Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.693
|
čitano: 1.646.796
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
Povratni info.. popravljeno u AZ Elektronika, bez puno priče i mudrovanja, preporuka za ostale kome treba old school majstor.

3 0 hvala 1
8 godina
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

sony 43w755c

problem je što se ponekad na zemaljskim kanalima (antena spojena direktno na tv, bez dodatnog vanjskog receivera) slika tu i tamo počne kockati kao da je signal loš.

nekad se taj problem ne javlja danima, a nekad se zna pojaviti i vrlo brzo nakon paljenja uređaja, nema pravila.

problem bude samo sa slikom, a zvuk cijelo vrijeme ide normalno.

problem ostaje sve dok ne prebacim tv na neki drugi kanal (ako se potom vratim na isti kanal ili ostanem na nekom drugom kanalu - problema nadalje nema), a problem nestaje čak i ako samo otvorim epg bez da mijenjam kanal - slika nakon toga bude normalna bez kockanja. ali ako to ne napravim, slika se kocka do daljnjega.

proban je reset postavki na tvorničke postavke, kao i isključivanje uređaja iz struje i ponovno uključivanje nakon nekog vremena, bez uspjeha.

ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem i koliko bi koštao eventualni popravak?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 17:28 (50w755c).

0 0 hvala 0
16 godina

Nema popravka za to, problem je u samom Androidu koji je zapeo na staroj verziji i muči se s našim HEVC-om. Nastavi tako koristiti i to je to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

ok, hvala na info, znači softverski problem.

da li onda i drugi modeli sonyjevih televizora s istom verzijom androida također imaju isti problem, kao i televizori ostalih proizvođača s istom verzijom androida?

jedno kraće vrijeme sam taj uređaj koristio sa androidom koji nije bio zadnja verzija koja je dostupna za taj uređaj i činilo mi se da nije bilo takvih problema, ali ne mogu biti 100% siguran. te nakon toga nadograđen na zadnju verziju koja je dostupna za taj uređaj i čini mi se da je baš negdje od tada krenuo taj problem. da li bi bilo moguće i imalo smisla izvesti nekakav downgrade na neku stariju verziju?

0 0 hvala 0
16 godina
50w755c kaže...

ok, hvala na info, znači softverski problem.

da li onda i drugi modeli sonyjevih televizora s istom verzijom androida također imaju isti problem, kao i televizori ostalih proizvođača s istom verzijom androida?

jedno kraće vrijeme sam taj uređaj koristio sa androidom koji nije bio zadnja verzija koja je dostupna za taj uređaj i činilo mi se da nije bilo takvih problema, ali ne mogu biti 100% siguran. te nakon toga nadograđen na zadnju verziju koja je dostupna za taj uređaj i čini mi se da je baš negdje od tada krenuo taj problem. da li bi bilo moguće i imalo smisla izvesti nekakav downgrade na neku stariju verziju?

Da, i drugi modeli iz te godine imaju taj problem.

Mislim da je i na starijoj verziji postojao problem samo nisi ili išao za time ili kako bi dugo trebalo da se problem pojavi nisi ni primjetio.

Downgrade softwarea nije moguć

11 godina

Bok, ljudi. Imam neispravni Samsung TV QLED QE55Q80AATXH, riknula mu je matična. Prodal bi ga za dijelove, ali me ljudi pitaju ima li kakvih znakova života kad ga uštekam u struju ili probam upaliti. Npr. da li se barem lampica pali i slično. Može li uopće tv kojem je riknula matična davati bilo kakve znakove života? Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Ovisi ali u većini slučajeva nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima ko iskustva sa LG napajanjima?

Nećaku je krepao tv, pronašao sam eksplodirani kondenzator na napajanju.

Tražeći koji je to kond (jer je progorio gdje je natpis), naišao sam na komplete kao za reparaciju, npr:
https://tvpart.ro/en/product/715g7801/

Da uzmem takav cijeli set ili da mijenjam samo kondenzator?

Nije neki tv, 32 inch, radije bih dao 50c, a ne 15-20eur na dijelove.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 22:16 (kratos091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Vjerovatno manje od 100 nF, i to klasa Y.

Samo je problem da ako je on tak nasilno riknuo, onda je nekaj drugo u banani.

MOSFET, switching čip itd.

Guglaj model ploče, možda nađeš sliku na kojoj se vidi (ili nekim čudom čak shemu).

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 8:12 (fer-de-lance).
11 godina
johnyaces777 kaže...

imam stariji OLED LG B6 cini mi se da je oznaka,koji se dugo nije palio jer sam mjesecima bio na putu...sad kad se upali,pokaze sliku i maltene odmah se ugasi...jel to neki prekidac samo koji je moguce popraviti ili je nesto drugo u pitanju?dakle,upali se i sam izgasi nakon par sekundi...jel to nesto jeftino i moguce za popraviti ili ipak nije...?

hvala na odgovoru u svakom slucaju...lp

ima li netko da moze barem odgovoriti jel skup kvar ili ne,jel se moze i jel isplativo uopce,a ne da odem u majstora,pa kaze da kosta gomilu,a posrijedi je neka sitnica...servis je  60km daleko... 

15 godina
moderator
50w755c kaže...

sony 43w755c

problem je što se ponekad na zemaljskim kanalima (antena spojena direktno na tv, bez dodatnog vanjskog receivera) slika tu i tamo počne kockati kao da je signal loš.

nekad se taj problem ne javlja danima, a nekad se zna pojaviti i vrlo brzo nakon paljenja uređaja, nema pravila.

problem bude samo sa slikom, a zvuk cijelo vrijeme ide normalno.

problem ostaje sve dok ne prebacim tv na neki drugi kanal (ako se potom vratim na isti kanal ili ostanem na nekom drugom kanalu - problema nadalje nema), a problem nestaje čak i ako samo otvorim epg bez da mijenjam kanal - slika nakon toga bude normalna bez kockanja. ali ako to ne napravim, slika se kocka do daljnjega.

proban je reset postavki na tvorničke postavke, kao i isključivanje uređaja iz struje i ponovno uključivanje nakon nekog vremena, bez uspjeha.

ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem i koliko bi koštao eventualni popravak?

Skoro identičan problem imam na jednom Grundig tv-u. Razlika je što se na njemu to dešava svakodnevno više puta.

Počelo je nedavno, možda predmjesec dana.

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
16 godina
johnyaces777 kaže...
johnyaces777 kaže...

imam stariji OLED LG B6 cini mi se da je oznaka,koji se dugo nije palio jer sam mjesecima bio na putu...sad kad se upali,pokaze sliku i maltene odmah se ugasi...jel to neki prekidac samo koji je moguce popraviti ili je nesto drugo u pitanju?dakle,upali se i sam izgasi nakon par sekundi...jel to nesto jeftino i moguce za popraviti ili ipak nije...?

hvala na odgovoru u svakom slucaju...lp

ima li netko da moze barem odgovoriti jel skup kvar ili ne,jel se moze i jel isplativo uopce,a ne da odem u majstora,pa kaze da kosta gomilu,a posrijedi je neka sitnica...servis je  60km daleko... 

Ne može ti nitko odgovoriti jer treba otvoriti tv pa pregledati u čemu je riječ. Pošto je riječ o dobrom tv-u fino pravac servis pa neka netko pregleda o čemu je riječ

XXX-Man kaže...

Skoro identičan problem imam na jednom Grundig tv-u. Razlika je što se na njemu to dešava svakodnevno više puta.

Počelo je nedavno, možda predmjesec dana.

Tebi je to onda problem sa antenom, Grundizi nisu imali takav problem a da je SW problem. Eventualno ti nešto sa tunerom ne valja.

15 godina
moderator
tiki kaže...

Tebi je to onda problem sa antenom, Grundizi nisu imali takav problem a da je SW problem. Eventualno ti nešto sa tunerom ne valja.

S antenom nije sigurno, to je provjereno. Testirano s drugom antenom i sa drugim tv-om na istoj anteni.

Signal je na 92-95% i kvaliteta 100% cijelo vrijeme.

Gleda se većinom kanal 25 i kad se počne raspadati slika ako prebacim na program koji je na kanalu 40 ili 22 i vratim onda je neko vrijeme sve ok, čak i ako odem u postavke da vidim jačinu signala i izađem opet je ok neko vrijeme.

Više mi to djeluje kao softverski problem, eventualno tuner.

“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 10:42 (XXX-Man).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice