanje

- da li je to ono kaj ja tražim kao snimanje u uvjetima smanjene vidljivosti;

kad piše noćno snimanje onda su pored toga npr. 3 Lux ili 15 lux, i što onda gledam da ima manje onih Lux-a ili više )

i da to dođe nekih 2500kn ( je li to nekakvo moje realno očekivanje ili ću morati izdvojiti više kuna )

hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Trebam dv kameru za lov

čuj za 2500 kuna se može naći dobra kamera koja snima na dv ili urađeni hdd, ali..

neke kamere imaju mogućnost klasičnog noćnog snimanja, ali je kvaliteta takve snimke na kameri od 2500 kuna mizerna.

lux oznaka znači koliko najmanje svjetla može kamera primiti kako bi snimala, u gurbo: 1 lux je svjetlost mjesečine, 50 luxa je prigušena svjetlost u dnevnom boravku navečer, dok je dnevna svjetlost od 10,000 do 20,000 i više tisuća luxa. ali opet ponavljam u tom cijenovnom rangu gotovo je nemoguće očekivati neke dobre snimke pri jako malim svjetlosnim uvjetima, npr noćni lov. znači ako kamera na sebi ima oznaku 15 luxa - to znači da može snimati gotvo u mrkolom mraku. naravno, treba uzeti u obzir i to da su ti brojevi višestrko povćani od strane proizvođača, i da često nisu realni u toj kategorji kamera. naravno važan je i senzor na kameri, trebao bi biti barem 1 ccd..sve je to teško "zgurati" u kameru do 2500 kuna.

drugi problem koji se javlja kod tih malih kompaktnih kamera je stabilizacija slike pri digitalnom zumu. nema smisla toliki zum, ako snimka bude treskava, odnosno mutna. mislim da ćeš za tu cijenu jako teško naći kameru koja može snimati vepra na 100-200 metara (i da to bude oštra slika) i da ti noćna snimka bude upotrebljiva.

ovdje su dva zanimljiva članka pa si pročitaj

http://www.cahayabox.net/2009/11/19/sto-znaci-1-lux-snimanje-pri-slabom-svjetlu/

http://www.cahayabox.net/2009/10/30/vodic-za-kupnju-kamere-10-savjeta/

reci mi gdje stanuješ, u kojem gradu, pa ću pogledati kakva je ponuda kamera, jer najbolje je kameru isprobati u ruci, kako ti leži, kakve su joj komande, funkcionalnost itd.. i naravno mora postojati određena vještina kako bi ta snimka na nešto ličila, i da se to sve smontira tako da bude pregledno i zanimljivo..

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 1:56 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

robi budimo realni. Snimanje iz ruke sa 30x i vecim optickim zoomom i da to na nesto lici tesko da postoji a pogotovo za te pare. Kad u to ubacis nocno snimanje to je nemoguca misija. Ti spomenu digitalni zoom. Nece valjda snimati sa digitalnim zoomom. Pa tek to nece liciti ni na sta. I ispravi me ako grijesim ali ne znam ni za jednu kameru koja ima opticku stabilizaciju slike u toj kategoriji mada ne pratim nesto bas digitalne kamere. Jel ima? A digitalna stabilizacija i nije bas nesto.

:)
16 godina
neaktivan

ih, logic, sve ja to znam, ali eto vijdeti ćemo što čovjek kaže, možda je spreman dati malo više love za nešto bolje. mislim da sam čovjeku donekle objasnio da mu to baš i nije neka investicija.

ima nekoliko kompaktnih kamera sa stabilizacijom, ali koštaju puno više love. već sam rekao, to će biti jako teško stisnuti u 2500 kuna. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 10:59 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Ti si mu to njezno rekao a ja odmah direktno u glavu ;)

P.S. Znam da znas al da covjeku ne ulijemo laznu nadu. I ako vec nije sam izvukao zakljucam da mu i ovo kazem u glavu. Zaboravi na oznake 800x zoom i slicne budalastine. samo OPTICKI zoom je zoom a ovo sve ostalo je marketinska fora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 11:01 (logic).
16 godina
neaktivan

hvala na savjetima

ovak da vam razjasnim za kaj mi to treba

znam da mi treba optički zoom i da je digitalni glupost

a mislim da je 30x optičkog dovoljno (čak smatram da bi i 20x optičkog bilo ok)

e sad ovako,

ja se negdje smjestim sa puškom (imam optiku na njoj) i čekam

pored sebe na nekakav stalak stavim tu kameru i ona snima onaj dio

gdje ja očekujem divljač, udaljenost cca. 100m

znači point je u tome da kad meta dođe negdje u mom radijusu od 100-tinjak metara

ja je snimam s kamerom (približim s optičkim zoomom) i bumnem je tak da se to vidi

da sam je bumno

ne tražim ja da se vidi broj dlaka na njoj nego da se to uredno vidi a ne da se nemre

raspoznat odnosno da je sve razmrljano

eto mislim da sam vam predočio kak bi to trebalo izgledat

btw, robisierra92

a) svaki tjedan idem u zagreb, a tam je vjerojatno najveći izbor pa tak da je svejedno

gdje se kamera nalazi , vi mi samo preporučite ali iznad 3.500 kn ni u snovima nedam

b) ako sam dobro shvatio po noći mogu snimat s kamerom koja ima 50 luxa a u predvečerje ili svitanje

s onom koja ima 15 luxa ?

još nešto, je li ta snimka kaj ona snima po noći odnosno ujutro ili navečer, da li je to ko na lovnoj optici

onak zeleno ili je to onak kak se vidi golim okom?

eto, pa bih vas molio ako nekaj ima do toga a da vi znate model da mi kažete

hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 8:01 (glupavi).
16 godina
neaktivan
Trebam dv kameru za lov

Nešto slično sam vidio na jednom sajmu:

http://www.trailwatcher.net/

A to HD i zoom koji ti hoćeš, nema šanse da imaš za te pare.

Hunting camera Hunting camera
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 8:22 (zdravo).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
glupavi kaže...

evo tri kamere koje su mi ušle u uži krug, razlka je u cijeni naravno, i u nekim tehničkim karakteristikama, npr ova zadnja snima hd i slično, pa si malo pogledaj. osobno mislim da je prva kamera na popisu najoptimalnija za tvoje potrebe, a također i cijena nije loša. malo sam guglao za detaljnije specifikacije, ali je najbolje provjeriti u trgovini točne specifikacije, jer se možda modeli razlikuju s obzirom za koje su tržište namijenjeni.

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.befaf8f2314f451ebe1487e759e6c823.kamkorder_hdd_sony_dcr-sr57_hdd_80gb_0_8_mp.aspx

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.248627a2d2ff42ed827721cea42b866c.kamkorder_fm_canon_fs-11.aspx

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.5ac1a29e2d9b4d80b7938d8518e201fd.kamkorder_fm_sony_hdr-cx105s_srebrni_ms_8gb.aspx

i ovdje je jefitin i lagan stativ za kameru (ili fotoaparat)  http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.6cd01f99036e4e8c8fbd047e0bd3377b.stativ_giottos_hd444_hd_light-duty_alu_dia_21mm_3-sec_3-way_head_112cm.aspx

preporučam ti da riskiraš još oko 250 kuna za stativ, a ovakav što sam ti predložio imam i ja, vrlo je lagan (oko 900 grama), lako i brzo se sklapa i rasklapa.

glede lux-a, dakle što je manja oznaka lux-a to kameri treba manje svjetla da bi mogla snimati. ako ona radi na minimum 50 luxa, to se smatra da može raditi gledljive snimke do te vrijednosti (bez dodatne rasvjete naravno). sve ostalo ispod te vrijednosti bi se smatralo neupotrebljivim za gledanje.

glede noćne snimke, to ovisi o kameri, da li je zeleno ili normalno, za ove navedene kamere ti ne mogu reći jer ne znam. nisam nikada expertimantirao sa mini dv kamerama na taj način, a s obzirom da više niti nemam mini dv kameru ne mogu ti točno reći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 14:29 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

Vec vidim pitanje "a kako da ja montiram ove snimke" ;)

60x opticki zoom????????

Stativ obavezno!!!!!!!!!!

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Vec vidim pitanje "a kako da ja montiram ove snimke" ;)

60x opticki zoom????????

Stativ obavezno!!!!!!!!!!

jašta Namigiva

za tu lovu ne ide bolje..možda netko drugi iskopa neku bolju kameru..

"Vec vidim pitanje "a kako da ja montiram ove snimke" ;)" a zna se što bi mu logic preporučio Namigiva 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 18:00 (robisierra92).
17 godina
neaktivan

A ne vjerujem da snima u DV na HD ;)

Snima u MPEG 2 a znas kako ovi "nasi" programi rade sa time ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 18:07 (logic).
16 godina
neaktivan

ova prva sonyeva kamera snima 720x576, to može prožvakati 99 posto pc-ja u nekakvoj montaži.

16 godina
neaktivan

nisam to vidio. ma već će pitati ako nešto ne bude bilo jasno..nisam siguran da li WMM podržava mpeg2, to mu je i dovoljno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice