Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 47.950
|
čitano: 15.225.449
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporožac kaže...
Pixel kaže...
 I s90D serija kod nas ima qdoled panel, par kolega je provjerilo i potvrdilo, ali njega big izbjegao zbog drugih razloga.  Svi qdoled paneli na tržištu su od Sasmsunga, jedino ih on proizvodi, svi woled paneli su od LG-a jer jedino ih lg proizvodi, tako da Sony isto ovisno od modela ima ili samsungov ili lg-ev panel.  Ove godine opće nema novi oled. 

Ovo je tvoj post ;

Dakle, 25. 10 si pisao da je Samsung panel serija D lutrija, sad si promijenio mišljenje.

Poštujem to, čovjek ne treba tvrdoglavo držati isti stav decenijama. 

Inače, meni je dovoljno što stručnjaci iz RTINGS-a kažu;

The Samsung S90C OLED and the LG C4 OLED are similar TVs with only a few key differences. They're very similar in peak brightness, although the LG is noticeably dimmer in Game Mode while the Samsung isn't, making the Samsung the better choice for gamers. The LG is the better choice for movie fans, as it supports Dolby Vision HDR and passes through advanced DTS audio formats. The LG also has slightly better image processing than the Samsung, especially when watching low-bitrate content from streaming services due to its superior low-quality content smoothing.

Ali ne, sad odjednom "netko" napisa da tamo rade ljudi za "minimalac", ... da pošto rade za minimalac (stručljak je upoznat s tim, radi u U.s.A poreznoj,) vjerojatno rade odjednom ofrlje, nekvalitetne recenzije.

Napisa čovik da zna više od njih iz RTnGsa koji su na minimalcu.. tako reče Pixel.

Ovime zatvaram razgovor, jer toliku razinu samodopadnosti odavno ne vidjeh. Čovjek veli da je bolji od ljudi koji rade za "minimalac" na RTINGSu 

Dokaz 2 (njegov post)

Ali ja stvarno ne kužim koji je tvoj problem, ti ne kužiš stvarno ili se praviš i trolaš ?

Da napisao sam da je D serija lutrija, to je točno, ovisi o tržištu, dimenziji i seriji,  nisam obilazio trgovine i provjeravao svaki panel. U međuvremenu je par ljudi provjerilo ( s nekima sam pričao na PM jer ih je zanimalo kako znati koji je panel) i potvrdili smo da je bio u pitanju qdoled panel, nakon tog sam napisao tu informaciju na forumu da bi drugi znali. Al ono fakat ti imaš neki problem i šiljiš ga !

Slusao si rtings , za.ebo se,  kupio tv s kojim nisi zadovoljan, sad opet slušaš iste i iskrcao si lovu na sličan tv, sad ćeš opet kukati kako lg i  oledi nisu dobro. 

Zašto misliš da nitko ništa ne zna, to što ti nemaš pojma  i moraš se vodit tuđim recenzijama  ne znači da su i svi ostal itakvi. Nemaš pojma tko sam, čime se bavim i koliko iskustvo imam.  Po tko zna koji put ti pišem da sam profesionalno vezan za te stvari, biso sam dosta u kontaktu i s tehnologijama i s ljudima i sad sam, znam dosta o toj temi , znam sa stručnog stajališta siguro više od ekipe na rtingsu, pričam s ljudima i znam da se mnogi  ne slažu s komentarima rtingsa, često sami sebi kontriraj (ovisno tko recenzira), nisu vioše konzistentni, ponavljam, otišlo im je dosta dobre  stare ekipe koja je puno znala, došli su novi koji nisu toliko dobri.

I stvarno ne kužim tvoje konstantno podcjenjivanje mene  ! Čemu to ? Poznaš me pa znaš da nemam pojma ? Pišem gluposti po forumu ?  Iznosim netočne stvari ? Dajem ljudima krive savjete ? Daj se covjece saberi, ako ti idem na živce ok, ne moramo komunicirati, ali daj budi objektivan i ne seruckaj stalno.

Opće ne bježim od ičeg što sam rekao, sve lijepo piše i stoji, ali ne vadi stvari iz konteksta.  Tebi je očito cilj ovdje meni kajle ubacivati umjesto da se držimo teme.  Zašto ti je cilj konstantno dokazivati da ja nešto ne znam ili govorim krivo, i još da to barem dolazi od nekog kompetentnog, tko nešto zna, ali čovječe ne razlikuješ osnove i onda ideš meni solit !

Ponudio sam ti pomoć s tvom bez obzira na sve tvoje provokacije i to više puta, mogao si ušrtediti lovu koju su dao na C4,  pa si to prešutio.

Al stvarno i ja imam granice, kad je dosta onda je stvarno dosta. 

13 godina
Cryogenic kaže...
Zylvio kaže...
Zylvio kaže...

Večer ljudine.

Znači kratko i jasno: TV 65" do cca €900-1000.

Koristi se za EON TV (SK - Formula 1), Hbo Max (Harry Potter, From, The Last Of Us i tak neke mracnije serije), Disney+ (Uvod u anatomiju i neki sitcomi) i gluposti po YouTube-u. Spojen bi bio i PS5 na kojemu se vrti F1 24, Hogwarts Legacy i RDR2).

Pozicija TV-a je nasuprot prozora koji se nalazi na južnijoj strani pa ima dosta odbijanja sunčevih zraka.

Najviše su mi za oko zapali TLC C805, Hisense U7NQ, Sony KD81L (izlozbeni) te neki QLED Samsung. 

Slušam prijedloge, preporuke ma sve sve. Hvala unaprijed. 

Još da pitam, vidio sam Philipsov model PUS8818, kakva je situacija sa njima?

PUS8818 nije mini led, znači bloominga će bit ko u priči, od tvojih navedenih uzmi u obzir, Hisense u7nq ili Philips PML9008 ambilight (oba mini led, crna jako konkurentna OLED televizorima)

Jel' istina da na Hisense ne postoji HBO Max aplikacija?

16 godina
Spike1983 kaže...

samo da se osvrnem na tvrdnju da Sony ove godine nema novi OLED... kako nema? Zove se Bravia 8 (jedini OLED za 2024-tu)

top model A95L (iz 2023-ce) i dalje ostaje njihov flagship model OLED-a (sa QD-OLED panelom) i dobija Voice Zoom 3 update koji je na Braviji 8 

Ja sam rekao, odnosilo se na top seriju za konkurenciju S95D i G4.  

Ovo ne smatram pravim novim modelom, prepakirana stara serija. 

3 godine
Cryogenic kaže...
 PUS8818 nije mini led, znači bloominga će bit ko u priči, od tvojih navedenih uzmi u obzir, Hisense u7nq ili Philips PML9008 ambilight (oba mini led, crna jako konkurentna OLED televizorima)

Ako mu je budžet 1000 €, a želi biti što bliže OLEDU i s odličnim osvjetljenjem u HDRu, najlogičniji izbor mu je U8nq, a ne u7 nq

Cijena 1099 €, Centar tehnike , a dobije skoro vrh ponude.

Ne kažem da je u7 loš, ali ovaj je bolji, blizak njegovom budžetu.

合氣道
13 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...

Ako mu je budžet 1000 €, a želi biti što bliže OLEDU i s odličnim osvjetljenjem u HDRu, najlogičniji izbor mu je U8nq, a ne u7 nq

Cijena 1099 €, Centar tehnike , a dobije skoro vrh ponude.

Ne kažem da je u7 loš, ali ovaj je bolji, blizak njegovom budžetu.

Napisao da mu je za oko zapeo u7qn do budgeta 900-1000, nije isto 900-1000 i 1100 eura. Philips i Hisense koštaju 770 i 700 eura, po meni 400 eura više ne opravdava isplativost kupnje za ono što dobije sa u8qb, nebi fulao ni sa ova dva, a 400 eura jeftiniji. Nije malo. Najbolje neka sam procijeni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 16:09 (Cryogenic).
11 godina
Cryogenic kaže...

Napisao da mu je za oko zapeo u7qn do budgeta 900-1000, nije isto 900-1000 i 1100 eura. 

je, i nama je budžet prvo bio 450-500 eura, pa je uletio onaj C835 TCL za 560 :D i ne žalim tih 50-100 eura...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 16:07 (60nine).
13 godina
60nine kaže...
Cryogenic kaže...

Napisao da mu je za oko zapeo u7qn do budgeta 900-1000, nije isto 900-1000 i 1100 eura. 

je, i nama je budžet prvo bio 450-500 eura, pa je uletio onaj C835 TCL za 560 :D i ne žalim tih 50-100 eura...

Sad je razlika 400 ne 50-100. Uopće nebi razmišljao šta ubost ako mogu ubost mini led i uštedit 400 eura. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 16:16 (Cryogenic).
3 godine
Cryogenic kaže...
Sad je razlika 400 ne 50-100. Uopće nebi razmišljao šta ubost ako mogu ubost mini led i uštedit 400 eura. 

Ok, u pravu si.

Ja gledam po sebi.

Meni je to kao C4 vs G4 

合氣道
9 godina
Cryogenic kaže...
Zylvio kaže...
Zylvio kaže...

Večer ljudine.

Koristi se za EON TV (SK - Formula 1), Hbo Max (Harry Potter, From, The Last Of Us i tak neke mracnije serije), Disney+ (Uvod u anatomiju i neki sitcomi) i gluposti po YouTube-u. Spojen bi bio i PS5 na kojemu se vrti F1 24, Hogwarts Legacy i RDR2).

Pozicija TV-a je nasuprot prozora koji se nalazi na južnijoj strani pa ima dosta odbijanja sunčevih zraka.

Najviše su mi za oko zapali TLC C805, Hisense U7NQ, Sony KD81L (izlozbeni) te neki QLED Samsung. 

PUS8818 je direct led, kakav blooming? Blooming je rezerviran za mini led, odnosno FALD :D 

13 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...

Ok, u pravu si.

Ja gledam po sebi.

Meni je to kao C4 vs G4 

A ima i LG C2 OLED 65" za 1169 eura , na akciji sad u Hg šrotu, bogami ne loša akcija.

https://www.hgspot.hr/oled-tv-lg-evo-c2-oled65c22lb-65-165cm-oled-ultra-hd-4k-smart-tv-120hz-brightness-booster-dolby-atmos-dvb-t2-c-s2

13 godina
hudibitek kaže...
Cryogenic kaže...
Zylvio kaže...
Zylvio kaže...

Večer ljudine.

PUS8818 je direct led, kakav blooming? Blooming je rezerviran za mini led, odnosno FALD :D 

Ipak mini led tu rula, crna iznimno konkurentna OLEDU. Sve ostalo crna sivo crna i blješti/blooming. Odvratno 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 17:14 (Cryogenic).
3 godine
Cryogenic kaže...
Jedino kod mini leda crna je skoro crna, crna kod svih ostalih panela osim OLED'a je naravno sivo crna i blješti/blooming. Odvratno 

Je, samo i od crne ima crnija/crnja 

Onaj model osmica je dosta bolji od sedmice, zato je i razlika kao C4 vs G4, ako se tako može usporediti., a bude tu i bloominga, neđe manje, neđe više

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 17:16 (Zaporožac).
13 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...
Jedino kod mini leda crna je skoro crna, crna kod svih ostalih panela osim OLED'a je naravno sivo crna i blješti/blooming. Odvratno 

Je, samo i od crne ima crnija/crnja 

Onaj model osmica je dosta bolji od sedmice, zato je i razlika kao C4 vs G4, ako se tako može usporediti., a bude tu i bloominga, neđe manje, neđe više

Da, nije neka extra razlika, minorna razlika a traže 400 eura više. 

9 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ima li koja bolja opcija od TCL C805 u cjenovnom rangu od nekakvih 500tinjak eura. Trebam tv od 50inchi , najvise streaming servisi i iptv(nogomet). Vidim da spominjete taj problem motion handlinga kod TCL-a , a kako se često gleda nogomet i sportovi zanima me ima li kakva bolja opcija . Kakav je hisense sto se tice motion handlinga , nasao sam Hisense u6n za 400tinjak eura , takodjer mini LED

0 0 hvala 0
11 godina
MaciStyle kaže...

Vidim da spominjete taj problem motion handlinga kod TCL-a , a kako se često gleda nogomet i sportovi zanima me ima li kakva bolja opcija . 

kolega koji je bio spomenuo da ima tih problema, otkad smo mu savjetovali što da podesi/pogasi na TV-u - nije se više javljao...

prije će taj problem biti od loše kvalitete lokalnih TV providera/kvalitete signala/lošije rezolucije nego do samog TV-a

ja sam taj "problem" na C835 primjetio možda samo na tenisu koji je bio streaman preko Kodija (dakle lošija kvaliteta slike i signala, framerate, nego na direkt prijenosima s TV-a)

iskreno, i dalje bi volio čuti tog kolegu da li mu se išta poboljšalo nakon onih par savjeta koje smo mu dali nekolicinu stranica prije

13 godina
60nine kaže...
MaciStyle kaže...

Vidim da spominjete taj problem motion handlinga kod TCL-a , a kako se često gleda nogomet i sportovi zanima me ima li kakva bolja opcija . 

kolega koji je bio spomenuo da ima tih problema, otkad smo mu savjetovali što da podesi/pogasi na TV-u - nije se više javljao...

prije će taj problem biti od loše kvalitete lokalnih TV providera/kvalitete signala/lošije rezolucije nego do samog TV-a

ja sam taj "problem" na C835 primjetio možda samo na tenisu koji je bio streaman preko Kodija (dakle lošija kvaliteta slike i signala, framerate, nego na direkt prijenosima s TV-a)

iskreno, i dalje bi volio čuti tog kolegu da li mu se išta poboljšalo nakon onih par savjeta koje smo mu dali nekolicinu stranica prije

Hm, svi imamo isti digitalni signal, hrt, nova, rtl, zna se na kojim rezama se to emitira, općenito na va panelima je lošije odrađen motion handling, znamo te boljke, neko vidi neko ne jbg , ips tu fenomenalno odrađuje navedeno. Daj vidi tenis youtube 4k dal ti se  vidi kakav trail loptice ili nogomet 4k, baš me zanima, vjerujem da je bolje rješeno od c805. Ja imam mini led ips i što se toga tiče slika je bombon, bilo tenis ili nogomet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2024 20:50 (Cryogenic).
11 godina
Cryogenic kaže...
60nine kaže...
MaciStyle kaže...

Hm, svi imamo isti digitalni signal, hrt, nova, rtl, zna se na kojim rezama se to emitira, općenito na va panelima je lošije odrađen motion handling, znamo te boljke, neko vidi neko ne jbg , ips tu fenomenalno odrađuje navedeno. Daj vidi tenis youtube 4k dal ti se  vidi kakav trail loptice ili nogomet 4k, baš me zanima, vjerujem da je bolje rješeno od c805. Ja imam mini led ips i što se toga tiče slika je bombon, bilo tenis ili nogomet.

evo malo izvrtio Federera i Đokovića (Wimbledon) u 4k 50fps, palio\gasio\podešavao motion postavke - malo se fakat vidi (nikako ne kao na onom tvojem videu), ali nije mi to neka boljka - mislim, u tenisu ipak loptica ide u prosjeku 120-150km\h (kod servisa i preko 200) :)

13 godina

evo ga na... gotovo je! kao što postoji jedino burek s mesom tako od sada postoji samo jedan OLED, QD OLED  

Why I Refuse To Buy Another Oled Ever Again!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 8:54 (Spike1983).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Misljenje o ovome tvu PHILIPS 50 PUS8518, vidim da je na akciji sada i ima 5god garancije. Je li bolje to ili HISENSE U6NQ za istu cijenu 

ili ipak sacekati tcl c805 na nekoj akciji pa dati malo vise

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 11:06 (MaciStyle).

0 0 hvala 0
13 godina
MaciStyle kaže...

Misljenje o ovome tvu PHILIPS 50 PUS8518, vidim da je na akciji sada i ima 5god garancije. Je li bolje to ili HISENSE U6NQ za istu cijenu 

Bolje Hisense jer je mini led. 

13 godina
Hahahahaha…lik zasto ne kupuje ikad vise OLED TV nego QD OLED uspoređuje zasto kupit iPhone 15 kad je izaso upgrade iPhone 16..odmah sam ugasio video !
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Spike1983 kaže...

evo ga na... gotovo je! kao što postoji jedino burek s mesom tako od sada postoji samo jedan OLED, QD OLED  

Iritantan lik. I ja sam pogledao video, rekoh nešto novo kod kvantnog. Kad ono, naslov zavaravajući, sadržaj videa isto smeće.

Ono što sam ja zaključio je da je Samsungov QD OLED u biti veliki monitor i ništa više. Znači spoji ga na PC ili konzolu, podesi osnovne postavke i ne diraj. Čim se zagrebe po softwareu i krene koristiti kao (smart) tv na površinu izlaze nedostaci. 

Svaka čast na jačini boja (koje cesto treba prigusiti da se izbjegne umjetni feel ili prenaglašenost) i na većoj svjetlinu (koju qd oled doduše gubi 3x brže nego woled) no ima i svoje nedostatke (crna je crna samo u potpunom mraku, čim malo svjetla padne na panel gubi se OLED kontrast i crna više nije ugljen crna, navodno i više opterećuje oči nego woled panel). Usput rečeno, vjerojatnost da će ti Samsung stići loše sastavljen ili se brzo pokvariti je previsoka za jedan takav brend (dosta ljudi se zali na trajnost i kvalitetu Samsung S OLED serije).

S druge strane, ako želiš da nešto radi, da sav video sadržaj prikazuje vjerno i savršeno koliko može biti savršeno, a s vremenom dobije i pokoji update koji će ispeglati eventualne bagove, biras LG.

Da LG pravi qd oled, da takav qd oled ima ugrađen polarizer, izabrao bih ga i ja. Do tad, LG WOLED majka..

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 14:21 (2fast4u).
9 godina

poz, gdje si ulovio taj c835 za 560 eura?

Bešić
11 godina
alen_pu22 kaže...

poz, gdje si ulovio taj c835 za 560 eura?

bilo ih je u Elipsu otprilike u ovo vrijeme prošle godine - nekoliko nas ga je uzelo tad... nije bio nikakav Black Friday, vjerojatno samo rješavanje starih zaliha zbog dolaska novijih modela (pošto je to 2022. model TCL-a)

13 godina
2fast4u kaže...
Spike1983 kaže...

Iritantan lik. I ja sam pogledao video, rekoh nešto novo kod kvantnog. Kad ono, naslov zavaravajući, sadržaj videa isto smeće.

Ono što sam ja zaključio je da je Samsungov QD OLED u biti veliki monitor i ništa više. Znači spoji ga na PC ili konzolu, podesi osnovne postavke i ne diraj. Čim se zagrebe po softwareu i krene koristiti kao (smart) tv na površinu izlaze nedostaci. 

Svaka čast na jačini boja (koje cesto treba prigusiti da se izbjegne umjetni feel ili prenaglašenost) i na većoj svjetlinu (koju qd oled doduše gubi 3x brže nego woled) no ima i svoje nedostatke (crna je crna samo u potpunom mraku, čim malo svjetla padne na panel gubi se OLED kontrast i crna više nije ugljen crna, navodno i više opterećuje oči nego woled panel). Usput rečeno, vjerojatnost da će ti Samsung stići loše sastavljen ili se brzo pokvariti je previsoka za jedan takav brend (dosta ljudi se zali na trajnost i kvalitetu Samsung S OLED serije).

S druge strane, ako želiš da nešto radi, da sav video sadržaj prikazuje vjerno i savršeno koliko može biti savršeno, a s vremenom dobije i pokoji update koji će ispeglati eventualne bagove, biras LG.

Da LG pravi qd oled, da takav qd oled ima ugrađen polarizer, izabrao bih ga i ja. Do tad, LG WOLED majka..

ja neznam kak tog lika nitko ne našamara uživo, vidiš mu kroz komentare koliko ima hejtera  lik je dobio dobru paru da promovira S90D i to je to.

recenzija Cneta S90D Vs C4

While watching Trigger Warning, an action movie new to Netflix, the S90D lost some contrast in bright scenes. The skin color of characters appeared cooler and the slightest bit washed out during the opening scene of the show, where Jessica Alba's character is riding in a car.

Darker scenes in the same show also had slightly less shadow detail on the S90D.

Overall, however, we preferred the image quality of the LG C4 in bright rooms over that of the S90D. That's because the LG preserved contrast better, with deeper black levels, which created a richer image.

9 godina

Ekipo može preporuka za 55 inchni mini led do nekih 750 eura mi je budget. Ne znam što bih izabrao izmedju TCL-a,Hisensa,Phillips ambilighta ili Samsung i LG. Ostalo niti ne gledam. S obzirom da Samsung trenutno nema dodatno jamstvo a nebi ga extra plaćao onda mi je on trenutno ispod radara.  Hvala na savjetima :)

edit: tv najviše koristim za ps5 i streaming platforme (netflix,hbo,amazon), "obični" tv gledam putem max tv-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 16:34 (alen_pu22).

0 0 hvala 0
14 godina
Wontay kaže...

Koliko bi mogao realno dobiti za LG 55CX3LA pod garancijom još dvije godine? TV je odličan. 

Ima li netko ideju?

3 godine

Javljeno, c4 65 " stiže tek u "subotu" ?!

Pa tko vozi pakete subotom.. 

合氣道

0 0 hvala 0
10 mjeseci

@wontay  350 eura bi mogel dobiti ak naletis na oled fanatika

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:06 (Suha kobasica).
9 godina

Previse zakljucaka, previse rekla kazala, previse hrabrosti da se pise o necemu sto se nema ili nije vidjeno, (izvinjavam se ako gresim), tako da pisite samo ono sto moze ljudima pomoci ali iz stvarnih iskustava. Ja imam dva LG oled tv-a, B8 koji je neunistiv i 77 C2 koji nista nije bolji od B8 starog 5 godine, narucio sam Samsung qdoled 77 S90D, za 1900e od nasih "madjara"pa cu se licno uveriti i preneti iskustva koja ce biti bazirana na real situaciji, ono sto moje oko vidi, a ovo, prenosenje kojekakvih milsljenja isl, pustite to, hvala

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:23 (levca5).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice