Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.520
|
čitano: 26.636.866
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporožac kaže...

Popcorn audio converterom za nekoliko sekundi pretvoriš DTS (ukloniš DTS) u AC3 koji svaki tv guta, nema diranja u kvalitetu videa,

PopCorn MKV AudioConverter
je besplatni program za Windows koji se koristi za pretvaranje audio zapisa unutar MKV spremnika bez ponovnog kodiranja videa. Primarno se koristi za rješavanje problema kompatibilnosti s pametnim televizorima ili media playerima koji ne podržavaju DTS audio, pretvarajući te zapise u šire podržani AC3 (Dolby Digital) format.

Moram mu pomoći, što ću s njim.

Ne želi mi instalirati program preko ove stranice i svi linkovi koje nalazim su nepouzadni ili ih mozilla prepozna kao virus, postoji li neki drugi software koji jednostavno riješi taj problem sa DTS-om ? 

4 godine
MadDogMattis kaže...
Zaporožac kaže...

Popcorn audio converterom za nekoliko sekundi pretvoriš DTS (ukloniš DTS) u AC3 koji svaki tv guta, nema diranja u kvalitetu videa,

PopCorn MKV AudioConverter
je besplatni program za Windows koji se koristi za pretvaranje audio zapisa unutar MKV spremnika bez ponovnog kodiranja videa. Primarno se koristi za rješavanje problema kompatibilnosti s pametnim televizorima ili media playerima koji ne podržavaju DTS audio, pretvarajući te zapise u šire podržani AC3 (Dolby Digital) format.

Moram mu pomoći, što ću s njim.

Ne želi mi instalirati program preko ove stranice i svi linkovi koje nalazim su nepouzadni ili ih mozilla prepozna kao virus, postoji li neki drugi software koji jednostavno riješi taj problem sa DTS-om ? 

Meni radi ova verzija bez greške, skinuo sam je bez njihovih antivirusnih programa i web preglednika.

Čisto otvaranje i rad.

Digao sam ti ga na share servis, slobodno skini. link na pp

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2026 15:24 (Zaporožac).
17 godina
Kurvenrojber kaže...

Može preporuka za neki dobar Philips TV. Dvoumim se između oled i miniled. Dnevna dosta pod udarom sunca ali nije da nema zastora. 

Sad me isto zanima koliko je loš il dobar titan os naspram google tv platforme? 

To je oksimoron, dobar philips tv :)

Ako hoćš miniled onda tcl ili hisense, ako ideš na oled LG ili Samsung, s time da se samsung bolje nosi s refleksijama što bi u tvom slučaju moglo biti bitno

4 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Što Ai kaže o kvaliteti Philips vs LG televizora i općenito o kvaliteti Philips televizora

Kvaliteta kondenzatora u Philips televizorima
općenito se smatra standardnom za potrošačku elektroniku, no povijesno su ti uređaji imali učestalije probleme s napajanjem uzrokovane otkazivanjem elektrolitskih kondenzatora u usporedbi s nekim premium konkurentima. Dok su noviji modeli pouzdaniji, starije serije (poput LCD i plazma modela) često su zahtijevale popravke zbog napuhnutih ili "iscurjelih" kondenzatora na ploči napajanja.
Karakteristike ugrađenih komponenti

Standardni razred: Philips u svojim uređajima obično koristi kondenzatore namijenjene masovnoj proizvodnji koji su deklarirani za rad na temperaturama do 105°C, što je industrijski standard za dugovječnost u toplim uvjetima unutar kućišta.
Osjetljivost na toplinu: Zbog kompaktnog dizajna i Ambilight sustava, unutrašnjost Philips televizora može generirati značajnu toplinu, što s vremenom isušuje elektrolit u kondenzatorima i dovodi do gubitka kapaciteta ili potpunog kvara.
Brendovi komponenti: U novijim modelima Philips koristi mješavinu komponenti različitih dobavljača, uključujući poznate marke poput Nichicona (u višim serijama) ili generičke, ali certificirane kineske i tajvanske brendove u proračunskim modelima.

Pouzdanost u usporedbi s LG-em
Prema istraživanjima pouzdanosti iz 2025. i 2026. godine, uočene su značajne razlike:

Stopa kvarova: Ankete (npr. Which?) zabilježile su i do 200% veću stopu kvarova kod Philips televizora u usporedbi s LG-em.
Očekivani životni vijek: Dok se za LG televizore procjenjuje vijek od 7 do 9 godina, Philips modeli u prosjeku traju 6 do 7 godina prije pojave prvih hardverskih problema.
Popravljivost: Dobra strana Philipsa je što su kvarovi kondenzatora na ploči napajanja relativno jednostavni i jeftini za popravak kod servisera, jer su same komponente (kondenzatori od 2200uf ili 3300uf) široko dostupne i koštaju tek nekoliko eura.

Zaključak: Iako Philips ne koristi nužno "loše" kondenzatore, njihov toplinski profil i dizajn napajanja čine ih statistički podložnijima kvarovima ove vrste nego što je to slučaj kod LG-a, koji ima strožu kontrolu lanca opskrbe komponentama.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.2.2026 18:00 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Zaporožac kaže...

Što Ai kaže o kvaliteti Philips vs LG televizora i općenito o kvaliteti Philips televizora

Kvaliteta kondenzatora u Philips televizorima

nisu to samo kondenzatori, to je i napajanje, matična ploča itd.

prije par godina kolega kiwi je razotkrio poprilično onog plaćenika garfielda i njegove nebuloze oko kvalitete pilipsa

kako je pilips prodan kinezima, ovi su se jeftinoćom nastojali probiti na tržištu, a zadržati sliku pouzdanosti koju im je pružao philips brend dok je još bio nizozemski

teško je sad reći jesu li se išta popravili u odnosu na prije tih par godina, jesu li i drugi krenuli njihovim smjerom... 

problem je što se, za razliku od primjerice napajanja ili grafičkih kartica, u niti jednoj recenziji televizori ne rastavljaju niti se preispituje kvaliteta dijelova

pa tako sa uglavnom nemamo pojma o kvaliteti bilo koje marke i njihovih televizora, ali pilips je opravdano sumnjiv obzirom na nedavnu prošlost 

14 godina
suspendiran

Summary –“Which Malfunctions More?”

From reliability surveys and long-term test data:

Most prone to malfunctions:
Philips (highest fault rates)
Hisense (frequent issues, especially budget models)

Moderate faults:
TCL

Least prone to malfunctions:
Samsung
LG

📌 General Pattern: Lower-cost TVs (Hisense, some TCL and Philips models) tend to have higher failure rates and more complaints, while premium brands (Samsung, LG) generally show fewer malfunctions over common ownership periods.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
picajzla0707 kaže...

nisu to samo kondenzatori, to je i napajanje, matična ploča itd.

prije par godina kolega kiwi je razotkrio poprilično onog plaćenika garfielda i njegove nebuloze oko kvalitete pilipsa

kako je pilips prodan kinezima, ovi su se jeftinoćom nastojali probiti na tržištu, a zadržati sliku pouzdanosti koju im je pružao philips brend dok je još bio nizozemski

teško je sad reći jesu li se išta popravili u odnosu na prije tih par godina, jesu li i drugi krenuli njihovim smjerom... 

problem je što se, za razliku od primjerice napajanja ili grafičkih kartica, u niti jednoj recenziji televizori ne rastavljaju niti se preispituje kvaliteta dijelova

pa tako sa uglavnom nemamo pojma o kvaliteti bilo koje marke i njihovih televizora, ali pilips je opravdano sumnjiv obzirom na nedavnu prošlost 

Kako ne znamo.

Nisi bio prisutan kada sam prije tri godine objavio specifikacije Philips LCd televizora koje mi je dao sugrađan el. serviser Zoran Majdandžić. 

Da skratim, blaga katastrofa.

合気道 五段 Me, myself and I
16 godina

Tv se uzima sa 5 godina garancije, nakon toga i bolje da rikne jer inače ti se neda kupit novi, a možeš. Svakih 5 godina padne cijena pa si kupiš 15-20" veći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Kurvenrojber kaže...

Loš, puno više loš

12 godina
Kurvenrojber kaže...

Može preporuka za neki dobar Philips TV. Dvoumim se između oled i miniled. Dnevna dosta pod udarom sunca ali nije da nema zastora. 

Kolege su već sve rekli, Hisenese ili TCL puno bolji izbori za iste novce ako pričamo o miniledu, a LG/Samsung u OLED segmentu.

Cijenovno nisu jeftiniji, a ne nude nikakave prednosti, dapače rizičniji izbor.

Ali ako baš mora, u miniled segmentu se nudi Philips MLED920 model.

TCL C7K dosta bolji izbor iste cijene...

11 godina

Pozdrav

molimo bih preporuku za TV vjerojatno 75" (4m udaljenost gledanja)

Do sada koristio sam Samsung QE55Q6FN (2018) i bio sam savim zadovoljan.

Preferiram i dalje isti brand no nije nužno. Zadnjih godina ne pratim tržište i neznam što je nekakav best buy.

Gledam sport, filmove..ništa igranje. Bitno mi ja i da aplikacije (YT, Netflix i sl..) rade uredno i fluidno. TV je u dnevnoj sobi sa dosta svjetla.

Molim vas preporuku u cjenovnom rangu do 1300eur. 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2026 13:10 (Vedran33).

0 0 hvala 0
4 godine
Vedran33 kaže...

Pozdrav

Preferiram i dalje isti brand no nije nužno. Zadnjih godina ne pratim tržište i neznam što je nekakav best buy.

Gledam sport, filmove..ništa igranje. Bitno mi ja i da aplikacije (YT, Netflix i sl..) rade uredno i fluidno. TV je u dnevnoj sobi sa dosta svjetla.

Hvala

TCL 75C7K televizor, 75" (189 cm), QD MiniLED, Ultra HD, Google TV

...još si uštedio

Samsung mini led je izvan/preko tvoga budžeta (oko 2000€)

Jedino ako te zanima Samsung koji nije mini led ?

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.3.2026 16:22 (Zaporožac).
12 godina

Hisense 75U8Q se tu nudi kao najbolja opcija u budžetu, malo iznad.

Super tv sa solidnim sustavom, sad koje aplikacije se koriste i koje podržava samo treba usporedit.

14 godina
suspendiran

85U7Q PRO - isto malo iznad, obzirom da je 4m možda bolje 85 ako odgovara. Ja ga imam i sve 5 sa tv'om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Zaporožac kaže...
Vedran33 kaže...

Pozdrav

Hvala

TCL 75C7K televizor, 75" (189 cm), QD MiniLED, Ultra HD, Google TV

...još si uštedio

Samsung mini led je izvan/preko tvoga budžeta (oko 2000€)

Jedino ako te zanima Samsung koji nije mini led ?

Ovako nesto: 

TV Neo QLED Samsung QE75QN80? Zar nije mini led, a i 144hz..? Oko 1300eur

4 godine
Vedran33 kaže...

Ovako nesto: 

TV Neo QLED Samsung QE75QN80? Zar nije mini led, a i 144hz..? Oko 1300eur

Da, model Samsung QE75QN80  je doista Neo QLED televizor s Mini LED tehnologijom pozadinskog osvjetljenja.
Ovaj model pripada Samsungovoj liniji za 2025. godinu i predstavlja značajnu promjenu jer je serija "80", koja je ranije bila klasični QLED, sada nadograđena na "Neo" standard.
Ključne značajke modela:

Tehnologija zaslona: Koristi Quantum Mini LED diode koje su 40 puta manje od konvencionalnih LED dioda, što omogućuje preciznije upravljanje svjetlinom i bolji kontrast.
Procesor: Pokreće ga NQ4 AI Gen2 procesor koji koristi umjetnu inteligenciju za skaliranje slike na 4K rezoluciju.
Brzina osvježavanja: Podržava frekvenciju osvježavanja od 100Hz do 144Hz, što ga čini odličnim izborom za gaming na konzolama nove generacije.
Smart funkcije: Dolazi s Tizen OS operativnim sustavom, uključujući podršku za Samsung Gaming Hub i SmartThings aplikaciju. (AI)

Nisam ni znao za te Neo modele, da mini led je, tko bi rekao. 

Slobodno to uzmi ako ima 2+3 garancija, svakako je bolji od TCL i Hisense modela samo zato jer Samsung ne ugrađuje drlog kondenzatore, napajanje i ostalu elektroniku.

Ne podcjenjujem TCL i Hisense kao što podcjenjujem Philips, no Koreanac je Koreanac, još drže do sebe.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2026 15:14 (Zaporožac).
13 godina

Fantastično je koliko su danas čak i mid range modeli TVa izvrsni i to se apsolutno možemo zahvaliti Kinezima.

Vrlo dobro znamo koliko dimming zona su imali LCD modeli od Sonya,Samsunga,LGa i ostalih renomiranih brandova...to se radilo o 32 zone pa na više.

Danas Hisense i TCL nude mini led modele i sa po 20 tisuća zona,naravno to su skupi top end modeli ali čak i u mid range segmentu imaju modele sa po 1000+ zona.Dojam je da se Kinezi više kvare nego Samsung,LG ili Sony ali su realno i puno jeftiniji...uvjek je dobro uzeti produženu garanciju na 5 godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
Zaporožac kaže...

Slobodno to uzmi ako ima 2+3 garancija, svakako je bolji od TCL i Hisense modela samo zato jer Samsung ne ugrađuje drlog kondenzatore, napajanje i ostalu elektroniku.

Ne podcjenjujem TCL i Hisense kao što podcjenjujem Philips, no Koreanac je Koreanac, još drže do sebe.

Jesi li siguran da stavljaju u (pogotovo navedeni) Samsung bolju elektroniku i kondenzatore? Jer imam dojam da u zadnje vrijeme ljudi daju predoost u kvaliteti ''jačim brendovima'' bez konkretnih informacija o modelu i konkurenciji određenog modela.

18 godina
Nakon 3 mjeseca intenzivnog korištenja prezadovoljan LG OLED C5 65 inča, topla preporuka. Ne vjerujte glupostima poput toga da nije dobar u svjetlim prostorijama, doslovce mi je odmaknut dva metra od velikog bočnog prozora. Kupljen uz 20% Pevex popusta na Zaba Mastercard
Tijelom ja sam čovjek, a duša mi je more
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2026 18:21 (ivaninho).

2 0 hvala 1
4 godine
Novice kaže...

Jesi li siguran da stavljaju u (pogotovo navedeni) Samsung bolju elektroniku i kondenzatore? Jer imam dojam da u zadnje vrijeme ljudi daju predoost u kvaliteti ''jačim brendovima'' bez konkretnih informacija o modelu i konkurenciji određenog modela.

Jesam.

Objašnjeno je i dokumentirano prije nekoliko godina.

Nisi bio prisutan. 

合気道 五段 Me, myself and I
17 mjeseci
Zaporožac kaže...
Novice kaže...

Jesam.

Objašnjeno je i dokumentirano prije nekoliko godina.

Nisi bio prisutan. 

You ain't swallowing what i'm spitting out.

Prije nekoliko godina navedeni model nije postojao.

Pretpostavljam da misliš na objašnjenja Garfieldu za Philips?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2026 20:09 (Novice).
12 godina
Zaporožac kaže...

...samo zato jer Samsung ne ugrađuje drlog kondenzatore, napajanje i ostalu elektroniku.

samsung je prvi koji krene fušat i koji koristi brend da bi podvalio kupcima muda pod bubrege, rijetko smećarska kompanija 

4 godine

Ma, glupost.

Samsung ugrađuje kao i svi jeftinije komponente u jeftine modele, pa 10x jače odjekne kada se pokvari jedan Samsung ili LG neko kada se pokvari TCL i Hisense, što se smatra normalnim.

Viši (kao što je ovaj NEO Mini Led kojega kolega hoće kupiti) i premium modeli su nepoderivi.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
Zaporožac kaže...

Ma, glupost.

Samsung ugrađuje kao i svi jeftinije komponente u jeftine modele, pa 10x jače odjekne kada se pokvari jedan Samsung ili LG neko kada se pokvari TCL i Hisense, što se smatra normalnim.

Viši (kao što je ovaj NEO Mini Led kojega kolega hoće kupiti) i premium modeli su nepoderivi.

Opet, ima li negdje konkretan podatak za ovaj ulazni Neo QLED model o komponentama i pouzdanosti?

4 godine

Danas postoji AI koji je uvijek neutralan

Samsung Neo QLED modeli spadaju u vrh ponude kada su u pitanju materijali i komponente. Oni nude izuzetno visoku razinu svjetline i preciznosti slike. Ipak, kao i kod svake kompleksne elektronike, postoji mogućnost kvarova, a recenzije ukazuju na to da se većina rjeđih problema odnosi na napajanje i softverska ažuriranja. U odnosu na standardne QLED ili klasične LED televizore, Neo QLED nudi znatno naprednije i robusnije komponente.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci
Zaporožac kaže...

Danas postoji AI koji je uvijek neutralan

Samsung Neo QLED modeli spadaju u vrh ponude kada su u pitanju materijali i komponente. Oni nude izuzetno visoku razinu svjetline i preciznosti slike. Ipak, kao i kod svake kompleksne elektronike, postoji mogućnost kvarova, a recenzije ukazuju na to da se većina rjeđih problema odnosi na napajanje i softverska ažuriranja. U odnosu na standardne QLED ili klasične LED televizore, Neo QLED nudi znatno naprednije i robusnije komponente.

I on je odgovorio jednako općenito. Koje su to konkretno robusnije komponente? Na kojem modelu je koja komponenta? Mogu ja reći da G Wagon ima robusnije komponente od Toyote Land Cruise-ra ili obrnuto, ali ako nemam konkretan podatak onda to ne znači ništa.

4 godine
Novice kaže...
I on je odgovorio jednako općenito. Koje su to konkretno robusnije komponente? Na kojem modelu je koja komponenta? Mogu ja reći da G Wagon ima robusnije komponente od Toyote Land Cruise-ra ili obrnuto, ali ako nemam konkretan podatak onda to ne znači ništa.

Postojala je dokumentacija za Philips i izjava kolege servisera kojega sam naveo. 

Jedino ćeš od servisera i dobiti točan podatak, osim ako ne rade servis određene marke, pa budu subjektivni.

Je li kvalitetan japanski kondenzator na matičnoj kao što vidiš na matičnim pločama za PC , tu bi morao naći shemu s totalnim podacima o tv-u što je gotovo nemoguće ili razgovarati s neovisnim RTV serviserom.

合気道 五段 Me, myself and I
17 mjeseci
Zaporožac kaže...
Novice kaže...

Postojala je dokumentacija za Philips i izjava kolege servisera kojega sam naveo. 

Jedino ćeš od servisera i dobiti točan podatak, osim ako ne rade servis određene marke, pa budu subjektivni.

Je li kvalitetan japanski kondenzator na matičnoj kao što vidiš na matičnim pločama za PC , tu bi morao naći shemu s totalnim podacima o tv-u što je gotovo nemoguće ili razgovarati s neovisnim RTV serviserom.

Ma znam, zato i kažem da je nezahvalno reći da je Neo QLED sa kvalitetnijim komponentama ili da je nepoderiv kada nisu dostupni podaci koji to potvrđuju.

13 godina
ivaninho kaže...
Nakon 3 mjeseca intenzivnog korištenja prezadovoljan LG OLED C5 65 inča, topla preporuka. Ne vjerujte glupostima poput toga da nije dobar u svjetlim prostorijama, doslovce mi je odmaknut dva metra od velikog bočnog prozora. Kupljen uz 20% Pevex popusta na Zaba Mastercard

Taj TV ide preko 1000nits pa je to veliki skok naspram oleda od prije samo par godina dok su išli do 700-750nits.

Također su i antireflektivni premazi sve efikasniji.

4 godine
Novice kaže...
Ma znam, zato i kažem da je nezahvalno reći da je Neo QLED sa kvalitetnijim komponentama ili da je nepoderiv kada nisu dostupni podaci koji to potvrđuju.

Nepoderivo je u ovom kontekstu kolokvijalan izraz.

Ništa nije nepoderivo u pravom smislu riječi.

Zato kažem, tko želi pravi info, treba pronaći nezavisnog servisera koji svaki dan otvara televizore.

合気道 五段 Me, myself and I
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice