NytroBox NB-4001 T USB

poruka: 109
|
čitano: 113.752
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T
17 godina
RE: NytroBox NB-4001 T USB

Ti ni ne znaš što je digitalna tv,pa i možeš obrisati umemorirane kanale na tvu, jer ionako ih nećeš vidjeti otkad budeš prešao na digitalnu(ovisi o regiji, D5 je već prešla). Nećeš ih uopće moći vidjeti putem starog, analognog prikaza (umemorirano na tvu)

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

neznam dal to pali na svim TVima, al moja sisterka moze na daljinskom od receivera stisnuti da joj TV prebaci program na AV

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 22:20 (robycro).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A može li i upaliti TV s tim daljinskim?

16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

Da, moguće je da neki DVB prijemnici imaju gumbe s kojima mogu kontrolirati televizor, ali to rijetko kada radi zbog nekompatibilnosti. Uglavnom se može ako su DVB i TV od istog proizvođača.

Kod mene se koriste dva daljinska: onaj od TV-a za uključivanje/isključivanje TV-a, prebacivanje na AV (iako TV zapamti da sam ga isključio na AV-u pa se na njemu i uključi), te za pojačavanje i smanjivanje glasnoće zvuka. Sve ostalo (programi, TTX, on/off DVB-a...) se kontrolira sa daljinskim od DVB-a.

Što se tiče glasnoće: Iako DVB može smanjiti i pojačati zvuk koji šalje televizoru, na DVB-u zvuk držim na maksimumu, a na TV-u držim smanjeno. Stvar je ista kao i kod PC-a; zvuk u Windowsima je najbolje držati na maksimumu, a smanjiti na zvučnicima nego obrnuto.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
William_Munny kaže...

ako spojim na njega video rekorder sa scart-scart kablom dali ču moči snimat na video kazetu program ali ovaj digitalni ?mama bi snimala neke serije svaki dan skoro jer nestigne pogledat :)

Kod svih DVBT prijemnka koji imaju 2 skarta, jedan služi kao ulazni a drugi kao izlazni, kraj njega piše TV. Da bi se moglo snimati preko skart kabla treba taj video izlaz spojiti na [b]video s 2 skarta[/b] spojiti ma drugi skart, na skart kraj kojega na videu piše TV treba spojiti na televizor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 5:11 (StefAN).
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

Zašto se u centralnom servisu na tel. 01/2060181 nitko ne javlja,

trebam savjet kako da mi opet proradi EPG i INFO. Na drugom TV-u

sa drugim uređajem je sve OK. Na telefonu 01/2062 999 mi nemogu

pomoči,kažu da su dečki gore. Izgleda de je kvaliteta uređaja upitna.

0 0 hvala 0
17 godina

Ovdje u Rijeci imamo 2 frekvencije za prijem (Hrt-a,Rtla i Nove), na jednoj ima EPG a na drugoj nema, probaj prvo to vidjeti

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

ej ljudi...novi sam ovdje i imam pitanje...kako na nitro boxu,kada zelim pogledat film(preok usb-a)slozit zvuk? samo je slika bez zvuka...ako neko zna molim za odgovor..hvala unarpjed.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
NytroBox NB-4001 T USB

Zvuk ti mora biti mp3, a ne AC3. Možeš Virtual Dub Mod-om izvući zvuk, prekodirati ga nekim audio programom u mp3, pa opet VDB-om vratit mp3-icu na film. Druga opcija je naći neki program koji može prekodirati zvuk da ne dira sliku, ili prekodirati sve zajedno (što je puno sporije).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

Pozdrac kupio sam jucer NB imo sam malih problema dok nisam naredio programe pisalo je nema signala te prilikom snimanja nije htio snimat ,al sve radi ,negubim signal ,mp3 rade ,avi radi ,titlovi ,sub i srt rade .....

Zanima dali netko zna kako bi mogao povecat titlove ?

(Na NB ne vjerujem da ima te opcije ,no kad ih sredim i povecam programom Subtitle Workshop ,nema efekta titlovi budu iste velicine)

hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Probaj sa AviSubom zaljepiti titl na film.

16 godina
neaktivan
student kaže...

Pozdrac kupio sam jucer NB imo sam malih problema dok nisam naredio programe pisalo je nema signala te prilikom snimanja nije htio snimat ,al sve radi ,negubim signal ,mp3 rade ,avi radi ,titlovi ,sub i srt rade .....

Zanima dali netko zna kako bi mogao povecat titlove ?

(Na NB ne vjerujem da ima te opcije ,no kad ih sredim i povecam programom Subtitle Workshop ,nema efekta titlovi budu iste velicine)

hvala

evo i ja sam ga kupio, te isto imam problem... " nema signala "

kako da to podesim ?

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

Rjesenje !

Evo ovako pokusao sam to napravit sa AviSub i AVIAddXSub no stvar je da to nefunkcionira na nytrobox 4001t usb ,steta jel ovi programi ubaciju titlove u film za cca 2 minute ..

Pretpostavljam da ce radit za dvd uredjaje koji reproducitaju dvd i divxe ..

A za ovo cemo morat ipak potrosit malo vise vremena ..ja sam titlove uspio pocevat pomocu virtual dub-a ,ovdje je sve objasnjeno kako na youtubu pod search upisi virtual dub subtitles i to je prvi link ..

No program koji mi je to napravio brze (cca 20 min po filmu) i moguce je u njemu napravit listu filmova .. je ultra video converter ,vrlo je jednostavan pa ti preporucam da pokusate s njim ..

Pokuso sam s nekolicinom programa format avi-a nekad mi nije bio dobar pa ga ni nytrobox nije htio ocitat ..

Što se tice ... Ultra video convertera ... idete na add files (tu otvorite naravno divx koji zelis) .. kad se otvori desni klik na njega i imate opciju subtitle.. tu otvorite subtitle filma ,mozete birat izmedju 3 velicine filma (ona normal je totalno uredu ,al mozetes isprobat koja vam najvise odgovara) .. iznad toga bitno je da subtitle charset promjenite na east europe da bi se mogli prikazat nasi znakovi (č,ć,ž,š,....) idete na ok .. sto se tice kvalitete ja sam ju stavio na better nisam druge isprobavo jel mi je kvaliteta bila ok .. ostale postavke nisam mjenjo .. ako si nekim slucajem nije naredjeno output format na AVI FORMAT .. svakako to napravi .. film mi bude cca 650 do 950 mb .. ako stavite slabiju kvalitetu bit te manji al mislim da je ovo uredu .. eto nadam se da ce ovo bit nekom od pomoci !

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 2:20 (student).

0 0 hvala 0
15 godina
NytroBox NB-4001 T USB

Pozdrav!Kupio sam ovaj uređaj i bio sam zadovoljan sa njime do neki dan.Snimio sam kćerki jedan crtani preko receivera na USB stick, jedan put ga je pogledala i sve je bilo u redu.Kad sam ga htio prebaciti na komp pokazao mi je da je veličina memorije na sticku 12 i nešto gigabajta iako je stick 8 gb (Kingston9.Na sticku sam imao i nekoliko filmova koji su "nestali" i niti jedan folder nisam mogao otvoriti.Je li možda greška do sticka ili receivera?Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

Ja nisam do sad imo tih problema koristio sam stick od 8 giga isto i jedan od 250 giga .. koristim ga jedno tjedan dana.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
NytroBox NB-4001 T USB

Preporučivo je ugasit NytroBox (stand-by) prilikom spajanja i odspajanja stickova, jer se takve stvari mogu dogoditi ako NytroBox nešto zapisuje na stick u trenutku odspajanja.

Mene zanima kojim programom najlakše prekodirat zvuk u mp3, a da se video ne prekodira. Znam za opciju preko Virtual Dub Mode-a izvući zvuk, prekodirati ga, uklonit stari i stavit novi, ali ako postoji neko one click riješenje bilo bi jednostavnije.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
NytroBox NB-4001 T USB

Samo da vam napomenem. Da nemorate čekati da netko dobije i uploada SW za neki prijemnik, skinite novi SW sa službenog MKE-ovog 4shared profila http://nytrobox.4shared.com/.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina
MrBlc kaže...

Preporučivo je ugasit NytroBox (stand-by) prilikom spajanja i odspajanja stickova, jer se takve stvari mogu dogoditi ako NytroBox nešto zapisuje na stick u trenutku odspajanja.

Mene zanima kojim programom najlakše prekodirat zvuk u mp3, a da se video ne prekodira. Znam za opciju preko Virtual Dub Mode-a izvući zvuk, prekodirati ga, uklonit stari i stavit novi, ali ako postoji neko one click riješenje bilo bi jednostavnije.

skini si super, s njim to možeš jednostavno. samo staviš kod videa kvačicu na stream copy pa ga neće mjenjat.

16 godina
felonterx kaže...

Samo da vam napomenem. Da nemorate čekati da netko dobije i uploada SW za neki prijemnik, skinite novi SW sa službenog MKE-ovog 4shared profila http://nytrobox.4shared.com/.

probao sam updateati software da dobijem hrvatska slova, i stavio sam lijepo ona 2 file-a na stick i on ih sve lijepo ocitao prepoznao i kada stisnem ok, da ga updatea kaze mi greška - provjera zaglavlja, zna li netko u cemu je stvar?

edit: evo uspio

edit 2: eto imam jos nekoliko problema s ovim cudom, naime kada su titlovi u 2 reda na kraju prvog reda mi stoji upitnik, a drugi problem je da kada pada jaka kisa ili kada mi ipred kuce prolazi bilo kakvo vozilo, stvaraju se smetnje, a ponekad nemogu uopce gledati program, jer kaze da nema usluge, dok na drugim uređajima na kući toga nema, već sam pomislio da s njim nesto ne radi, cak sam ga i mislio nosit nazad gdje sam ga kupio i trazit drugi, neznam sta da radim, stvarno mi jako smeta

Mjenjam demonoid pozivnicu za thr pozivnicu...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 21:17 (mind_challenge).
16 godina
NytroBox NB-4001 T USB

bump

Mjenjam demonoid pozivnicu za thr pozivnicu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mind_challenge kaže...
felonterx kaže...

probao sam updateati software da dobijem hrvatska slova, i stavio sam lijepo ona 2 file-a na stick i on ih sve lijepo ocitao prepoznao i kada stisnem ok, da ga updatea kaze mi greška - provjera zaglavlja, zna li netko u cemu je stvar?

edit: evo uspio

edit 2: eto imam jos nekoliko problema s ovim cudom, naime kada su titlovi u 2 reda na kraju prvog reda mi stoji upitnik, a drugi problem je da kada pada jaka kisa ili kada mi ipred kuce prolazi bilo kakvo vozilo, stvaraju se smetnje, a ponekad nemogu uopce gledati program, jer kaze da nema usluge, dok na drugim uređajima na kući toga nema, već sam pomislio da s njim nesto ne radi, cak sam ga i mislio nosit nazad gdje sam ga kupio i trazit drugi, neznam sta da radim, stvarno mi jako smeta

upitnik i ja imam. Očito su nešto krivo isprogramirali.

A u vezi ovih smetnji, prvo reci koju antenu imaš, pa ćemo onda možda znati što dalje

16 godina

najonicniju riblju kost imam, i jos mi stoji u tavanu, tako da sam imao slabiji analogni signal, a sada, eto opet sam rjesio problem, koliko god to nevjerojatno zvučalo, ja sam samo malo zakrenu svog nytra u lijevo i sad eto radi sve ok, samo malo imam smetnje dok prolazi auto i to samo ako kiša pada, ako ne pada nema smetnji uopće, neznam kakve veze ima to sto sam ga zakrenuo, ali eto meni je pomoglo, zasada je sve dobro... btw, neznam zasto nemogu nikako ponovo uhvatiti ove lokalne, slavonske programe,dakle samo hvatam htv1, htv2, rtl i nova, svakog 2x i 1x kapital network, ionako ih ni negledam pa mi i nesmeta

Dajem demonoid pozivnicu na pm
16 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

e ja imam jedno pitanje u vezi tog nytro box-a

kad stavim neki film preko usb-a nema zvuka ne događa se na svima ali ima nekih (probao 4 filma 2 ne radi zvuk)

jel ima tome pomoci

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 21:59 (xnight_hunterx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mind_challenge kaže...

najonicniju riblju kost imam, i jos mi stoji u tavanu, tako da sam imao slabiji analogni signal, a sada, eto opet sam rjesio problem, koliko god to nevjerojatno zvučalo, ja sam samo malo zakrenu svog nytra u lijevo i sad eto radi sve ok, samo malo imam smetnje dok prolazi auto i to samo ako kiša pada, ako ne pada nema smetnji uopće, neznam kakve veze ima to sto sam ga zakrenuo, ali eto meni je pomoglo, zasada je sve dobro... btw, neznam zasto nemogu nikako ponovo uhvatiti ove lokalne, slavonske programe,dakle samo hvatam htv1, htv2, rtl i nova, svakog 2x i 1x kapital network, ionako ih ni negledam pa mi i nesmeta

eh, to će ti morati netko iskusniji pomoći, ja baš neznam puno oko toga, ali probaj antenu okrenuti prema nekom drugom odašiljaću (možda pomogne, a možda ne)

xnight_hunterx kaže...

kad stavim neki film preko usb-a nema zvuka ne događa se na svima ali ima nekih (probao 4 filma 2 ne radi zvuk)

jel ima tome pomoci

možda kod tih filmova zvuk nije kodiran u mp3 formatu, jer nb čita samo mp3

16 godina
denix kaže...
mind_challenge kaže...

eh, to će ti morati netko iskusniji pomoći, ja baš neznam puno oko toga, ali probaj antenu okrenuti prema nekom drugom odašiljaću (možda pomogne, a možda ne)

xnight_hunterx kaže...

jel ima tome pomoci

ma, antena je dosad hvatala te programe, a sad odjednom ih ni na automatskom ni na ručnom traženju nemogu uhvatiti

16 godina
neaktivan
denix kaže...
xnight_hunterx kaže...

jel ima tome pomoci

ah nadao sam se da to nije :(

17 godina
mind_challenge kaže...

ma, antena je dosad hvatala te programe, a sad odjednom ih ni na automatskom ni na ručnom traženju nemogu uhvatiti

Provjeri kod susjeda imaju li i oni problema s prijamom digitalnog signala. Možda su u tijeku nekakvi radovi na odašiljaču s kojeg si do sada primao signal. Npr. Biokovo zbog radova od prije neki dan emitira DVB-T signal s pomoćnog antenskog sustava, pa dosta ljudi u Dalmaciji i BiH zbog toga ima slab signal.

16 godina

stalno neka sran*a s tim signalom, inače hvatam s Borinaca, ikoliko ja znam nema nikakvih radova, al eto sad sam ujutro trazio i sam mi   je nasao samo 1x htv1 i 2, rtl i nova, te lokalne vinkovačka, osječka i slavonska, a izgubio sam one htv 1i2, rtl i nova koji su bili bez epg-a, te kapital network

15 godina
neaktivan
NytroBox NB-4001 T USB

evo i ja imam jedan nytr-box, imam onaj "mali" uglavnom ista stvar ko i veliki (normalni)

sve 5, jedino mi ide na zivce to sto kod snimanja, na HDD ili na USB flash snima mi fileove od po 252 Mb i poslije kad

gledam ili recimo to prebacim u komp i  ocu napravit DVD kuzi se mjesto di je kraj jednog i pocetak drugog (malo zasteka slika ili nestane ton na sec.)

dali je jos neko to primijetio i mozda neko zna kak to namjestit da recimo bude samo jedan file a ne 10ak njih

ja sam sve kombinacije probao ali uvijek isti problem

LP Goran

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GORAN_CRO kaže...

evo i ja imam jedan nytr-box, imam onaj "mali" uglavnom ista stvar ko i veliki (normalni)

sve 5, jedino mi ide na zivce to sto kod snimanja, na HDD ili na USB flash snima mi fileove od po 252 Mb i poslije kad

gledam ili recimo to prebacim u komp i  ocu napravit DVD kuzi se mjesto di je kraj jednog i pocetak drugog (malo zasteka slika ili nestane ton na sec.)

dali je jos neko to primijetio i mozda neko zna kak to namjestit da recimo bude samo jedan file a ne 10ak njih

ja sam sve kombinacije probao ali uvijek isti problem

LP Goran

Na njemu nemožeš namjestiti da sve snimi u jedan file, ali ove fileove možeš na kompu spojiti sa ovim programom (neznam kakvi su rezultati, ali možda nebude te stanke) Smijeh

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: NytroBox NB-4001 T
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice