Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.705
|
čitano: 1.668.457
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Imam led samsung ue40c5000. Juce mi je plala vaza sa cvecem i voda se prosula po njemu. Ostavoi sam ga ceo dan da se osusi i sutradan je sve bilo ok. Posle pola dana se sam ugasio i sada kad ga ukljucim pojavi se samo jedan program i ne mogu da promenim na drugi kanal. Ne reaguje ni preko daljinca ni komandama na samom tv_u. Led dioda zasvetli pri pokusaju promene kanala ali se nista ne desava, ne moze ni da se ugasi. Da li kvar ili treba jos da se susi.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
mTamorf kaže...

Naime imam pitanje za vas, imam tv LG 42LB650V i total tv HD i kada gledam SK HD(npr. hokej/bijela ploha tj led) vidim ovo kaj je na slici po cijelom ekranu kao roj musica/crne tocke (to je sve izrazenije kada se kamera vecom brzinom pomice)..sad me zanima dali je to do panela ili jednostavno total tv ima takav signal (mada sumnjam da je do satelita). Te mogu li vratiti takav tv nazad u prodavaonicu(kupljen prije mj. dana picajzla sam i to me stvarno smeta. LP

Ovo nisu moje slike, vec sa neta sa LB6300 cini mi se sa USA foruma. Ali je potpuno ista stvar.

http://s18.postimg.org/rwhlqc6k9/Zelena_boja.jpg

http://s22.postimg.org/7hrbp0ktt/Bijela_boja.jpg

http://s3.postimg.org/s38nfr3b7/uta_boja.jpg

Malo se odmaknite i zagledajte u sliku i vidjet ćete uredno posložene tamne točke u dva horizontalna reda.

Te točke su mi stajale non-stop na ekranu dok je ispod njih išlo brzo horizontalno skrolovanje slike pri igranju FIFE.

Točno se moze izbrojati broj led dioda, 8x4 reda samo su dva srenja reda najupečatljivija

Dajte ljudi jel ima tko kakav savijet?

11 godina
neaktivan
Re: Tajne, kvarovi i popravke televizora!

cao svima imam problem sa lcd televizorom marka tevion kupljen polovan kao sto mozete i videti na slici ona bude ovakva kad se menjaju programi a kad se ne menjaju treperi nista se ne vidi pa onda pobeli pa pocrni sta vi mislite da li je ovo neki ozbiljan kvar i da li se moze popraviti.

10 godina
neaktivan

Pre par dana sam kupio LCD LG 32LE2R i očigledno da je nešto sjeban.

Znači kad se upali radi normalno, nekih 2-3 minuta a zatim se ekran "ugasi" a ton nastavlja normalno da radi.

Nosio sam ga ovde lokalnom "majstoru" koji je bez puno muke i truda dao dijagnozu da mu je riknuo displej i da se ne isplati popravljati.

Interesuje me jeli moguće da je pogriješio, pošto mi nije jasno da je displej otišao valjda ne bi trebalo nikako da radi.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
JokicG kaže...

Pre par dana sam kupio LCD LG 32LE2R i očigledno da je nešto sjeban.

Znači kad se upali radi normalno, nekih 2-3 minuta a zatim se ekran "ugasi" a ton nastavlja normalno da radi.

Nosio sam ga ovde lokalnom "majstoru" koji je bez puno muke i truda dao dijagnozu da mu je riknuo displej i da se ne isplati popravljati.

Interesuje me jeli moguće da je pogriješio, pošto mi nije jasno da je displej otišao valjda ne bi trebalo nikako da radi.

Ako radi normalno na pocetku a kasnije se ugasi onda nije moguce da je ekran sheban,nego nesto drugo.

Ak imas garanciju nosi.

Najjeftiniji su piratski programi
10 godina
neaktivan

Ma kad se upali radi sasvim normalno tih nekih 2-3 minuta i onda se displej ugasi dok ton nastavi da radi, zatim ako ugasim tv i ponovo ga upalim on ponovo radi to određeno vrijeme i onda se opet zamrači.

Nemam garanciju {#}

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
JokicG kaže...

Ma kad se upali radi sasvim normalno tih nekih 2-3 minuta i onda se displej ugasi dok ton nastavi da radi, zatim ako ugasim tv i ponovo ga upalim on ponovo radi to određeno vrijeme i onda se opet zamrači.

Nemam garanciju {#}

To veli da je neki drugi dio u kvaru..

trazi drugog majstora

Najjeftiniji su piratski programi
15 godina
moderator
JokicG kaže...

Nemam garanciju {#}

Problem sa dijelom koji napaja osvjetljenje ekrana. Ekran nije sigurno.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
10 godina
neaktivan

Problem je najvjerojatnije u softveru,trebalo bi ubaciti novi softver ukoliko je ostalo isto stanje,procesor nije uredu upitna isplativost popravka.

10 godina
neaktivan

Greška je u mrežnom dijelu koji napaja invertere,vjerojatno loši elektroliti a može biti i neki od invertera pa opterete napajanje koje se onda isključi.

14 godina

Pozdrav svima! Jučer mi je TV (SLIKA 1) iz čista mira izgorio. Počeo sam gledati utakmicu i nakon tri minute se čulo kao da je pukla petarda i zaiskrilo je prema dolje na desnom donjem dijelu TV-a, tj. lijevo dolje (gledajući od straga - SLIKA 2). Naravno, nakon toga se osjetio smrad od izgoretine i TV više uopće ne radi.

Što bi to moglo biti i isplati li se popravljati?

Inače to je OVAJ TV. Kupljen je 2011. Taman je isteklo jamstvo...

Hvala svima, pozdrav!

Philips 32PFL3605H/12 Philips 32PFL3605H/12
Izgoreno mjesto Izgoreno mjesto
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, frend mi ima problem s LCD-om, kako sam ga razumio  sinoc ga je posljednji put ugasio, danas kad je htio upaliti samo mu se pojavi poruka TV/AV i konekcija kojojm je tv spojen na resiver. Svi kablovi su navodno dobro skopčani jer sve je noc prije radilo.

Da li je problem u Tv-u ili pak resiveru. Kaze da je i resetovao resiver ali isto sve. Inace Lcd je Samsungov star 6-7 godina.... Ako je i kvar tv upitanju, da li je popravljiv kvar ili???

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipo, molio bih pomoć {#}

Imam TV/monitor Samsung Samsung SyncMaster P2770HD, problem je sljedeći;

Koristim ga za TV (DVB-T), upalim ga, sve krene dobro i nakon par sekundi slika jedostavno potamni, zvuk se čuje dalje normalno, mogu mjenjat programe i sve, ali nema slike. Mislite li da je riječ o inverteru samo?

Hvala puno!

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Elektroliti...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina

Ovako kupio sam TV, Funai 40FDI7514 i TV je prva liga Full HD LED, slika perfektna, tako da tu svaka preporuka.

Ali događa mi se jedna stvar koja me prilično iritira, kad gledam filmove preko USB-a, zvuk nije sinkroniziran sa slikom, tj. u početku je savršeno sink., ali kako film ide dalje sve više kasni za slikom pa se to popne i na sekundu-dvije ovisi o trajanju filma.

Filmove gledam s exter. harda i većinom su to filmovi u mkv formatu veličine 3-4GB u 1080p rezi.

Gledao sam po netu pa ljudi kažu da je problem bitrate, pa ako može netko pojasniti ili zna o čemu se radi kod kašnjenja zvuka?

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam problem sa samsung UE32F6400 televizorom, mozete pogledati klipove:

Zna li neko sta bi ovo moglo da bude, mogu komentari na youtube..

0 0 hvala 0
16 godina

Evo i meni se danas  pokvario TV LG 32LG5700.

Kad se upali na sekundu-dvije se na desnoj strani ekrana, pojavi bijela traka širine oko 7-8 cm i nestane.

Ton radi, a slika se jedva nazire, mogu vidjeti titlove i notifikaciju kada promijenim program.

U svakom slučaju nešto smrdi kad radi 2-3 minute.

Što bi moglo biti neki kondenzator {#} ili nešto gore/skuplje?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Već dvije sedmice sam vlasnik Samsung 48H6400 LCD televizora i prezadovoljan sam. Jedina stvar koja me nervira jeste da mi se iz nekog razloga poveća pozadinsko osvjetljenje (ili se promijeni neki drugi parametar slike) kada uđem npr. u YouTube aplikaciju. Tek nakon gašenja i ponovnog uključivanja televizora, smanji mi se to pozadinsko osvjetljenje na vrijednost koju sam postavio. Predpostavljam da se radi o bugu u softveru. Ima li neko TV iz ove linije sa najnovijim firmwareom da pokusa reproducirati ovaj problem?

0 0 hvala 0
14 godina

Imam crt tv sony wega i kada ga upalim samo blinka crvena lampica 14 puta molim pomoc..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio skromni Grundig 40 vle 4421 bf fhd LCD televizor, međutim kada gledam neke digitalne kanale u hd rezoluciji slika počinje da šteka pojavljuju se neke zelene mrlje, a nekada uopće nema slike samo zvuk ,...neznam u čemu je problem jel neko imao sličan problem i kako ga riješiti ,..

0 0 hvala 0
14 godina
gogi321 kaže...

Imam crt tv sony wega i kada ga upalim samo blinka crvena lampica 14 puta molim pomoc..

Potraži service manual za svoj model na ovoj stranici.

Tamo je vjerojatno objašnjeno što znače blinkovi kao npr. ovdje:

http://www.manualslib.com

16 godina
Matozan kaže...

Evo i meni se danas  pokvario TV LG 32LG5700.

Kad se upali na sekundu-dvije se na desnoj strani ekrana, pojavi bijela traka širine oko 7-8 cm i nestane.

Ton radi, a slika se jedva nazire, mogu vidjeti titlove i notifikaciju kada promijenim program.

U svakom slučaju nešto smrdi kad radi 2-3 minute.

Što bi moglo biti neki kondenzator {#} ili nešto gore/skuplje?

Evo informacija sa servisa, možda nekome pomogne, ovi simptomi su kada ode T-con (timing control board) kontroler za LCD.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
9 godina
neaktivan

Pozz, imam jedan problem kod modela Sony LCD TV KLV-30HR3 S poceo je da se pali i gasi na po 2 sekunde ne znam u cemu je problem?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, imam problem sa LCD-om, Samsung

Od udara su se na nekim mjestima na ekranu pojavile ljubicaste fleke. Mislim da nije ekran ostecen, vec onoj dio sto dodje ispred njega (pojma nemam kako se zove). Da li tome ima popravke? da li se mozda taj dio moze zamijeniti?
Zahvalan bih bio na bilo kakavom savjetu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Posjedujem lg le42 550 lcd led, u zadnje vrijeme otkad sam spojio evo tv događa se da jednostavno nestane slike tj piše da nema signala, a nakon što isključim iz utičnice na 20-ak minuta ponovo je sve u redu.Ponekad moram i na duže isključiti. Ako netko zna o čem se radi molim da javi, dali možda treba nadograditi tv jer ima i neke smart funkcije tipa you tube,acuweather,facebook,mtv,radio, a u nekoliko navrata sam ga vraćao na tvorničke postavke i nije se problem riješio dok nisam sve isključio iz utičnice.

ivanko
16 godina

Je li evo tv prijemnik možda spojen HDMI kabelom? Ako jest, probaj za početak zamijeniti kabel - nekad loš kontakt (tj. povremeni gubitak spoja) na HDMI konektoru može uzrokovati takvu pojavu - TV nekako "zapamti" da je imao neispravan signal na HDMI ulazu i ignorira ga do restarta (tj. isključivanja iz struje).

Također, ako postoji softvesrka nadogradnja TV-a, provjeri što ti donosi i po potrebi instaliraj je.

KaeR
9 godina
neaktivan

to sam sve probao, probao sam i potpuno isključiti evo tv, sad se desi takav problem i bez evo tv ukoliko se ugasi na tv-u bez daljinskog mislim da je upitanju nadogradnja tv, ali na lg stranici postoji samo stara verzija iz 2012 kad je tv kupljen.

ivanko
9 godina
neaktivan

BOK.

POKVARIO MI SE TV-PLAZMA PANASONIK TX-P42U20E.

NEMA SLIKE,NEMA TONA,CRVENA DIODA SE PALI-GASI.

JEL IMAO NETKO SLIČAN PROBLEM.

HVALA.

0 2 hvala 0
14 godina

Na lcd-u mi nema pozadinskog osvijetljenja, kako da sad znam dali je do invertera? Nasao sam ovo http://www.lcdparts.net/TransformerDetail3D.aspx?ProductID=2740 ja na primaru mjerim 0.6 oma..

0 0 hvala 0
16 godina
brzi11 kaže...

BOK.

POKVARIO MI SE TV-PLAZMA PANASONIK TX-P42U20E.

NEMA SLIKE,NEMA TONA,CRVENA DIODA SE PALI-GASI.

JEL IMAO NETKO SLIČAN PROBLEM.

HVALA.

Nije potreba vikat! :)

Prodajem Nokia Lumia 630 - novo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice