Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.705
|
čitano: 1.668.466
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
Pozdrav, plazma panasonic p42u30 ne pali se, blinka zeleno svjetlo. U ovlastenom servisu kazu da je riknuo sn modul. Ak netko zna koji vrag je sn modul? Hvala!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

može mi ko reći šta se dogodilo sa mojom tv?Imam lg led smart tv 42 ln575s . ima tri tjedna da se povremeno palila i gasila sama od sebe. Zadnja tri dana uopće se nije mogla upalit i nisi ništa moga s njon,samo je konstantno žmigalo svitlo od paljenja. Krenila ja nju rasklapat sa postolja da je pošaljem u servis i istakam kućnu antenu kad ona odjednom proradi.  najjače od svega je šta san  u ta tri dana i prije istakala antenu i ipak nije radila. Možete li mi reći o ćemu se radi jer iman samo još misec dana garanciju a volin je puno puno i služila mi je odlično ove dvi god.

0 0 hvala 0
13 godina
patka kaže...

Sto cemo pogađati, dok imas garanciju na servis i to je to, ukoliko neotklone kvar dobivas novu .

16 godina
neaktivan
patka kaže...

može mi ko reći šta se dogodilo sa mojom tv?Imam lg led smart tv 42 ln575s . ima tri tjedna da se povremeno palila i gasila sama od sebe. Zadnja tri dana uopće se nije mogla upalit i nisi ništa moga s njon,samo je konstantno žmigalo svitlo od paljenja. Krenila ja nju rasklapat sa postolja da je pošaljem u servis i istakam kućnu antenu kad ona odjednom proradi.  najjače od svega je šta san  u ta tri dana i prije istakala antenu i ipak nije radila. Možete li mi reći o ćemu se radi jer iman samo još misec dana garanciju a volin je puno puno i služila mi je odlično ove dvi god.

Bez instrumenta možemo samo nagađati, trebalo bi provjerit optokapler  i implusni transformator, očito na sekundaru nešto ne štima. Negdje na napajanju gubi napon. Odvezi na servis.

12 godina
neaktivan

Pozz, zanima me jedno sitno pitanjce..mozda je totalna glupost, a mozda pocetak neceg ozbiljnijeg

Naime imam jedan LED TV od 32 inca marke Končar...TV je ja mislim star pola godine i danas, tj malo prije desila se jedna cudna stvar.

TV je bio upaljen na kojem se igra PS4 i usred igranja iz vedra neba nenajavljeno na dnu televizora sa desne strane znaci plastici( ne sam ekran) samo odjednom je "zapucketalo" ajmo rec "Puklo"...sitni bijeli/sivi bljesak i to je to. I sad meni nije jasno koj je k? Znaci na tom donjem densom djelu televizora, odnosno dno nema nista drugo osim plastike tek iznad mozda 2 -3 cm pocinje sam ekran pa neznam zasto se to desilo, zbog cega. Naboj nekakvog elektriciteta ? Televizija normalno radi i radilai u trenutu desavanja tog i nakon tog, znaci sve normalno, nikaakv bjeli dim, na plastici sam pogledao nikakve nepravilnosti znaci sve normalno znaci kao da se nista nije desilo.

Netko zna mozda uzrok i sta se uopce desilo?

Origin ID: ReaLazio
9 godina
neaktivan

U pravilu ti na SN ploči odu (propišaju) tranzistori.Ovlašteni servisi se baš ne zezaju previše oko repariranja jer kao prvo nemaju svu opremu za testiranje (radi cijene) a i izgube puno vremena pa radije mijenjaju cijelu ploču.

Sama ploča je relativno skupa ako je uopće dobavljiva za naručiti. Panasonic više ne proizvodi dijelove za plazme nego prodaje ono što ima na lageru, a ako nema na lageru onda ti nudi mogućnost da im pošalješ ploču preko ovlaštenog servisa u tvornicu u Hamburg, tamo ju repariraju i vrate ju nazad ali ta igra košta cca 100-150€ + ruke servisera da ju zamijeni.

Treat your password like your toothbrush. Dont let anybody else use it, and get a new one every six months. ~Clifford Stoll
9 godina
neaktivan
Pozz, jucer sam kupio samsung lcd h6400 izlozbeni primjerak i kad sam sve poslozio u hd programu se vidi sjena loga nove tv i dvje sjene sa strane od samsung reklame(posto je u izlogu bila u shop modu i stalno se vrtila samsung reklama). Sad dali ce to nestati ili da je reklamiram???

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Neće nestati, može se samo s vremenom povećati problem sa ekranom. Očito ima jako puno radnih sati.

Nadam se da si dobio opaki popust za taj izrabljeni tv...

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
9 godina
neaktivan
LG 32LS570s, spojen sa racunalom preko HDMI kabela i sa ruterom mreznim kabelom. Nocas, udar groma u blizoj okolici- razmak između pucanja u kuci i grmljavine neku sekundu i pol, komp opstane, radi normalno osim mrezne kartice, ruter zmiga samo i ne prepoznaje uopce ustekavanje mreznih kabela u njega kao do sada (zgorio izgleda). Televizija nakon podrazaja daljinskim ili rucnim paljenjem na njoj- samo pocme zmigati ledica u kutu i to je sve, ekran, zvucnici, nista - sve spava. Posto je grom 'doputovao' mrezom, po iskustvu okupljenih, isplati li se truditi oko popravka? Sta je sve moglo stradati? Garancija je istekla, sta sad? Da otvaram sam i trazim spaljene komponente? Ili sta? Mirisa iz nje nema nikakvog sta bi upucivalo na zescu paljevinu... Inace, televizija do jaja, sve funkcije jednog smart tv-a do danas radile odlicno, sada visi kao slika na zidu samo :-(

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

PC - spaljena mrežna kartica, kupi novu i ugradi

Router - mrtav, kontaktirati providera

TV - spaljena matična (minimalno), s obzirom na pitanja pretpostavit ću da nemaš iskustva u popravcima i ako je tako nemaš ti tu što popraviti. Nosi na servis pa vidi koliko bi došao popravak.

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
9 godina
neaktivan
U popravcima televizija sam slab totalno, da je sam otvorim samo bi mogao pronaci spaljeni dio ako je vidljiv, za ostalo nemam niti znanja ni opreme. Kazes maticna, sta on nema kao i komp mreznu karticu koja je zamjenjiva posebno? Pa da sada ista ometa ostatak televizije da radi normalno... O isplativosti mjenjanja maticne, samo da je nac takvu sa razbijenim ekranom pa prebacivat, narucivat drugu, mislim da nema smisla, unaprijed govoreci...

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

u tom slučaju servis. Ne možeš vidjeti što je sve spaljeno, a što nije, samo ispitati odgovarajućim instrumentom.

Nema, sve je integrirano u jednu ploču.

Pa ni komp nema posebnu mrežnu karticu nego je integrirana na matičnu ploču...drugo je što se može dokupiti dodatna u spojiti u odgovarajući utor.

10 godina
neaktivan

Pozdrav, nakon noćne grmljavine tv (orion tv 26 pl 165 dvd) nece da upali, nosio ga ne servis, serviser rekao da je najvjerovatnije otišla matična ploča, koja je stradal preko scarta gdje je satelitska bila ukljucena, al nije siguran i pošto je se radi o marki tv-a koja nije česta on nema djelov za to pa on misli da se ne ispalti popravljat, serviser je malo stariji čovjek pa nekad i pogrješi, nije mu zmamjeri. Pa sam ja preuzeo tv i kuci ga rastavio, malo pregledao al sve izgleda ok, tv ne daje nikakve znakove struje (ne radi lampica) pa mi je malo čudno da je matična ploča a ne strujna ploča pa sam malo pregledavao ploču i uočio da je ovaj transformator malo čudan, pa me zanima može li to biti kvat, slike u prilogu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav
Imam dosta iskustva s popravcima crt televizora i bit ce mi drago ako mogu kome pomoci. Lcd televizore jos ucim, ali i s njima sam imao svakakvih slucajeva, no kod njih i ja puno puta zatrazim neciju pomoc ili savjet.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imao sam ja takav slucaj s jednim LG-om. Rijesio sam ga. Ako ti se to opet desi, javi se. Ugl u mom slucaju je bio neispravan jedan smd voltage detector oznake 4E. (KIA 7427F)
9 godina
neaktivan
99% da ti ne valja neki elektrolitski kondenzator u napajanju
9 godina

Pozdrav svima

Imam Samsung led tv serije C6000 kupljen 2011. godine. U zadnjih tjedan dana TV kao da se nakon svakog gašenja vraća na tvorničke postavke. NPr. isključim mu motion plus i nakon ponovnog paljenja motion plus je opet aktiviran. Zna li netko što bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Na televiziji Grundig LCD TV 32 VLE 430BB ima zvuka, a nema slike. Koji bi mogao biti problem,čuo sam da moze biti da je netko slucajno zatamnio sliku a sve ostalo radi.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav ekipa!!!!

ima jedno pitanje.

dali je moguce zvucnike koje su za liniju inace koristiti tj spojiti na tv (lg smarttv 47l...) zanima me jeli postoji ikakva konektor za spojiti na tv....

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fizicar1 kaže...

Pozdrav!

Na televiziji Grundig LCD TV 32 VLE 430BB ima zvuka, a nema slike. Koji bi mogao biti problem,čuo sam da moze biti da je netko slucajno zatamnio sliku a sve ostalo radi.

Hvala unaprijed!

Crklo ti je pozadinsko osvjetljenje, ako imaš jamstvo - pravac servis

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2015 20:19 (tiki).
15 godina

Imam 2 televizora spojena na jednu antenu i sad imam problem da na jednom televizoru nemam uopce signala sve dok se drugi televizor ne upali. Taj drugi bez problema radi, iako ovaj prvi nije uključen. U čemu je problem? Antena? Priključak? TV? ili nešto sasvim četvrto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
null kaže...

Imam 2 televizora spojena na jednu antenu i sad imam problem da na jednom televizoru nemam uopce signala sve dok se drugi televizor ne upali. Taj drugi bez problema radi, iako ovaj prvi nije uključen. U čemu je problem? Antena? Priključak? TV? ili nešto sasvim četvrto?

Daj malo više podataka:

- do sad je sve radilo, pa sad od jednom ne radi ili tek poštavljaš, pa su nastali problemi

- antena vanjska/unutarnja, sa/bez pojačala

- TV-i sa vlastitim digitalnim tunerom ili vanjski DBV-T prijamnikom

- Antena razvdojena prema TV-ima na koji način

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Problem je sa tv-om marke Samsung UE40H6200AKxxH, problem je u doljnjem desnom kutu koji je tamniji od ostatka slike.

TV je star 3 mjeseca, no bio je izložbeni primjerak. Mislim da je to otkako sam kupila tv još, ali kako slabo gledam, nisam primjetila.

Garancija još vrijedi ali ne znam je li to nešto što garnacija pokriva, strah me da nije bio fizički oštećen u trgovini.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,

Imam staru quadro televiziju, koju sam koristila par godina i radilaje bez greske. Bila je jedno vrijeme na tavanu i prije dva dana sam je ponovno aktivirala. Trlevizija je stara (crt valjda, ona sa velikom pozadinom), i dva dana je radila bez greske. Jutros kada sam je upalila na glavni botun, nije bilo viseni slikeni tona, samo se iz tv-acuje jekakvo brujanje.. Izmedju brujanja i tapkanja. Ima li tko ideju sto bi to moglo biti, isplati li se popravljati? Hvala mnogo... Pritiskanjem daljinskog nista se ne dogadja, samo se konstantno cuje taj zvuk iz tva.
16 godina
protjeran

Ekipa imam jedan čudan problem sa Samsungovim LCD TV-om. Problem je što TV ne reagira na daljinski upravljač osim kada izvedem onaj stari trik da stisnem svaku tipku na daljincu i držim je par sekundi.

Međutim nakon par minuta daljinac opet odbija poslušnost. Stvar je da ja imam 2 originalna daljinska upravljača za taj TV i da oba ne rade što me navodi da bi problem mogao biti u TVu. TV i nije neke vrijednosti i ne bih ga htio nositi u ovlašteni servis da me tamo oderu pa me zanima da li se tu može što izvesti.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!
Evo ovako,dobio sam tv,Elit lcd 22 inca,model l-2210hdw od jednog prijatelja ,on ima para ja nemam pa je on meni dao ovu-pokvarenu a sebi uzeo novu :D
Sad što je problem..
Problem je sljedeći:dolje led lampica kad se prikopča na struju svijeli crveno,kad ju hoću upalit lampica svijetli zeleno,ekran se na 2 sekunde zasvijetli (vidljivo samo u mraku jer je crno osvjetljenje) ,potom nestane osvjetljenje i dođe neki zvuk blink iz zvučnika tihi i to je to,na ekranu nema slike nema ni zvuka,to se kak on kaže njemu samo odjednom dogodilo..

Eh sad jel u pitanju zbilja neki kvar ili je moguće da je nešto stisnul jer taj TV ipak nije tolko star ..otprilike 2 godine
Ako itko zna bilo kaj odkud da krenem bil bi zahvalan :)

Ako sam ti pomogao stisni Hvala :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BinaryMe kaže...

Pozdrav,

Problem je sa tv-om marke Samsung UE40H6200AKxxH, problem je u doljnjem desnom kutu koji je tamniji od ostatka slike.

TV je star 3 mjeseca, no bio je izložbeni primjerak. Mislim da je to otkako sam kupila tv još, ali kako slabo gledam, nisam primjetila.

Garancija još vrijedi ali ne znam je li to nešto što garnacija pokriva, strah me da nije bio fizički oštećen u trgovini.

Garancija bi to svakako trebala pokriti, pravac servis

10 godina
neaktivan

pozz,
trebam preporuku za samsung Tv servis.
Pojavile su mi se crne fleke po kutevima ekrana i neke po sredini.Ako netko zna sto bi to moglo bit??

tnx
model je h6400 pod garancijom.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav . 

Evo ovako , znači imam problem sa lg lcd tvom . Kada ga upalim normalno krene zvuk , bez slike te se ugasi za par sekundi i krene mi pravilno blinkati crvena led lampica . Da li je to možda do kondenzatora ili je neki drugi kvar ?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Matozan kaže...
Matozan kaže...

Evo i meni se danas  pokvario TV LG 32LG5700.

Kad se upali na sekundu-dvije se na desnoj strani ekrana, pojavi bijela traka širine oko 7-8 cm i nestane.

Ton radi, a slika se jedva nazire, mogu vidjeti titlove i notifikaciju kada promijenim program.

U svakom slučaju nešto smrdi kad radi 2-3 minute.

Što bi moglo biti neki kondenzator {#} ili nešto gore/skuplje?

Evo informacija sa servisa, možda nekome pomogne, ovi simptomi su kada ode T-con (timing control board) kontroler za LCD.

Koji servis i koja cijena popravka?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice