Kako spojiti slušalice na TV bez utora za slušalic

poruka: 13
|
čitano: 27.013
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Želio bih priključiti slušalice na TV (LG 32LG5500) koji nema uobičajan ulaz za slušalice nego lijevi i desni audio ulaz (crveni i bijeli) ima također i optički audio utor. Zahvalan sam za prijedlog kako napravit spajanje u tom slučaju te da li postoje neki konvertori koje bih mogao iskoristiti u tom slučaju.

0 0 hvala 0
17 godina

Pošto imaš crveni i bijeli utor najlakše ti je spojit preko DVD playera.

FOR THE HORDE
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako spojiti slušalice na TV bez utora za sluš
larousse kaže...
Želio bih priključiti slušalice na TV (LG 32LG5500) koji nema uobičajan ulaz za slušalice nego lijevi i desni audio ulaz (crveni i bijeli) ima također i optički audio utor. Zahvalan sam za prijedlog kako napravit spajanje u tom slučaju te da li postoje neki konvertori koje bih mogao iskoristiti u tom slučaju.

Tebi treba izlaz, a ne ulaz. Koji je tv?

16 godina
neaktivan

I mene muči isti problem... Samsung LCD (kad prondađem napisat ću koji model)..

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako imas skart preko njega dobijes line out. Treba ti adapter koji sa jedne strane ima scart a sa druge spdf i crveni, bijeli i zuti cinc i odzgo ima prekidac in i out. Prebacis na out i na bijelom i crvenom imas zvuk. Onda njadjes adapter koji ima sa jedne strane muski cinch 2 komada a sa druge zenski 2,5 mm banana prikljucak i onda u to utaknes slusalice. Mala napomena: jacina zvuka je konstantna i mora se podesavati na slusalicama. Nisam isporbavao sa slusalicama ali trenutno su mi tako prikopcani zvucnici na tv.

16 godina
neaktivan
TV model je LG 32LG5500.
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ako imas skart preko njega dobijes line out. Treba ti adapter koji sa jedne strane ima scart a sa druge spdf i crveni, bijeli i zuti cinc i odzgo ima prekidac in i out. Prebacis na out i na bijelom i crvenom imas zvuk. Onda njadjes adapter koji ima sa jedne strane muski cinch 2 komada a sa druge zenski 2,5 mm banana prikljucak i onda u to utaknes slusalice. Mala napomena: jacina zvuka je konstantna i mora se podesavati na slusalicama. Nisam isporbavao sa slusalicama ali trenutno su mi tako prikopcani zvucnici na tv.

Da li bi se to dalo jednostavno premostiti ovim adapterom

http://www.kronos.hr/adapter-cinch-muski-zenski-stereo-p-7459.html ??

16 godina
neaktivan

tebi treba nesto poput ovoga da spojis slusalice na cinch audio izlaz na tv-u

Da si visok koliko si glup, imao bi snijega po glavi .....
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 6:27 (dadododo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam LCD Grundig i imam slušalice ali neznam kako da ih spojim na lcd jer nema ono standardnog utora za slušalice?Kako da ih spojim?Pomagajte

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zamka_54 kaže...

Imam LCD Grundig i imam slušalice ali neznam kako da ih spojim na lcd jer nema ono standardnog utora za slušalice?Kako da ih spojim?Pomagajte

Odi u links i kupi tamo kabel koji s jedne strane ima utor za slušalice a s druge chincheve. Onda uštekaš te konektore od chincha (crveni i bijeli) u TV, a sluške spojiš na drugu stranu kabela:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Audio+kabel+BANDRIDGE%2C+Portable.%2C+3.5mm+F+-+2x+RCA+M+1m+BAL3501&option=artikl&id_kategorija=2006&id_artikl=200.600.063

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...
zamka_54 kaže...

Odi u links i kupi tamo kabel koji s jedne strane ima utor za slušalice a s druge chincheve. Onda uštekaš te konektore od chincha (crveni i bijeli) u TV, a sluške spojiš na drugu stranu kabela:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Audio+kabel+BANDRIDGE%2C+Portable.%2C+3.5mm+F+-+2x+RCA+M+1m+BAL3501&option=artikl&id_kategorija=2006&id_artikl=200.600.063

Naravno svjesstan si da nisi napisao da to mora utaketi u line out a nemaju svi tv-i line out.

16 godina
neaktivan
logic kaže...
RoyalBlood kaže...
zamka_54 kaže...

Naravno svjesstan si da nisi napisao da to mora utaketi u line out a nemaju svi tv-i line out.

Ne mora utaknuti u line out nego u RCA, ako ih nema nek kupi il nabavi SCART>chinch

BTW: ne želi mi drugu sliku prebaciti...

http://manual.audacityteam.org/images/e/e4/RCA-InCassetteBack.jpg

Krajevi kabla Krajevi kabla
Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2010 12:49 (RoyalBlood).
15 godina
neaktivan
Dragi ljidi, bas mezanima da li nekomu gore navedene preporuke pomazu
Naime tehnicki kad se gleda, svi ti signali nas art i concj kpnektorima trbali bi biti ne za direktno prikljucivanje vec preko aktivne elekteonike
Naime prilagodjeno je za potrosace velikog otpora a ne malog poput slusalica ili nedajboze zvucnika
Dakle ocekuje se elektronika citaj pojacalo koje ce signal prilagoditi takvim potrosacima
E sad necu tvrditi da nece raditi, jer moguce su izlazi takvi da ce stvar izdrzati ali garanciju ce vam tesko priznati radi neadekvatnog spajanja - recimo to ovako blaze...
No svejedno volio bih cuti i sto se desava u praksi.
Na kraju bih samo dodao da se pod aktivnom elektronikom mislilo nabilo elektroniku u video playeru, kucnom kinu, audio pojacalu ili pak posebnom pojacalu namjenjenom iskljucivo slusalicama. Takve sam kao klinac i sam radio za slicnu namjenu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice