Excel 2003 -2007 problemi s grafom

poruka: 10
|
čitano: 4.186
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Excel 2003-2007 problem s grafom

Pozdrav

imam jedan garf odnosno više njih,koje često koristim, al problem je taj da u excel 2003 sve se vidi i odlično radi,

a kada otvorim isti taj graf u excel 2007 vidi se pola ili 1/3 grafa !

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onda...kako je?...nemate ideje? evo još dvije slika možda budu ove jasnije!

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 11:43 (haai).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Excel 2003 -2007 problemi s grafom
haai kaže...

Onda...kako je?...nemate ideje? evo još dvije slika možda budu ove jasnije! 

Možeš li ti prikačiti taj file negdje za download (ako nije tajna) ili pobriši (ili promijeni nazive) sav višak tako da ostane osnova za grafikon. Ovako je teško išta reći

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
15 godina
neaktivan

Ok..spreman je ,neznam kako da ga prikačim!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
haai kaže...

Ok..spreman je ,neznam kako da ga prikačim!

Hmmmm, pa zar je to teško, dovoljno je upisati ovo u GOOGLE

evo npr. OVDJE ili OVDJE  ili OVDJE 

Kada završiš upload postavi link za download ovdje na forum

pozz

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 17:31 (IvanC).
16 godina
Re: Excel 2003-2007 problem s grafom
haai kaže...

Pozdrav

imam jedan garf odnosno više njih,koje često koristim, al problem je taj da u excel 2003 sve se vidi i odlično radi,

a kada otvorim isti taj graf u excel 2007 vidi se pola ili 1/3 grafa ! 

-slika i text su u suprotnosti (na 2003 nije čitav graf..) - objašnjenje: Instaliraj Office SP3 za 2003, instaliraj comaptability pack 2003-za-2007. Inače je dobra (poželjna) praksa, dokumente sejvati kao .doc do-2003, umjesto .docx za 2007-2010, to možeš podesiti u opcijama sejva.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 20:13 (ihush).
15 godina
neaktivan

IvanC

Hmmmm, pa zar je to teško, dovoljno je upisati ovo u GOOGLE

evo npr. OVDJE ili OVDJE ili OVDJE

Kada završiš upload postavi link za download ovdje na forum

pozz

točno tako može!...evo

http://www.sendspace.com/file/ngho2y

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 19:37 (haai).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

-slika i text su u suprotnosti (na 2003 nije čitav graf..) - objašnjenje: Instaliraj Office SP3 za 2003, instaliraj comaptability pack 2003-za-2007. Inače je dobra (poželjna) praksa, dokumente sejvati kao .doc do-2003, umjesto .docx za 2007-2010, to možeš posedisiti u opcijama sejva.

suprotno je! u 2007 se slabo vidi a u 2003 je dobro....opis (kako da ga definiram?)..graf je dinamičan ,upisivanjem podataka updejtaju se sheet1,sheet2.......itd koji sadrže slične grafove koji se u 2007 slabo vide kao iz slike gore...a u 2003 ok...nadalje u 2007 kada skačem iz jednog sheet-a u drugi (gdije su ti grafovi)dolazi do usporavanja ,a ako to prebrzo radim zamrzne mi se slikai moram isključivat program...dok u 2003 sve ljepo radi.

pretpostavljam da je pisan u 2007 jer izvorno exstenzije su bile (.xlsm   .xlsx   ) konkretno ovaj je bio   .xlsm

pa pošto u 2007 nije radilo kako treba onda sam ih spremio pod   .xls i otvorio s 2003 kako bih mogao radit

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
haai kaže...

pretpostavljam da je pisan u 2007 jer izvorno exstenzije su bile (.xlsm   .xlsx   ) konkretno ovaj je bio   .xlsm

pa pošto u 2007 nije radilo kako treba onda sam ih spremio pod   .xls i otvorio s 2003 kako bih mogao radit

U Workbook koju si postavio nisi odradio ono što je najvažnije a to je da si ostavio podatke koji ti kreiraju problematičnu liniju na grafikonu koju prikazuješ na gornjim slikama (a vjerojatno su vezane za nekakav vremenski tajming). Imaš samo jednu liniju u priloženoj Workbook.

Kao prvo Workbook sadrži makronaredbe koje vjerojatno utječu na grafikon i zbog toga Workbook za Excel 2007 mora biti u formatu *.XLSM

Dok za Excel 2003 je dovoljan format *.XLS.

Ako radiš u Excelu 2007 tada ne smiješ koristiti *.XLSX ako se grafikon veže na makronaredbe.

Dakle u Excelu 2007 koristi *.XLSM

btw: poigraj se postavkama osi X

[edit]: U Excelu 2007 dozvoli pokretanje Makronaredbi

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 9:46 (IvanC).
15 godina
neaktivan

"U Workbook koju si postavio nisi odradio ono što je najvažnije a to je da si ostavio podatke koji ti kreiraju problematičnu liniju na grafikonu koju prikazuješ na gornjim slikama (a vjerojatno su vezane za nekakav vremenski tajming). Imaš samo jednu liniju u priloženoj Workbook."

Pozdrav!

ovo šta sam postavio,nakon sređivanja otvorio sam za kontrolu(dali se javlja isti problem)u Excel 2007 i 2003, unatoč tome šta je samo linja problem je isti u 2007 je slabo ko i uvijek a u 2003 je dobro (crna linija je isto prikazana ko u slikama gore, u 2007 ju oko polovice a 2003 je cijela)

"btw: poigraj se postavkama osi X"

i to sam isprobavao prije nego sam došao na Bug.

vrijednosti u crvenom samo se malo pomiču ljevo ili desno po već postojećoj slici(nema poboljšanja)

"U Excelu 2007 dozvoli pokretanje Makronaredbi"

i to isto je sve napravljeno prije

kako se kod tebe vidi taj graf??

možda da izbrišem excel pa da ga ponovi nstaliram?(i to sam probao ali ne uspijevam ga totalno izbrisat,kad ga ponovo instaliram stare postavke koje sam ja postavio u prethodnom ostaju)

{#}{#}{#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice