Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.099
|
čitano: 15.298.725
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Flagship kaže...
BioZZG kaže...
Flagship kaže...
kv99 kaže...
eXodia93 kaže...
@kv99 Taj tv ni nema u europi LOL

Pa ima TCL C850 ili 851 ili 845, a to su isti televizori, osim zadnji koji je 2023 godiste, ali nista ne zaostaje za ovima.

Ponovno pišeš netočne info, već po xx puta su ti rekli da ne miješaš EU i USA modele. TCL ima jako puno modela i iako su kod njih dost male razlike u odnosu na to kak je kod drugih brandova treba pazit.

Dosta velika razlika je između C84x i C85x, za klasu je bolji C85x

C84x je prošlogodišnji flagship kod nas dok je C85x ovogodišnji...da je za klasu bolji nije jer su samo nadrkali više zona, panel je ostao isti kao i svi inputi tako da nije dosta velika razlika kao što navodiš.

Nešto kao da uspoređuješ Iphone 15 i Iphone 16, razlike postoje, ali nisu bog zna što.

Ali da, generalno ne treba miješati USA i EU modele.

Pa nisu samo zone, jako je velik skok u svjetlini u odnosu na C84x. Pa taj C85x je najmanje u egalu pa i u nekim spec. bolji od C95x koji je na pri vrhu kompletne ponude jer samo je X95x kao top model iznad.

Problem s kinezima je hiperprodukcija, u jednoj godini predstave 2 modela u seriji + modeli koji se još "vuku" od prošle godine pa imaš situaciju da je novi C855 praktički bolji od C955 koji se btw nije ni pojavio kod nas (65") no zato je vjerojano već spreman C965 koji će opet bit bolji i od X95x. Barem do trenutka kad lansiraju X96x

Dobar primjer je i novi Q9B odnosno C765 koji iako je "samo" serija 7 no po svemu je bolji od većine serije 8 a kamoli 7.

C845 ima 2000 nitsa svjetlinu u HDR-u, i to je debelo previše, oči te zabole u tamnoj sobi kad te opali tolko nitsa , a kamoli 3000 kod C855...nije sve u svjetlini + više zona i to je jedina razlika.

Osobno imam C845 i prezadovoljan sam s istim, a c855 košta dosta više nego kaj je išao c845 jer ove godine nisu bile neke akcije na taj model, znam da se proizvodi samo u 65', ali za 1300-1500 eura se već debelo ulazi u zonu OLED-a.

Da sada biram 65' Mini LED ili OLED uzeo bi OLED za iste pare i to QD OLED...Volim ja TCL, ali bez nekog sniženja se ne isplati uzimat jbg.

6 godina
BioZZG kaže...
Flagship kaže...
BioZZG kaže...
Flagship kaže...
kv99 kaže...
eXodia93 kaže...
@kv99 Taj tv ni nema u europi LOL

Pa ima TCL C850 ili 851 ili 845, a to su isti televizori, osim zadnji koji je 2023 godiste, ali nista ne zaostaje za ovima.

Ponovno pišeš netočne info, već po xx puta su ti rekli da ne miješaš EU i USA modele. TCL ima jako puno modela i iako su kod njih dost male razlike u odnosu na to kak je kod drugih brandova treba pazit.

Dosta velika razlika je između C84x i C85x, za klasu je bolji C85x

C84x je prošlogodišnji flagship kod nas dok je C85x ovogodišnji...da je za klasu bolji nije jer su samo nadrkali više zona, panel je ostao isti kao i svi inputi tako da nije dosta velika razlika kao što navodiš.

Nešto kao da uspoređuješ Iphone 15 i Iphone 16, razlike postoje, ali nisu bog zna što.

Ali da, generalno ne treba miješati USA i EU modele.

Pa nisu samo zone, jako je velik skok u svjetlini u odnosu na C84x. Pa taj C85x je najmanje u egalu pa i u nekim spec. bolji od C95x koji je na pri vrhu kompletne ponude jer samo je X95x kao top model iznad.

Problem s kinezima je hiperprodukcija, u jednoj godini predstave 2 modela u seriji + modeli koji se još "vuku" od prošle godine pa imaš situaciju da je novi C855 praktički bolji od C955 koji se btw nije ni pojavio kod nas (65") no zato je vjerojano već spreman C965 koji će opet bit bolji i od X95x. Barem do trenutka kad lansiraju X96x

Dobar primjer je i novi Q9B odnosno C765 koji iako je "samo" serija 7 no po svemu je bolji od većine serije 8 a kamoli 7.

C845 ima 2000 nitsa svjetlinu u HDR-u, i to je debelo previše, oči te zabole u tamnoj sobi kad te opali tolko nitsa , a kamoli 3000 kod C855...nije sve u svjetlini + više zona i to je jedina razlika.

Osobno imam C845 i prezadovoljan sam s istim, a c855 košta dosta više nego kaj je išao c845 jer ove godine nisu bile neke akcije na taj model, znam da se proizvodi samo u 65', ali za 1300-1500 eura se već debelo ulazi u zonu OLED-a.

Da sada biram 65' Mini LED ili OLED uzeo bi OLED za iste pare i to QD OLED...Volim ja TCL, ali bez nekog sniženja se ne isplati uzimat jbg.

65C855 je sad cca 1350€što je tak tak međutim za čak i manji iznos ide 65C4 pa je izbor jasan. Kad C855 padne ispod 1K onda će bit best buy miniled što nećemo morat dugo čekat s obzirom kak cijene kod kineza brzo idu dolje. Ono što se čeka je pad cijena OLED-a ispod 1K za C seriju u 65" i to u aktualnoj seriji: to znači 65C5 u 2025. za 999€. Sigurno ne u travnju no u drugom dijelu godine da. Korejci su pod velikim pritiskom i više neće prolazit cijene tipa 2K za 65" OLED, pa makar to bio i G5 ili neki te klase.

12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav ekipa

Može preporuka za TV do 1000€ i da ima 65incha. Također me zanima i neki dobar zidni nosač da je kvalitetan i da se lagano rukom moze pomicati u svim smjerovima. Hvala  

lol123Ipe77HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pitanje za znalce- samsung 65s90d, koji panel nudi za hr tržište?, europa je podijeljena na zapadno i istočno tržište te se isti modeli razlikuju,recimo mogućnost snimanja dostupna je samo za zapadno tržište,što je i navedeno u spec., nije navedena vrsta panela za oled, dali woled i qn oled, ako je tko informiran, molim komentar, hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 20:12 (deda milan).

0 0 hvala 0
14 godina
deda milan kaže...
pitanje za znalce- samsung 65s90d, koji panel nudi za hr tržište?, europa je podijeljena na zapadno i istočno tržište te se isti modeli razlikuju,recimo mogućnost snimanja dostupna je samo za zapadno tržište,što je i navedeno u spec., nije navedena vrsta panela za oled, dali woled i qn oled, ako je tko informiran, molim komentar, hvala

Ako model ima DAE u imenu onda je WOLED. Ako ima DAT u imenu, onda je QD-OLED. U Europi je s90d QD-OLED samo ako je veličine 65".

“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” – Stephen Hawking
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2024 20:43 (SwaggerBeast).
4 godine
SwaggerBeast kaže...
deda milan kaže...

Ako model ima DAE u imenu onda je WOLED. Ako ima DAT u imenu, onda je QD-OLED. U Europi je s90d QD-OLED samo ako je veličine 65".

I ja sam procitao da te oznake znace bas to sto pises. Ali ako je do kraja tako, onda kakav panel ima ovaj tv SAMSUNG QE77S90DATXXH

Po meni bi trebao biti to qd oled panel, a oznaka je kopirana sa sajta koji prodaje taj televizor u europi.

16 godina
  • Kad je s90d u pitanju, u EU je samo 65" qdoled, što isto treba uzeti u obzir, ako se baš želi qdoled. U tom slučaju nema smisla ići na Samsung jer LG za iste novce nudi bolje zaokružen paket. U pitanju je gen2 panel, kao i kod s90c nasviran na malo viši svjetlinu) . U nazivu modela treba biti T a ne E.

Jedino s95d dolazi sa gen3 qdoled panelom u 3 velicine (55, 65 i 77"). 

Pretpostavlja se da bi slijedeće godine i s90d mogao prijeći na gen3 panel (za s90d će mu malo spustiti svjetlinu). To i ne mora biti slučaj jer se u service meniju s90c može otključati svjetlina i praktički sa malo modifikacije dobiješ specifikacije s95c panela. Gubi se prednost (i prodaja) najjače serije, što im baš i nije u interesu..

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 8:57 (2fast4u).

0 0 hvala 0
15 godina

Hvala @Spike1983 na informaciji kupljen tv (LG 65C4) u emmezeti, trgovac unjeo narudžbu ima 2+3g garanciju sad se čeka samo isporuka isti model u elipsu (lokacija OS) za cca 330€ skuplji.

1 0 hvala 0
7 godina
Pozdrav, sta opcenito mislite o TCL C643 QLED 65"?
I koja je razlika izmedju c643 i c645?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice