e to je neki drugi problem kod tvoje mashine.
mora ga prepoznat u radu.
E to me zanima dali će ga prepoznati u radu? Sada sam ga formatirao i vraćam filese koji su bili i ištekat i uštekat ću ga i vidjeti pa javiti.
HITNO! Može li mi netko reći šta moram napraviti da bi mogao na disk stavljati fileove veće od 12gb? Ako ga formatiram u NTFS sustav onda će isto raditi ako ga usred rada uštekam i on će se pojaviti? Ili ću morati restartat PC pa onda da ga mogu vidjeti? Ili? HVALA! HITNO!
Ako formatiraš u NTFS i radit če na istom računalu i možeš spremit podatke i isključuješ ga ako ga više ne koristiš i kad ti zatreba, samo uštekaš na istom računalu i nemaš brige. Ako je to prenosni disk kod drugog računala kada se spaja treba ići na Bios da vidiš dali prepozna ako da i kod dizanja će automatski prepozna i možeš pristupati podatke, recimo da spremiš neki film,muzike, slike itd...
Hajd ovako znaći ja sam disk formatirao u NTFS i dali će ga čitati kao stick na svakom računalu bez ponovnog pokretanja nakon uštekavanja diska?
svi drzimo na ntfs i radi nam na svim kompjuterima.
jesmo li sada dosli kraju?
imam ih 7 komada externih u ntfs i svugdje radi, ubodi i vozi sistem.
ajde uzivaj!
Ventilatoru si ti uštekavo HDD (onaj stari hdd koji si prije par postova spomeno) u komp dok je radio preko IDE ili Sata kabla ili preko USB-a?
Ventilatoru si ti uštekavo HDD (onaj stari hdd koji si prije par postova spomeno) u komp dok je radio preko IDE ili Sata kabla ili preko USB-a?
To sam dao kao usporedbu,najobičniji Sata HDD koji se prišteka usred rada PCa i neoćita ga dok nerestartiraš PC,mislio sam da će tako biti i sa Externim diskom,ali nije i sve je rješeno.
To sam dao kao usporedbu,najobičniji Sata HDD koji se prišteka usred rada PCa i neoćita ga dok nerestartiraš PC,mislio sam da će tako biti i sa Externim diskom,ali nije i sve je rješeno.
obićni sata hdd se može isto samo ustekat i istekat u radu ali ti mora biti aktivirana neka opcija u biosu ak se dobro sijećam i radi kao i sa obićnim stikom!
za eSATA i (sata) treba biti ukljucen AHCI bez kojeg nista od "hot plug".
Ja sam kod svog produživanja ugovora isto uzeo Verbatimov eksternjak (prije godinu dana), no tad su bili od 250 GB, i moram reći da je odličan! Super praktičan, ono više za filmove, glazbu itd itd, backup podataka. Nikada nisam imao problema s njim, jedino što nemogu raspakirati na njega fajlove veće od 4 GB - bummer
jedino što nemogu raspakirati na njega fajlove veće od 4 GB - bummer
formatiraj ga u ntfs,pa ces moci.
jedino što nemogu raspakirati na njega fajlove veće od 4 GB - bummer
formatiraj ga u ntfs,pa ces moci.
E a kud ću sa ovih 200 Gb filmova, glazbe itd što su sad na njemu?
neki ce ti predlozit da mozes to tako izvest,ali nemoj.
prebaci negdje na sistemski disc ili kod poznanika,ako mozes pa formatiraj.
Prije 3-4 mjeseca sam uzeo 320 GB za arhiviranje nekih slika. Sve super prihvaćeno, stalo oko 150 GB i disk ostavljen u stranu. Ovih dana mi je zatrebala jedna slika, prikopčam disk kad ono ništa. Laptop ga ne prepozna. Lampica na disku svijetli i daje zvučni signal svaku sekundu...
Prije 3-4 mjeseca sam uzeo 320 GB za arhiviranje nekih slika. Sve super prihvaćeno, stalo oko 150 GB i disk ostavljen u stranu. Ovih dana mi je zatrebala jedna slika, prikopčam disk kad ono ništa. Laptop ga ne prepozna. Lampica na disku svijetli i daje zvučni signal svaku sekundu...
Vjerojatno elektronika od tog kućišta.
Evo jedan slučaj kad je hard krepao pa vidi jel imaš ovakav zvuk:
https://www.youtube.com/user/Marivarin?feature=mhee#p/a/u/0/EqiLBVlvSJY
Da to je taj zvuk, iako duplo sporiji... Dugo mi je trajao...
Je li otišao disk ili elektronika u kućištu?
Nažalost taj disk (video je moj) iz videa je krepan. Nije ga uopće prepoznavalo. Niti u njegovom externom kućištu niti kada sam ga direktno spojio u kompjuter.
Probaj ga izvadit iz kućišta i spojit direktno na sata konektor u kućištu.
Je li otišao disk ili elektronika u kućištu?
Sad je pitanje kak si ti postupal s njime, vanjski diskovi su ionak puno osjetljiviji u radu nego oni Interni diskovi tu i tam koju udarac ili vibracija previše dok je radil i ode on na groblje.