Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.099
|
čitano: 15.299.893
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Šta kažete na ovo?

Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
ranko091 kaže...
k1klop kaže...

@ranko091 Kakva je slika na tom sonyiju ja sam ga planiro uzet ali dobio je dosta loše recenzije kao boje su  dosta neprecizne i to.

malo izgledaju isprane boje, bar na prvu. ali nije moj tv, te ga ne gledam. samo onako u prolazu. tako da neznam 100%. možda je i kakva opcija upaljena a da moj brat niti nezna. :D

mogu ti pogledat sutra malo. poigrat se s opcijama. ali meni se čini čisto solidan tv za tu dijagonalu i cijenu.

Zanima me kako se nosi sa pokretima jel je izražen motion blur na udaljenosti neka 2m, čitao sam po netu da na ovolkoj diagonali treba interpolaicija pokreta viša od 100Hz da bi normalno izgledalo. Trenutno sam na tv sa ccfl backlightom koji ima dosta izrazen motion blur pa bi htio neki pomak u tom aspektu.

@bruncek Ne isplati se to uzimat, 100hz, nema 3d stari panel, Imaš Samsung 48h6400 koji je daleko bolji tv za manje novca.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 19:27 (k1klop).
15 godina
k1klop kaže...

Zanima me kako se nosi sa pokretima jel je izražen motion blur na udaljenosti neka 2m, čitao sam po netu da na ovolkoj diagonali treba interpolaicija pokreta viša od 100Hz da bi normalno izgledalo. Trenutno sam na tv sa ccfl backlightom koji ima dosta izrazen motion blur pa bi htio neki pomak u tom aspektu.

ajde ti meni daj neki primjer, link na neki demo, video ili šta već, da ja provjerim taj motion blur. ovako nemam pojma šta da tražim na ekranu.

pretpostavljam da misliš na ghosting... kod brzih promjena scena...

13 godina
neaktivan

Ghosting i motion blur obicno idu zajedno, mislim na recimo u filmu ako neko hoda brzo vidi mu se na licu da se sve  zamuti i recimo ako se auto krece s ljeva na desno isto se vidi dosta blura. Ali ako kazes da se nisi primjetio onda možda nije toliko izraženo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
k1klop kaže...
ranko091 kaže...
k1klop kaže...

@ranko091 Kakva je slika na tom sonyiju ja sam ga planiro uzet ali dobio je dosta loše recenzije kao boje su  dosta neprecizne i to.

malo izgledaju isprane boje, bar na prvu. ali nije moj tv, te ga ne gledam. samo onako u prolazu. tako da neznam 100%. možda je i kakva opcija upaljena a da moj brat niti nezna. :D

mogu ti pogledat sutra malo. poigrat se s opcijama. ali meni se čini čisto solidan tv za tu dijagonalu i cijenu.

@bruncek Ne isplati se to uzimat, 100hz, nema 3d stari panel, Imaš Samsung 48h6400 koji je daleko bolji tv za manje novca.

Ovaj samsung djeluje jako dobro.. Na sta obratiti paznju prilikom kupnje tevea od 120 cm?

Neko mi je stavio drogu u heroin..
15 godina

nekužim sad, za koji model sonya govorite da ima motion blur i ghosting... w705 ili??

pošto su ga svih nahvalili kako ima najmanji input lag i da je san snova za gejmere,

citiram: "Sony W705 serija je najbolji gaming televizor ikada, prvenstveno zbog izmjerenih od 6 ms do 14 ms laga na Leo Bodnar testu"

a to baš i neide s motion blurom i ghostingom a u verzijama a od 50" modela naviše tu je Motionflow 400 procesor koji donosi interpolaciju pokreta za glađi i oštriji prikaz u brzim scenama....

čitao sam review za w805/815 za koji kažu da u odnosu na taj 705 ima samo opciju 3d-a više (koja je katastrofa) ostalo sve je tu negdje i u biti nije vrijedan nadoplate po meni, ali to što govorite za boje i motion blur i ghosting se nigdje ne spominje...(evo review te w805-ice koga zanima) i po tome w705 ispada best buy od sonya i još kad bi se negdje našao primjerak od 50" Motionflow 400 procesorom ufff...jer koliko sam ja vidio po netu kod nas ima samo 42" i to za 4000kn a to po meni nije loša kupovina... e sad jel ima netko prijedlog samsunga za tu lovu ili slično a da je osjetno bolji od te w705-ice???

edit:

evo još par video testova

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 5:53 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ima na njuskalu jos par panasonic plasmi, imal sam namjeru prodat svoj GT50 i kupit AX800 led al su mi i na avforums i na hdtvtest i na whathifi te hdtelevizija rekli da kaj se tice slike u pokretu i crne boje jos nema takvog  led tv-a i tesko da ce ga bit. Imaju input lag 30-50 ali je slika u pokretu kao da gledas fotografiju koja klizi preko ekrana a to je nesto nenadjebivo. Tko kupuje TV neka razmisli o jos tih par preostalih plazmi jer niti OLED jos nije na toj razini po kvaliteti. Nije subjektivno misljenje vec cinjenice sa testova.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

nekužim sad, za koji model sonya govorite da ima motion blur i ghosting... w705 ili??

pošto su ga svih nahvalili kako ima najmanji input lag i da je san snova za gejmere,

citiram: "Sony W705 serija je najbolji gaming televizor ikada, prvenstveno zbog izmjerenih od 6 ms do 14 ms laga na Leo Bodnar testu"

a to baš i neide s motion blurom i ghostingom a u verzijama a od 50" modela naviše tu je Motionflow 400 procesor koji donosi interpolaciju pokreta za glađi i oštriji prikaz u brzim scenama....

čitao sam review za w805/815 za koji kažu da u odnosu na taj 705 ima samo opciju 3d-a više (koja je katastrofa) ostalo sve je tu negdje i u biti nije vrijedan nadoplate po meni, ali to što govorite za boje i motion blur i ghosting se nigdje ne spominje...(evo review te w805-ice koga zanima) i po tome w705 ispada best buy od sonya i još kad bi se negdje našao primjerak od 50" Motionflow 400 procesorom ufff...jer koliko sam ja vidio po netu kod nas ima samo 42" i to za 4000kn a to po meni nije loša kupovina... e sad jel ima netko prijedlog samsunga za tu lovu ili slično a da je osjetno bolji od te w705-ice???

edit:

evo još par video testova

Ja sam pričao o Sony r470 koji je model iz 2013 i seriju je niže od te w6/7 serije. Ta w6/7 serija ima na papiru motion flow od 200 ili 400Hz ali koristi 50hz panele tako da sigurno ima više motion blura od recimo Samsunga sa nativnim 100hz panelom tipa H6200/6400 itd..

Ja osobno da uzimam danas prije bi uzeo 2" manji w605 za 1000kn manje jer su razlike minimalne. Tu su navedene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.4.2015 19:30 (k1klop).
15 godina

Ekipa, mislim se uskoro uzet još jedan manji TV, do nekih cca 3500kn.

Uglavnom, što manje potrošim, to mi više paše.

Trenutno imam LG 47LM660S i prilično sam zadovoljan sa svime.

Ono što mi je jako bitno, to je media player.

Dosta gledam filmove i LG je na tom polju uredan.

Naravno, kvaliteta SD signala isto igra ulogu, te je LG i tu uredan.

Druga stvar je gaming, odnosno PlayStation 4.

A treća stvar je da je mogu pokupit u ST (SanctaDomenica, Elipso, TehnoMarket, Emmezeta...).

Znači, što veća dijagonala za te novce, a da vrijedi za moje kriterije.

Što preporučate ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 8:23 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bruncek kaže...

Ovaj samsung djeluje jako dobro.. Na sta obratiti paznju prilikom kupnje tevea od 120 cm?

Ja imam ovog samsunga i vrh vrhova je, koristim ga za maxtv, kodi (1080p) IPTV...Netflix, BBc sport, DLNA, ma nema sta nema...ako te zanima nesto slobodno pitaj u PM.

15 godina
neaktivan

Kupujem svojoj baki novi televizor, ima li što bolje za do 2.000 kuna osim ovog (LG 32LB5610 - http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-32lb5610.aspx) ili je to to? Pretpostavljam da je sve ostalo više manje dosta slično obzirom na cjenovni rang.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

poz

gledam starcima uzet nesto za max 2500kn

gledao bi se samo tv program, udaljenost je oko 3m

ne trebaju nikakve kerefeke, sto duza garancija to bolje

gledam u elipsu ovaj philips http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-32PHH4309/

jel se moze naci sta bolje..ili je ovo ok odabir

i samo trgovine dolaze u obzir

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma kakav Phillips još si naso Hd ready model. Evo ti 40 inchni grunding

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znaci da krizam taj philips..ok

ovaj grundig se cini ok..

ajd da pitam..vidim taj isti u elipsu za 2700kn sa 5god jamstva

jel to bolja opcija?..jel znas mozda jel se moze i u svijet-medija nadoplatit dodatno jamstvo

0 0 hvala 0
15 godina

Ja ti imam taj Philips i tv je skroz ok, a još i dobiješ 5 godina garancije. To što kolega govori da je samo hd ready, ne bih uzimao kao neku veliku manu jer na takvu udaljenost i veličinu ekrana se to ne primjeti , pogotovo jer će se pretpostavljam gledati samo televizija (a i znamo kolika je rezolucija naših tv kuća), a ne igrati igre ili tako nešto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 22:21 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je starcima u sobu..sad imaju crt pa da im uzmem nesto za na zid..

ma oni ce gledat samo zemaljsku tv..nista drugo

jedino sto je udaljenost 3m..al mislim da je i 80cm njima dovoljno

samo kaze stara kad je bila u elipsu i pitala za taj philips 80cm sa 5god gare da su joj rekli da ta akcija ne vazi za 80cm tv..samo za vece..wtf

inace elipso u areni..

sto se tice tog philipsa znaci ok je tv

0 0 hvala 0
15 godina
agent orange kaže...

to je starcima u sobu..sad imaju crt pa da im uzmem nesto za na zid..

ma oni ce gledat samo zemaljsku tv..nista drugo

jedino sto je udaljenost 3m..al mislim da je i 80cm njima dovoljno

samo kaze stara kad je bila u elipsu i pitala za taj philips 80cm sa 5god gare da su joj rekli da ta akcija ne vazi za 80cm tv..samo za vece..wtf

inace elipso u areni..

sto se tice tog philipsa znaci ok je tv

Šteta te garancije. Ok je tv, gledao sam i HD filmove na njemu, izgledaju odlično . Starcima će sve ionako biti ok, a bacati novce za full hd i ostale đinđe nema smisla. Pogledaj u emmezete, imaju cak i bolje cijene ako se ne varam.

16 godina
neaktivan

sutra cu jos probat nazvat par drugih elipso trgovina da provjerim to za garanciju

jer evo gledam i sad i stoji slika i pise bas za taj 80cm 5god garancije ako se kupi do 15.04. http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-32PHH4309/

sve mi se cini da taj koga je stara pitala nema pojma..al znacu sutra vise

hvala za info

0 0 hvala 0
15 godina
k1klop kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

citiram: "Sony W705 serija je najbolji gaming televizor ikada, prvenstveno zbog izmjerenih od 6 ms do 14 ms laga

Ja sam pričao o Sony r470 koji je model iz 2013 i seriju je niže od te w6/7 serije. Ta w6/7 serija ima na papiru motion flow od 200 ili 400Hz ali koristi 50hz panele tako da sigurno ima više motion blura od recimo Samsunga sa nativnim 100hz panelom tipa H6200/6400 itd..

Ja osobno da uzimam danas prije bi uzeo 2" manji w605 za 1000kn manje jer su razlike minimalne. Tu su navedene.

načelno se slažem za tu verziju 48" w6 jedini problem u tome je što w6 nema dvbt2 prijemnik i to će onda biti problem kad naši puste dvbt2 signal...

ajmo malo glasati, šta bi bila vaša preporuka, od tri manje dijagonale koji tv i od dvije veće dijagonale koji tv???
SONY KDL-40W605BBAEP za 3200kn
ili
SONY KDL-42W705BBAEP za 3900kn
ili
SAMSUNG UE-40H6400/6500 za cca 4000kn

ili se protegnuti još 1000kn za veću dijagonalu pa opet birati između sony- samsunga

SONY KDL-48W605BBAEP za 4700kn
SAMSUNG UE-48H6400 za 4900kn

2 SONY KDL-40W605BBAEP za 3200kn
4 SONY KDL-42W705BBAEP za 3900kn
0 SAMSUNG UE-40H6400/6500 za cca
0 SONY KDL-48W605BBAEP za 4700kn
0 SAMSUNG UE-48H6400 za 4900kn
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 14:16 (McNEKONTROLIK).
11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Randy21 kaže...

Ljudi trebao bi pomoc, kupujem TV i trebam strucnu pomoc. Mislim potrositi 6000kn max 6500kn. Zbog bolesti ne mogu u kina pa mi je potreban 3D i cim bolja slika zbog filmova visoke rezolucije. Min. vel. 107cm pozeljno veci ali nije obavezno,bolje 107cm s boljom slikom. Hvala!!!

Ako ti je bitan 3D onda pasivno gledaj http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=50as650

Posto nigdje ne mogu naci taj TV da ga prodaju na rate bi li ovaj valjao http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=50HU6900

16 godina

moj glas ide za 40w605, ja prezadovoljan svojim primjerkom

11 godina
Randy21 kaže...
roby27 kaže...
Randy21 kaže...

Ljudi trebao bi pomoc, kupujem TV i trebam strucnu pomoc. Mislim potrositi 6000kn max 6500kn. Zbog bolesti ne mogu u kina pa mi je potreban 3D i cim bolja slika zbog filmova visoke rezolucije. Min. vel. 107cm pozeljno veci ali nije obavezno,bolje 107cm s boljom slikom. Hvala!!!

Ako ti je bitan 3D onda pasivno gledaj http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=50as650

Posto nigdje ne mogu naci taj TV da ga prodaju na rate bi li ovaj valjao http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=50HU6900

Kako ne mozes pa u SD imas na rate, cijena ista za sve nacine placanja jos imas 5% popust na online naruđbu...

HU6900 izbjegavaj jer ima uzasnu pokretnu rezoluciju, to je entry level 4k model od Samsunga

15 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
k1klop kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

citiram: "Sony W705 serija je najbolji gaming televizor ikada, prvenstveno zbog izmjerenih od 6 ms do 14 ms laga

načelno se slažem za tu verziju 48" w6 jedini problem u tome je što w6 nema dvbt2 prijemnik i to će onda biti problem kad naši puste dvbt2 signal...

ajmo malo glasati, šta bi bila vaša preporuka, od tri manje dijagonale koji tv i od dvije veće dijagonale koji tv???
ili
ili

ili se protegnuti još 1000kn za veću dijagonalu pa opet birati između sony- samsunga

Samsung UE-48H64000 si ima ovi vikend u ronisa kupit za 4300kn. Sad je regularna cijena 4600kn.Pogledaj još okolo . Ima kupit za puno manje od tih 4900. 

http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-3d-televizor-ue48h6400-48-led__5946951

11 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Randy21 kaže...
roby27 kaže...
Randy21 kaže...

Kako ne mozes pa u SD imas na rate, cijena ista za sve nacine placanja jos imas 5% popust na online naruđbu...

HU6900 izbjegavaj jer ima uzasnu pokretnu rezoluciju, to je entry level 4k model od Samsunga

Ako daju na rate onda je do vikenda kod mene ;) 

Hvala!

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam u planu u skorije vrijeme uzeti tv. Budžet i nije nešto, zato i imam problema jer me zanima postoji li nešto u tom cjenovnom rangu jer imam dosta velika očekivanja. Htio bih da bude Smart TV i veličina cca 100cm. TV bi se koristio svakodnevno u dnevnom boravku, dakle bilo bi ok da je kut gledanja malo veći. Budžet je max 3000kn, realnije 2500kn. Isplati li se nešto u tom rangu uzeti? Spreman sam i pričekati neku akciju pa eto ako imate neke preporuke unaprijed zahvaljujem.

EDIT:

Koji je najbolji:

http://lcd.hr/led/grundig-led-tv-40-vle-6422-bl/

http://lcd.hr/led/toshiba-led-tv-40l3433dg/

http://lcd.hr/led/philips-led-tv-40pfh4509/

http://lcd.hr/led/grundig-led-tv-39-wcp-2014-brs/

http://www.edigital.hr/led-televizori/samsung-ue40h5303awxxh-led-televizor-p443274.html?bid=&partner=10001

http://www.r-plus.hr/product.asp?product=led-tv-samsung-ue40h5500-smart-tv-102-cm&code=UE40H5500AWXXH

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 12:24 (interist89).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...
k1klop kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

ili
ili

Ja se nemrem odluciti izmedju SONYa KDL-48W605BBAEP i SAMSUNGa UE-48H6400.  Citao sam da prava vrijednost hz za sony je oko 60hz (pise 200), a za samusng 200hz (navedeno 400)... bitna mi je kvaliteta slike te da mogu preko hdmi spajati komp, gledati filmove i pikat konzole... bio bih zahvalan na pomoci... i cuo sam da samsung ima nesto veci input lag??

10 godina

Opet ja...

Malo sam istraživao i došao sam do Samsung 48H5030 . Ima li tko informacije o tom TV-u?

Kao što sam spomenuo, TV bi se ponajviše koristio za gledanje Full HD filmova sa kompa/NAS servera preko mreže (spojenog na tv preko rPi) tako da mi Smart TV i ostale kombinacije ne trebaju.

Kvaliteta SD signala također nije presudna jer to malo što se gledaju obični tv programi nije ni bitna toliko kvaliteta. 

Najviše me zanima kvaliteta slike i dal se isplati kupit ovaj tv.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Može li mi netko odgovoriti na dva pitanja, može li se na OS od smart tv-a instalirat i gledati Sopcast ili Maxtv To Go? Zapravo me općenito zanima gledanje streamove, isplati li se samo zbog toga kupovati smart tv ili je bolje uzeti android box za tv?

0 0 hvala 0
15 godina
McNEKONTROLIK kaže...

Ja se nemrem odluciti izmedju SONYa KDL-48W605BBAEP i SAMSUNGa UE-48H6400.  Citao sam da prava vrijednost hz za sony je oko 60hz (pise 200), a za samusng 200hz (navedeno 400)... bitna mi je kvaliteta slike te da mogu preko hdmi spajati komp, gledati filmove i pikat konzole... bio bih zahvalan na pomoci... i cuo sam da samsung ima nesto veci input lag??

mene sad muči ista dilema samsung ili sony i dali itko zna dali sony KDL-48W605BBAEP ima DVBT-2 tuner ili nema???

ako nema onda u biti dileme nema, neću kupiti tv i onda za tjedan dana kupovati dvbt-2 prijemnik za njega...nema smisla...

13 godina
neaktivan

h6400 naravno, bolji smart veci refresh rate, 3d. Nevidim di je tu dilema. A dvbt 2 ce kod nas doc znas kad za 5g taman kad ti tv zastari i za pola cijene toga kojeg si sad uzeo budu 48 4k televizori sa najnovijim điđa miđama. Uostalom taj dvbt2 prijamik košta 200kn ili ce koštat kad bude relevantan. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice