- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, bas sam nasao isto taj film. :)
Moram probati!
Djigi, reci mi za ovaj ssd fresh, skinem, instaliram, pokrenem optimize all settings i to je to ili moram nesto posebno podesavati?
Ok, hvala ti!
Sad cu napraviti sve to, pa pogledati rezultate.
Sto mogu ocekivati, koje brojke? Jel se moze uopce procijeniti?
Ok, hvala ti!
Sad cu napraviti sve to, pa pogledati rezultate.
Sto mogu ocekivati, koje brojke? Jel se moze uopce procijeniti?
Brojke ce biti bolje nego HDD
Evo kako je kod mene.
Prva slika je kad sam tek stavio SSD 15.8.2014
A ova druga je napravljena sada (puno bolji rezultat, valjda su Windowsi malo optimizirali SSD s vremenom)Kupujem SSD od 120 gb za laptop, stavit cu ga umjesto DVD writera.
Koja je vaša preporuka za kupnju?
- Samsung 840 EVO
- Kingston Digital 120GB SSDNow V300 - SV300S37A
- Intel 520 Series Solid-State Drive 120 - SSDSC2CW120A310
- Crucial MX100 - CT256MX100SSD1
Koji je najbolji po vašem mišljenu?
Koja je razlika između njih?
Kupujem SSD od 120 gb za laptop, stavit cu ga umjesto DVD writera.
- Samsung 840 EVO
Samsung je najbolji ali i najskuplji i ima 3 god garancije, dok Intel ima 5 god garancije i po meni neces uocit razliku u brzini.
Tako da biraj između njih, iako je i mx100 dobar.Cijena ti je tu negdje, v300 nemoj on je najlosiji.
Da sam na tvome ja bih uzeo Intela zbog vece garancije i nesto je jeftiniji od samsunga.
Evo kako je kod mene.
A ova druga je napravljena sada (puno bolji rezultat, valjda su Windowsi malo optimizirali SSD s vremenom)
Isto imam Intel 520 120 GB, read mi je sličan kao tebi, ali write je između 150 i 200, znaš li do čega? KAko je tebi tako velika brzina. i na prošloj stranici netko na sata II ima već write brzinu nego ja s Intelom 520.
Dobro, ma vidio sam kad stavim na 0 fill, onda imam slične rezultate kao vi, blizu 500. Ali as ssd i dalje ispod 200 write.. Ali valjda je to u redu.
Hvala.
Kupujem SSD od 120 gb za laptop, stavit cu ga umjesto DVD writera.
- Samsung 840 EVO
Samsung je najbolji ali i najskuplji i ima 3 god garancije, dok Intel ima 5 god garancije i po meni neces uocit razliku u brzini.
Tako da biraj između njih, iako je i mx100 dobar.Cijena ti je tu negdje, v300 nemoj on je najlosiji.
Da sam na tvome ja bih uzeo Intela zbog vece garancije i nesto je jeftiniji od samsunga.
Pitanje je dali ce mi vrijediti garancija u Hrvatskoj kod ovlaštenog servisera u slučaju da se pokvari? Jer kupit cu ga u Americi, razlika u cijeni nije nesto velika, Samsungov je $85 a Intelov $70, nekih 80 kuna..
Kolege vidim da ste zabrinuti brzinama vašeg SSD-a(Intel 520), međutim ili zaboravljate ili ne znate da vaš SSD(Intel 520) ima SandForce kontroler koji podatke koji se ne mogu kompresirati ne može zapisivati deklariranim brzinama, prilikom svakog zapisivanja(SandForce) vrši se kompresija podataka.
Također različiti benchmark programi različito i rade, proučite način kako pojedini bench program radi u opisu samog programa. Pojedini programi imaju opcije izbora testova odnosno izbor vrste podataka koje zapisuju(podaci na kojima je moguća kompresija i na kojima nije laički rečeno) primjer takvog programa je "Crystal Disk Mark"
<<<<Izaberite testove sukladno mogućnostima Vašeg SSD-a tj. kontrolera vašeg SSD-a.>>>>>
Primjer AS-SSD:
tekst je "preveden" sa njemačkog
Evo kako je kod mene.
U odnosu na tvoje rezultate ovo kod mene je jako slabo. Zasto je tako?
U biosu je podeseno na ahci, optimizacija izvrsena pomocu ssd fresha kako si rekao, a brojke tako slabe...
Stvarno ne bih znao, vjerojatno je do toga sto je kolega gore napisao.
Mislim da nije vrijedno zamarat se testovima nego treba uzivat u brzini i ne opterecivat se time.
Mozes jos testirat s AS SSD i ATTO programima.
Mislim da ATTO prikazuje najblize tim deklariranim brzinama.
Evo i ja sam malo iznenadjen razlikama u brzini sada i prije 2 mjeseca:
Ma da, sve ok.
Ne zamaram se uopce testovima, cisto me zanimalo da li sam napravio sve sto sam trebao.
Razlika u brzini prije ssd-a i sad je drasticna. :)
Baš sam napravio mali test na Win 8.1 Pro :) Sa uključenim Fast startup-om uz SSD, treba 12s da mi se laptop upali, a sa ugašenim, točno 19s, a sa HDD-om sa fast startup-om 40s, ma ekstra, ovi SSD-ovi su čudo
Kupio bih SSD od 240GB pa sam u dilemi ?
Kingston SSD HyperX Fury, 240GB ili Patriot SSD Blaze R555/W535, 240GB
Cjenovno su u istom rangu pa koji je najbolji do 1000 kn ? Mozda neki treci model ?
Unaprijed hvala na prijedlozima i odgovorima.
Kupio bih SSD od 240GB pa sam u dilemi ?
Kingston SSD HyperX Fury, 240GB ili Patriot SSD Blaze R555/W535, 240GB
Cjenovno su u istom rangu pa koji je najbolji do 1000 kn ? Mozda neki treci model ?
Unaprijed hvala na prijedlozima i odgovorima.
Ako baš treba toliki kapacitet, onda definitivno Samsung EVO 840 250GB.
Stigo ssd!
Intel 520, performanse su odlicne bar meni, al završna obrada kucista ne 0 nego -6 jako jako loše.
Meni osobno to ne smeta al eto tko na to pati nek pripazi, da donja strana aluminiuma nije izgrebana moglo bi proć, al ovako je zbilja loše donja strana izgrebana, a gornja ima sticker koji je obrubljen crnom gumenom/plastičnom trakom.
Naravno da se to može sredit bojanjem, ili uklanjanjem stickera i gume, al se onda naravno gubi prednost koju intel ima nad ostatkom tj 60 mjeseci garancije.
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.3 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 455.572 MB/s
Sequential Write : 190.963 MB/s
Random Read 512KB : 421.591 MB/s
Random Write 512KB : 191.092 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 31.493 MB/s [ 7688.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 112.391 MB/s [ 27439.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 89.845 MB/s [ 21934.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 128.936 MB/s [ 31478.6 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 60.3% (67.4/111.7 GB)] (x5)
Eto to je neki kao test ko se time zamara.
I na kraju jel ima još što za provjerit tj podesit windowse za ssd: trim je uključen, defrag isključen, pa ako ko zna nek napiše.
LP
Stigo ssd!
Intel 520, performanse su odlicne bar meni, al završna obrada kucista ne 0 nego -6 jako jako loše.
Meni osobno to ne smeta al eto tko na to pati nek pripazi, da donja strana aluminiuma nije izgrebana moglo bi proć, al ovako je zbilja loše donja strana izgrebana, a gornja ima sticker koji je obrubljen crnom gumenom/plastičnom trakom.
Naravno da se to može sredit bojanjem, ili uklanjanjem stickera i gume, al se onda naravno gubi prednost koju intel ima nad ostatkom tj 60 mjeseci garancije.
Da, to sam i ja primjetio ali nije npr. ni 530 serija nešto bolja koja je ~200kn skuplja:
Ja imam Intel 520 i čak sam mislio da je već bio korišten, ali očito je loše izrađena cijela serija
Da, to sam i ja primjetio ali nije npr. ni 530 serija nešto bolja koja je ~200kn skuplja:
Ja imam Intel 520 i čak sam mislio da je već bio korišten, ali očito je loše izrađena cijela serija
Ma meni pretjerano ne smeta, a što se tiče tih ogrebotina i šara to je do aluminiuma, ipak je on meki materijal i dosta je osjetljiv, što mi je čudno zašto se nije išlo na plastiku ipak je ona puno jeftinija. Možda se išlo s tim da daje dojam kvalitete al po meni su postigli suprotno...
Ono što mi je isto upalo u oko je datum proizvodnje 28,9, 2014 jer koliko vidim na njihovoj stranici je završio svoj život(520 model ) a da su u par mjeseci izbacili par zamjena nezz. NO opet mogu biti stare zalihe...
Sve u svemu ja sam zadovoljan.
Ma i ja sam zadovoljan, zaboli me ona stvar da oprostiš, dok god ima jamstvo, ispravan je i radi kako spada, ja zadovoljan, a što je najjače, ubrzo mi je komp do jaja naspram ultra sporog 5400RPM HDD-a
Kupio i ja danas Intel 520 od 120GB, također je aluminij odozada u "lošem" stanju. Datum proizvodnje 4.08.2014,(što me čudi jer je disk EOL).
aluminij je vjerovatno zbog boljeg hlađenja
Di vidite taj datum proizvodnje?
Samsung 840 EVO 120gb - 70EUR ili Crucial mx 100 256gb - 100EUR? Trenutno mi nije neophodno 256gb na SSD-u, ali od viska ne boli glava.....zatrebace. A cena mi se cini korektnom.
Unapred hvala na svakom korisnom savetu i preporuci.
Samsung 840 EVO 120gb - 70EUR ili Crucial mx 100 256gb - 100EUR? Trenutno mi nije neophodno 256gb na SSD-u, ali od viska ne boli glava.....zatrebace. A cena mi se cini korektnom.
Unapred hvala na svakom korisnom savetu i preporuci.
Ajd' ovako:
10 | Samsung 840 EVO 120GB |
---|---|
12 | Crucial MX 100 256GB |
Baš sam napravio mali test na Win 8.1 Pro :) Sa uključenim Fast startup-om uz SSD, treba 12s da mi se laptop upali, a sa ugašenim, točno 19s, a sa HDD-om sa fast startup-om 40s, ma ekstra, ovi SSD-ovi su čudo
To mi je malo cudno, meni sa hardom na 5400 rpm-a u windows 8.1 treba 15sec uvrh glave za boot, to ti je do uefija a ne do harda.