Kupnja hard diska

poruka: 4
|
čitano: 3.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Kupnja hard diska

Dvoumim se između dvije stvari:

 

1. Kupnja ovog hard diska. Trebao bi ga za pohranu podataka. Neki kažu da green nije dobar disk no zapravo je isprvno ovo što  mi je jedan prijatelj rekao: "Svaki hard disk može trajati 'vječno' ako se dobro odnosiš prema njemu. Znači, čuvati od vlage, koristiti ga što češće, itd.". Ja bih još dodao ono što sam negdlje čuo - da nije dobro 'tresti' hard disk pogotvovo dok se nešto kopira s njega ili na njega. Stoga mi nije bitnoda li je green, blue ili black, samo hoću da prođem što bolje i jeftinije i da kapacitet bude 2TB.

 

2. Mislio sam da si kupim ovaj eksterni hard disk i jedan od ova dva DVD playera (1,2). Trebao bi to dvoje kako bi lakše prenosio podatke i kako ne bi trebao pržiti svaki put kad želim nešto gledati na DVD-u, nego samo prikjučim taj eksterni hard i reproduciram što hoću sa njega.

 

Otvorio sam ovu temu zato što želim saznati da li bi DVD mogao očitati AVI, JPG, MP3 i druge fajlove sa mog diska i kako bi mi pomogli da odlučim što je bolje da si kupim.

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
RE: Kupnja hard diska

Dolby digital
dvd+-r/rw,vcd,svcd,divx,xvid
cd-r/rw,mp3,jpeg
progresive scan

pa jel piše na linku? -.-'

inaće svaka elektronička komponenta je podložna tvorničkoj grešci, i ima svoj rok trajanja - pooogotovo HDD koji je praktički još jedina mehanička komponenta u modernijim računalima (hvala bogu za SSD) ... on t.  preporučam WD caviar green

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 23:47 (enloz).
10 godina
neaktivan
offline
RE: Kupnja hard diska
enloz kaže...

pa jel piše na linku? -.-'

Da, ali nisam siguran da li će DVD prepoznat taj hard disk. Jedan moj prijatelj je probao testirati svoj hard disk na svom DVD-u i prema njegovom navođenju ga nije prepoznao.

 

EDIT: Ovako, ja ću još razmisliti. No, ako je itko uspio pokrenuti neki fajl sa eksternog hard diska na svom DVD-u bilo bi dobro da mi to javi. Po nekoj logici bi ga trebao moći prepoznati jer eksterni hard disk je zapravo običan hard disk sa pretvarečem koji ga pretvara u flash memoriju poput memorijskog kjučića.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.12.2010 0:18 (AW10).
11 godina
neaktivan
offline
Kupnja hard diska

 

Ja imam nekakav prastari LGov DVD (ne znam stvarno tocan model, to sam uzeo jos prije nekih 2-3 godine, akcija u metrou), ima card reader, USB, sve neke utore bla bla...i citao mi je i eksterni HD (mislim da je bio neki Seagate-ov) i USB stickove bez problema tako da stvarno ne znam za tvoj konkretan slučaj.

 

Moguci problem (nagadjam) je u napajanju...naime, ovaj tvoj se napaja iz USB porta, a moguće da mu taj DVD ne daje dovoljno "struje", nije kod svih isto...pa ga zato neće prepoznati tj. ne može ga ni upogoniti. Neki eksterni diskovi imaju 2 USB plug-a, jedan je za napajanje (kao backup ako nema dovoljno "struje" iz jednog USB porta), drugi USB za transfer (npr. Trancendovi). Ako mozes isprobati, da netko ima eksterni disk sa samostalnim napajanjem (iz utičnice) tako da ništa osim podataka ne vuče preko USB-a pa da vidiš hoće li ga pročitati...

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice